Liteket Liteket komentáře u knih

☰ menu

Nejlepší maminka na světě Nejlepší maminka na světě Sébastien Perez

Benjamin Lacombe opět nezklamal, škoda jen, že v češtině vychází knihy tohoto ilustrátora jen zřídka.

03.03.2023 5 z 5


Verbální kung fu Verbální kung fu Sam Horn

Nejsem absolutně příznivcem motivačních knih, ale tato kniha je naprostá pecka. Věcně a přesně popisuje situace, ve kterých je možné se zachovat i jinak. Knihu bych doporučila pro lidi schopné empatie. Velmi pomohla.

05.01.2023


Milý pejsku Milý pejsku Dori Hillestad Butler

Velmi oceňuji skvěle zakomponovaný sarkasmus v příběhu, který tím pádem získává zcela jiný rozměr a zasmějí se i dospělí. Svižně a vtipně napsaná knížka, kterou doporučuji samozřejmě pro děti, ale takové, které už se seznámily s českou gramatikou, aby dokázaly rozlišit kocourovu úhlednou, distingovanou a spisovnou mluvu od praštěného nespisovného a gramaticky nesprávného jazyka psa.

05.01.2023 5 z 5


Slepec Slepec Christine Brand

Kniha je velmi čtivá, napínavá a kvůli citlivému tématu i velmi atraktivní. Hlavně je cítit i bezmoc plynoucí z postižení a explicitně popsanou hrůzu, kterou může zažívat nevidomý člověk v případě bezmoci.

20.04.2022 5 z 5


Muž na vodítku Muž na vodítku Esther Vilar

Kniha se mi dostala do ruky až nyní....a musím říct, že mě opravdu pobavila. Je nutné si ovšem uvědomit, v jaké době byla napsána. Tenkrát způsobila opravdový skandál, čemuž se rozhodně není co divit. Osobně mi připadala místy velmi trefná. Vzhledem ke vzdělání a životu autorky musím uznat, že je napsaná opravdu mistrně a autorčin rádoby radikální náhled na obě pohlaví může skutečně urazit jen potrefené husy. V knize je nutné číst mezi řádky a pak na ni lze nahlížet jako na opravdu vydařený report do vesmírů obou pohlaví.

07.01.2021 5 z 5


Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

Kniha dokonale vystihuje severskou atmosféru. Konfrontace smutku a radosti s kapkou duchařiny vytvořilo zcela autentický a dojemný příběh drásající srdce a deroucí do očí slzy. Atmosféra umocněna obdobím vánoc ladně vykukuje ze všech překrásných ilustrací Lisy Aisato. Kniha mi něčím připomíná tvorbu Astrid Lindgrenové a Andersena. Důležité je, že končí dobře, smířením a pokojnou harmonií, což je zejména v období vánoc velmi důležitý prvek. Velmi zdařilé dílo!

25.12.2020 5 z 5


Arktickou prérií Arktickou prérií Ernest Thompson Seton

V knize jsou dokonalé popisy Setonova cestovatelského dobrodružství. Co knize ovšem trošičku ubírá na čtivosti...

22.07.2020 4 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Povídky jsem doslova četla jedním dechem. Moc hezky postavené příběhy. Navíc chválím odpovídající atraktivní cover design.

18.07.2020 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Dle mého by se kniha obešla bez komentářů za každou pohádkou a stačilo by je vtěsnat do úvodu či epilogu. Ale to je věc autora....Pohádky samotné byly opravdu originálně postavené a pěkné.

18.07.2020 4 z 5


Posedlé dítě Posedlé dítě Lone Theils

Napínavý příběh, i když bych čekala trochu více rozvinutí tématu, které napovídá název knihy. Ale celkově se příběh četl rychle a dobře...

11.07.2020 4 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Musím uznat, že ačkoliv jsem ke čtení této knihy byla přinucena na střední škole, rozhodně nelituji. Je poutavě psaná a je až s podivem, jak příběh z pravěku může být silný.

02.07.2020


Světla Severu Světla Severu Philip Pullman

Neotřelý a zajímavý příběh o jiných dimenzích a záhadném "prachu". Originální příběh, který vtáhne do děje a nepustí. Filmové zpracování bylo poněkud okleštěné, ale nakonec nebylo nejhorší.

02.07.2020 5 z 5


Zlý začátek Zlý začátek Daniel Handler

Celá řada se četla prakticky sama, už proto, že člověk doufal, že v další knize se situace obrátí k lepšímu, ale opak byl pravdou a člověk upadal do stále větší deprese, že to přece není možné, aby se z toho srabu děti nedostaly....Konec se mi ovšem líbil a vzhledem k názvu celé série lze s takovýmto průběhem počítat :)

02.07.2020 5 z 5


Děti kapitána Granta Děti kapitána Granta Jules Verne

Krásná kniha, ale co se deskripce týče, tak poněkud náročná..

02.07.2020 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

skvělá dobrodružná mystery. I zfilmovaná verze se mi líbila.

01.07.2020 5 z 5


Půlnoční odhalení Půlnoční odhalení Melinda Leigh

Nevím proč, ale hlavní postavy mi připomínali hrdiny sci-fi seriálu Pod kupolí. Kniha měla pomalý rozjezd, který ovšem ústil v nic moc příběh...

01.07.2020 2 z 5


Romulus - první král Romulus - první král Franco Forte

Skvěl zpracované téma starověké legendy o založení Říma, nehledě na luxusní obálku. Moc se mi líbilo, že autoři vnesli do legendy o Romulovi a Removi logiku a odchýlili se od fantasy legendy, že chlapce vychoval vlk, resp. vlčice. Román je velmi čtivý, syrový a atraktivní.

01.07.2020 5 z 5


Lesy Hrůzovlády Lesy Hrůzovlády Emily Rodda (p)

Jedna z nejlepších fantasy sérií jakou znám. Velmi poutavě napsané, nepředvídatelné a sympatické postavy...

01.07.2020 5 z 5


Smrtící překlad Smrtící překlad Pablo De Santis

Téma knihy je velmi atraktivní, ovšem místy jsem se opravdu nudila...Navíc by člověk čekal lepší zápletku...

01.07.2020 3 z 5


Jižní louka Jižní louka Astrid Lindgren

čtivý a emotivní příběh, ovšem docela depresivní na to, že je primárně pro děti

01.07.2020 3 z 5