Laxativum Laxativum komentáře u knih

☰ menu

Z Koryčan na konec světa a zpět přes tři oceány Z Koryčan na konec světa a zpět přes tři oceány František Novotný

Fascinují mě příběhy legionářů a tak jsem plánoval přečíst pouze část o válce, ale styl psaní, jazykové prostředky i blízkost prostředí, kde nyní bydlím, mi nedali a přečetl jsem knihu celou. Místy je zahrnuto hodně postav, o kterých nic moc nevíme a bylo by fajn, kdyby jsme si mohli s autorem sednout a vykládat další hodiny a hodiny, co se stalo.

25.11.2023 5 z 5


Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1 Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1 Guenther Steiner

Skvěle se to čte, a v hlavě pořád slyšíte jeho hlas. Rád bych si vyslechl více historek z doby Jaguáru, vzpomínky na Colina Mcrae, Nikiho Laudu, Jaguár.

22.11.2023 5 z 5


Příběhy kacířství Příběhy kacířství * antologie

Formát kratších příběhů mi vyhovoval. Některým povídkám bych dal 5/5 a některým 4/5. Celkově hodnotím velmi kladně.

26.10.2023 5 z 5


Mechanicum Mechanicum Graham McNeill

(SPOILER) Ať je tady i jiný pohled a negativní zkušenost, tak doplňuji i svůj osobní názor k Mechaniku. Zase se musíme seznámit s celou plejádou nových postav a přelouskat pomalejší začátek. V knize je mnoho zeměpisných Marťanských pojmů, ke kterým si nemůžete udělat nějaký vztah a uvědomit si, kde jsou a co to znamená. Celý příběh končící nějakým bájným drakem mi přišel jako zmar a zahození postav, které se snažili o něco skvělého (novou čtečku), což byla ta lepší část knihy, kterou jsem hltal. Nakonec teda všechny pozitivnější postavy umřou v hrdinské bitvě a hlavní(vedlejší) postava zmizí v nějaké mýtické těžko uchopitelné části s drakem. Z mého pohledu zatím nejslabší kniha hereze.

12.10.2023 2 z 5


Legie Legie Dan Abnett

Strhující špionážní drama, které mě úplně pohltilo. Po seznámení se s novými postavami se příběh krásně rozvine a dodá další pohled na Horovu herezi. Celou druhou část knihy jsem dal na jeden dech. Nebudu spoilovat. Za mě 5/5.

24.06.2023 5 z 5


Sestup andělů Sestup andělů Mitchel Scanlon

(SPOILER) Dostal jsem se do světa Warhammeru nedávno a tato kniha je jako náraz do zdi. Prvních 5 knih skvěle rozjede hlavní přiběh série Horovo kacířství a najednou se touto knihou vydáte na nevyžádaný "sidequest" někde do minulosti hodně před Horovu herezi k legii, která nebyla ani zmíněna v prvnich 5 knihách. První polovina kniha mi přišla něco jako zaklínačské povídky. Aspoň jsme se poprvé na krátký moment mohli setkat s Císařem. Příběh končí odložením hlavní postavy bokem zpátky na Caliban, bez významnějšího vysvětlení, a vytvořený vztah s hlavní postavou byl prakticky bezpředmětný. Po této knize mám chuť přeskočit všechny knihy a začít číst až Siege of Terra.

25.05.2023 2 z 5


Fulgrim Fulgrim Graham McNeill

Komentář jediným slovem: Frustrace!
Kdo dočetl, tak ví...

08.05.2023 5 z 5


Cesta patriarchy Cesta patriarchy Robert Anthony Salvatore

Celou trilogii jsem si neskutečně užil. I přes málo času jsem se k trilogii, co nejdříve vracel.
Celý koncept byl skvělý. Artemis a Jarlaxl úžasné duo, které se nemůže jen tak ohrát.
K třetí knize: První dvě části mě bavily, ale ne tolik jako první dvě knihy. Část s hradem D'arthe byla dosti nenaplněná. Třetí část se velmi zvolna rozběhla. Ale závěr byl drtivý a emotivní.

02.10.2019 4 z 5


Slib Čarodějného krále Slib Čarodějného krále Robert Anthony Salvatore

Perfektní příběh, akce, nápady, postavy.
Tahle trilogie mě baví. Taková nová pikantnější jiskra mezi knihami Forgotten realms.

21.09.2019 5 z 5


Služebník krystalu Služebník krystalu Robert Anthony Salvatore

Jako všichni tady jsem byl plný obav, jestli má vůbec cenu číst knihu, která není o našem oblíbeném temném elfovi. Ale po pár kapitolách mě kniha naprosto nadchla. Jarlaxl je úžasná postava plná tajemství a překvapení a Entreriho jsem původně absolutně nesnášel, ale jeho vnitřní napětí mě naprosto baví, konečně se našla dobrá fantasy kniha, která není hlavně o nějakém 100% klaďasovi. Naprosto stojí za to číst. Už jsem se vrhnul na další díl. :-)

15.09.2019 5 z 5


Král orků Král orků Robert Anthony Salvatore

Začátek nové trilogie Král orků je dobrou odpočinkovou četbou.
Vývoj osobnosti Drizzta mě doprovází od útlého věku a tak dávám vyšší hodnocení z velké části z nostalgie. Děj tohoto dílu mi přišel velice předvídatelný a jednoduchý. Až čtvrtá část knihy mě nadchla natolik, abych kapitoly dočítal dokonce, aniž bych knihu bez ostychu odkládal na později.

20.06.2019 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Strhující příběh, emoce, napětí! Nemůžu se dočkat dalšího dílu... Fantasy nejvyšší kvality.

26.05.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Právě dočteno. Našel jsem si tady žebříčky a narazil na tuhle dobře hodnocenou knihu. A vůbec nezklamala.
Perfektní námět, napínavý příběh, sympatická hlavní postava plná emocí, vůbec jsem se od knihy nemohl odtrhnout. Moc často se mi nestává, že bych české fantasy doporučil ostatním, ale tuhle knihu určitě doporučuji milovníkům fantasy!

13.04.2019 5 z 5


Dva meče Dva meče Robert Anthony Salvatore

Dobrá trilogie plná akce se špetkou romantiky, která nekazí napětí z konfliktu okolo Mitrilové síně. Dobré nápady trpaslíků a gnóma Nanfudla zpestřují bitvy a přímo se těšíte, co zase vymyslí. Bitva o Mitrolovou síň je přímo skvělá. Dějová linie okolo Nesmé mi neseděla a postavu Galena jsem si zprotivil stejně jako trpaslíci.
Zpovzdálí hlavní bitvy je Drizzt připraven zasazovat rány a není na to sám.
Jen musím přiznat, že ke konci trilogie jsem doufal v ukončení hlavního konfliktu, ale aspoň jsme se dočkali vyvrcholení něčeho (někoho) jiného :-D.

14.02.2019 4 z 5


Osamělý drow Osamělý drow Robert Anthony Salvatore

Druhý díl ze série Lovcovy čepele má dvě hlavní příběhové linie. První z nich je o osamělém Drizztovi systematicky likvidujícím řady orků. Druhá je o urputné obraně trpaslíků před hordami orků a obrů.

Od knihy očekávejte neutuchající akci, boj a napětí.

07.02.2019 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Pomalejší začátek, těžší orientace v postavách, strhující konec.

21.01.2019 4 z 5