Lily79 Lily79 komentáře u knih

☰ menu

Vlny zmítané smrtí Vlny zmítané smrtí Carrie Ryan

Ze začátku jsem byla krapet zaskočená, že kniha nenavazuje na první díl, ale brzy jsem dostala do obrazu. Přesto jsem si neoblíbila ani Gábi ani Eliase.
Měla jsem pocit že je zrádkyně, tento pocit bohužel přetrvával do konce knížky a já z ní pak měla špatný pocit.
Přesto je kniha napsána stylem jako předchozí a nechybí jí určitá elegance.

29.12.2015


Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

Z knihy jsem byla na začátku rozpačitá. Mary byla opravdu naivní, zamyšlená dívka. Přesto musím říct že jsem jí měla nejraději.
Tahle kniha mě dokázala pořádně namíchnout a neuvěřitelně rozesmutnit. Musí se ale nechat, že láska mezi Travisem a Mary je napsaná hezky živě a skutečně. Což mám u knížek tohoto typu ráda.

29.12.2015


Štěstí na dosah Štěstí na dosah Irena Petříková

Kniha mě bohužel nijak nezaujala. Pro mě z toho nic neplynulo, bylo tam výrazně popsáno o čem dívky "tajně sní".
Odložil jsem jí po pár stránkách, ale na druhou stranu musíme brát v úvahu že je to autorčina první kniha, takže plně doufám že příští knihy budou lepší a lepší:).

27.12.2015


Cress Cress Marissa Meyer

Kniha Cress byla i přes svou tloušťku výborně napsaná, nic se zbytečně neprotahovalo a všechno jednání mělo vždycky smysl.
Jenom mi tam něco chybělo ohledně Thorneyo a Cress. Jinka moc hezká série, doporučuji:)

27.12.2015


Vlhká místa Vlhká místa Charlotte Roche

Ne, ne a znovu NE!! Kniha se mi neskutečně hnusila! Nějak se mi nedařilo pochytit z této knihy ponaučení, či pochopení. Ne, prostě to nešlo, proto jsem ráda, že jsme ji alespoň dočetla...

20.09.2015


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Upřímně? Tahle kniha mě dojala více než předchozí tři knihy. Hlavně mi tady připadá, že Levana je o dost přijatelnější a člověk ji "snadněji" pochopí -
zároveň mi to imponuje s hláškou Jacina(v knize Cress) "Levana není tak špatná, když jí lépe poznáš." což mi přijde teď jako naprostá pravda:-)

13.09.2015 5 z 5


Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Hezká, dojemná knížka, u které jsme se nikdy nenudila...

30.08.2015 4 z 5


Léto, jak má být Léto, jak má být Jen Calonita

Dobrá oddechovka na prázdniny dost podobná první knize. Doporučuji!:)

25.08.2015


Tma a prázdnota Tma a prázdnota Carrie Ryan

Celá série je naprosto úchvatná! Když jsem četla druhou knihu, byla jsem překvapená že se jedná o jinou dívku, nežli z první knihy. Nejlepší byly pro mě Mary a Anna. Jejich "názory" pro mě byly jaksi... přijatelnější. Párkrát jsem se "vzbouřila" :D, ale jinak mě nejvíce nadchla originalita a smysl pro romantiku. Opravdu povedená trilogie!

21.08.2015 4 z 5


Motýlí křídla Motýlí křídla Veronika Bicker

Celkem ohrané téma, ale děj a nezodpovězené otázky to vynahradí. Četla jsem již mnoho podobných knížek, ale i tak mě nadchla a místy překvapila :D

26.06.2015


Scarlett Scarlett Cathy Cassidy

Také kniha, která dokáže zaujmout! Scarlettina zlost na jejího tátu je pochopitelná. Myslím si, že tato knížka je hodně podobná ostatním. DOPORUČUJI:D

24.06.2015


Lásky jedné rusovlásky Lásky jedné rusovlásky Cathy Cassidy

Ano, příběh byl hezky napsaný, ale postavy mi přišly nereálné - hlavně Sam. Když chceš zapadnout musíš se řídit pravidly ostatních. - Tak je podle mě myšlená Tiziana samotná.

24.06.2015


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Všechny knihy byly hezky, promyšleně napsané, konec je opravdu, podle mě sobecký a sebestředný. a také musím říct, že to chvíli vypadalo že to jiskří mezi Luce a Camem:) Prostě špatně ukončené:(

24.06.2015


Střípky duší Střípky duší Mary Lindsey

Měla jsem při čtení této knížky na začátku pocit, že se bude jednat o horor. Pak mě překvapilo, že příběh pokračoval odlehčeně a vtipně. Konec mě uspokojil, ale mohl být více uzavřený. Jedna z nejlepších knížek:)

24.06.2015 4 z 5


Zlo v krvi Zlo v krvi Rhiannon Lassiter

Knížka byla opravdu dobře promyšlená, spletitá až z toho šel strach:) Úplně chápu nenávist Hermíny a Vilemíny, coby nevlastních sester. Někdy mi chování postav přišlo až příliš neuvážené, což vedlo k tomu, že jsem všechno nepochopila. Horor jak vyšitý:D

24.06.2015 4 z 5


Konec snění Konec snění Jacqueline Wilson

Originální, moc moc pěkná knížka! Vlastně díky téhle jsem začala číst pořádně a vybírat jen z těch nejzajímavějších knížek. Hetty je opravdu prudší dívka s velkým talentem, žijící v nepředstavitelných podmínkách a snažíc se všem alespoň trošky zavděčit. Doporučuji:)

24.06.2015


Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

Musím říct, naprosto DOKONALÁ kniha. Na začátku mě vůbec nebavila, ale postupně jsem se začetla a přečetla za pouhé dva dny. Musím přiznat, že od začátku se mi víc líbila Sofie. Nejspíše proto, že má takovou zvláštní povahu. Ani kladnou, ani zápornou. Agáta je spíše takovým odrazem lepší osobnosti. Ježiši, já teda píšu blbosti:D A také fandím lásce Sofie a Tedrose. V druhém díle je to, podel mě, lehce vidět Má to šanci. Jinak, moc se těším na závěr!

24.06.2015