Lenuška69 Lenuška69 komentáře u knih

☰ menu

Knížka o uklízení Knížka o uklízení Beth Penn

Docela dobrá knížka pro ty co nevědí jak začít s tříděním a vyřazováním věcí nejen v bytě, ale i sami v sobě. Proloženo citáty slavných osobností, což vítám, protože je sbírám.

25.12.2022 3 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Přečteno za pár hodin! Nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Opravdu napínavé!

25.12.2022 5 z 5


To To Stephen King

Kniha se četla sama, je plná napětí a strachu. Viděla jsem i film, také pěkně strašidelný.
Takové klauny nemusím.

25.12.2022 5 z 5


Z hlubin Z hlubin Margaret Atwood

I když mě všechny postavy v příběhu rozčilovaly tak mě kniha bavila. Byla pro mě trochu náročnější a mám dojem, že bych si ji užila po druhém čtení mnohem víc. Autorka do ní dala tolik, že jsem to všechno napoprvé nezvládla pobrat.

25.12.2022 4 z 5


Skála Skála Peter May

Knížka se mi četla výborně a příběh byl napínavý a překvapivý až do konce. Velmi se mi líbilo jak autor dokázal propojit současnost a minulost a jak to vše na sebe navazovalo.

25.12.2022 4 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Skvělá kniha a i její filmové zpracování. Vždycky to obrečím, tu popravu nevinného nakonec. Inspirováno skutečnou událostí a snaha o očištění jména nevinného chlapce, což se nakonec i podařilo ve skutečnosti.

13.12.2022 5 z 5


Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Před rokem pohřbila svého manžela. Před rokem ho držela za ruku a řekla mu poslední sbohem. Od té doby je zničená žalem. Prázdnotu v srdci se snaží zaplnit prací, aby na nic nemyslela a nic necítila. Nečekaný dopis od zesnulého a jeho poslední přání jí přináší novou šanci na nový život.

13.12.2022 4 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Caplin nám již po osmé představuje příběh své hrdinky, která v tomto případě navštívila Irsko, jak tušíte z názvu.
Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov za romantikou.

13.12.2022 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Robert Bryndza představuje novou vyšetřovatelku Kate Marshallovou, ženu s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost.
Už jednou vrahovi unikla. Dokáže to i podruhé?
Kniha napínavá, nezklamala.

13.12.2022 4 z 5


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Kniha romantická, ale i poučná, o životě jedné rodiny a hlavně žen v tehdejší době. Film jsem viděla také, ten byl fajn oddychový.

13.12.2022 4 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Blíže neurčená země začala trpět epidemií tzv. Bílé nemoci, která se projevuje malomocenstvím, bílými skvrnami na kůži. Lidé se infikují dotykem. Nejprve zaútočí jen na staré a chudé. Zemi ovládá diktátor Maršál, který se společně s baronem připravuje na výbojnou válku s vedlejším menším státem. Dr. Galénovi se mezitím podaří najít na lék nemoc. Rozhodne se lék podávat jen chudým a starým, ne bohatým vlivným lidem. Když se nakazí baron, dr. Galén mu dává podmínku, aby zastavil válku, jinak nedostane lék. Baron tedy žádá Maršála, aby válku zastavil, ten však odmítá. Baron ze zoufalství spáchá sebevraždu. Nakonec stejně válka vypukne. Skvěle napsaný a později i zfilmovaný protiválečný román.

13.12.2022 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Knížka je velmi čtivá a u některých povídek mi bylo líto, že nejsou delší. Soužití lidí a koček a vůbec ovlivnění života kočkami je zde opravdu pěkné popsané a myslím, že kniha je čtivá a oddechová nejen pro milovníky koček! Miluju kočky a vše o kočkách!

13.12.2022 5 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Já knihu rozhodně doporučuju. Na mě udělala velmi dobrý dojem. Příběh nepostrádá emoce, jisté zanícení a je skvěle řemeslně zpracovaný. Nechybí psychologie postav a někdy mě až zarazila surová lidskost, která z příběhu vynikala. Nebylo to lehké čtení, nutilo mě k zamyšlení a o to víc mě titul nadchl. Je to depresivní čtení a tak se do něj zas hned tak nepustím, ale rozhodně ve mně zůstane dlouho a zanechalo skvělý dojem.
Pokud se nepletu, tak kniha byla i zfilmována a hlavní roli ztvárnil Arnold Schwarzenegger. Kdysi jsem zřejmě film viděla, ale na knihu to tedy rozhodně nemá!

13.12.2022 4 z 5


Příběh lvice Elsy Příběh lvice Elsy Joy Adamson

Kniha i film skvělé, místy smutné, ale takový je život, nikdy nemůže být jen stále veselo.
Miluju zvířata a vždycky jsem fandila těm co se snaží pomoci i za cenu vlastního ohrožení.

06.12.2022 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příběh o lásce v té nejméně pravděpodobné podobě. Film jsem neviděla, takže nemohu posoudit rozdíly. Ale dříve mě tyto příběhy dojímaly víc. Nyní už moc ne, bude to tím, že buď stárnu nebo proto, že mám doma moře lásky naživo.

06.12.2022 3 z 5


Volání divočiny (adaptace) Volání divočiny (adaptace) Jack London

Kniha mého dětství, četla jsem ji tolikrát až byl obal celý potrhaný. Je o zvířatech i lidech, ale hlavně ta příroda. To miluju.

06.12.2022 4 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Povinná četba ve škole, ale později jsem ji četla i dobrovolně, pro dnešní svět a hlavně chování lidí dost poučná.

06.12.2022 3 z 5


Cena mého života Cena mého života Tina Okpara

Knihu jsem četla se slzami v očích, nesnáším knihy o týrání žen, dětí nebo zvířat. Ale na druhou stranu mě přitahují takovéto příběhy, protože jsem i já zažila týrání. Tyto knihy mě pomáhají se přes to přenést vědomím, že nejsem na to sama.

06.12.2022 4 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Mám sice starší vydání, vzácné z r. 1949, ale básně jsou v každé sbírce stejné, takže to snad nebude vadit.
Má zamilovaná je Vodník. Kdysi jsem ho uměla celý zpaměti.

06.12.2022 5 z 5