Otisky Chribdy

Otisky Chribdy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500440/bmid_otisky-chribdy-Dny-500440.jpg 5 33 23

Zlatá Grai série

< 3. díl

Isarell zůstává uvězněna v katakombách Chribdy, krvožrouti rozhodují o jejím dalším osudu a staví ji před krutou volbu. Má se stát jednou z nich, členkou elitního sarreiského komanda a nevěstou Pátého karadhei, nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok. Podaří se jí sehrát největší roli svého života? Třetí díl Zlaté Grai je temná smršť, která vás pozře a vyvrhne až na poslední straně!... celý text

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Třetí díl série mě opět příjemně potěšil. Nemohu říct překvapil, protože od autorky jsem po předchozích dílech žádnou slabotu nečekal. Opět nezklamala a bylo to velmi dobré, ač k dokonalosti stále kousek chybí.
Velmi oceňuji, že se v tomto díle čtenář konečně dostane teochu mezi sarrei. Ti jsou podáváni ve stylu záporáků, ale opravdu jsou v něčem horší, než andělští jorrei ? Ani mi nepřipadá. Líbí se mi vývoj a vnitřní boj Isarell. Líbilo se mi také, že v tomto díle konečně různé tréninky a výcviky prakticky absentují. Povedené je i propojení některých příběhových linií. Velmi pěkně byly podané intriky mezi sarrei i jorrei.
Hlavně machinace a motivace sarrei si myslím mohly být zpracované trošku podrobněji. Sice čtenář dostává informací dost, ale všechny úradky působí celkem povrchně a bez hlubší finesy. Od předchozího dílu stále přetrvává výtka na příliš volný systém magie, který umožňuje až příliš nečekaných zvratů. Stejně tak považuji v určitých situacích chování některých postav za podivně nevysvětlené až nelogické.
Každopádně jde o skvělý díl výborné série, který je výrazně kratší, než první dva, což je teochu škoda. Zasloužil by si určitě víc detailů. Klady jednoznačně převažují nad zápory a celou sérii řadím k vrcholu, co česká fantastika momentálně nabízí. Moc se těším na poslední díl.

Vlasta71
Vlasta71
19.02.2024 5 z 5

Tento díl sledujeme Isarell a Bastiena. Isarell je uvězněna v katakombách Chribdy a je postavena před velké rozhodnutí . Má se stát jednou z nich a nevěstou Pátého karadhei nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok. Co si vybere a jak se s tím vypořádá? Opět kniha plná intrik, bojů a soubojů. Jsem nadšená z popisu krajiny, bytostí a dokáži si představit ilustrace.


LuciaSangster
LuciaSangster
06.01.2024 5 z 5

Tento díl byl zase epický. Tady fakt nemám, co vyčíst, protože to bylo napsáno brilantně.

Děj byl svižný, stále se něco dělo, že to udrželo vaši pozornost. Chtěli jste vědět, co se bude dít dál a dál. Neustále jste čekali, co se dalšího stane. Bylo to napínavé, bolestivé i brutální, protože jsem si oblíbila postavy, které to v tomhle díle neměli vůbec jednoduché.

Jo a pokud někomu přišlo v předešlých dílech týraní a ubližování postavám hodně, tak tady vás to úplně odzbrojí, páč tady je toho ještě mnohem víc.

Tahle knížka je oproti dvěma dílům mnohem kratší, ale slibuje vám hodně akce, takže vás o nic opravdu neošidí.

Autorka dokázala nám dát popisy, které nás zavedly do tohohle světa. Krásně jsem si to dokázala všechno představit.

A můj drahý Bastien je prostě Bastien. Může být čímkoliv a stejně to bude moje fav (oblíbená) postava.

Těším se na čtvrtý díl, který se k nám blíží, protože to bude nejvíc epické zakončení celé série.

Predator3313
Predator3313
15.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Recenzi minulé knihy jsem zakončil tím, že další kniha bude snad pěkný nářez. A musím říct, že jsem se trefil naprosto přesně!
Tentokrát z velké části převládá akce.
Hlavní část děje se přesouvá k sarrei, přesněji do deváté bašty.
Vzhledem k místu děje se mnohem víc dozvídáme o životě sarrei, kteří jsou stejní manipulátoři jako jorrei, ale na rozdíl od nich nejsou tak upjatí a platí tu především právo silnějšího.
Je zde hodně kladen důraz na psychiku Isarell, na kterou má vliv jednak zajetí a její momentální situace, ale taky jejich složitý vztah s Pátým. Hodně se mi líbí, jak vede v duchu rozhovor s jednotlivými Eyr.
Co se mi líbí na celé sérii, ale tady to už graduje, je nepřehlednost celého hlavního děje. Jorrei, sarrei i lidé mají mnoho možností, kterým směrem se dát, s kým se spojit nebo na koho a kde zaútočit. Autorka nás udržuje v záměrném napětí a nevědomosti.
Totéž ale v menším zažíváme při spiknutí, které zosnoval Barhain Sae, i když tam jsem trochu tušil, jak to má v plánu.
Bohužel jsem se nedočkal nějaké akce se Stíny, snad si je autorka šetří do posledního dílu.
Pátý je daleko zajímavější postava, než jsem si původně myslel, ale trochu doufám, že ještě neukázal to „nejlepší“, co v něm je. Chtěl bych pořádný masakr. No tak uvidíme.
Na konci knihy začínají do děje promlouvat i Bohové/démoni, což já osobně moc nemám rád. Ale zase to ukazuje, že i hlavní hrdinové mají omezené možnosti, a některé věci bez pomoci prostě nedokáží.
Každopádně jsem knihu přečetl o dost rychleji, než mám normálně ve zvyku a těším se na velké finále!

A i když to není mým zvykem, přidám jeden úryvek z knihy samotné :
Všichni čtyři karadhei se nyní kroutili na zemi s množstvím hlubokých ran. Raythár, sedmsetletý upír patřící k Původním, si tiskl tepenné krvácení z téměř amputované levačky. Jeho hojivé ornamenty plály takovou silou, že oslepovaly přibíhající léčitele, a v očích mu hořela kombinace zášti a strachu o život.
Pátý měl modřinu na čele a škrábanec na hrudním plátu.
Isarell se uvolnil pramen z copu

:D to mě prostě totálně dostalo

Imaginárium
Imaginárium
12.12.2023 4 z 5

Na ďalšie pokračovanie série Zlatá Grai som sa vrhla hneď po dočítaní predchádzajúcej časti. Nevydržala som čakať ani hodinu, takže moc ďakujem autorke za okamžité zaslanie e-knihy k recenzii v rámci spolupráce.

Tentokrát atmosféra aj dej pritvrdzuje, nachádzame sa na území krvavých sarrei, ktorí si spravili z Isarell bojového otroka. Dej sa prehlbuje a my máme možnosť lepšie spoznať rasu krvilačníkov a ako funguje ich svet a zvyky za temnou hranicou.

Oceňujem nižší počet strán, dej bol dynamický a bez hluchých, natiahnutých pasáží. Perfektne autorka ukázala, že svet nie je len čiernobiely a nedelí sa iba na dobro a zlo - aj tí dobrí vedia zradiť a démoni vedia spraviť niečo dobré. Často to v knihách nevídam a v tejto sérii to bolo ako závan čerstvého vzduchu po dlhom čase.

Na poslednú časť tejto super série si rada počkám, som si istá, že nás čaká epické zakončenie dobrodružstva našich obľúbencov.

Kto máte radi fantasy a nebavia Vás množstvá rovnakých YA príbehov, takto toto určite odporúčam.

PrincaListicka
PrincaListicka
19.10.2023 5 z 5

Otisky Chribdy sice mají o polovinu méně stran, než předchozí dvě knihy série, ale zato jsou až po okraj naplněné akcí, nečekanými zvraty a situacemi, při jejichž čtení, či spíše prožívání spolu s hlavními hrdiny, zapomenete dýchat. Narozdíl od Zlaté Grai a Doteku viatáru jsme zde vrženi přímo do děje, nečeká nás pomalý rozjezd, ale navážeme přímo tam, kde předchozí díl skončil.

Musím říct, že třetí díl je skutečnou odměnou pro všechny čtenáře, kteří si s Isarell a ostatními projdou všemi strastmi. Dle mého názoru se jedná o zatím nejlepší díl celé série a pokud to takhle půjde dál i u toho čtvrtého, asi jeho konec nerozdýchám. (Myšleno v dobrém, samozřejmě.)

Konečně se dozvídáme více o sarrei, jejich říši, fungování jejich společnosti či zvyklostech. Z toho jsem měla neskutečnou radost, protože já, milovnice záporáků, už od začátku vysloveně čekala na to, až tihle elegantní krvesajové dostanou více prostoru. A že ho tu dostali královsky. Máme možnost se spolu s Isarell účastnit jejich jednání, slavnostního bálu, zvrácených hrátek či bojových akcí. A všechno to vážně stojí za to.

Navíc se tu dostává prostoru také mému nejoblíbenějšímu Andreilovi, o kterém jsem básnila už při hodnocení předchozí knihy. Jeho postava je prostě tak úžasně zajímavá a já si díky němu připadala zase jako puberťačka, která je naprosto hotová z knižního hrdiny. To se mi v tak intenzivní míře už docela dlouho nestalo.

Na povrch navíc vyplouvají také nové, zajímavé stránky Isarell, která svádí boj s tím, kým vlastně je. Být na jejím místě, zůstala bych mezi sarrei, ve službách Barhaina Sae, a byla bych nadmíru spokojená. Ale ano, vím, že to není její místo. Jenže kam vlastně patří? Nemůžu se dočkat, co s ní má autorka v plánu. Hodně jsem si oblíbila i postavu Pátého karadheie, který představuje směsici hned několika charakterů, ale nechci o něm příliš prozrazovat. Řeknu jen, že se mi velice líbí pouto, které s Isarell sdílí. Ostatní postavy, jako Eyry či královna Ymira, jsou v tomto díle dosti upozaděné, ale mně to upřímně vážně vůbec nevadilo.

Děj neskutečně rychle odsýpá, všechno do sebe krásně zapadá a my se nezadržitelně blížíme k vyvrcholení celé ságy, které nás čeká ve čtvrtém, posledním dílu. Již potřetí vám mohu tuto sérii z celého srdce jedině doporučit. Běžte a přečtěte si ji, nebudete litovat. Slibuji. Já budu mezitím netrpělivě vyhlížet pokračování.

adela.hol
adela.hol
05.10.2023 5 z 5

(SPOILER) U druhého dílu jsem psala, že byl od začátku nadupaný akcí. Ano, určitě byl, ale spíš to byla stále poklidná řeka ve srovnání s tímto dílem, který mě smetl jak vlna tsunami. Anotace na tento díl říká, že je to temná smršť, která vás pozře a vyvrhne až na poslední straně. Nemůže to být výstižnější. Doslova.

První dva díly, ve kterých dominovali jorrei byly ještě takovou "nevinnou pohádkou", ale tady převzali velení sarrei a stala se z toho krvežíznivá podívaná. Líbilo se mi to? Bože, ano! Nemohla jsem se odtrhnout. Svištělo to naprosto strhujícím tempem a než jsem stačila mrknout, byla jsem na konci.

Od prvního dílu obdivuji bravurně vykreslené charaktery postav. V knihách málokdy fandím hlavní hrdince, ale Isarell si mě omotala kolem prstu prakticky okamžitě a každým dílem tu smyčku utahuje víc a víc. Těch zkoušek, které už musela podstoupit. Které ji nezlomily. Po kterých vždy vstala a šla dál. A že tady toho na ni bylo připraveno tolik, že jsem nechápala, jak pořád může mít sílu bojovat. Její oddanost byla opět neuvěřitelná.

Na konci druhého dílu jsem hodně trpěla ohledně Bastiena. Naštěstí tu pořád byl, sice jinak, ale jejich silné spojení s Isarell se nezlomilo. I přesto, co se mezi nimi stalo, protože Isarell věděla, že jinak by to nikdy neudělal.
Ještě mě zaujal také náznak ohledně Andreila Smrtihlava, takže nejen kvůli tomu, budu nadšeně očekávat poslední díl.

Jsem moc ráda, že tahle série nakonec bude mít tu pravou knižní podobu, protože si to právem zaslouží. Těším se, až si ji pořídím a dám si před posledním dílem rereading, abych všechno zase viděla jinýma očima, protože tohle je jedna velká jízda, kterou musíte číst.

KadetJaina
KadetJaina
24.09.2023 5 z 5

Přišlo vám v minulých dílech týrání postav málo? Tak si ještě potýráme. Na těle i na duši.
Třetí díl je rychlá akce, člověk je schopný ho přečíst za den. Politické smyčky se utahují, válka je na spadnutí a hlavní postavy... trpí.
Prostě bomba jako vždycky.

PosPol
PosPol
16.09.2023 5 z 5

Bohyně! Tohle bylo tak dokonalý! Třetí díl tetralogie Zlatá Grai od Kristina Waagnerová a propracovanost světa mě opět posadila na prdel. Tři díly mají přes 1.500 stran a já se nenudila ani na jedné! Znáte tuto skvělou českou fantasy?

Isarell se dostává do poměrně neřešitelné situace. Ovšem to by musela být obyčejný člověk, aby si s ní neporadila s graiskou grácií. Třetí díl je nejtemnější, nejzvrácenější a o překvapení rozhodně není nouze. To je ostatně důvod, proč tuto sérii miluji - není předvídatelná a autorka dokáže udržet napětí a drive po celou dobu.

V tomto díle se navíc dozvíme více o světě mimo království, o lidech i sarrei. Vlastně zde cítím z díla myšlenku z Hry o trůny - někteří lidé jsou prostě jen na špatné straně zdi. Zbožňuji hlavní postavu Isarell, která je zcela uvěřitelná, dělá špatná rozhodnutí, ale za ty díly prošla brutálním progresem a z malé holčičky se stala krutá, brutálně rychlá a rozhodná princezna, která udělá cokoliv, aby dosáhla svého.

Co mě taky moc baví je doposud největší zapojení bohů. Ačkoliv příliš přímo nezasahují, jde o velkolepý plán a všichni jsou de facto jen figurky na šachového poli. Úžas některých postav, když zjistí, že jejich rozhodnutí nejsou zase až tak svobodná kak si mysleli, je nekonečně zábavný.

Mohla bych napsat knihu o této knize, ale stejně by se to ani zčásti nerovnalo úžasu, který vás čeká, pokud sérii dáte šanci. Propadnete pak stejně jako já propracovanému magickému světu, plného šílených divoženek v čele ještě šílenější Ymiry, udatných jorrei, krvesavých sarrei i ještě proradnějších čarodějů a spousty dalších originálních postav.

traceybeegee
traceybeegee
06.09.2023 5 z 5

Zdravím #zavislaci!!! Čtěte české autory??
Já ano, mohu říct, že spousta našich i slovenských autorů s přehledem píši tak fantastické knihy, že jim i někteří cizí autoři mohou závidět. A jednou z nich je i #Kristina Waagnerová.
Její první dílo Zlatá Grai a následně Dotek VIATARU nemusím představovat. Už jsem o nich psala.
Teď se chci zmínit o 3.dile OTISKY CHRIBDY
298 stran fantasy
Plných napětí, sarvatek, zapletek, intrik a dokonce i tzv. erotických scén, brutální scény, kde řinci o sebe čepele mečů, dyk.
Kniha plná zvratů a to od samého začátku až do konce.
Kniha Vás úplně pohltí a vtáhne Vás do děje jako by jste byly jeho součástí.
Autorka nám popisuje nejen postavy, jejich schopnosti a bojové umění, ale také krajinu, ve které se momentálně dej odehrává.
Dovedu si představit i její filmové zpracování.
Isarell po velkém boji bohužel zůstává proti své vůli uvězněna mezi krvelacnymi sarrei.
Vůdce těchto monster si ji tam nechává a dává jí na výběr z možností, které se jí samotné příčí, ale nezbývá nic jí jiného a přistoupit na bohužel pro ni ponižující podmínky:
Buď se stane jednou z elitních zabijáků jeho komanda a nebo bude nevěstou Pátého karadhei a nebo nakonec sloužit jako mentálně ovládaný otrok Pánu Bašty.
Výběr není zdaleka lehký.
Aby si zachránila život, musí zvolit tu nejlepší pro mi samotnou.
Podaří se Isarell překonat velmi krutou volbu v jejím životě???
, A jaký to bude mít dopad na její přátele?
Mohou jí pomoci utéct z "děsiveho pekla" plného intrik a bojů na život a na smrt?
A co její láska k Bastienovi??

Dávám 5 z 5

Řeknu Vám, to byla jízda.... Už se těším na poslední díl.
JEŠTĚ jednou děkuji za možnost si přečíst tuto úžasnou FANTASY SÉRII a za poskytnutí knih do štafety samotné autorce knihy # Kristina Waagnerová.

Vjeerus
Vjeerus
30.08.2023 5 z 5

Třetí díl nám dá pořádnou dávku krvežíznivých Sarrei. Ta změna prostředí byla perfektní, protože od začátku příběhu mě zajímali snad nejvíc, protože jsem nevěřila, že to jsou jen poskoci vlastních pudů. A měla jsem pravdu, v intrikách by se mohli rovnat Ymiře a to je sakra vysoká laťka.
Obdivuji autorku, jak skvěle má jednotlivé dílky příběhu poskládané, protože se mi konečně potvrdilo podezření z prvního dílu. A stále si očividně nevyčerpala studnici fantazie na prostory. Jáma a přilehlé vězení musí být impozantní.
Na to, jak je kniha (nezvykle) krátká, tak informací má požehnaně. Nejen, že máte chuť rozcupovat na kousky tu stříbrnou Erin, proplesknout nějakou železnou tyčí Felixe a obejmout Renegora, ale rozhodně se chcete nabourat do hlavy Isarel i Ymiře, abyste aspoň tušili ty jejich plány. Upřímně fakt nevím, která z nich je šílenější :D.
Moc nevím, co dodat. Je to jízda. Na konci knihy si připadáte naprosto vyčerpaně a sežvýkaně, ale chcete se do světa hned vrátit. Protože potřebujete víc Andreila. A vlastně všech postav, kdy doufáte, že všichni dostanou, co si zaslouží, protože přece víme, že autorka opravdu umí nechat hrdiny trpět.

Jarca-Lilibeth
Jarca-Lilibeth
19.08.2023 5 z 5

Opět naprosto úžasné pokračování, které od první stránky chytí a až do poslední nepustí.
Chvíli jsem se smála, chvílemi jsem brečela a chvílemi se i třásla strachem. Opravdu dokonale napsané a nečekala bych, že toto je od české autorky.
Smekám klobouk. Jedním slovem DOKONALOST.

Simeonnah
Simeonnah
12.08.2023 5 z 5

Už třetí díl doufám, že některé postavy umřou. Nestalo se tak nu nevadí. Opět sloupnuto v rámci asi 12 hodin čtení čistého času.
Napínavější, drsnější a krvavější. Asi tak bych tento díl shrnula.

kolacky
kolacky
14.07.2023 4 z 5

Drsné jako "šmirglpapír". Hodně dobře promyšlené.
Jen doufám, že v posledním díle dostane svůj díl nakládačky i ta sebestředná manipulativní hnusná mrcha. (Nemyslím Ymiru, ale tu zázračnou alabastrovou nádheru.)

Airelle
Airelle
04.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl naprosto fenomenální série, kterou si prostě musíte všichni povinně přečíst! Když mi autorka při čtení prvního dílu říkala, že druhý díl je ještě lepší než ten první, tak jsem si říkala, že nic lepšího než Zlatá Grai už být nemůže, ale druhý díl byl opravdu lepší a třetí mě naprosto dokonale pohltil. Jeden z důvodů, proč nehodnotím hvězdičkami je to, že kdybych dala prvnímu dílu 5 hvězdiček z 5, musela bych dát druhému dílu 6, třetímu 7, a tak dále.

Po srdcervoucím konci druhého dílu jsem se musela hned pustit do dalšího dílu, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak to bude dál. Isarell se stále nachází na území nebezpečných Sarrei a stává se figurkou v jejich politické hře o nadvládu nad Chribdou.

Nikdy nepřestanu být ráda za to, že jsem se dostala k této sérii a rozhodně jí nečtu naposledy. Miluju fantasy a tohle je nejlepší česká fantasy série, to mi nikdo nevymluví.

Jsem moc zvědavá, jak se bude příběh dál vyvíjet, naštěstí už se na posledním díle pracuje, takže snad těšení nebude trvat moc dlouho!

Kate3003
Kate3003
23.05.2023 5 z 5

Třetí díl ze série Zlatá grai pro mě byl takovou jednohubkou. Tak jsem se do čtení zažrala, že jsem knihu přečetla za den. Stejně jako u předchozích dílů autorka pokračuje ve svižném tempu a její styl psaní mi naprosto vyhovuje a skvěle se čte.
Po prvních dvou dílech, kdy jsme se pohybovali skoro výhradně mezi "vznešenými" Jorrei se tentokrát podíváme o něco hlouběji do hnízda krvežroutům.
Tuhle změnu prostředí jsem si opravdu užila i když bych se nebránila tomu dozvědět se o hierarchii a fungování Sarrei dozvědět ještě o málo víc, protože oproti seznamování s Jorreiským řádem jsme to tady měli trošku letem světem, ale ničemu to nevadilo.
Skvělé na tom je, že jednotlivé linky, které jsme sledovali první dva díly do sebe pomalu, ale jistě zapadají a celé to nabírá úplně nový směr a je na tom krásně vidět komplexita celého světa a postupně vše zapadá na své místo. Pořád máme pár otevřených možností, protože kdyby vše bylo předvídatelné byla by to přece nuda. Takže ani v tomto díle nejsme ochuzeni o nečekané zvraty, spoustu intrik a mocenské boje.
Některé postavy s kterými jsme se v předchozích dílech jen tak letmo seznámili dostali více prostoru. Jedním z mích nových oblíbenců se stal Andreil Smrtihlav. Jeho interakce s Isarell byla naprosto skvělá a jejich společné scény jsem si opravdu užívala.
Zatím asi TOP co se týče zvratů a odhalení byl druhý díl, ale i tenhle jsem si neuvěřitelně užila a jsem moc zvědavá na další. Doufám že se ho již brzy dočkáme.
Chtěla bych poděkovat autorce za poskytnutí knihy na rezenzi. A kdo ještě váháte rozhodně doporučuji přečíst.

patricieG
patricieG
04.05.2023 5 z 5

Tak tohle byla opět jízda, kterou jsem si moc užila.
Kniha má jen 350 stran, v tabletu se mi to smrsklo na 245, tak to pro mě byla taková jednohubka, kterou jsem si vychutnala. Od začátku až do konce se pořád něco dělo, takže jsem se vůbec nenudila. V průběhu se objevují některé "tajemné" postavy z prvního dílu, proto jsem si už něco pomalu, ale jistě začala spojovat .

Issarel se ocitla na území sarrei a opět hraje další svou roli. Prostředí sarrei se mi strašně líbí, je to temné krvavé a provokativní. Issarel se mi ve společnosti krvežroutů zamlouvala a doufala jsem, že se oprostí od nesmyslného pouta k Ymiře, no v tomto směru Issarel nezklamala.
Postava Pátého je skvěle vymyšlená a hned jsem si ho zamilovala stejně jako Smrtihlava a doufám, že už se v dalším díle dočkám pořádné romantiky ..... nejlépe se Smrtihlavem prosím.

Autorka stejně jako v předchozích dílech má rozehranou hru na všech stranách, které se ke konci začínají spojovat a já se neskutečně těším na poslední díl, kde snad vše do sebe zapadne a moje fantasy duše si oddechne .

EvikU.
EvikU.
09.03.2023 5 z 5

Třetí díl série Zlatá Grai. Začátek autorka pojala opravdu kulantně a mnoho čtenářek zaplesalo radostí. Po chvilce mi, ale přišlo že je to trochu stejné. Malinko mě kniha přestávala bavit, říkala jsem si, že možná už nebude tak hezká jako předešlé díly. Ale to trvalo jen pár stránek! Přibližně po 120 straně se to tak krásně rozjelo, že už jsem nechtěla dělat nic jiného, jen ji dočíst.

Isarell je pod nátlakem donucena sloužit jinému pánu. V srdci je ale stále věrná své královně divoženek Imiře. I Imira, která stále dělá intriky si uvědomí, že poslat princeznu arachne Isarell na poslední výpravu je velká chyba. Dělá všechno proto, aby ji mohla jet zachránit.

Ve druhé půlce knihy se raduje každé srdce, které tluče pro fantasy příběhy a romantiku. Nádhera. Přečetla jsem pak už na jeden zátah. Skvěle vymyšlené. Nenapadá mě, co dál napsat, protože se bojím abych neprozradila dějovou linku celého dílu a jak je to krásně napsaný.

Knihu určitě doporučuji všem milovníkům fantasy, ale i těm, kteří přemýšlejí, že by tento žánr zkusili. Protože tato série vám způsobí, že začnete tento žánr číst a vyhledávat. Já osobně potřebuji další dávku této série a od autorky vím, že už se píše. Těším se!

Ketfl
Ketfl
26.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl navozuje v příběhu pěkně temnou a krutou atmosféru. Jak by taky ne, když se celý děj odehrává na území krvežíznivých Sarrei. Isarell se v první části příběhu srovnává psychicky i fyzicky s tím, co ji potkalo ke konci druhého dílu. Stejně tak Pátý, ve kterém se doslova bije několik osobností naráz. Isarell je zlomená a přišla o veškerou svou sílu, ale díky volbě, kterou je nucena učinit, se jí podaří získat svou sílu postupně nazpět. Na svou stranu získává také nečekaného přítele. Andreil Smrtihlav je, stejně jako Isarell, Grai. A ač je to pořádný záporák, stejně se snaží svým zvláštním způsobem Isarell pomáhat a chránit ji. A já musím říct, že jsem si jeho postavu v tomto díle celkem dost oblíbila.

Čím více se Isarell pohybuje ve společnosti Sarrei a upevňuje svoje postavení, tím více je vtažena do jejich intrik a mocenských bojů. V tomto díle čtenáře čeká mnoho akcí a zvratů, ale také o něco více sexuality. Nemusíte se ale bát, vše je velice vkusně a decentně napsáno.

Isarell však také čeká další nezdar a pád na dno. Znovu tedy bude nucena najít svou sílu a využít všechny páky, které může, aby se dostala ze spárů Sarrei. Na druhé straně příběhu však stojí bývalý jorreiský rytíř Kreón se svou družinou a samozřejmě také královna Ymira s divoženkami, kteří podniknou cokoliv, aby Isarell osvobodili.

Tento díl je co do počtu stran kratší než předchozí díly, ale nabízí snad ještě větší množství akce. Příběh čtenáře vtáhne a nepustí ho, dokud se nedostane na poslední stranu příběhu.

Já osobně jsem moc zvědavá, co si autorka připraví pro velké finále. Vypadá to však, že válečný konflikt je na spadnutí. Kdo ale stane na straně vítězů? Nezbývá nic jiného než si počkat na závěrečný čtvrtý díl. Jsem zvědavá, jak autorka ještě zamíchá s osudy hlavních hrdinů.

Tento díl jsem si maximálně užila a netrpělivě vyhlížím pokračování!

ELENtheKNIHOMOL
ELENtheKNIHOMOL
19.02.2023 5 z 5

Isarell zůstává uvězněna v katakombách Chribdy,krvožrouti rozhodují o jejím dalším osudu a staví ji před krutou volbu.Má se stát jednou z nich,nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok.Podaří se jí sehrát největší roli svého života?

Tento díl je zase o kus lepší než předchozí. Příběh se skoro celý odehrává na nepřátelském území Chribdy,takže konečně poznáváme i kmen stále krvežíznivých Sarrei s jejich zvyky a způsobem smýšlení. Jsou to zrůdy a Isarell mezi nimi musí přežít, není na to ale sama.

Je úžasný sledovat jak se postava mladé divoženské grai vyvíjí. Z malé holčičky ze začátku prvního dílu je sebevědomá a silná žena. Hodně mě bavil její sarkasmus a větší množství vulgarit přesně odpovídalo tomu v jakém prostředí se nacházíme.

Tak jako předchozí díly je i tento velmi čtivý s absencí nudných částí a zároveň není zbytečně uspěchaný.
Ačkoliv tu máme opět další nové postavy je příběh stále přehledný a naopak se tím stal ještě více vtahujícím.
Kristina je schopná spisovatelka, bez problémů splétá a rozvíjí několik dějových linií.Její postavy, ač jich je celkem dost,jsou všechny dobře vykresleny a ke každé si vybudujete vztah,k někomu kladný a k někomu záporný.
Celkově je příběh skvěle rozjetý a jsem moc zvědavá na závěrečný díl.

Já pořád říkám, že je život krátký na to,abych četla jednu knihu dvakrát, ale tuto sérii si určitě za čas přečtu znovu.