Solfánci a Sluneční královna

Solfánci a Sluneční královna https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451288/bmid_solfanci-a-slunecni-kralovna-T1V-451288.jpg 4 28 15

Pohádkový příběh o otevřených srdcích a odvaze být sám sebou. O tom, že naší největší zbraní je úsměv a naším největším kouzlem slovo. Solfánci jsou vesmírné bytosti, tóny, které svým zpěvem udržují vesmír v harmonii. Jednoho dne však uzavřou svá srdce, poruší rovnováhu a vesmíru hrozí zánik. Solfánci a Sluneční královna se vydávají na planetu Zemi za jeho záchranou. Tam je ale rovnováha už také narušena a v rostlinném světě zuří boj o vodu, půdu a sluneční energii... Dokážou nakonec Solfánci překonat svá zavřená srdce a zachránit nejen planetu Zemi, ale celý vesmír? Odolají nástrahám králů rostlinných říší? A najde i Sluneční královna odpověď na svoji otázku?... celý text

Přidat komentář

eLiskaS*
23.03.2024 2 z 5

Dvě hvězdy za ilustrace. Příběh má celkem dobrou myšlenku ale pro menší děti je nesrozumitelný, příliš abstraktní a pro starší, které by už mohly pochopit myšlenku, je moc infantilní. Text je často nesrozumitelný, přeskakuje. Knihu pošleme dál a snad najde někoho, kdo ji ocení víc

Luky110812
08.01.2023 5 z 5

Úžasná kniha i příběh. Trošku se blbě čte z barevného podkladu, ale jinak pěkný příběh i obrázky. Syna velice bavila.


čtenářka301
22.01.2022 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se dlouho těšila a nezklamala nás. Vizuálně kouzelná, příběh originální, metaforický i vtipný. Příběh je ke konci trochu zamotanější, tak je potřeba dávat pozor, ale jako celek opět výborné počtení.

asden12
28.12.2021 5 z 5

Děj má vícero rovin, to hlavní poselství je pro mě o hledání rovnováhy, což je v dnešní době více než aktuální. Všichni se někam ženeme, ale zapomínáme, že všeho je příliš. Motiv zlatých stop Sluneční královny si mi moc líbil. Vizuální zpracování nádherné.

daisy.flower
26.07.2021 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších dětských knih, co jsem měla tu čest číst dětem. Ilustrace jsou opravdu bezkonkurenční. Děj je hluboce promyšlený, plný životních poučení i pro malé čtenáře. Rádi se k ní vracíme, stejně jako k Malému princi a dalším podobným knížkám. Jediné co bych vytkla je font písma, asi bych volila bezpatkové a trochu větší. Jinak co se týče negativních komentářů zde, tak nejméně tři z nich napsala jedna a táž osoba pod jiným nickem. Takže se nenechte zastrašit jednou silně nespokojenou paní, která si musí vynucovat svou pravdu takovýmto způsobem...
Samozřejmě Vám nemusí sednout, ale za mně rozhodně stojí za to si knihu přečíst :-)

lenka7767
16.01.2021 5 z 5

Bohužel nemůžu souhlasit s negativními komentáři. Za mě nejkrásnější pohádková knížka, kterou máme doma. Opravdu nádherný a promyšlený příběh od začátku až do konce. Ze začátku trvá, než se člověk pročte a pochopí o co jde, ale je to krásný příběh o strahu, zavřených srdcích a nedůvěře v sebe sama. Je to knížka pro starší děti ideálně pro školáky, ale naše 5letá dcera ji úplně hltala a přečetli jsme ji za tři večery, dcera ji ani nechtěla odložit. Autorka do příběhu vkládá i krásný humor. Myslím, že je knížka vhodná pro kluky i holky. Hlavní hrdinové solfánci hrají fotbal, pomoci vyléčit jejich zavřené srdce jim pomáhá sluneční královna, postava zase pro holčičky. Opravdu přenádherná knížka, která naši knihovničku nikdy neopustí. Já doufám, že takových příběhů autorka napíše více.

sandratea
09.01.2021 5 z 5

Knihu jsme si pořídili k vánocům, protože máme Indigové pohádky. A mě kniha nezklamala. Příběh je krásný a originální, představa že svět drží pohromadě harmonický zpěv Solfánků, mě uchvátila hned na začátku. Možná kniha není pro každého, protože obsahuje mnoho jinotajů a narážek a ne každého to může bavit nebo to chápat. Ale já jsem si užila své a s dětmi nás společné čtení bavilo. Za nás kniha do knihovničky patří a rádi si jí necháme.

Plys
07.01.2021 1 z 5

Skoro každý večer s dcerou posloucháme audio Indigové pohádky, tak jsem myslela, že tohle bude sázka na jistotu. Ale bohužel. Krásné ilustrace, příběh je ale napsaný hodně zvláštně, není to pro malé děti. Taky bych jí nejraději poslala dál...za mě velké zklamání :-/

smisekmona
02.11.2020 1 z 5

Ach jo. Kniha krásná ilustracemi jinak ani ťuk. Divný děj, nesmyslný, pochopitelný pro děti tak z 1/6. Knihu bych nejraději prodala, třeba by v ní našel zalíbení někdo jiný. Ale dcera si ji ráda prohlíží, protože ty obrázky to je prostě pecka. Napsala jsem komentář na facebook na původní tvorbu pro děti, kde to bylo smazáno a já zablokována. Doporučuji někde půjčit, než se rozhodnete to koupit.

Ninasa
01.11.2020 1 z 5

Dvě hvězdičky dávám za ilustrace. Ty jsou překrásné. Ale příběh je bohužel slátanina. Nápad to byl skvělý, ale je napsaný takovým zvláštním způsobem. Je nezáživný a chaotický.
Napsala jsem už jeden negativní komentář na stránky autorky. Komentář byl smazán a já zablokována. Autorka evidentně není ochotná přijmout negativní kritiku.

Froglet
01.11.2020 odpad!

Na knížku jsme se s dcerkou velmi těšily. Ilustrace jsou opravdu krásné, proto jsem byla nepříjemně překvapená, když jsme knížku začaly číst. Nesmyslná, špatně se čte.. Myšlenka je to krásná, ale kniha se mi nelíbí a číst už ji nebudu.

maminkoutek
10.10.2020 4 z 5

Kniha představuje příběh o sulfáncích, kteří se snaží na zemi najít lásku, aby mohli opět otevřít svá srdce. K tomu jim pomáhá i sluneční královna. Jenže celá záchrana se nějak zkomplikuje...

Dagmar752
27.09.2020 5 z 5

Skvělá kniha, stejně jako Indigové pohádky. Náš 6letý syn je poslouchá skoro každý večer. Nádherné ilustrace a opravdu to jsou takové příběhy, které budou příznivě formovat dětskou duši.

Knihošelma
27.09.2020 5 z 5

Úžasná kniha jak po vizuální stránce tak obsahem. Máme i Indigové pohádky a opět jsme si přišli na to své. Bláznivý příběh, krásné zpracování na velkém formátu. Líbí se mi myšlenka, že vesmír vlastně drží pohromadě hudba. Kniha je fajn na společné čtení před spaním, vydá akorát na pár večerů, taková bych řekla možná poslední kniha na rodinné čtení těsně před tím, než se děti rozutečou do puberty :) Nás zkrátka hodně bavila.

Jane23
08.09.2020 5 z 5

Krásná pohádková kniha, která pohladí duši. Hravý příběh s krásným poselstvím, úžasné ilustrace a celkové zpracování, které potěší děti i dospělé. "Mějte odvahu být těmi, kým opravdu jste."

Autorovy další knížky

Martina Mia Svobodová (p)
česká, 1981
2013  91%Indigové pohádky
2011  93%Smích a pláč Afriky: Cestou kolem jednoho kontinentu
2021  80%Život je šlehané hruškové pyré
2020  76%Solfánci a Sluneční královna
2022  82%Indigové pohádky - Kniha druhá

Kniha Solfánci a Sluneční královna je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x