LucyA7 LucyA7 komentáře u knih

☰ menu

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Dočteno. Knihu jsem si užila - počet stran mi nevadil, mám ráda tlusté knihy, tahle se četla sama a rozhodně jsem neměla pocit, že by se mělo něco škrtat. Měla jsem trochu strach, jestli se neztratím v herních chatech a množství přezdívek, ale nestalo se. I v tom množství postav jsem se orientovala poměrně dobře. A dokonce jsem konečného pachatele měla ve svém okruhu podezřelých, což se mi stává jen zřídka :-). Vedlejší linky mi v knize vůbec nevadily - i v životě často musíme řešit víc věcí najednou. Vztah-nevztah Strika a Robin mě baví, i když si myslím, že happy endu se asi hned tak nedočkáme. Určitě doporučuji k přečtení a doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu.

23.02.2024 5 z 5


Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Tahle kniha mě zklamala, nebyla jsem schopná ji dočíst. Připadá mi to, že vzali diář, kde bylo napsáno kdy, kde a s kým byl a vydali to. Nevím, co to o něm vypovídá - snad jen, ze se rád setkával s přáteli, měl jich dost, hodně cestoval. Nejsem si jistá, že to mělo být vydáno. Možná skalním fanouškům (přiznávám, to já nejsem) to něco řekne, ale já jsem se o něm jako o člověku nebo o jeho názorech na jeho práci z této knihy moc nedozvěděla.

19.11.2023 odpad!


Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Moje první kniha od tohoto autora. Četla se mi dobře, předávání informací o zemi prostřednictvím setkání s místními lidmi je určitě zajímavější než souhrny informací. Knížka má svůj styl humoru a v něm schované perličky moudrosti. Líbila se mi, určitě si přečtu i další.

19.11.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Musím se přiznat, že poprvé jsem knihu po pár kapitolách odložila - netrefili se dobře správné chvíle. Asi čtení o očekávaném úderu tsunami nebylo to pravé na dovolenou u moře. Vrátila jsem se k ní po pár týdnech a naprosto mě uchvátila. Přečetla jsem jí velmi rychle, doslova jsem nemohla přestat číst. Vykreslení zamotaných vztahů mezi jednotlivými postavami, které ukrývají před ostatními, bylo opravdu mistrovské. Postupně odhalovaná tajemství, která jsou vzápětí opět pečlivě ukrytá. Doporučuji k přečtení, příběh mi ještě dlouho rezonoval v hlavě.

05.08.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Četla jsem už většinu knížek z této série, ale tahle mě chytla snad ze všech nejvíc, jakoby měla něco navíc. A nebyla to jen čokoláda :-) - ano, jedla jsem během čtení čokoládu :-)). Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Postavy Míny a Luka jsem měla strašně ráda.

01.08.2023 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Ideální čtení na dovolenou na pláž. Romantická klasika, která nezklame.

29.07.2023 5 z 5


Pod Kaštanem Pod Kaštanem Barbora Majchráková

Oddechové letní čtení - typická oddechovka pro ženy na dovolenou. Čte se lehce a rychle. Líbilo se mi, že autorka děj popisuje z pohledu různých postav. A poznala jsem se ne v jedné, ale v rysech hned více ženských hrdinek - ruku na srdce - kdo se občas nehroutí, neztrácí hlavu kvůli chlapovi a nepomlouvá kámošky?

07.07.2023 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Typický romantický rukopis autorky, děj poměrně předvídatelný - přesto mě chytil a nepustil, dokud jsem knížku nedočetla. Asi nejlepší věta z knihy A občas stačí obyčejný bujón z kostky. Díky Conore, zbavil jsi mě mnoha výčitek :-)))

30.04.2023 5 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Knížka pokračuje ve stejném stylu vyprávění jako předchozí díly, nicméně mi přišla slabší. Možná už jsem se podobného stylu nasytila a možná platí, že v nejlepším se má přestat. Proto si myslím, že je dobře, že tenhle díl už je poslední. Snad nejvíce jsem se bavila při líčení zásahu policie.

09.04.2023 5 z 5


Stínka Stínka Daniela Schreiter

Moc příjemná knížka, milou a názornou formou komiksu přibližuje vnitřní svět člověka s Aspergerovým syndromem, jeho odlišnosti ve smyslovém vnímání, problémy s navazováním kontaktů s ostatními lidmi. Díky komiksu by myslím knížka mohla být vhodná i pro děti - sourozence, spolužáky dětí s autismem.

22.02.2023 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Příjemná a milá oddechovka podle autorčina osvědčeného receptu.

05.02.2023 4 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Ideální letní četba. Četla jsem už několik knížek z této série a opět jsem nebyla zklamaná. Po přečtení jsem měla chuť jít péct :-)) .

15.08.2022 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Romantická pohádka, ale četla se moc hezky, bylo to oddechové a uklidňující čtení. A mám docela chuť se poohlédnout po zájezdech na Island :-)) .

26.07.2022 5 z 5


Zámeček Zámeček Barbora Majchráková

Milá knížka, příjemné čtení. Dění je popisováno z úhlu tří hlavních postav - zvýrazňuje to, jak někdy může každý určitou situaci vnímat úplně jinak. Záviděla jsem hlavní hrdince její odvahu, s jakou se rozhodla uskutečnit svůj sen, který se všem okolo zdál naprosto šílený. Možná bychom se mohli inspirovat a někdy udělat to, po čem toužíme, i když nás okolí zrazuje. Určitě doporučuji k přečtení :-) .

10.07.2022 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Romantika od A do Z, i když bylo celkem jasné, jak to dopadne, přečetla jsem knížku jedním dechem a nemohla se od ní odtrhnout. Dostala jsem chuť na skořicové šneky a horkou čokoládu, po přečtení má člověk chuť vyrazit do Kodaně. Romantická oddechovka se “zeměpisným” bonusem. Určitě se s autorkou vydám i na další místa :-) .

10.07.2022 5 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Kniha je bichle, ale to já mám ráda. Nenudila jsem se ani chvíli a čím víc jsem ve čtení postupovala, tím bylo obtížnější se od knihy odtrhnout. Kromě vyšetřování případu se mi líbilo i to, že jsem mohla nakouknout víc do Strikova soukromí a minulosti. Vraha jsem samozřejmě neuhodla :-) a byla jsem překvapená, kdo to nakonec byl. Nějaké tipy jsem měla, ale protože jsem už četla všechny předchozí díly, připadali mi “příliš průhlední” a říkala jsem si, že se musí objevit někdo jiný. Asi teď knihu budu mít chvíli v hlavě a strašně se těším na seriálovou verzi a na další díl - ale na český překlad si asi chvíli počkáme, má prý ještě více stran :-)).

24.06.2022 5 z 5


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Knihu jsem přečetla jedním dechem za víkend. Nemohla jsem se od ní odtrhnout - pořád jsem čekala, že na příští stránce přijde nějaké vysvětlení záhadných událostí a tajemných jevů, kterých je kniha plná. To se ale nestalo, takže asi nezbývá, než se smířit s tím, že jsou věci mezi nebem a zemí. Čekala jsem knihu v duchu Aristokratek, ale i když deníkový styl je stejný, tohle má k humornému ladění místy hodně daleko a v jedné části to bylo hodně obtížné čtení, noční můra však rodičů. Trochu mi vadil otevřený konec a určitá nedokončenost příběhu. A vulgární výrazy asi opravdu nebyly úplně nutné všude.

21.05.2022 4 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Super víkendová oddechovka, kterou jsem musela dát v podstatě na jeden zátah. Jako fanynka paní Tiché jsem prostě nemohla ovládnout zvědavost, jestli na příští stránce nezpůsobí nějaký mezinárodní skandál či trapas :-) . Už se těším na další díl.

16.05.2022 5 z 5


Saturnin se představuje Saturnin se představuje Miroslav Macek

Knížka v podstatě laskavá, ale poněkud monotónní. Jedná se v podstatě o Saturninův monolog o tom, jak ve všem vyniká a chvílemi už to bylo až nudné. Ze všech “ oficiálních pokračování” určitě nejslabší díl a už trochu vyčpělý odvar.

12.05.2022 3 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Skvělá oddechovka. Trochu odlišná od předchozích tím, že zámecké postavy jsou trochu v pozadí, ale jinak na stejné vlně.

27.03.2022 4 z 5