Sestup andělů

Sestup andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426861/bmid_sestup-andelu-fFx-426861.jpg 3 47 10

Život na planetě Caliban se po tisíce let nemění – rytířské řády ochraňují prostý lid před dravými šelmami číhajícími v hlubinách zdánlivě nekonečných hvozdů. Mladíci Zachariel a Nemiel, vedení příkladem mocného Liona El’Jonsona a jeho vizí o mírumilovném, sjednoceném světě, se chystají připojit k největšímu z rytířských řádů. Příchod Impéria s sebou ale nečekaně přinese zcela nové problémy a Lionovi i nový osud: stát se součástí Velkého tažen. Synové Calibanu se musejí rozhodnout, jestli ho budou následovat na jeho cestě za slávou mezi hvězdy. Šestá kniha z cyklu Horovo kacířství.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Descent of Angels , 2007


více info...

Přidat komentář

Laxativum
25.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Dostal jsem se do světa Warhammeru nedávno a tato kniha je jako náraz do zdi. Prvních 5 knih skvěle rozjede hlavní přiběh série Horovo kacířství a najednou se touto knihou vydáte na nevyžádaný "sidequest" někde do minulosti hodně před Horovu herezi k legii, která nebyla ani zmíněna v prvnich 5 knihách. První polovina kniha mi přišla něco jako zaklínačské povídky. Aspoň jsme se poprvé na krátký moment mohli setkat s Císařem. Příběh končí odložením hlavní postavy bokem zpátky na Caliban, bez významnějšího vysvětlení, a vytvořený vztah s hlavní postavou byl prakticky bezpředmětný. Po této knize mám chuť přeskočit všechny knihy a začít číst až Siege of Terra.

Alvari
16.03.2022 3 z 5

Takový pohled do minulosti, který měl ovšem s Horovou herezí pramálo společného. Nebylo to vyloženě špatné, ale ani nic co by nějak vyčnívalo. Pro mě zatím nejslabší z celé série.


Peleus
16.01.2022 2 z 5

Kdysi jsem podobné knihy mohl, avšak od kdysi uplynulo něco let a písky času poněkud zavály vzpomínky na vesmír Warhammeru 40000. I když jsem občas připomínal zašlé časy knihami z tohoto prostředí, většinou následovalo překvapení a mírné zklamání. Prostě to nebylo "jako kdysi". I přesto jsem se nyní rozhodl vstoupit do stejné řeky, a to sérií Horovo kacířství. Bohužel výsledek je opět rozporuplný.

Konkrétně Sestup andělů mi přijde jako zbytečnost, jež neposunuje chápání tamějšího vesmíru, ani nepřináší zapamatování hodný příběh. Nemáte zde komu fandit, ani kým opovrhovat. Pouhá epizoda v bouřlivých dějinách Říše lidí.

Za sebe knihu nedoporučuji a rozhodnete-li se ji přeskočit, o nic nepřijdete. Abych však nebyl škarohlíd, musím znova upozornit, že se jedná pouze o můj "problém", neb mi dávno není -náct, a tudíž na podobně odlehčenou literaturu koukám jinak než před lety.

Boldrick
31.07.2021 3 z 5

Jak už bylo zmíněno tahle kniha nemá s Horovou zradou moc co dělat. Dnes už obyčejný příběh, plný klišé, o tom jak se na Calibanu bojovalo. Není to úplně nuda, ale proč to dávali k Horově zradě? Asi proto, že by to jinak nikdo nečetl :-)
Zajímavý je příchod Temných andělů na Caliban, pak je to nuda a na Saroshi je to zas trochu lepší. Cthulhu monstrum na konci mě taky moc nenadchlo.
Každopádně pro neznalého W40 je to neprostá zbytečnost. Pro fandy je tu, lehce zmíněn, docela zajímavý pohled na celé tažení, a že impérium nebude tak skvělé jak se prodává.
To hlavní, proč se Lion s Lutherem poprali a zničili celý Caliban jsem se nedozvěděl, tak snad někdy příště. I tak budu milostiv a dám za 4 (pro nefanoušky -2).
P.S. po odborných diskuzích s mnoha nerdy :-) snižuji na přesnější 3

Dzizi6
10.04.2021 4 z 5

Od ostatních se liší tím, že se dozvídáme příběh "légie" před příchodem císaře.
Po přečtení se již moc nedivím jak se mohla rebelie rozšířit po celém impériu.
Jde vidět, že i takový císař má své chyby. (Neukřižovat pls :D)

GregoryRisen
16.02.2021 3 z 5

Kniha je vcelku dobrá, ale oproti předchozím titulům autor zbytečně dlouze popisuje nezajímavé věci, např. na stránku se rozepisuje, jak se otevírala vrata. Dále autor má tendence popisovat napínavé akční scény a nesmyslně jejich eskalaci přerušit popisem věcí, které mohl zmínit mimo, např. Kdy, kde a z čeho získal hrdina meč, který zrovna drží.
Ale nejvíc mě do kolen dostaly takové přestřely jako, když kůň padne mrtvý na zem a poté co jeho tělo žere bestie, tak tento mrtvý kůň řve bolestí. Nebo Bestie byla 3 metry dlouhý plaz (takový prcek :-D) a primarcha (který má sám min. 3 metry) se zaklínil o jeho trny na těle, aby se vyhoupl na jeho záda... No to jsem brečel smíchy, když jsem si ten souboj představil. A to se ještě další rytíř skoulel pod krk tohoto plaza, aby ho mohl probodnout zespodu, zatímco ostatní rytíři ho obklíčili a bodali do plaza kopím. Chudák plaz. Taková přesila na menšího krokodýla :-D

Talentus
16.08.2020 4 z 5

Hele, fakt to nebylo tak spatny, jak jsem podle komentaru cekal. Ano, je to uplne jine, nez predchozi dily, ale to podle me neni na skodu. Zatim jedina knizka co ukaze neco ze zivota jednoho z Primarchu pred prichodem cisare a naznaci co vedlo k "Padu Andelu".

nathaniel6746
06.07.2020 odpad!

Nejhorší kniha z celého WH 40k universa zatím příběh je absolutně nezapadající do představ které nastavily předchozí spisovatelé a snaží se to hrát na úplně jinou notu (Notu romantického 3hodinového filmu o tom jak dospívá chlapec a poznává strasti života) jediné co u této knížky nějak dokáže udržet je vědomí že konec vysvětlí neznalým něco o padlých z řad I.Legie

OlafSveinsson
05.07.2020 2 z 5

Takový... nijaký. Sice se pořád něco dělo, ale že by v tom bylo nějaké napětí, to mi nepřišlo. Dost prostoru dostávalo i filozofování hlavních postav, ale všechno bylo tak nějak bez nápadu. Ale je to jen první díl o Temných Andělech a je potřeba to tedy brát jako úvod a seznámení s touto legií. Takže pokračování v jedenáctém svazku Horovy hereze.

wiedzmin88
08.06.2020 2 z 5

Zatím nejslabší z toho, co v češtině z Horovy hereze vyšlo. Víc jak půlku knihy vlastně čekáte na to hlavní ...
Víc už by byl spoiler.

Snad bude Legie lepší.

Autorovy knížky

Mitchel Scanlon
britská, 1950
2020  66%Sestup andělů

Kniha Sestup andělů je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Doporučených2x
Knihotéce55x
Chystám se číst9x
Chci si koupit16x