Nikdy hrdinka

Nikdy hrdinka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529520/bmid_nikdy-hrdinka-65982c354d343.jpg 4 37 14

Jenom nestvůra série

< 2. díl

Budoucnost mají v rukách nestvůry! Druhý díl temné fantasy série. Joan se podařilo nemožné: zresetovala časovou linii, zachránila svou rodinu a zničila hrdinu Nicka. To všechno však za příšernou cenu. Aaron, její nelehce získaný přítel (a snad i něco víc), je pro ni teď protivníkem, který se ji snaží zabít. A z Nicka, do kterého byla tak zamilovaná, je najednou naprostý cizinec. Jen Joan si pamatuje, že venku pořád číhá nemilosrdný nepřítel. Když ji smrtící útok zažene zpět do světa nestvůr, ocitne se před osudovou volbou. Dokáže zachránit ohroženou časovou linii?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Never a Hero , 2023


více info...

Přidat komentář

Ancees
23.04.2024

Na úplném začátku mi tento díl mnohem víc sedl! Ze začátku byl velmi napínavý a o akci si člověk nemusel říkat dvakrát, to se ale v průběhu knihy změnilo. Je fakt, že zde mnohem víc poznáte jak rodinu Joan, tak rodinu Aarona. Poznáte co je vedlo k určitým činům a také proč jsou jejich povahové rysy, takové, jaké jsou.. Co mě zde trochu mátlo bylo to, jak moc Joan myslí na původní časovou linii, jak uvažuje, co by bylo jinak, kdyby to zanechala v původní rovině. Oproti prvnímu dílu je zde hlavním pasážerem příběhu Nick, zatímco v prvním to byl hlavně Aaron. Mnohem více se zde taky dozvíte o nestvůřích schopnostech různých rodin, takže pokud vás toto zajímá autorka vás jistě mile potěší. Dozvíte se zde také, proč je Joan tolik předmětem Dvora Nestvůr. Celkově tato fantasy série vůbec není špatná, nicméně oproti jiným je možná mnohem méně svižná a úderná. Mě bavila, ale zároveň mě v určitých ohledech zklamala. Věci, které jsem si přála, aby byly vyzvihnzté, byly upozaděné a romantická linka někdy byla na prvním místě, což je ne vždycky plus. Zároveň ale rozhodně nejsem zklamaná.

DreamerX9
11.04.2024 2 z 5

Za mě to byl vlastně další vycpávkový díl. Nečetlo se to špatně ale první díl měl zkratka šťávu. Líbilo se mi že autorka v knize rozvinula myšlenky prvního dílu a ke konci opět otevřela další pro pokračování nicméně v sérii už nejspíš pokračovat nebudu.


Naty21
07.04.2024 4 z 5

Oproti prvnímu dílu byl tento za mě lehce utahaný, začátek byl akčnější, člověk byl hozen do děje (ještě že autorka v průběhu děje postupně zopakovala co se stalo v prvním díle, protože ne nic moc jsem si nepamatovala), pak se to ale trochu vleklo. Dost se přeskakovalo v časových liniích, takže trochu ztraceno v čase. Co se mi líbilo, byl vývoj postav, dozvěděli jsme se mnohem víc o životě Joan, u Aarona jsem pochopila, proč se choval jak se choval a taky je popsána více historie nestvůřích rodin a původní časové linie. Co bych ale ocenila (budu se opakovat z předchozího dílu), tak nějaký ten rodokmen rodin by pomohl.

Za knihu děkuji humbook_blogeri (spolupráce).

LuciaSangster
06.04.2024 4 z 5

Miluju cestování časem a druhý díl splnil moje očekávání. Opět se dostanete do různých časových témat, které zamíchají kartami.

Je to čtivé a napínavé jako první díl. Opět jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem vědět, co se bude dít dál. Jen jsme dostali opět spousta otázek, ale skoro žádné odpovědi.

Když si vezmeme všechny postavy, tak se mi líbila různorodost charakterů a hlavně, že hlavní postava nebyla nudná, ale zajímavá a dokázala to prodat.
Prostě Aaron zůstává u mě top i po druhém dílu. On prostě ví, jak si mě získat.

Nechci vám tady říkat spoilery a kazit zážitek z knihy. Dneska je pro mě těžký psát to obloukem a ne napřímo.
Konec mě vyděsil, takže se těším na další díl, protože nás toho ještě hodně bude čekat.

I tady mi přišli podobnosti že zmiňované série z prvního dílu.( pasažérka/ cestovatelka)

Za knihu děkuji @humbook_blogeri #humbookblogeri

AaandYs3k
05.04.2024 4 z 5

Druhý díl začal stejně skvěle, jako ten první skončil. Bohužel mi přišel později takový celý utahanější. Moc často jsme slyšeli - později, později ti to vysvětlím. Navíc má díl o 120 stran víc než první.

Dělo se toho dost, to ano. Dostali jsme oblíbené postavy, úžasně třaskavý náboj v mém milovaném trojúhelníku, ač se vlastně mezi nimi nic neděje. :D Ale celé to bylo prostě nějak pomalejší. Neudrželo mě to u sebe našponovanou, jak jsem po Jenom nestvůře čekala. Za to srážím hvězdičku.

Konec byl ale opět skvělý, plný zvratů a nových informací, takže se těším na další, kde se to (doufám) už vše vyřeší.

Tuhle fantasy sérii o cestování v čase každopádně doporučuji všemi deseti.

Kate3003
04.04.2024 3 z 5

Na začátku příběhu jsem si přišla trošku zmatená děním v knize, protože první díl jsem četla před více jak rokem a spoustu detailů už jsem zapomněla. Kniha navazuje v podstatě tam kde první díl skončil nebo když se to tak vezme možná spíše začal.
V průběhu knihy autorka postupně skrze hlavní hrdinku připomíná události z prvního dílu. Což oceňuji, ale na druhou stranu by je nemusela opakovat několikrát. Joan v průběhu knihy mnohokrát přemýšlí nad rozdíly mezi novou časovou linkou a tou původní. Většinou se tato situace týká Nicka a Aarona takže se dost opakuje stejný scénář a příběh je tím zbytečně natahovaný.
Znovu se setkáváme se známými postavami z prvního dílu, které doprovázejí Joan při její cestě příběhem. Trošku mě mrzí, že oproti prvnímu dílu zde je Aaron, kterého jsem si oblíbila jen velmi málo, protože tentokrát je do celé situace více zapletený Nick.
Za mě autorka v tomto díle mnohem lépe pracovala se schopnostmi Nestvůr a skvěle zpracovala jednotlivé časové linky a jejich prolínání. Hodně mě zaujala zápletka, protože až v podstatě do konce jsem neměla tušení jak to vlastně dopadne a posledních asi 150 stran jsem přečetla na jeden zátah.
V knize bylo dost velmi zajímavých zvratů a mezi nimi i odhalení minulosti Joan včetně důvodu proč tak zajímá dvůr nestvůr.
Po přečtení stále zůstává spoustu nezodpovězených otázek, které doufám budou zodpovězeny v dalším díle. Konec si nechala autorka znovu otevřený takže jsem velmi zvědavá jakým směrem se bude další díl odvíjet.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce děkuji Humbook blogeri

kirstinrau
31.03.2024 4 z 5

Na toto pokračovanie som sa strašne tešila a aj keď to bola skvelá časť, nenaplnilo tak úplne moje očakávania. Nie preto, že by to nebolo plné akcie, zvratov, odhalenia tajomstiev, ale ja som čakala proste na svojho favorita, ktorý podľa mňa, dostal málo priestoru. Áno, ide o Aarona.
V momente ako sa objavil na scéne, tak som len tŕpla a čakala, čo sa stane. V tejto časti nám to autorka zamotala tak, že stále neviem, čo od neho čakať a ako sa to všetko skončí. Ak ste však fandili Nickovi, toho sa nabažíte až až. Musím priznať, že tu som ho mala radšej a sama teraz neviem na koho som viac zvedavá. Nie som fanúšik milostného trojuholníka, ale tu nie je až tak v popredí. Vlastne mám pocit, že sa tu tie vzťahy nijako neriešili, čo ma mrzí. Napriek tomu som stále toho názoru, že je to originálny príbeh a to cestovanie časom je veľmi dobre premyslené. Nové postavy, ktoré vstúpili do deja sa mi páčili a veru som nečakala ako to dopadne a akú úlohu v celom príbehu zohrajú. A konečne sme sa dozvedeli aspoň niečo, čo je vlastne Joan zač.
Určite sa vrhnem aj na pokračovanie, aj keď pre mňa bola prvá časť určite lepšia. Verím, že záver série mi to plne vynahradí a my dostaneme veľkolepý koniec.

annora_cte
29.03.2024 4 z 5

Nikdy hrdinka mě nadchla víc než první díl. Po docela zajímavém konci jsem byla zvědavá, jak příběh bude pokračovat.
Hned zkraje bych ráda pochválila autorku, která má můj obdiv za to, jak se dokázala popasovat s tématem cestování v čase. Upřímně mi to ve druhém díle přišlo lepší, neměla jsem z toho pocit chaosu jako v prvním díle.
Joan, hlavní hrdinka, je vážně neskutečná. Je to jedna z těch silných hrdinek, na které nikdy nezapomenu. Ale ta si mě získala už na konci prvního dílu, protože to, co udělala, si vyžádalo nesmírnou kuráž.
Jsem ráda, že jsme se vrátili k dalším postavám, se kterými jsme ale měli tu čest setkat se z trochu jiného pohledu. Hlavně na Aarona a Nicka jsem byla zvědavá, popravdě nevím, kterého z nich bych si vybrala. Konec opět něco šíleného a neskutečného. Takže pevně doufám, že nás pokračování čeká brzy.
Na závěr: Kniha byla o dost lepší než první díl, ale stále to nebylo úplné wow, které by si zasloužilo víc jak 4.

Za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace děkuji @humbook_blogeri a @humbook

nela3812
28.03.2024 3 z 5

Je to čtivé a napínavé, stejně jako první díl. Už jeto rok, co jsem četla jedničku a mnoho detailů si nepamatuji. Proto jsem ocenila, jak nám autorka postupně odkrývá, co se stalo v prvním díle. Nemusíte se tedy bát, že budete v příběhu ztraceni.

Nerozumím tomu, proč autorka děj tolik natahuje. Ať už tím, že opakovaně otvírá stejná témata a odbývá je slovy "později". Nebo tím, že se v mysli hlavní hrdinky neustále vrací k předchozí časové linii se slovy "znám svého starého Nicka/Aarona,...". S tím děj nejenom natahuje, ale zároveň z hlavní hrdinky vytvořila nesympatický kolovrátek plný plytkých frází a myšlenek. Naštěstí to nad vodou drží Aaron, Jamie a Nick, jejichž charaktery mají stále to svoje charismatické kouzlo z prvního dílu.

Samotná zápletka naopak stojí za to. Autorka si opravdu skvěle poradila s různými časovými liniemi a jejich zakomponováním do sebe. Musím přiznat, že jsem až do poslední chvíle netušila, jak by se to dalo celé uzavřít. Ano, zůstává nám tu další otevřený konec, ale i tak jsem šokovaná vyeskalováním celé situace. Závěr knihy autorka opravdu nabila akcí a zajímavými zvraty, tudíž se nudit určitě nebudete.

Zároveň však autorka otevřela mnoho otázek a poskytla velmi málo odpovědí na otázky z předchozího dílu. Velkým odhalením je minulost Joan, ve které je však stále mnoho prázdných míst, která doufám brzy doplníme v závěrečném díle. Další důležitá otázka ohledně Joaniných schopností - mám pocit, že toho víme ještě méně než předtím. Trochu se začínám bát, zda si autorka vůbec promyslela rozsah jejích schopností. No, uvidíme....

I přes nižší hodnocení se do závěrečného dílu pustím. Baví mě svět a prolínající se časové linie pln nestvůr. A s ohledem na závěr si myslím, že nás čeká velmi akční závěr série!

Hodnocení: 3/5

BellaBernasconi
24.03.2024 3 z 5

Nejlepší postava je Aaron a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Mám pocit, že tu měl velmi málo místa a doufám, že další díl tu bude nejpozději do roka. Já to potřebuju!!!

Viky27
17.03.2024 2 z 5

No já nevím, po tom všem, co jsem tady četla jsem se na to opravdu těšila... Musím říct, že jsem byla opravdu rozpačitá. Je to tak nějak vlastně o ničem. Nápad super, provedení podstatně horší. Četlo se to hrozně. Ani nevím jestli se těším na další

Mona-Lisa
03.03.2024 4 z 5

YA fantasy cílená primárně na náctileté. Druhý díl teda, bez znalosti prvního dílu bych do něj nešla.
Hlavní hrdinka je napůl nestvůra (cestuje časem tím, že krade čas od lidí) a napůl člověk.
Balancuje mezi dvěma klukama a snaží se zachránit..hele, to asi nepotřebuješ vědět. Buď je ti to jedno, nebo si to jednou přečteš a byl by to spoiler.
Já si tuto sérii zatím moc užívám. Chci rychlý spád a ne přešlapování na jednom místě -splněno. Aby hlavní hrdinka byla s borcem, který se mi líbí, ale zároveň pokukovala po jiném, aby to bylo trosku napínavé - splněno. A to je vlastně všechno.
Přečetla jsem určitě lepší fantasy, kde bylo míň pletichaření, než tady a víc postav, prvků i třeba draků.
Ale pokud ti stačí vypnout jednou za čas u romanťárny s prvky fantasy-doporučuji.

Lutzinka
01.03.2024 4 z 5

Mnohem lepší, než jednička.
Přesto pořád platí, že Joan je absolutní ignorant a hloupoučká husička, která se o sobě, nestvůrách, cestování v čase a historii ani vlastně nic dozvědět nechce...
To, že ji ostatní stejně dál bezhlavě poslouchají už ani nebudu komentovat...má to prostě trhliny a chyby, ale stejně mě to svým způsobem hrozně bavilo.. což je asi ve finále ta největší pochvala.
Proč se ale Aaron pořádně objeví až na konci knihy? A kde je sakra babička?!

Matri
29.02.2024 4 z 5

"Svět nestvůr byl plný zázraků. Ale byl stejnou měrou krásný i strašný. Byl to svět, kde se člověk mohl podívat z okna a vidět tudorovské město. Ale byl to také svět, kde nestvůry kradly lidem život jen proto, aby si užily dovolenou v jiné době."

Začiatok knihy otvára novú časovú líniu, kde sa vlastne vraciame úplne na začiatok. Joan si ako jedna z mála pamätá čo sa stalo - čo spôsobila. Nick ju nepozná, Aaron ju nepozná. Orientuje sa vo svete, ktorý nastal po odtvorení Nicka.
Stojí proti staronovému nepriateľovi - žene, ktorá "stvorila" Hrdinu Nicka. Zároveň pomôže Joan zistiť kým a čím vlastne je...
Kniha sa čítala chvíľu výborne a chvíľami mi prišlo, že sa točíme dokola (áno, trošku nuda). Asi by som ubrala trochu zo stránok.
V prvom diely bol naznačený milostný trojuholník, a hoci stále platí, v tejto knihe sa žiadne city nijako hlbšie nebudovali, čo mi aj trošku chýbalo. Ja budem určite patriť k fanúšikom Aarona ;-)
Kniha bola z môjho pohľadu a niečo slabšia, ako prvý diel, ale stále zaujímavá a originálna. Teším sa na pokračovanie :)
Tentokrát sú to slabšie 4*

"Věděla, že pro ni hodně znamená – myslela na něj kaž­dý den –, ale až do této chvíle si neuvědomovala, jak moc. Dokud jí neukázal, že on sám už to tak necítí."

Štítky knihy

pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Vanessa Len
australská
2022  80%Jenom nestvůra
2024  78%Nikdy hrdinka

Kniha Nikdy hrdinka je v

Právě čtených7x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce74x
Chystám se číst72x
Chci si koupit37x
dalších seznamech3x