Pohár bohů

Pohár bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521230/bmid_pohar-bohu-64e0e718b3812.jpg 5 88 23

Percy Jackson série

< 6. díl

Dlouho očekávané pokračování bestsellerové série Percy Jackson. Dostat se na vysokou? To je úkol hodný samotného poloboha! Percy Jackson už několikrát zachránil svět a teď doufá, že prožije normální maturitní ročník. Bohové s ním ale ještě neskončili. Percy bude muset splnit tři úkoly, aby z Olympu získal tři potřebná doporučení na vysokou školu. Prvním úkolem je pomoct Diovu číšníkovi získat zpět jeho pohár dříve, než se dostane do nesprávných rukou. Podaří se Percymu, Groverovi a Annabeth najít ho včas?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Chalice of the Gods , 2023


více info...

Přidat komentář

LuciaSangster
25.02.2024 4 z 5

Tohle je finální šestý díl, který vyšel minulý rok. Příběh vás opět zavede k Percymu, se kterým strávíte čas na jeho výpravě, protože bohové s ním opět měli jiné plány.

Trošku jsem se bála u tohohle dílu, jak bude zpracovaný, protože svým způsobem je Percyho příběh uzavřen v páté knize a přeci jen, je to už nějaká doba.

Příběh mě mile překvapil. Percy byl opět sarkastický a mohli jsme příběh zažívat z jeho pohledu. Annabeth a Grover byli opět úžasní. Jejich trojice byla jako vždy parádní, kdy se skvěle doplňovali.

Autor si se světem opravdu vyhrál. Byl opět perfektní jako vždycky. Takže všechny moje strachy smazal. Rick vymyslel tenhle svět a pokaždé mě překvapí, co dokáže ještě domyslet do tak rozsáhlého světa.

Kniha se četla sama. Potřebovala jsem vědět víc a víc, takže jsem knihu měla za dva dny přečtenou. Zasmála jsem se i cítila při čtení napětí.

Zvraty jsem opět v knize nečekala. Tady mě překvapí naprosto všechno a tomhle světě miluju.

Za knihu děkuju @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri

hanca_books
25.02.2024 4 z 5

Snad pro každého z nás je tohle nostalgická záležitost. Člověk by si řekl, že z knih Ricka Riordana už vyrostl, ale naštěstí Percy vyrostl společně s námi a teď se potýká se střední a vysokou školou, což většina z nás moc dobře zná.

Rick zachoval Percyho humor, takže i když už je starší, hned jsem si vzpomněla na toho 12ti letého kluka, jehož jediná obrana byl sarkasmus. Kniha má krátké kapitoly, takže pro mě ideální na cesty autobusem. Je to vtipná oddechovka, kterou jsem si užila. Nebylo to sice takové, jak bych možná doufala. Na starého Percyho to prostě nemá. Ale taky už je to dávno, kdy jsem četla předchozí knihy takže to bude chtít rereading .

Jediné, co musím vytknout, je zařazení knihy. Chápu, že se tady vracíme k původní trojici - Annabeth, Percy a Grover, ale rozhodně to není 6. díl první série. Kniha se odehrává minimálně až po Bozích Olympu, takže pokud někdo neví nebo se sérií začíná, tak z toho může být dost zmatený. Jsou tam malé narážky na Bohy Olympu, ale zároveň žádná velká zmínka o postavách z kempu Jupiter, což je velká škoda.

Četlo se to v podstatě samo. Člověk se pobaví, odpočine si a zase se na chvíli vrátí do puberty (a ani k tomu nepotřebuje Hebe )

3,75/5 (4 s přidanou hodnotou nostalgie)

Za poskytnutí knihy děkuji @humbook a @humbook_blogeri


virgo_books
23.02.2024 4 z 5

Absolutně miluju prostředí i postavy z téhle série. Bylo super se do světa zase vrátit a zažít s hrdiny další dobrodružství.

Až někde v půlce mi ale došlo, že se to odehrává o několik let později po původní sérii.

Percy se chce dostat na vysokou a k tomu potřebuje doporučení do 3 různých bohů. První je právě Pohár bohů, který někdo ukradl.

Už tak nebyla taková akce jako v ostatních dílech, ale i přesto jsem si čtení užila.

Miluju Percyho s Annabeth a zase je sledovat i s ostatními při nějaké výzvě bylo skvělý.

Rozhodně se chystám i do dalšího dílu, až tedy vyjde. Jsem totiž zvědavá, jak to tedy všechno dopadne.

Jsem moc ráda, že u nás série vychází v těchto obálkách a že ji můžu mít doma.

3,5/5

Moc za knihu děkuji @humbookblogeri

ElikaS
20.02.2024 5 z 5

Rick je prostě můj oblíbenec a Percy jedna z nejoblíbenějších knih mého dospívání. Dodnes se k těmto knížkám ráda vracím, i když teď už asi spíš z nostalgie :-)
Knížku jsem si užila, i když mi přišlo že na původní sérii nemá ani na Bohy Olympu, ale to už prostě může být tím, že cílovou věkovou kategorií už dávno nejsem.
I tak mě knížka bavila a těším se až se do této série pustíme se synem.

25veronika3
07.02.2024 5 z 5

Krásný návrat do světa Percyho! Mám radost, že budou minimálně další dvě knihy! Moc se těším.

knizninadsenec
06.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Bylo skvělé se zase vrátit k Percy Jacksonovi a prožívat s ním další dobrodružství/výpravu.
Percy žije s matkou a nevlastním otcem a chodí na střední školu. Stále chodí s Annabeth. Chtějí jít spolu na stejnou vysokou školu. Ale má to háček. Percy potřebuje 3 doporučují dopisy od bohů.
Tentokrát má na poradu nejen otce, Annabeth a Grovera, ale i školní poradkyni, která není smrtelnice a je ve službách Poseidona (ráda Percyho splachuje). Poseidon vtipně vyřeší, jak dát vědět Bohům, co se těch dopisů týče. Tohle by mě od Boha nenapadlo. Hned jsem si říkala, že je Percy chudák a trochu se děsila toho, co ho čeká.

Percy musí splnit 3 výpravy, ale čeká až jej někdo požádá. V knize je první výprava, která je složitější, než by se mohla zdát. Setká se s několika Bohy. Jako by byl detektiv, hledá viníka. Na pomoc má Annabeth i Grovera. Dokonce se opět dostane na Olymp. Vyzkouší pár předmětů.

Na druhou stranu, když to vezmu z pohledu čtenáře, je příběh vtipný, poutavý, poučný a zajímavý.

Čtení mě neskutečně bavilo, bylo poutavé. Nemám co vytknout a za mě je skvělé i to, že Percy v příběhu mluví/vypráví přímo čtenáři. Jako by ke mě mluvil. Hodně jsem se nasmála a byla to opravu zajímavá výprava.

Bylo to super. Těším se na jeho další úkoly od Bohů a snad to přežije.
...

Za knihu/recenzní výtisk moc děkuji @humbook_blogeri @humbook #humbookblogeri v rámci #spolupráce

kraslicanka
30.01.2024 5 z 5

na pokračování jsem se moc těšila a opět jsem nebyla zklamaná. Jen jednu vadu knížka měla - bylo tam málo stran :D klidně bych ještě aspoň 200 přidala. Tak jen doufám, že tohle nebyla poslední kniha o Percym a bude nějaké pokračování.

vera5841
16.01.2024 5 z 5

Tento díl mi opravdu sedl.
Je znát, že jej autor napsal později a že i Percy je starší.

Mám pocit, že tentokrát to mělo i trochu větší hloubku a přesah k zamyšlení. Je věčné mládí splněný sen nebo spíše prokletí? Souboj s Garym byl dojemný.

Přesto ani tento díl neztratil svůj humor a sarkasmus. Doufám, že brzy bude další díl - potřebuji vědět, jak Percy získá další doporučující dopisy!!

Witchann
03.01.2024 4 z 5

Krásně nostalgické okénko do Percyho světa. Četlo se to lehce a s úsměvem, který mi zůstává na rtech i teď. Kdo má rád Riordanův styl, rozhodně nebude zklamán.
PS: A konečně můžu naplno prohlásit: Zeus je zvrhlé prase!

Pengi
02.01.2024 5 z 5

Rick nezklamal, ty roky čekání za to staly. PJ je proste skvělý a čte se to samo.

ArrowM
27.12.2023 5 z 5

Z nějakého důvodu mi přijde, že když Rick píše o Percim, je to tak nějak podivně nejopravdovější. Po původní sérii jsem přečetl spinoffové série i dvě další samostatně stojící a všechny jsou dobré, ale Percy byl prostě vždycky lepší. A tady to zase vnímám stejně. Stejný sarkasmus, stejné psaní, stejné hlavní trio, stejná lehkost, usedlejší, ale pro mě aktuální témata. V rámci žánru naprosto neodmyslitelných pět hvězd.

kikikrat
26.12.2023 5 z 5

Nemohla jsem se dočkat až se zase potkám s Percym a stálo to za to! Jako vždy byla kniha čtivá, vtipná a plná akce. Rick umí člověka vtáhnout do děje a ještě tak vtipně. Skvělé zapojení dalších bohů z řecké mytologie. Potkáte tu ale i ty staré známe bohy ale hlavně starou dobrou trojku: Percy, Annabeth a Grover. Těším se na další díl.

vevera6
26.12.2023 4 z 5

Super. Rick Riordan píše zajímavým čtivým styem, nevím jak, ale vždycky se mi cokoliv od něj (hlavně díla s Percym) čte strašně rychcle a jednoduše. Příběh je taky fajn, doufala jsem, že Percy dostane delší "pauzu" a trochu klidu než se zase bude muset do něčeho vrhnout, ale to by asi nebyl on. JInak nevím co to bylo, ale něco tomu chybělo, trošku větší "napínavost" nebo dramatičnost? nejsem si jistá, možná jsem na tohle jen už moc stará, ale tak jako tak mi to nezabrání nadšeně čekat na další díl.

Ronnie68
25.12.2023 5 z 5

Páni, tak tahle kniha byla jízda (ostatně jako vždy od Ricka Riordana) ... dostala jsem ji pod stromeček od Ježíška a no dneska jsem už dočetla... opět skvělé dobrodružství a úžasný vtip hlavních hrdinů ... plus to vypadá na další dvě pokračování... na která se neuvěřitelně těším...

Beltrix
24.12.2023 5 z 5

Je to a není to Percy. Fantastická akce, sarkastický Percy a nemožní bohové - kombinace, která fungovala v původní sérii, funguje bezvadně i tady. Přesto je znát výrazný posun v Riordanově psaní - přeci jen je to skoro patnáct let od poslední knihy z Percyho pohledu. Byť jsem četla v rozhovoru s autorem, že se pořád snaží cílit na stejnou věkovou kategorii čtenářů, tak tato kniha, respektive její hrdina, rozhodně působí mnohem starší, s výrazně jinými problémy, prožíváním a pohledem na život. Nicméně rozhodně to ničemu nevadí, ba naopak. Moderní kulturní odkazy, větší introspekce hlavního hrdiny a kratší formát knihy působí velmi svěžím dojmem.

zirafinec
10.12.2023 5 z 5

Omujbože. Já se tak těšila... A přečetla to za jeden večer. Prostě ahhh. Miluju Percyho Jacksona. A vzhledem k obsahu knihy se můžeme těšit na další dva díly, hell yeah.

(Mimochodem, pokud milujete Solangelo tak jako já a umíte anglicky, pak doporučuji příběh na wattpadu s názvem Psychopath od @hafuck1010. Je to zatraceně dokonalý.)

Satan-démon
05.12.2023 5 z 5

Musím uznat, že Rick tyhle knížky umí. Je to už pár let co jsem četla předchozí díly, ale jako by to bylo včera. Návrat do světa Percyho byl úžasný. Ráda jsem zažila další dobrodružství i když jsem na knížky už starší. Nezklamalo mě to a budu doufat, že bude další díl.

Ešína
29.11.2023 4 z 5

Další jízda Percyho a spol. Je to už dlouho co jsem četla předešlé díly, proto mě to nezaujalo ve velkém. Ale fanoušky této série určitě potěší.

Áňa 998
08.11.2023 5 z 5

Percy Jackson je pro mě jedna ze sérií, která je totální srdcovou záležitostí. Na kterou se nezapomíná, těžko se s ní loučí ale nadšeně se k ní vracím. A jsem moc ráda, že jsme se dočkali šestého dílu Percyho Jacksona!
.
Rock Riordan je pro mě jeden z nejoblíbenějších autorů. Píše lehce a čtivě, ale jeho texty jsou plné informací. Na střední to byla zrovna série Percyho Jacksona, která mi dost zachránila známky při dějepisu. Řeckou mytologii jsem měla v malíku, i když trochu zmodernizovanou!
.
I když je to pár let, co jsem poslední díl četla, bylo to jako zaplout do správné rozchozených bot. Jako by to nebyly roky, ale dny. Percy se moc nezměnil, je pořád stejně odvážný, problémový a má slabost pro Annabeth, která mu láskyplně říká chaluhový mozečku. Nechybí ani ztřeštěný Grover!
.
Stará parta je opět pohromadě! Tentokrát Percy nezachraňuje svět, ale potřebuje doporučení do školy. Od tří bohů, za splnění úkolů. A jako první úkol dostane najít ztracený Pohár bohů.
.
Riordan opět začlenil zástup bohů a bůžků, kteří opravdu v mytologii existují. Napsal neskutečně čtivý příběh, u kterého mi bylo líto, že končí.
.
Jsem nadšená, že jsem se ke světu Percyho Jacksona vrátila. Bylo to jako setkání se starými přáteli. Nechyběl humor, akce, napětí až do poslední strany. Tohle byla úžasná nostalgie!
.
Kniha zároveň skončila dost otevřeně a Percymu chybí ještě dvě doporučení na vejšku... Takže se máme na co těšit!

Didi15
06.11.2023 5 z 5

Tohle je tak osvěžující , milé a vtipné , chci další díl!!:)

Autorovy další knížky

Rick Riordan
americká, 1964
2016  90%Prastarý meč
2009  89%Zloděj blesku
2011  93%Poslední z bohů
2012  90%Proroctví
2010  88%Moře nestvůr

Kniha Pohár bohů je v

Právě čtených7x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených12x
Knihotéce102x
Chystám se číst79x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x