Vlny zmítané smrtí

Vlny zmítané smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115343/bmid_vlny-zmitane-smrti-4rz-115343.jpg 4 257 38

Gábi vede klidný život v bezpečí svého městečka u moře, za hradbou. Nechává přátele snít o Temném Městě na pobřeží a sama vše jen pozoruje z majáku. Nic jiného než domov nikdy nepoznala. Nic jiného ke štěstí ani nepotřebuje. Ale život po Návratu nemůže být bezpečný. Existují nebezpečí, která ani hradba nezastaví. Gabrielina matka si myslela, že svá tajemství nechala v Lese rukou a zubů, ale tajemství v jejich světě nezůstávají pohřbena – stejně jako mrtví. Gabrielin svět se začíná hroutit. Jeden večer za hradbou… Jeden kluk, kterého Gábi znala odjakživa, a jeden zahalený tajemstvím… Jeden okamžik nepozornosti, a půlka Gabrieliny generace je mrtvá, druhá půlka uvězněná. Gábi ví jediné: Jestliže má ještě doufat v budoucnost, musí se postavit lesu z matčiny minulosti.... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Dead-Tossed Waves , 2010


více info...

Přidat komentář

denniys
30.03.2023 2 z 5

Na mě už tohle bylo moc.. moc pubertální lásky, kdy hrdinka neví, koho a co vlastně chce, moc sebelítosti, naivity a zbytečných plků.. Přitom ten svět, který autorka stvořila, měl takový potenciál!

kamino
10.05.2021 3 z 5

zajímavý nápad na příběh, svět není špatný, určitě si druhý díl přečtěte, abyste zjistili věci, které se v prvním díle neodhalily. nicméně, hlavní hrdinka je opět "největší neschopné kopyto na světě", takže pokud jste u prvního dílu tloukli hlavou do zdi, tak si u téhle knihy pár dalších ran přidáte.


frantisek8863
22.04.2021 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc, ikdyž se opakovala romantická konstrukce v izolované komunitě ohrožované nemrtvými.

venacava
22.03.2020 1 z 5

Ne, nemohla jsem to ani dočíst..Hrůza.. a 3 díl už ani nezkusim

Romča11
10.07.2019 4 z 5

Vlny zmítané smrtí je úžasná kniha jak o zombie, tak o lásce, strachu, trpělivosti a mnohém dalším. Prostě téma zombie zpracováno skvěle. Rozhodně doporučuji, ale nejdříve by jste si měli přečíst první díl

BlueFlameCat
20.10.2018 3 z 5

Často jsem se v knize ztrácela,od půlky mi to všechno přišlo tak zmatené a nudné že se mi ji nechtělo ani dočíst.Gabriele bych nejradši flákla za to jak byla furt ubulená, a Eliase bych rovnou přetáhla po hlavě lopatou jak moc mě štval...

Vikos
10.09.2018 5 z 5

Úžasná

Amitiel76
04.06.2018 3 z 5

Druhý díl trilogie, se mi dostal do ruky jako poslední, protože jsem ho nemohla sehnat...
A jelikož jsem těsně před ním četla trojku, která musím říct je z celé série nejlepší, tak byla pro mě tato druhá část velké zklamání.
Více jak polovina knihy, byla jedna velká nuda. Bojovala jsem sama se sebou, abych knihu neodložila rozečtenou. Směrem ke konci se začal děj trochu vybarvovat a nabíral obrátky, ale stejně to knihu nezachránilo...
Hlavní hrdinka druhého dílu - Gabriela....ufňukaná, sobecká, ustrašená. Utápěná v moři nekonečné sebelítosti, až mi tím lezla na nervy. Ze své sestry Anny, kterou poznáte ve třetím díle, nemá vůbec nic.
Elias....jelikož už mám načtený poslední díl, a v ději jsem napřed, měla jsem toho kluka plný zuby. Přeběhlík od jedné ke druhé. No, však uvidíte....
Catcher....alespoň ten byl fajn za každé situace. Jen díky němu, jsem to snad dočetla. A tu Gabrielu bych mu fakt nepřála :-))
Celkově trilogii hodnotím jako "dobrou". A to jen díky poslednímu dílu. Ale k jejímu přečtení se již určitě vracet nebudu.

Temiša
01.12.2017 4 z 5

Pokračování, které nezklame ani neuvrhne trilogii do stínu

Veronika33
29.08.2017 4 z 5

Kniha bola o trošku slabšia ako predchádzajúca a trošku som sa nevedela zorientovať v tom kto je vlastne hlavná hrdinka a akú má súvislosť s prvým dielom. Napriek tomu som si ju užila a netrpezlivo čakám na ďalší a záverečný diel.

Vandiba
23.05.2017 1 z 5

Na knize mě nezaujal ani obal, ani samotný obsah. Knihu odkládám do knihovny, ale již nyní vím, že si ji opětovně nepřečtu.

minusha97
23.02.2017 1 z 5

Dovolím si poprosiť len o jednu jedinú vec. Prosím, už nikdy viac. Táto kniha bola pre mňa utrpením a hoci ja nemám problém preletieť šesťsto stranovými knihami bez mihnutia oka, tu som cítila každú jednu stránku. Príbeh, hoci by mal byť novým je až bolestivo podobný tomu starému, rovnako patetické postavy, rovnako patetický milostný trojuholník, rovnaké problémy vo vzťahoch. Nuž, ako sa hovorí, jablko nepadá od stromu ďaleko.

A och môj bože, ešte je tu autorkin štýl, ktorý nemôžem opomenúť. V prvom diele som to ešte zvaľovala na preklad, lebo som dúfala, že sa tam skrýva niečo viac, ale teraz som stratila nádej. Nepríjemný štýl, neustále opakujúci tie isté dejové línie, motívy a pasáže, mala som dojem, že niektoré vety boli niekoľkokrát nakopírované a hodené do textu. Sorry, ale mám dosť.

sara123456
01.01.2017 5 z 5

NEJLEPŠÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moc se mi tahle série líbila :D

Atiduj
06.07.2016 5 z 5

Já tuhle sérii prostě miluju...:D
K téhle knize(sérii) asi není co dodat.
Pro mě zatím nejlepší hororová fantasy co jsem četla... :)

Misa25
30.06.2016 4 z 5

Druhá kniha se mi líbila o trochu méně než ta první, ale jsem moc ráda, že i když jsou jiné hlavní postavy, pořád se tam ty staré objevují. To mě moc potěšilo. Jsem zvědavá na závěrečný díl.

SeverusSnape
17.05.2016 3 z 5

Z této trilogie je rozhodně nejslabší.
Gábi opravdu nemusím,chyběla mi Mary :'(

Lily79
29.12.2015

Ze začátku jsem byla krapet zaskočená, že kniha nenavazuje na první díl, ale brzy jsem dostala do obrazu. Přesto jsem si neoblíbila ani Gábi ani Eliase.
Měla jsem pocit že je zrádkyně, tento pocit bohužel přetrvával do konce knížky a já z ní pak měla špatný pocit.
Přesto je kniha napsána stylem jako předchozí a nechybí jí určitá elegance.

paja5
19.12.2015 5 z 5

Suuper moc, moc moc miluju Eliase :O (3 (3 :***

Aléda
25.09.2015 5 z 5

Jednoduše MEGAsuprověsenzační knížka. Carrie Ryan píše tak neuvěřitelně poutavě, že se od Vln zmítané smrtí nedalo odtrhnout. Úplně jsem se bála otočit stránku a někdy jsem měla opravdu nakrajíčku. Nejúžasnější ale bylo, jak se to všechno propojovalo s 1. dílem, i když se odehrával dlouho předtím. Ano Gábi byla trošku strašpytel, ale kdo by se sakra nebál v takovémhle světě? Jenom ta představa...bože. Už se neskutečně těším na další díl. 5*

sarush
25.01.2015 5 z 5

Když už jsem přečetla všechny tři díly. (Mimochodem začala jsem třetím dílem, pak prvním a nakonec druhým) Mohla jsem tedy posoudit jaký díl je nejlepší. Popravdě opravdu nevím. Všechny tři díly se mi líbily a v každém díle se mi líbilo něco jiného. V prvním díle se mi líbilo, jak Mary procházela bránami a snažila se zjistit co čísla na branách znamenají a to jak byla Mary odhodlaná dojít k oceánu. V druhém díle jsem si oblíbila Catchera. Ve třetím díle jsem si oblíbila Annu. Strašně mi připomínala mně samotnou. Nejvíce mi přirostla k srdci ze všech tří hrdinek. Musím říct, že už se těším, až autorka napíše další knihu.

Štítky knihy

upíři zombie horory pro dívky nákaza

Autorovy další knížky

Carrie Ryan
americká, 1978
2011  73%Les rukou a zubů
2012  81%Vlny zmítané smrtí
2013  84%Tma a prázdnota

Kniha Vlny zmítané smrtí je v

Právě čtených2x
Přečtených409x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených33x
Knihotéce189x
Chystám se číst96x
Chci si koupit18x
dalších seznamech8x