LuciaSangster LuciaSangster komentáře u knih

☰ menu

Hellbound Hellbound Theresa Black

Od Terky jsem snad už četla všechny knihy, takže tahle nebyla výjimkou. Musím říct, že mě příběh bavil, jako vždycky.

Hodně jsem se nasmála. Humor postav miluju i jejich chování. Každý měl svou charakteristiku, která ho dělala výjimečným, takže se skvěle odlišovali osobnostně.

Co se týče příběhu, zabrousíme do nového života Rebeky neboli Mayi, která utíká před svými démony s mamkou. Musí začít od znova na nové škole. Postupně se dozvídáte, co se vlastně stalo. Upřímně? Jsem zvraty v knize nečekala. Koukala jsem na to s otevřenou pusou a se slovy: To snad ne!

Jednou jsem začínala mít podezření, co se stane, ale to mi nezkazilo dojem celé knihy.

Nasmějete se, popláčete, posmutníte a mnoho dalšího. Takhle kniha je jako horská dráha s emocemi.
Konec vás rozseká. Do teď to nemůžu vstřebat a stále doufám, že naděje umírá poslední.

Knize nemám, co vytknout, protože to byla bomba, od které jsem se nemohla odtrhnout a klidně bych si ji přečetla několikrát znovu.

Jak víme, tak autorka má svůj styl psaní a vždy zabrousí za nějakým problémem. Tentokrát ji doporučuji všem. Nehrozí vám tentokrát nic, krom pořádného emocionálního nářezu. V dobrém

(Jedno varování je u knihy Káva každé půlnoci od autorky)

14.04.2024 5 z 5


Nikdy hrdinka Nikdy hrdinka Vanessa Len

Miluju cestování časem a druhý díl splnil moje očekávání. Opět se dostanete do různých časových témat, které zamíchají kartami.

Je to čtivé a napínavé jako první díl. Opět jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem vědět, co se bude dít dál. Jen jsme dostali opět spousta otázek, ale skoro žádné odpovědi.

Když si vezmeme všechny postavy, tak se mi líbila různorodost charakterů a hlavně, že hlavní postava nebyla nudná, ale zajímavá a dokázala to prodat.
Prostě Aaron zůstává u mě top i po druhém dílu. On prostě ví, jak si mě získat.

Nechci vám tady říkat spoilery a kazit zážitek z knihy. Dneska je pro mě těžký psát to obloukem a ne napřímo.
Konec mě vyděsil, takže se těším na další díl, protože nás toho ještě hodně bude čekat.

I tady mi přišli podobnosti že zmiňované série z prvního dílu.( pasažérka/ cestovatelka)

Za knihu děkuji @humbook_blogeri #humbookblogeri

06.04.2024 4 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Vypadá to nejdřív jako normalní romanťárka, ale je to jen klam. Postupně vás příběh zavede do své temné propasti, kde vám ukáže svět z jiné perspektivy.

Předem říkám že je to spíš hate to love.

Hlavní hrdinka Joan to nemá celou dobu jednoduché a musí pro svůj život bojovat. Musí spojit síly s nepřítelem, aby přežila. Upřímně? Aaron je můj fav chlap a postava z celé knihy.

Joan musí bojovat proti muži, kterého miluje, což mi přišlo jako super nápad. Dlouho jsem nečetla něco, kde se musí bojovat tímhle stylem. Příběh je zajímavý, plný zápletek, které mě šokovaly. Pohltí vás hromada emocí, které na vás padají.

Zase jedna z knih, co mě bavila číst. Líbilo se mi, jak vlastně nestvůry cestovali časem a hlavně do různých časových linií. Po dlouhé době to bylo něco jiného než od ostatních fantasy.

Takže se ptáte, co vás vlastně čeká? Cestování časem, milostný trojúhelník, nestvůry, hrdina..

Jen malá vsuvka. Trochu mi to připomnělo sérii: Pasažérka/Cestovatelka

04.04.2024 4 z 5


Emily v Paříži Emily v Paříži Catherine Kalengula

Kniha je inspirovaná první sérií se stejným jménem seriálu na Netflixu. Knížka vás provede stejným dějem. Příběh vypráví samotná Emily, takže si můžete přečíst její emoce i myšlenky, které bývaly často zajímavé.

Určitě doporučuji nejdřív vidět seriál, než se do knihy pustíte, protože autorka šetřila slovami, takže by vám spousta věcí nedošla. Já seriál viděla, takže jsem při čtení měla v hlavě přesně scény z něho.

Spíš je knížka stručný popis scén ze seriálu, ale zase na druhou stranu je to taková jednohubka pro zlepšení dne.
S grafikou celé knihy si vyhráli. Jak s obálkou, tak uvnitř v knize máte malé obrázky, které zdobí stránky. Na konci máte dokonce pár fotek ze seriálu.

Zklamalo mě to v tom, že to nebylo pořádně rozepsané. Hlavně jsme se nedozvěděli nic nového.

31.03.2024 2 z 5


Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Tohle byl nejvíc epický díl celý své série. Za celou sérii se mi zde vystřídalo nespočet pocitů a strachů o postavy. Upřímně? Nikdy jsem nevěděla, že Narnie končí takto. Doteď jsem smutná z toho, protože jsem to opravdu nečekala.
To, co se stalo na konci mi vyrazilo dech. Nečekala jsem, že to takhle skončí se smutným i veselým koncem. Trvalo mi nějakou chvíli, než jsem se s tím srovnala. Na druhou stranu je to krásné zakončení celé série, kterou miluji.
Tenhle díl ve mně vyvolal asi nejvíce pocitů, a to hlavně negativních. Byla jsem hned ze začátku naštvaná, že jsem to nechtěla číst, ale pak jsem se k tomu vrátila. Jsem vzorný Narnian, takže slzička ukápla, co si budeme.
Autor si opravdu dal záležet na atmosféře. Dokázal i čtenáře překvapit, že na to zíral s otevřenou pusou. Popravdě tady jsem absolutně nic nepředvídala.
Jen je tady nejvíce cítit náboženská víra, kterou autor tady prosadil ze všech dílů nejvíce.

28.03.2024 5 z 5


Plavba Jitřního poutníka Plavba Jitřního poutníka C. S. Lewis (p)

Tahle kniha mě překvapila v tom, že se vlastně do Narnie vrací jen Lucinka s Edmundem. Zamrzelo mě to, protože oni jako čtyřka byli nejlepší. Jen škoda, že Petr a Zuzka tam už nebyli. Naopak tam byl s nimi jejich bratranec Eustas, kterého jsem nemohla vystát.
Musím říct, že mě tento díl bavil. Bylo to čtivé, zajímavé a něco zase nového. Příběh vás zavede na plavbu lodí, což se autor musel inspirovat cestopisy.
Ze začátku mě Eustas štval, jak byl zlý, ale později se poučil a uznal své chyby. Králi Kaspianovi občas ujely nervy, což se dá chápat na takové cestě.
Aslan byl opět na každém jejich kroku, ale oni o ničem nevěděli. Bylo opět milé ho vidět. Opět skvělá práce. Konec byl smutný i za bolel u srdíčka, ale dalo se s tím počítat.
Tento díl má i filmové zpracování. Musím říct, že kniha má s filmem podobné jen názvy míst a postav. Takže v knize se dozvíte mnohem víc, a dokonce i určité věci pochopíte podrobněji.

10.03.2024 4 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Nějakou dobu jsem přemýšlela, že si přečtu tuhle knihu. Jenže nebyl čas. Jednoho krásného dne jsem zjistila, že je audiokniha a bylo. Vyřešilo to moje rozhodnutí.

U audioknihy to čte samotná autorka, která je komička, takže to z toho jde poznat, a proto to má i tu jiskru. Od srdíčka doporučuju.

Vrhneme se rovnou na příběh. Autorka zde píše ze svého života, přátel i známých, co zažili na seznamce. Takže vám vlastně ukáže, jak taková rande mohou vypadat. Od bizáru po romantické i tragické schůzky.

Výhoda knihy je, že má krátké příběhy, které mají něco do sebe a člověk se nad nimi zamyslí. Já jsem díky tomu dostala nový pohled na některé věci.

Přiznám se, neustále jsem se smála a divila, jak se někteří lidé chovají.

Je to taková oddechová jednohubka, když potřebujete si odpočinout od reálného světa, tak tohle je kniha přesně pro vás. Zvedne vám náladu a přivede na jiné myšlenky.

Určitě se chystám i na další knížku od autorky. Snad to bude super jízda, jako tahle.

03.03.2024 4 z 5


Pohár bohů Pohár bohů Rick Riordan

Tohle je finální šestý díl, který vyšel minulý rok. Příběh vás opět zavede k Percymu, se kterým strávíte čas na jeho výpravě, protože bohové s ním opět měli jiné plány.

Trošku jsem se bála u tohohle dílu, jak bude zpracovaný, protože svým způsobem je Percyho příběh uzavřen v páté knize a přeci jen, je to už nějaká doba.

Příběh mě mile překvapil. Percy byl opět sarkastický a mohli jsme příběh zažívat z jeho pohledu. Annabeth a Grover byli opět úžasní. Jejich trojice byla jako vždy parádní, kdy se skvěle doplňovali.

Autor si se světem opravdu vyhrál. Byl opět perfektní jako vždycky. Takže všechny moje strachy smazal. Rick vymyslel tenhle svět a pokaždé mě překvapí, co dokáže ještě domyslet do tak rozsáhlého světa.

Kniha se četla sama. Potřebovala jsem vědět víc a víc, takže jsem knihu měla za dva dny přečtenou. Zasmála jsem se i cítila při čtení napětí.

Zvraty jsem opět v knize nečekala. Tady mě překvapí naprosto všechno a tomhle světě miluju.

Za knihu děkuju @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri

25.02.2024 4 z 5


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Tohle je popravdě moje úplně první česká kriminálka (detektivka), kterou jsem kdy četla. V detektivní světě nejsem poprvé, takže mám, co hodnotit. Musím říct, že jsem mile překvapená. Knížka se četla sama. Děj byl svižný a zajímavý. Nemohla jsem odtrhnout oči a neustále mě to bavilo. Dokonce jsem se u dialogů policistů Tomáše a Honzi hodně nasmála.
Autorka má celý příběh dobře promyšlený. Každou chvíli se tam něco děje. Takže vás to neustále drží ve střehu. Je tu hodně zvratů, které jsem upřímně nečekala, a to jsem si řekla jako fakt? Takhle kniha mě opravdu odzbrojila ve všech směrech.
Knize nemám kupodivu naprosto, co vyčíst. Možná by tu bylo něco malého, a to je charakteristika některých postav, ale tak každý člověk se chová jinak. Pak až moc jmén na zapamatování, ale po půlce si už pamatujete, kdo je kdo, i přesto nebudu strhávat nic, protože děj je fenomenální.
Za mě je to topka českých kriminálek. Mám potřebu o těhle policistech číst víc a víc. Takže mám i v plánu si přečíst další knihu od autorky, která pokračuje v tomhle světe.

Za knihu děkuju @albatrosmedia

20.02.2024 5 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Narovinu říkám, že tohle doma musíte mít a každý fanoušek si to musí přečíst! Proč? Protože je to grafická bomba.
Tento komiks vypráví o Temnyjovo (Darkling) životě ještě před tím, než se dostal do paláce. Dozvíte se o něm, jak vlastně žil a přiblíží vám to jeho život. Čtenář se do něj může snadno empaticky vcítit.
Pro někoho je to padouch a pro někoho to je jen Griša, kterou změnil život. Zde vlastně pochopíte jeho počínání ze série.
Nejdřív jsem jeho postavu celkově nemohla vystát, ale postupně jsem se do něj zakukala. Takže číst tohle pro mě bylo dost emotivní. Hlavně ten konec. Nebojte nic vám říkat nebudu. To bych vám zkazila radost pak ze čtení.
Je to krásně zpracované a za den to máte i přečtené. Bavilo mě to číst a musím říct, že je to krásný doplnění příběhu Grishaverse.

11.02.2024 5 z 5


Percy Jackson Percy Jackson Rick Riordan

(SPOILER) První díl mě bavil neskutečně. Já Percyho znala jenom jako filmy a minulý rok jsem se rozhodnula, že si ho zkusím přečíst. Musím říct, že mě to očarovalo. Celý příběh je v ich formě, což vám přiblíží život Percyho, takže všechno prožíváte s ním. Hned prvním dílem jsem si tuto sérii zamilovala. Byla čtivá, vtipná, napínavá, a dokonce mě všechny zvraty překvapily.

Charakteristika postav je top, protože málo, kdo dokáže postavy takhle odlišit, a to jich je tam dost.
Tenhle svět je propojený s tím naším. Takže pokud nejste polokrevný, tak nevidíte další jiné věci kolem sebe například monstra.

Díky téhle knížce jsem se toho spoustu naučila ze světa řecké mytologie, která mi přišla sama o sobě zajímavá, a hlavně skvěle propletená s příběhem.

Takže shrnuto, že nemám co vytknout prvnímu dílu. Byla jsem z něho nadšená a strašně mě bavil. Doporučuji i audioknihu, která je hezký namluvená a má své kouzlo.

04.02.2024 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Na tuhle knihu jsem se těšila strašně dlouho, jen nebyl čas si ji přečíst, jenže letos! Nastal čas, kdy byl čas. Okay audiokniha to jistila.

Kdyby si někdo chtěl pustit audioknihu, tak doporučuji, protože ji čte dabér Draca Malfoye a je strašně zajímavé to poslouchat jeho hlasem plus i dabérka Hermiony čte část, co Ema sama napsala do knihy.

Biografie o Tomovo životě byla zajímavá. Měli jste možnost nahlédnout do jeho života od jeho začátků. Odkrylo se vám natáčení HP, což pro mě jako potterheada bylo prostě wow. Dozvědět se, jaké natáčení bylo a jací ostatní byly.

U knihy jsem se i hodně nasmála a bavilo mě to celou dobu. Nemohla jsem se nad tím přestat usmívat. Opravdu je to hezky napsané i dopodrobna všechna informace.

Dozvíte se o jeho rodině, jakou oporou pro něj byly. Jaký ve skutečnosti Tom opravdu byl.

Knize nemám, co vytknout, protože opravdu za to stojí a určitě se chystám i na biografii od Alana Rickmana, protože to co Tom popisoval v knize o něm bylo úžasné.

28.01.2024 5 z 5


Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene K. A. Tucker

Po knížce jsem toužila hned, jak se oznámil její překlad, proto moje reakce byla nejvíc radostná, protože jsem ji držela v rukou dřív, než vyšla.

Neberu si servítky a vrhám se na to hned po hlavě. Do knížky jsem se hned začetla. Bavila mě od začátku až dokonce. Romeria měla svůj charakter, který se mi zalíbil i hned. Celou její pouť příběhem byla zábava číst i k tomu jsem byla často napnutá, co se bude dít.

Hodit holku z našeho světa do fantasy světa je prostě boží. Ještě k tomu, když dostala poslání. Dobře úplně poslání to nebylo, ale tak když vás tam někdo hodí a vy nemáte na výběr, tak to prostě uděláte po svém.

Kniha je psaná v ich- formě, což já tyhle pohledy nemám ráda, ale tady mi to vůbec nevadilo, dokonce se mi to i k tomu hodilo. Vědět doslova, jak se Romeria cítila, a co plánovala udělat.

Je to příběh, který vás zavede do lží, zrady, lásky, tajemství a mezi neznámé bytosti do neznámého světa. Kdo by tohle nechtěl číst, že?

Autorka si dala práci i s popisem okolí i vedlejších postav např. Romerii rodiče.

Tady nemám, co vytknout. Měla jsem vysoké nároky na knihu a ta kupodivu všechno splnila. Jsem velice spokojená a určitě si budu chtít od autorky něco ještě přečíst.

27.01.2024 5 z 5


My všichni neřádi My všichni neřádi Amanda Foody

Když jsem si přečetla anotaci, tak mi to svým způsobem připomnělo Hunger Games. Takže bylo jasné, že si to musím přečíst.

Kdo by nechtěl číst něco ve stylu Hunger games s magií a vražedným turnajem?

Za mě jsou všechny postavy skvěle vykreslené. Můžete se něco i o nich dozvědět, a tak se k nim více přiblížit. Příběh se točí kolem čtyř šampionu, kteří vám ukáží, že jejich život není tak skvělý, jak se zdá.
Mojí oblíbenou postavou se hned stal Alistair. Jeden z hlavních postav. Jeho charakter je pro mě tak úžasný.

Nechala jsem se knihou hned strhnout. Nemohla jsem přestat číst a jen v napětí četla dál. Kniha sama o sobě se čte opravdu rychle, takže za pár dní ji máte přečtenou.
Sem tam byly mouchy ohledně příběhu, ale ty se daly přehlížet a nekazit si atmosféru.

V knize dokonce najdete mapu celého města. Takže vám to i pomůže s orientací v místech.
Osobně nemám této knize co vyčíst, protože mě opravdu bavila.

Za knihu děkuju nakladatelství Host

14.01.2024 5 z 5


Otisky Chribdy Otisky Chribdy Kristina Waagnerová

Tento díl byl zase epický. Tady fakt nemám, co vyčíst, protože to bylo napsáno brilantně.

Děj byl svižný, stále se něco dělo, že to udrželo vaši pozornost. Chtěli jste vědět, co se bude dít dál a dál. Neustále jste čekali, co se dalšího stane. Bylo to napínavé, bolestivé i brutální, protože jsem si oblíbila postavy, které to v tomhle díle neměli vůbec jednoduché.

Jo a pokud někomu přišlo v předešlých dílech týraní a ubližování postavám hodně, tak tady vás to úplně odzbrojí, páč tady je toho ještě mnohem víc.

Tahle knížka je oproti dvěma dílům mnohem kratší, ale slibuje vám hodně akce, takže vás o nic opravdu neošidí.

Autorka dokázala nám dát popisy, které nás zavedly do tohohle světa. Krásně jsem si to dokázala všechno představit.

A můj drahý Bastien je prostě Bastien. Může být čímkoliv a stejně to bude moje fav (oblíbená) postava.

Těším se na čtvrtý díl, který se k nám blíží, protože to bude nejvíc epické zakončení celé série.

06.01.2024 5 z 5


Fraktální šum Fraktální šum Christopher Paolini

Po dlouhé době jsem se vrhla po hlavě zase do jiného tématu. Musím říct, že to bylo zajímavě pojato.
Je důležité říct, že tohle je prequel k sérii Spát v moři hvězd, který je skvěle napsaný. Takže komu chyběl svět ze série, tak se mohl vrátit zpátky a opět objevovat s expedicí.
Možná jsem měla až moc vysoké nároky na knihu, ale i tak to za to stálo. Pro mě od autora je prostě topka Dračí jezdi. Takže tady nebyla pro mě laťka nasazená tak vysoko.
Příběh ve vás zanechá hodně pocitů a zapřemýšlíte nad spoustou témat, které vám Vesmír nabízí.
Zavítáte na vesmírnou výpravu, která vás drží napjaté a čekáte, co se stane dál. Tajemná planeta, na kterou je první expedice a snaží objevit věci, co nebyly ještě objeveny. Hezky pojato. Jen nečekejte žádné mega vzrůšo.


Za knihu děkuju @humbook #humbookblogeri

10.12.2023 4 z 5


Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

(SPOILER) Předem říkám, že tento díl je úplně jiný než film.

Díl se mi líbil stejně jako ilustrace.

Autor si vyhrál i s popisem. Děti opět zachraňovaly Narnii před nebezpečím.

Byla jsem trochu smutná, že už úplně nevěřili na Aslana krom Lucie. Naštěstí ho později viděli také. Vypadá to, že jak rostou, tak nevidí věci jako dříve, což je škoda.

Stejně to byl krásný příběh. Čtenář si opravdu dokázal představit, co se opravdu stalo. Cítil i to neštěstí, které pokrývalo Narnii. Opravdu klobouk dolů. Na konci bylo i vysvětleno proč se Petr a Zuzana do Narnie nevrátí a s dospělostí to nemělo nic společného.

Prostě knížka vám odpoví na hodně věcí, než ve filmu.

03.12.2023 4 z 5


Vetřelci v našich hlavách Vetřelci v našich hlavách Daniel Pelikán

Každý máme své démony, které neukazujeme světu a bojujeme s nimi sami, i když naši blízký nám nabízí pomoc. Někdy to máme těžký sami se sebou.

Nahlédne do života, jak takový člověk bojuje se svými démony. Tenhle příběh probíhá pomocí dialogů, kde vidíme, jak hlavní hrdina Petr bojuje sám sebou. Snaží se žít normální život, ale moc se mu nedaří.

Co mě na příběhu mrzelo, že vedlejší postava Eliška měla stejný problém jako Petr, ale její příběh byl tak krátký a urychlený, že jsme se toho moc nedozvěděli. Ona měla potenciál, protože jsme se mohli dozvědět, jak někdo jiný bojuje se svou hlavou.

Když to celé shrnu, bylo zajímavé se podívat na něco tak odlišného. O těhle věcech by se mělo bavit, protože nikdo z nás neví, kdo v našem okolí má takový problém.

Takže to stojí za to si to přečíst, protože budete na určité věci nahlížet trochu jinak.

Za e-knihu děkuji autorovi

26.11.2023 4 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Musím se přiznat, že jako první jsem četla duoligii Šest vran, která se stala mojí number one.

Tím mě to zavedlo na samotnou trilogii Griši samotné. Ovšem, že i seriál mě nalákal. Všichni jsme určitě viděli seriál. O tom žádná. Příběh Aliny v první sérii vlastně máte zde v první knize, kde to máte pořádně všechno vysvětlené.

Hlavně některé rysy postav se lišily. Jsou tu zde pořádně popsané. Hodí vás rovnou do děje, kde s Alinou zjišťujete situaci. Takže vás to nenudí.

Četlo se to rychle. Příběh byl napínavý a dokázal vás udržet v napětí.

Doporučuji i audioknihu, která je také super.

Knížka se mi neskutečně líbila. Ano bylo to zase trochu jiné čtení, kde je to opět jinak napsané, ale každý autor má svůj styl psaní.

Celý svět Grišů mi přišel zajímavý. Popisy jejich schopností a jejich kefty, které nosili.

Tenhle svět mě osobně pohltil, takže se stal jeden z mých oblíbených.

19.11.2023 4 z 5


Soumrak Edenu Soumrak Edenu Lucie Ortega (Navrátilová)

První, čím bych začala je, že ta obálka je nádherná a hned mě přilákala.
Opravdu krásné zpracování.

Co mě na knize také lákalo bylo anotace, která mě velmi zaujala.

Musím říct, že se kniha četla sama. Bylo to krásně napsané. Postupně se vše odhalovalo a drželo to čtenářovu pozornost. Hlavně se celý příběh motal kolem náboženství a mytologie, což jsou dvě krásná témata, která byla naprosto skvěle zpracována.

Byl to opět originální příběh, který vás zanesl do úplně nového světa. Odhalí vám kladné postavy i ty špatné. Jenže vy si pak uvědomíte, že vaše postava nestojí na té straně, na které chcete.

Knížka je plná zvratů, ale jsou napsané tak, že jste z nich překvapení.

Konec se mi zdál trochu uspěchaný nebo spíš nebyl tak epický, jak jsem čekala, že bude.

Za knihu děkuji @humbook a @humbookblogeri #spoluprace #humbookblogeri

10.11.2023 5 z 5