Muž na vodítku

Muž na vodítku https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191948/muz-na-voditku-191948.jpg 3 18 8

Autorka napadá v knize navyklá společenská schémata o vztazích mužů a žen, vzájemně je konfrontuje. Je to provokace, ale chytrá, vtipná a vůbec ne povrchní. Šokující bestseler o vztahu mužů a žen

Žánr:
Literatura světová , Fejetony, eseje

Vydáno: , Brána
Originální název:

Der dressierte Mann , 1971


více info...

Přidat komentář
grigorij
grigorij
22.07.2022 5 z 5

Konecne kniha, ktora pomenuje dolezite veci vo vztahu. Podla mna kniha je naproste "must read", zaradil by som ju do povinneho citania, patri do kazdej domacej kniznice! Jednoznacne odporucam napr muzom s nizsim sebavedomim. A zenam, aby si rozsirili pohlad na skutocne hodnoty a dokazali prekuknut pokriveny pohlad na zivot, ktory dnesna doba vytvara.

andy_nejedla
andy_nejedla
09.03.2021 odpad!

Vím, že je kniha z jiné doby, než jaká je nyní, ale co je moc, to je moc. Celou dobu jsem čekala, kdy nastane ta vtipnost knihy, ale ta se nedostavila. Překvapila mě celkem dobrá hodnocení tu, ale bohužel se k nim nepřidám.


Liteket
Liteket
07.01.2021 5 z 5

Kniha se mi dostala do ruky až nyní....a musím říct, že mě opravdu pobavila. Je nutné si ovšem uvědomit, v jaké době byla napsána. Tenkrát způsobila opravdový skandál, čemuž se rozhodně není co divit. Osobně mi připadala místy velmi trefná. Vzhledem ke vzdělání a životu autorky musím uznat, že je napsaná opravdu mistrně a autorčin rádoby radikální náhled na obě pohlaví může skutečně urazit jen potrefené husy. V knize je nutné číst mezi řádky a pak na ni lze nahlížet jako na opravdu vydařený report do vesmírů obou pohlaví.

Alena_S
Alena_S
20.01.2020 3 z 5

Anotace praví: Je to provokace, ale chytrá, vtipná a vůbec ne povrchní.
(Na to Cimrman: „To že řekla? To musí bejt ženská!“ )

Provokace? Že váháte. Zkuste. Ale nasaďte všechen svůj nadhled a zatněte zuby.

Chytrá? Místy. Ano, autorka nabízí úplně jiný pohled na život a vztahy a bohužel i spoustu „aha-chvilek“ (pořád zatínám zuby)! Ale občas jako by se spíš snažila o Darwinovu cenu (Například do náboženství se nerýpá ani ve srandě, bodejť by jí lidi nešli po krku). Navíc si protiřečí, vždyť žena v jejím podání by neuměla držet tužku, natož napsat knihu. Pokud se tedy nepokládá za vzácnou výjimku.

Vtipná? Spíš „Jak se trollilo v sedmdesátkách.“ Ale jsem přece jen ženská hloupoučká, za týden si stejně budu pamatovat leda ty účinky studené vody na ňadra. :-) Ale paní je německého původu? Ale tak to jo. Tam mají holt jiný humor.

Ne povrchní? Opět pravda. Jde do hloubky až na dřeň. Abych nepůsobila jako grafoman křížený s potrefenou husou, jen to shrnu: Mluvte za sebe, paní autorko, děkuji pěkně.

Jacck
Jacck
15.08.2018 5 z 5

Ke knížce jsem se dostal po shlédnutí dokumentu The Red Pill (2016). Krátká, ale jasně napsaná knížečka. Feministky autorce (které má diplom z psychologie a sociologie) po jejím publikováni vyhrožovaly smrtí. Dle autorky jsou muži chytřejší/kreativnější/schopní hlouběji cítit a ženy je využívají skrze moc sexuality. Protože muži mají silnější sexuální pud a víc touží po lásce a ženy tyto zdroje kontrolují, tak ve vztazích tahají za kratší konec provazu a ženy je mohou manipulovat, a taky to úspěšně dělají. Cílem typické americké ženy je pomocí manipulací ulovit muže a donutit jej ke sňatku. Ona pak zůstane doma s dětmi a nechá se vydržovat otrokem, co bude chodit do práce a ji živit. Rozvodové zákony jsou nastaveny tak nespravedlivě, že i když se rozvedou, tak má zajištěnu doživotní rentu. Nemyslím že všechny ženy jsou takové jako popsané v této knize, ale rozhodně takové ženy existují. To že ženy jsou jaksi morálnější pohlaví je mýtus.

Sídlištník
Sídlištník
07.12.2017 4 z 5

Dobrý pohled tak trochu z druhé strany.

niggle
niggle
31.01.2016 5 z 5

Ojedinělý pohled na muže a ženské strategie, jak si je ochočit. Pakliže text občas působí jako nadsázka, pak o nic víc než feministická dogmata o chudinkách ženách utiskovaných strašnými "machy". V dnešní době dost osvěžující čtení, ovšem jistě ne pro každého, určitě ne pro zhrzené misandričky (není divu, že autorce po vydání feministické příslušnice tzv. něžného pohlaví vyhrožovaly smrtí). Literárně lepší než např. J. Hausmann.

mutace
mutace
05.03.2014 1 z 5

Čtení pro zhrzené misogyny.
Prvních pět stran je celkem vtipných, pak se autorka zacyklí a bombarduje čtenáře pořád tou samou kapitolou (s drobnými obměnami), byť se to snaží usilovně maskovat tím, že jí pokaždé dá jiný název (chytrý, ale průhledný).
Čili ať už tím autorka chtěla říct cokoliv, je to hlavně nuda.

Štítky knihy

eseje

Autorovy další knížky

Esther Vilar
argentinská, 1935
1995  64%Muž na vodítku
1992  0%Motýlí strategie

Kniha Muž na vodítku je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x