luci78 luci78 komentáře u knih

☰ menu

Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Já to přečetla jedním dechem. Od půlky jsem to nemohla ani odložit. Bylo to napínavé, některé scény byly celkem drsné, fakt jsem kolikrát četla s otevřenou pusou. Konec byl absolutně nepředvídatelný. Čekala bych cokoliv, ale toto........???? Já bych knihu rozhodně doporučila, ale nic pro slabé povahy

30.03.2024 4 z 5


Žena číslo 99 Žena číslo 99 Greer Macallister

Kniha byla čtivá, čekala jsem ale něco trochu víc...... Místy bylo i napínavé, konec mě hodně zajímal, tak se mi kniha těžko odkládala. Každopádně příběh byl nápaditý, byť místy možná zdlouhavé.

24.03.2024 3 z 5


Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Matteo Strukul

Lepší průměr. Já osobně měla problém zorientovat se v těch jménech, na jeden příběh jich bylo až moc. Jednou použito křestní, jednou příjmení, fakt zmatek. Příběh byl čtivý, čekala jsem ale víc zápletek a trochu více příběhů samotného Casanovy.

07.03.2024 3 z 5


Desátá síň Desátá síň Glenn Cooper

Nebylo to špatné, takový průměr. Tři časové linky, šla mi z toho chvílema hlava kolem. Na mě moc náboženství a takových těch věcí kolem toho, to bych klidně vypustila. Ale dočetla jsem, i to bylo napínavé a zajímalo mě, jak to dopadne. Dost přitažené za uši.
Téma každopádně zajímavé.

24.08.2023 3 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Kniha pěkná, četla se dobře, ale bohužel se nedostavil takový ten wow efekt, kdy musíte číst dál a dál a knihu nelze odložit. Zajímavý případ, konec mě velmi překvapil.

06.08.2023 3 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Kniha se četla velmi dobře, ale bylo to zvláštní téma a teda těžko uvěřitelné. Možná až trochu přehnané, nevím, že by ale takhle malé dítě..... Každopádně čtivé, nenudila jsem se, doporučuji si přečíst. Ten konec se mi noc nelíbil

11.07.2023 3 z 5


Krysí král Krysí král Pascal Engman

Právě dočteno. Skvělá knížka!!!!!! Četla jsem jedním dechem, napětí, akce, žádná nuda. Dost dlouho jsem se teda ztrácela v počtu osob, nevěděla jsem kdo je kdo a jakou vůbec můžou mít souvislost. Ale znamenitě napsané, barvitě popsané, všechno to do sebe tak skvěle zapadlo. Přestože byl pachatel znám celkem brzy, do poslední řádky to bylo zajímavé a stále se něco dělo. Až je mi líto, že je konec. Všem rozhodně doporučuji!!!

27.06.2023 5 z 5


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Tak tohle byla opravdu super kniha. Úplně mě chytla, kdybych mohla, přečtu ji jedním dechem. Navíc úžasné napsané, různé propletence. Trochu mě zaskočilo velmi rychle rozuzlení,ale všechno do sebe krásné zapadlo. Řadim ji mezi knihy, které mohu jendoznačně doporučit.

19.05.2023 5 z 5


Vážka Vážka Michel Bussi

Velmi čtivá kniha. Nečekané rozuzlení, celou dobu jsem si říkala, jak je to všechno jasné, ale pořád mě to nutilo číst dále, co že z toho vyleze. Opravdu překvapivý konec. Rozuzlení s detektivem bylo také zajímavé, všechno mi připadalo tak jasné, že to jinak být nemůže, ale ono to pak pěkně všechno do sebe zapadlo. Moc pěkně se kniha četla, určitě doporučuji.

30.04.2023 4 z 5


Skryté okno Skryté okno Rachel Abbott

Měla jsem problém tu knihu odložit, pořád mě to nutilo číst dál a dál, abych věděla, jak se to bude vyvíjet. Kniha byla velmi čtivá, a když už to vypadalo, že je vše ukončeno a vše dobře dopadlo, je tam jeden velký, otazník. Zajímavé.... Velmi aktuální a citlivé téma.

18.03.2023 4 z 5


Katova schovanka Katova schovanka Sabine Martin (p)

Velmi čtivé, hezký napínavý příběh, jen mi tam nějaké věci nesedly a nebyly vysvětleny - např. v závěru nikdo neřešil a nikomu nebylo divné, že tam je jiný kat . Konec byl hodně rychlý, tam by mohlo být více prostoru,. Celkově se mi kniha moc líbila.

01.03.2023 4 z 5


Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Moc krásná kniha, kásný příběh. Pouto matky s dcerou, válka, utrpení, ale velmi hezky psané, takové poklidné, jemné. Konec mě velmi zaskočil, čekala jsem úplně jiný závěr. Určitě moc doporučuji k přečtení.

01.01.2023 5 z 5


Dýka Dýka Jorge Fernández Díaz

Tak bohužel toto je asi má první kniha, kterou jsem prostě nedočtetla. A začátek vypadal tak slibně, líbil se mi jiný styl psaní, ale když se vlastně pořád nic moc nedělo, motaly se mi postavy, až mi kniha jen ležela na.policce a já ji dva měsíce neotevřela, protože mě to nebavilo číst, tak jsem si vzala jinou. Dle mého je to kniha, která vás buď hned zaujme nebo ne, nic mezi tím.

05.11.2022 1 z 5


Zatímco spím Zatímco spím Reneé Shafransky

Kniha se mi líbila, četla se dobře. Bylo to i celkem napínavé, do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrahem. Určitě bych doporučila,nenáročné čtení, ale fajn zápletka.

05.11.2022 4 z 5


Město strachu Město strachu Serge Brussolo

Mně se kniha líbila, bylo to něco úplně jiného. Asi příliš mnoho fantazie autora, ale každopádně téma je velmi zajímavé - trestání občanů za hříchy, město kde jsou všichni spokojení, a ty opice do toho - jo mišmaš asi jo, ale proč ne? Kdo chce něco nevšedního, tak doporučím.

25.08.2022 4 z 5


Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Dva hlavní hrdinové, dlouho jsem fandila tomu nepravému, celé se to zajímavé otočilo. Začátek jsem nějak nemohla přelouskat, ale pak bylo velmi čtivé. Knihu určitě doporučuji, moc by se mi líbil film....

23.08.2022 4 z 5


Nejhorší noční můra Nejhorší noční můra Brenda Novak

Bohužel jsem první četla ten druhý díl a až pak tento a to s odstupem času, takže jsem v tom byla děsně zamotaná, dlouho jsem se nemohla zorientovat, i jsem si říkala, jestli už jsem to nečetla. Nebylo to špatně čtení, takový lehký nadprůměr, celkem napínavé, trocha romantiky.

25.06.2022 4 z 5


Pevné pouto Pevné pouto Alice Sebold

Knihu mi koupila dcerka ve výprodeji, takovou starou ušmudlanou, asi bych ji ani nečetla, ale pořád se mě ptala......
Právě jsem dočetla a wow, nedokážu ani říct, jaký je to žánr, příběh o životě nebo spíš o smrti?, o lásce a souznění, touhách, a přáních, o nevyřčených věcech, o hledání a poznání, konec byl krásný, zázračný, dojemný. Velmi zajímavé čtení, neříkám, že jsem se po celou dobu nemohla odtrhnout, ale je to moc krásná kniha. Asi nebude pro každého, není to skutečné, ale přitom tak smysluplné. Myslím, že jsem kdysi viděla i film, ale už si moc nevybavuji.

20.03.2022 5 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Začátek knihy skvělý, pak ležela opravdu dlouho na polici a dost jsem se s ní prala. Dlouho se jen vyšetřovalo, nedělo se nic moc zajímavého. Ale musím říct, že jsem ráda, že jsem ji nakonec dočetla, protože tak poslední třetina knihy byla velmi napínavá, zajímavá rozuzlení, vážně super. Celkově se mi líbila.

24.02.2022 4 z 5


Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Kniha se moc dobře četla. Velmi hezky psaná, úplně z ní sálala ta atmosféra. Mysteriózní příběh, prolínání do minulosti. Zas něco jiného. Určitě doporučuji k přečtení.

05.01.2022 4 z 5