lenochod6 lenochod6 komentáře u knih

☰ menu

Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Velmi povedená romantika, jasně, že je to všechno předvídatelné a blablabla, ale bavíte se u toho nesmírně, je to nesmírně čtivé, postavy vám přirostou k srdci tak, že tu knihu budete číst dokola i dokola, i když jsou na světě kvalitnější knihy, takže asi tak.
Velmi doporučuji, těm, kdo mají rádi romantické nedramatické knihy.

28.12.2021 4 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Tohle buď milujete, nebo nesnášíte. Mám dvě kamarádky, o kterých jsem si myslela, že mám podobný vkus na knihy, než jsme se začaly bavit o Utrpení mladého Werthera. Takže já si myslím, že je to určitě kvalitní kniha, ale buď se do toho zamilujete, nebo tu knihu budete nenávidět jako já. Já jsem nemohla ustát to věčné fňukání a celou dobu jsem si myslela, tak s tím něco dělej (možná protože já jsem taky často ufňukaná, takže jsem to poznala z druhé strany, nevím). Takže doporučuji přečíst a udělat si názor sami.

27.12.2021 2 z 5


Tereza, terč pomsty Tereza, terč pomsty Věra Řeháčková

Jedna z nejlepších knih od Řeháčkové pro děti, moc jsem si to užila jako menší a přečetla jsem to tak 10x. Je tam celkem zajímavá dobrodružná zápletka, skvělé popisy a čtivé pasáže, dává to celkově smysl a celkově je to moc krásná kniha.

27.12.2021 5 z 5


Poly a černý diamant Poly a černý diamant Cécile Aubry (p)

Tahle kniha je vážně super, neznala jsem předchozí díly v této sérii o Polym, ale tohle má super dobrodružnou linku, skvělou romantickou linku a autorka umí psát, takže i když je to kniha pro děti, rádi se k tomu vrátíte, když budete cítit sentimentální náladu. Doporučuji, je to čtivé.

27.12.2021 5 z 5


Dívky, 16: Bohyněmi za sedm dní Dívky, 16: Bohyněmi za sedm dní Sue Limb

Tohle je moje srdcovka, vždy když mě přepadne nostalgii po dívčím románu z dětství, jdu na tuhle knihu. Sue Limb je nepřekonatelná v tomto žánru.

27.12.2021 5 z 5


Klukům vstup zakázán Klukům vstup zakázán Grace Dent

V dětství to byla jedna z mých nejoblíbenějších knížek, co jsem četla furt dokola, rozhodně doporučuji.

27.12.2021 4 z 5


Nejlepší přítelkyně Nejlepší přítelkyně Mary Bard

Jedna z mých nejoblíbenější knížek v dětství, nevím, jak bych to vnímala teď, ale jako malá jsem to četla furt dokola. Postavy jsou extrémně sympatické, je to čtivé, dobře napsané. Samozřejmě trochu naivní, ale je to dětská kniha, co byste čekali, realistický román?
Celkově celá série je moc hezká a doporučuji hlavně pro děti.

05.05.2021 4 z 5


První opravdový polibek První opravdový polibek Kasie West

Druhý díl této série, tedy tato kniha se mi daleko víc líbila než ta první. Moc jsem si oblíbila obě dvě hlavní postavy a je to taková typická kniha od Kasie West: vtipná, roztomilá, čtivá a vždy máte po přečtení dobrý pocit, i když to nemá extra originální hodnotu.

31.07.2020 5 z 5


Julie a Romeo Julie a Romeo Jeanne Ray

Tohle bylo hodně sladké a krásné :). Krásná oddechovka, doporučuji.

03.11.2019 4 z 5


P.S. Mám ťa rada P.S. Mám ťa rada Kasie West

Náhradní kluk mi přišel lepší, ale tohle bylo hodně dobré. Celkově styl kasie west je úžasný a dobře se to čte. Z hlediska zápletky je to trochu ehm neobvyklé a nevím, jak moc uvěřitelné, ale postavy jsou většinou sympatické a romantická zápletka skvělá :)

25.07.2018 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Kniha je celkově super, řeší i závažnější témata občas a není to jen to hezké, na druhou stranu, i když se něco strašného stane, většinou se to pak jako zázrakem vyřeší, což ne vždy tak chodí, ale to je jenom drobnost. Knihu jsem si užila a určitě je to super zakončení předchozí knihy a jsem ráda, že toto pokračování existuje.
P. S. Když čtu ostatní recenze nejlépe to vystihuje msjadepaton...

24.06.2018 4 z 5


Danteho holka Danteho holka Courtney Cole

Nemohla jsem se do toho začíst a všechno mi přišlo takové nelogické, takže mě tahle kniha spíš zklamala. Je mi jasné, že zápletky v tomto žánru nebudou nějaké super extra, ale tak aspoň by se to mohlo dobře číst a styl psaní by mohl být trochu zajímavý, ne?

17.05.2018 2 z 5


Polibek pro nevěstu Polibek pro nevěstu Patricia Cabot (p)

Mně od Cabot tyhle knihy celkem sednou. Zápletky nic moc, ale čte se to dobře a její styl je vtipný. Jako kdyby jste prostě převrátily její normální romány do historie a do stylu historických románů, prostě průměr, ale rádi si to přečtete :).

03.05.2018 4 z 5


Lady v modrom Lady v modrom Valerie Bowman

Skvělá série :) doporučuji, v rámci tohoto druhu knih je to o něco lepší než obvyklý průměr, výborně se pobavíte, má to příjemnou zápletku a čte se to rychle :)

03.05.2018 4 z 5


Nečekaně vévodkyní Nečekaně vévodkyní Valerie Bowman

Na historickou romanci to bylo dost dobré, vtipné dialogy, zajímavé postavy a četlo se to rychle. Doporučuji a těším se na pokračování.

02.05.2018 4 z 5


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Tahle série se zatím skvěle čte... Není to takové to jenom sex a skoro žádný děj. Jsou tam sympatické postavy a celkově pohodovka :). Moc se mi líbí její styl psaní, čte se to samo. Doporučuji.

28.04.2018 4 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

Možná už jsem přečetla tolik podobných knih, že mě to už neoslovuje, ale jsem trochu zklamaná. Čekala jsem více. Ale prakticky se hodně věcí opakovalo a i když jsem si to užila, asi jsem čekala lepší vyprávěčský styl a lepší zápletku.

28.04.2018 3 z 5


Malý král Malý král Chris Platt

Jedna z nejlepších knih o koních, co jsem v dětství četla :).

23.04.2018 5 z 5


Psí život Psí život Thomas Brezina

legendární knížky z dětství, tuhle sérii doporučuji

23.04.2018 5 z 5


Pětka povedených pacientů Pětka povedených pacientů Věra Řeháčková

Tyhle knihy jsem jako malá milovala a mám pocit, že ty historky bych si užila i teď, kdybych chtěla zavzpomínat na dětství.

23.04.2018 4 z 5