Nečekaně vévodkyní

Nečekaně vévodkyní https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326124/bmid_necekane-vevodkyni-xkH-326124.jpg 4 192 46

Tajné nevěsty série

1. díl >

Hravé nevěsty série

1. díl

Lady Lucy Uptonová má ostrý jazyk, kuráž a ochranitelské sklony. Když její cudná přítelkyně Cassandra potřebuje odradit nežádoucího ctitele, kdo jiný by jí pomohl než ona? Skvělý plán, zahrnující úkryt ve křoví, se neukáže tak docela bez chyb, a Lucy musí ctiteli čelit sama. Chápe, proč Cassandra vévodu z Claringdonu nechce – vždyť je tak nafoukaný! I když zároveň opravdu velmi pohledný… Lucy je natolik odhodlána ubránit kamarádčino srdce, že v zápalu boje nakonec ztratí své vlastní.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Unexpected Duchess , 2014


více info...

moudivlacek
moudivlacek
03.03.2024 4 z 5

Povedený příběh mladé lady Lucy s ostrým jazykem, ale věrným srdcem ke kamarádce, a mladého nového šlechtice vévody Dereka, který se odmítá nechat zastrašit Lucy při námluvách její kamarádky Cass. Naopak si jejich vzájemné špičkování užívá. Je věrný slibu umírajícímu příteli.
Jenže oba mají nečekaně problém, neví, že láska se nikoho na nic neptá a zaútočí.....
Vtipné, krásné a romantické. Užila jsem si to a těším se na další díl.

imelia
imelia
10.08.2023 4 z 5

Dobrá knižka. Občas by som ich oboch najradšej prefackala, ale čítalo sa to dobre. To jeho tvrdohlavé tvrdenie, že si musí zobrať Cass, napriek tomu, že ona vyslovene nemá záujem ma niekedy dostávalo do vývrtky, ale nakoniec to dopadlo ako malo.


MíšaS.
MíšaS.
28.03.2023 odpad!

Moc se omlouvám, ale toto je naprostá sra*ka.
Věděla jsem do čeho jdu, chtěla jsem nějakou jednoduchou, naivní knihu, u které bych nemusela přemýšlet a kdy bych si mohla odpočinout od jiné literatury, kterou jsem teď poslední dobou četla, ale toto bylo doopravdy hloupé, jednoduché, prvoplánové, klišoidní a napsané žačkou druhého stupně ZŠ.
Myslím si, že i knihy tohoto typu se dají napsat lépe a inteligentněji.

pip11
pip11
19.02.2023 4 z 5

První díl jsem v rámci této série četla až jako poslední a rozhodně nelituju, že jsem se po něm dodatečně poohlédla. Bez příběhu Lucy by to nebylo to pravé, krásně to spolu propojí následující díly.

Carol1122
Carol1122
15.01.2023 3 z 5

Romantické klišé, které se točilo jen kolem hlavních tří postav. Stylem mi knížka připomínala hodně Bridgertonovi. Byla čtivá, pan vévoda byl sladký a celkově dialogy trochu rozvláčné i romantické. Škoda, že čtenář(ka) ví, jak knížka skončí skoro hned na začátku. I tak oddechové a milé čtení:)

aydam
aydam
16.08.2022 5 z 5

Milý příběh o třiadvacetileté statečné, provokativní, hašteřivé divošce Lucy s ostrým jazykem a rozhodném, paličatém třicátníkovi Derekovi, který se zamotal do svých citů.
Děj nekomplikovaně plyne. Extra zvraty nečekejte.

"Přání a naděje nemají se skutečností nic společného."

"Umíte hezky líbat," zašeptala mu do úst.
"Taky pěkně líbate," zašeptal s uličnickým úsměvěm do jejích úst.

petulkapeta
petulkapeta
13.05.2022 5 z 5

,,Pokud jsi upřímný a jdeš za hlasem svého srdce, nemůžeš udělat chybu"

Lucy byla úžasná a vlastne přirovnání ke zkroceni zle ženy bylo trefne. Derek a jeho škadleni bylo vtipne a bavilo mě

Majka1979
Majka1979
18.01.2022 5 z 5

Po dlhšej dobe som siahla po historicko romantickej sérii a vôbec neľutujem.
V prvej časti sa stretávame s troma kamarátkami - Cass, Lucy a Jane. Je neskutočné, čo všetko vedia vymyslieť. Ale nielen to. Ukážu nám silu priateľstva a nakoniec aj to, že v živote je najdôležitejšia láska. Hoci sa uchádza Derek o inú, tak láska zvíťazí. A ktorá z týchto troch dám bude jeho vyvolenou? To sa dozviete, ak si knihu prečítate. Nádherný príbeh, ktorý môžem vrelo odporúčať. Veľa úsmevných príhod, veľa trapasov, ale hlavne veľmi veľa lásky a súdržnosti.
A už teraz sa púšťam do 2.časti, na ktorú sa samozrejme veľmi teším.

beruzzka
beruzzka
28.12.2021 3 z 5

Musim rict, ze zacatek se dost vlekl, od prvnich stranek bylo jasne, co se stane a hlavni hrdinka vse donekonecna omyvala... poslednich 50 stran uz melo spad ale ani tak to nebyla zadna super kniha.

munka
munka
31.08.2021 4 z 5

Prvá kniha od tejto autorky a nesklamala. Príjemná oddychovka s vtipnými dialógmi . Teším sa na pokračovanie.

Jara.v
Jara.v
04.03.2021 5 z 5

Příjemné a odpočinkové čtení. Autorka překvapila čtivou formou a přečtu i další díly. Zajímají mě osudy kamarádek Lucy.

Maruš.D
Maruš.D
24.02.2021 5 z 5

Toto byla moje první kniha od této autorky a musím říct, že nasadil laťku velmi vysoko. Naprostá jízda! Postavy byly všechny sympatické a příběh čtivý. Derek neohrožený, válečný hrdina, který měl srdce na pravém místě. Lucy prostořeká kráska, která byla vše jen ne konvenční. Oba měli super humor a vášeň mezi nimi jsem cítila po celém těle. Příběh byl také zajímavý, jeden z těch více originálních a to oceňuji. Velmi se těším na příběhy ostatních! :-))

Ála1968
Ála1968
17.02.2021 4 z 5

Skvělé,Lucy byla úžasná.Nic si nenechala líbit a vždy si stála za svým.Měla pěkně ostrý jazýček

liletka_a
liletka_a
14.08.2020 4 z 5

Kniha má opravdu pěkný příběh s humoristickým nádechem..;) Zápletka docela zajímavá, i když musím přiznat, že z Cassandry udělala autorka opravdu bezduchou husičku, která se bez své přítelkyně ani nenadechne... Místy to působilo až směšně. Lucy s Derekem skvělý náboj, Derek to opravdu s Lucy neměl lehké. “Zatančíte si se mnou?” “Tančit s Vámi? Ne děkuji”. Dvacet odpovědí na otázku smím prosit vyhrál na plné čáře..;) Lucy ho dohnala se svými deseti skoro až v závěru. :)

evik75
evik75
15.05.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila a četla se opravdu dobře. Mám ráda romance s vtipnými dialogy a na tom autorka stavěla, žádná dlouhá myšlenková rozjímání. Co mi ale tak nějak chybělo, byly popisy šatů postav, které autorka uvedla jen v několika situacích. Pro mě osobně by pak vykreslené scény byly bezchybné.

janqa410
janqa410
10.05.2020 3 z 5

Kniha na tři večery. Četla se velmi dobře, postavy příjemné, hlavní zápletka také. Nicméně dle mě, velmi předvídatelné, a to tak, že hodně. Již v první polovině knihy je jasné, jak dopadne ta druhá. Ale i přes to, mohu říci, že to nebylo marné a samozřejmě nechyběl pro tento žánr, typický happyend. Jsem zvědavá na další díl, nyní je na řadě Cassandra. Něco mě ale říká, že nejlepší bude třetí, věnován Jane a Garretovi, protože ti byli fajn už zde a je mi jasné, že spolu nakonec beztak skončí.

Etule
Etule
08.05.2020 4 z 5

Kniha se mi opravdu moc líbila a opět se mi potvrdilo, že historické romance jsou moje topky. Hlavní postavy se mi zamlouvaly, líbilo se mi jak se mezi sebou škorpily. :) Přiznávám, že tady mi nesedla jedna ze tří kamarádek a to konkrétně Cassandra, tak snad to v jejím díle bude o něco lepší.
Sice během čtení tak nějak odhadnete s kým ostatní dvě v následujících dílech skončí, ale nijak mi to nevadilo, jsem na to opravdu zvědavá. :)
Prostě ideální čtení na večer. :)

Kačka195
Kačka195
21.02.2020 5 z 5

Moc pěkný příběh. Některé dialogy mě opravdu pobavili, dokonce jsem se často smála i nahlas. Kniha se moc dobře četla.

Zelvicka03
Zelvicka03
06.02.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala dárkem a je opravdu úžasná. Hlavně se mi moc líbí konec! Jak tam za ním přijde a vyzná mu lásku.

Luvis
Luvis
25.01.2020 5 z 5

Kniha mi přinesla to, co jsem od ní vyžadovala - pobavení, odpočinek... Nemusela jsem si moc lámat hlavu kdo s kým a kde, vše napsáno srozumitelně. Bohužel se mi stává, že nemám čas na čtení každý den, u téhle knihy (i u dalšíc dvou) to nebyl problém - autorka dokáže předchozí děj nerušivě připomínat. Kdo má rád knihy "pro děvčata", nembude zklamaný. Jen mne při čtení napadlo, že se v té době dobře nežilo asi ani chudým, ani bohatým...

Štítky knihy

Anglie láska 19. století romance historické romance vévodkyně

Autorovy další knížky

2017  82%Nečekaně vévodkyní
2018  87%Dáma v modrém
2020  81%Neodolatelný ničema
2021  79%Lokaj a já
2017  79%Náhodně hraběnkou

Kniha Nečekaně vévodkyní je v

Právě čtených1x
Přečtených263x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených16x
Knihotéce188x
Chystám se číst95x
Chci si koupit29x