Prořezávání zoubků

Prořezávání zoubků https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234732/bmid_prorezavani-zoubku-wFZ-234732.jpg 3 39 15

Víkend na sklonku léta, plážový domek a několik rodičovských párů s dětmi. Představa téměř idylická, kdyby ovšem pod povrchem nebublalo několik skrytých dramat. Hostitelka Nicole se snaží skrýt příznaky své obsedantně-kompulzivní poruchy. Muž v domácnosti Rip se těžce smiřuje se skutečností, že mu manželka kvůli kariéře odepře druhé dítě a přinutí ho tím vystoupit z rodičovské role, která se mu zalíbila. Tiffany zjišťuje, že jí sice půvab dopomohl k tomu, aby se vymanila z nouze, ale přesto se mezi lidmi z této společenské vrstvy necítí ve své kůži. Frustraci řeší tím, že nepokrytě flirtuje s Ripem a hádá se se svou nejlepší kamarádkou Leigh. Ta je v přesně opačné situaci: pochází z význačné rodiny, ale hrozí jí finanční krach a je zcela psychicky závislá na úžasné tibetské chůvě... Měl to být pohodový víkend, ale teď je z něj katalyzátor napětí, konfliktů a nedorozumění. Kniha Prořezávání zoubků se věnuje složitým problémům nastupujícího středního věku: nestálosti přátelství, konfliktu milenecké a rodičovské lásky, touze po uznání. Především se však tento román s příjemným nadhledem zabývá bezvýhradnou láskou, kterou cítíme ke svým dětem, i když za ni platíme bezpočtem kompromisů a osobních obětí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Cutting Teeth , 2014


více info...

Přidat komentář

lenka7767
11.01.2024 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. Dlouho mi trvalo než jsme se začetla a ke konci jsem zase byla napanuta, jak to dopadne. Ze závěru jsem byla zklamana, čekala jsem trochu víc rozuzlení, mrzelo mě že v epilogu toho nebylo více.

Netopyr07
07.01.2023 4 z 5

Cha! Tak toto bylo opravdu drsné :-) Vhled do jednoho víkendu několika amerických matek a otců s malými dětmi. Ti si teda umí užívat chichi... Silně věřím, že ten příběh je "extrémně vytuněný" a že až takhle hutné pocity z rodičovství běžný člověk nemá :-)


Hancza
01.01.2021 3 z 5

Díky této knize se cítím hrozně statečná. Mám dvě malé děti a přitom nehulím, nejím antidepresiva, nehrozí mi kriminál... :-D
Je fajn, že je na začátku knihy nakresleno "kdo s kým", protože jinak bych měla problém se v postavách orientovat :-)

chaera
25.08.2019 3 z 5

Rozhodně se neřadím mezi cílovou skupinu knihy a nebýt ceny (9Kč), pravděpodobně bych po této knize v knihkupectví ani nesáhla. I přesto, že teda nejsem cílovka, se mi kniha líbila. Jedná se o příjemnou oddechovku, nad kterou člověk nemusí přemýšlet a to je na léto naprosto ideální. Za sebe jí dávám tři hvězdičky - nenadchne, neurazí. 3/5

Hebča
22.03.2019 3 z 5

Není to tak špatná kniha, jak se tu píše, jem bohužel osloví jen úzkou skupinku čtenářů (rodiče dětí 0-5 let). Pokud ale patříte do této skupiny, knížka Vás hned vtáhne, a to navzdory tomu, že pár hlavních postav je na zabití. Naštěstí ústředních postav je tam více a v některých příbězích se určitě najdete. Jako sonda do americké výchovy dětí je to také zajímavé. Ale je třeba to brát jako oddechovku na jeden víkend, rozhodně nečekejte jakékoliv hlubší úvahy :-)

Anna 13
23.02.2019 5 z 5

Po opravdu hodně dlouhé době jsem absolutně nadšená z beletrie.
Ok, přiznávám, že tato kniha asi opravdu nebude bavit bezdětné čtenáře, protože si myslím, že nemají šanci ji ani pochopit (pokud ovšem po dětech silně netouží).

Příběh pěti matek a jednoho otce na mateřské je rozehrán na pouhé tři dny, kdy se jejich smečka dětí a partnerů vydá na plážový víkend na Long Island.
Neurotická matka Nicole, závislá na antidepresivech, posedlá internetovými diskuzemi a vystrašená z předpokládaného konce světa vás bude bavit, neboť skrývá spoustu problémů dnešní společnosti. Bude vám blízká.
Susannah a Allie - registrované partnerky a jejich kontroverzní život a nesoulad vás přesvědčí o mnohém. Velmi aktuální téma.
Zšenštilý, ale možná ten nejlepší z rodičů - otec Rip marně touží po dalším dítěti a bojuje s manželkou, která v sobě matku dosud neobjevila.
Leigh denně zápasí s nemocným synem a snaží se vyrovnat s činem, který ji může zničit všechno, co má.
A nakonec Tiffany, kterou budete nenávidět, ale zároveň obdivovat.

Tento román nejen odkrývá možná pro mnohé krutou pravdu o rodičovství, ale také upozorňuje na to, že je mateřství v dnešní době přehnaná soutěž... Předháníme se, závidíme si a odkláníme se od přirozenosti.

Ano, jde o fikce, ale ze sedmi románových dětí se pouze jedno narodilo přirozeně a asi dvě byla přirozeně počata.
Trend císařských řezů a umělého oplodnění je vysoký a já bych ho rozhodně nepodceňovala.
A dalších takovýchto skutečností je v knize více.

miuk
09.12.2018 3 z 5

Průměrná kniha, popis různých partnerských párů, jejich vztahy, starosti, radosti. Nic světoborného, nic nového, nic šokujícího.

maximka
14.08.2018 odpad!

čím víc jsem přečetla, tím víc mě to zaujalo. na konci mi bylo smutno, že už to končí, příběhy byly zajímavě rozehrány. Kromě mezilidských vztahů mě zaujalo i to, že se příběh odehrává kousek od New Yorku, který nebyl nijak krášlivě přibarven. Zvláštní byl i fakt, že pouze jedna žena rodila přirozeně. Naprosto nové pro mě byly pocity tatínka v domácnosti, který byl naprosto spokojen se svou rolí. Původ Tiffany se s ní táhne dál a dál... bude pokračování?

avalonek
19.05.2017 3 z 5

Nebylo to špatný.A už vím,proč nepatřím do žádné maminkovské skupiny.

rottovat
31.01.2016 2 z 5

Tak nevím. Je tam pár trefných poznámek, v určitých větách a situacích se člověk, co má malé děti, najde. Ale jinak je to celé dost "přiblblé". Prostoduché dialogy, ploše vykreslené postavy, nulový děj. Takový dívčí román pro starší okořeněný navíc erotickými scénami, které jako kdyby vypadly z laciných harlekýnek. Za mne jednoznačné zklamání a ztráta času.

Hella
11.01.2016 3 z 5

Ke knize jsem přistupovala s určitými pochybnostmi, ale musím říct, že mě v podstatě ani neohromila, ale ani nikterak nezklamala. Prostě popis party lidí, nikoliv zrovna dobrých přátel a nikoliv zrovna sympatických postav, kteří se sejdou na jeden hloupý konfrontační víkend. Jediné, co mě ale vytáčelo doběla, byl na mnoha příkladech popisovaný americký způsob výchovy fracků, pardon dětí.

Lucila
08.09.2015 2 z 5

Kniha mě docela zklamala. Dá se to číst, ale je to slabý odvar Matkárny (podle mě). Možná kdybych četla knihy v opačném pořadí, tak to bylo lepší. Zdálo se mi, že je spoustu věcí jen otevřených a pak zahrabaných do písku. O každé postavě jsme se dozvěděla kousek, ale ...
Oddychovka do vlaku, když ji zapomeneta na sedadle, tak se nic nestane.

jasmína
30.07.2015 1 z 5

Kniha o ničem.....

rajen
22.06.2015 1 z 5

Vůbec mě nenadchla. Přišlo mi to takové o ničem a zbytečně natahované. Děj se odehrává jen o jednom víkendu (což by samo o sobě vůbec nevadilo), ale spousta věcí tam zůstává nedořešena a přitom se jimi autorka tak dlouho zabývá. Po přečtení ve mě zůstal pocit "a co tím jako chtěl básník říct"?

bookcase
21.04.2015 5 z 5

Zajímavý pohled na rodičovství a americkou společnost.