lenka7767 lenka7767 komentáře u knih

☰ menu

Prořezávání zoubků Prořezávání zoubků Julia Fierro

Z knihy mám rozporuplné pocity. Dlouho mi trvalo než jsme se začetla a ke konci jsem zase byla napanuta, jak to dopadne. Ze závěru jsem byla zklamana, čekala jsem trochu víc rozuzlení, mrzelo mě že v epilogu toho nebylo více.

11.01.2024 3 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Linda S. Howington

Kniha se mi líbila, ale přišlo mi to docela naivní a Jina me obcas dost stvala. Autoka pise poutave, takze se to cetlo hezky, ale víc to nezanechalo.

02.10.2023 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Kniha se mi líbila :)

25.09.2023 5 z 5


Po západu slunce Po západu slunce Linda Howard (p)

Mě se knizka libila a určitě si od autorky ještě neco přečtu :) Líbilo se mi, ze to bylo napinave i zpusob, jakym se Sela s Benem sblizovali.

25.09.2023 5 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Kniha se mi ve výsledku libila, Joss mě občas fakt dost štvala, ale bylo to čtivé. Časem si od autorky ještě něco přečtu.

14.09.2023 4 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Kniha se mi kvůli závěru ve výsledku libila, ale jinak byla hodně utahana, Danika a její dvojí život už mě otravoval a občas jsme si říkala, tohle přece nemůže tak snadno jít. Ale závěr to dost vynahradit. Jednička byla úplně skvělá, takže chápu že navázat zase topkou není jednoduché. Na třetí díl se těším.

10.11.2022 4 z 5


Zběsilost krve Zběsilost krve J. R. Ward (p)

Tenhle díl se mi líbil že všech nejvíc.

10.11.2022 4 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Ze začátku jsem se nemohla začíst kvůli plochému stylu psaní, pak jsem se začetla a ke konci mě to už zase nebavilo. Čekala jsem více akce, vztahu mezi Peetou a Kat jsem nerozuměla. Nějak se mi nechce pokračovat s dalšími díly. Vím že, nejsem Young adult kategorie, ale na druhou stranu některé knihy bývají dobré. No Maasove se to nevyrovná.

10.06.2022 3 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

Linka s Bitty se mi nelíbila a ke konci jsem ji už dost přeskakovala, ale jinak oddychovka. :-)

11.05.2022 4 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Mě se knížka moc líbila. Zajímavý příběh, Silas byl nej!

03.04.2022 5 z 5


A pak na mě mrkla A pak na mě mrkla Ilona Komárková

Me se knizka moc libila a i detem. Cteme spolu s Kralik je taky jenom clovek velmi casto. Libi se mi, ze autorka dokazala obe knizky propojit i kdyz v prvni knizce kralik nakonec umrel. S detmi se porad smejeme, kde kralik zase lezi a co vyvadi. Doporucuju koupit obe najednou.

01.01.2022 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Mně se kniha oproti předchozímu dílu líbila mnohem více. Vadila mi ale nelogičnost některých dějových zvratů. Autorka píše hodně květnatě a neustále popisuje vzhled zúčastněných, což akorát natahuje děj. Tyhle pasáže jsem obvykle přeskakovala. Ale děj mě opravdu vtáhl a nemohla jsem knížku odložit a ještě pár dní po dočtení jsem nad příběhem přemýšlela. Takže to je asi známka toho, že knížka byla fajn. Na další díly se těším a doufám že na ně nebudu muset dlouho čekat.

14.11.2021 4 z 5


Solfánci a Sluneční královna Solfánci a Sluneční královna Martina Mia Svobodová (p)

Bohužel nemůžu souhlasit s negativními komentáři. Za mě nejkrásnější pohádková knížka, kterou máme doma. Opravdu nádherný a promyšlený příběh od začátku až do konce. Ze začátku trvá, než se člověk pročte a pochopí o co jde, ale je to krásný příběh o strahu, zavřených srdcích a nedůvěře v sebe sama. Je to knížka pro starší děti ideálně pro školáky, ale naše 5letá dcera ji úplně hltala a přečetli jsme ji za tři večery, dcera ji ani nechtěla odložit. Autorka do příběhu vkládá i krásný humor. Myslím, že je knížka vhodná pro kluky i holky. Hlavní hrdinové solfánci hrají fotbal, pomoci vyléčit jejich zavřené srdce jim pomáhá sluneční královna, postava zase pro holčičky. Opravdu přenádherná knížka, která naši knihovničku nikdy neopustí. Já doufám, že takových příběhů autorka napíše více.

16.01.2021 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Naprosto uuuuzasna kniha plna zivotnich mouder. Smala jsem se a taky byla hodne dojata a brecela. Jedna z nejlepsich knizek, co jsem kdy cetla. Od autora si prectu urcite i neco dalsiho.

10.10.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Knizka se mi moc libila, zhltla jsem ji za tri dny. Neslo prestat cist. Konec byl na me moc rychly a moc otevreny, ale jinak jsme nadsena.

16.08.2020 5 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Bohuzel me kniha nezaujala. Knihu jsem nakonec i docetla, ale prislo mi to spis jako spatny roman Lenky Lanczove. A jeste ten preklad... Zbelaly kotniky kloubu. Bohuzel nedoporucuju.

01.08.2020 1 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Nerada to pisu, ale kniha se mi nelibila. Nevyhovuje mi styl psani autora, kdy jen stroze popisuje dej a nedokaze me vtahnout do deje. Nakonec jsem to vzdala a knihu nedocetla a to mam fantasy rada. Mozna kdybych videla prvne serial, tak me to bude lakat vic cist dal, ale to mi nedava smysl, protoze kniha by mela byt lepsi. No skoda..

28.07.2020 2 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Me kniha moc nezaujala. Pradoxne se mi libily pohadkove pribehy a nelibila se mi dejova linka s Yenefer, ktera byla jak z nejakeho spatneho divciho romanu. Kazdopadne ale dam sanci druhemu dilu a snad teto serii propadnu.

28.05.2020 2 z 5


Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Mam moc rada Gaimana, ale tohle nejak nebylo ono. Nevim, jestli to bylo castmi od Pracheta, ale mela jsem obcas problem se zacist. Nekdy jsem knizku cetla jako uspavaci knizku pred spanim, kdyz jsem chtela rychle usnout. Posledni tretina knizky uz byla fajn.

09.04.2020 2 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Kniha je moc ctiva a libilila se mi o neco vice nez prvni dil. Moc se mi libilo, jak se s Rhysandem spickovali a sblizovali, to bylo pekne a to jsem si pak jeste precetla znova. Trochu mi taky vadilo, jak autorka nakonec z Rhysanda udelala pana dokonaleho a porad ho vyzdvihovala. Kazdopadne klobouk dolu nad tim jak pekne Maasova umi psat a vystihnout to, po cem kazda holka touzi. Myslim, ze v tom je uspech jejich knih.

02.03.2020 4 z 5