Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522203/bmid_prezit-a-zavodit-jeden-rok-sefa-sta-3Oo-522203.jpg 4 32 10

„Hodně se toho namluví o tom, pod jakým tlakem jsou fotbaloví trenéři. Věřte mi, to nic není. Tlak je, když sledujete, jak auto s vaším závodníkem naráží do bariéry v rychlosti 300 km/h a exploduje vám před očima…“ Guenther Steiner je jedna z nejvýraznějších postav motoristického sportu. Miliony diváků jej znají jako úřadujícího šéfa stáje Haas z dokumentárního seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství. V napínavém záznamu celé sezony 2022 zavádí Steiner čtenáře do zákulisí formule 1 a umožňuje jim nahlédnout doslova „pod kapotu“. Je to vůbec poprvé, kdy některá stáj F1 dovolila svému aktivnímu šéfovi, aby nezakrytě informoval o zvratech, najímání i vyhazování závodníků, o financích, přípravách na sezonu, konstruování, prezentaci a testování vozu a samozřejmě o kalendáři závodů. O tom všem Steiner vypráví svým nenapodobitelným stylem – poutavě, přímočaře a upřímně.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Surviving to Drive: A Year Inside Formula 1 , 2023


více info...

Přidat komentář

Eisy
06.04.2024 4 z 5

Naprostá bomba a Guenther v ní nevypadá jak “Bunch of Wankers" :D skvělá kniha, upřímné pohledy na jednotlivé závody. Pro fanouška F1 nezbytnost!

TomHagen
28.03.2024 4 z 5

Tematicky a obsahově poutavé, ale z překladu mám pocit, že Slovart asi omylem vytiskl nějakou předfinální verzi textu bez kontroly pravopisu, správnosti a stylistiky. Některé pasáže byly dost krkolomně přeložené, ale dalo se vytušit, co tam bylo napsáno v angličtině a domyslet si význam.


M.i.k.e
14.03.2024 4 z 5

Guenther Steiner je svéráz, který se pohybuje v motoristickém sportu už několik desítek let. Až seriál Drive To Survive z něj ale udělal hvězdu a jak moc mě bavil v televizi, tak moc mě bavila i jeho knížka. Ta je psaná formou deníku a nemohla si z pohledu stáje Haas “vybrat lepší rok. Za mě velmi zábavné čtení, které přinese zajímavý vhled do zákulisí F1. Ano, občas je to vulgární možná až zbytečně moc, ale takový je holt Guenther 4/5

hippiesak
15.02.2024 4 z 5

Nebylo to špatné, asi jsem čekal něco více. Ta forma zápisků byla taková zvláštní. A ta vulgarita byla první třetinu zábavná, druhou třetinu nudná a třetí třetinu obtěžující. Nevím zda 3 nebo 4 hvězdičky. Ale dám 4, ale jen díky seriálu na Netflixu, který udělal z Guenthera star :) 4 hvězdičkovou star :)

Wladimirski
22.01.2024 5 z 5

Kniha mne "chytila" na první stránce a už nepustila. Autentická sonda do zákulisí motorsportu a především pak F1, prostřednictvím "malé" stáje a svérázného Guenthera Steinera. Guenther je samozřejmě daleko výraznější jako osoba, než výsledky, které za ním v F1 stojí, podtrženo aktuální informací o jeho "nedobrovolném" odchodu ze stáje HAAS po neúspěšné sezoně 2023. Kniha přináší mnoho zajímavých informací, napětí i humoru. Nečekejte výraznější "technické" informace, čtení je spíše o vztazích a prostředí ve světě F1. Škoda té spousty tiskových "překlepů" českého vydání, ale za ně Guentherovi hvězdičku ubírat nebudu. Ať se mu daří v další profesní misi!

TheMatt
10.01.2024 2 z 5

Obsahově nejslabší kousek z mé osobní sbírky formulové literatury. Ke čtení jsem se musel v první polovině přemáhat, až ke konci kniha začíná nabízet zajímavé a přínosné informace, které ocení i zarytý fanoušek F1. To, co Slovart vykouzlil za tragický překlad a nulovou korekturu, je směšné. Považuji za vrchol trapnosti, když si u čtení některých pasáží musíte překládat text v hlavě zpět do angličtiny, abyste pochopili, co mělo být smyslem věty. Bohužel smutný trend posledních let, kdy se kde kdo snaží svést na hypu kolem motorsportu bez zbytečné námahy nad kvalitou.

Pokud zvažujete nákup titulu s tématikou královny motorsportu, raději sáhněte po nepřekonaném Neweyho titulu "Jak postavit monopost F1", případně Priestlyho "Mechanikovi".

branislav1814
13.12.2023 4 z 5

Výborná kniha ze zákulisí F1 a teamu Haas z pohledu jeho ředitele. Kniha se čte skoro sama a to díky formě deníku kterou je napsaná. Jediné s čím jsem měl problém byla kvalita českého překladu... Ta byla tristní. Proto 4*.

Auto999
11.12.2023 5 z 5

Výborně čtivá kniha o sezóně F1 2022 z pohledu týmu Haas. Přečteno za 2 dny. Je to psané formou deníku proto je kniha autentická. Dozvíte se spoustu informací ze zákulisí týmu, ale i ze života Gunthera Steinera. A že on ze závodu automobilů má zážitků opravdu požehnaně. Celý život pracuje v motorsportu a také měl dost často štěstí. Což se o týmu Haas říct nedá.

Laxativum
22.11.2023 5 z 5

Skvěle se to čte, a v hlavě pořád slyšíte jeho hlas. Rád bych si vyslechl více historek z doby Jaguáru, vzpomínky na Colina Mcrae, Nikiho Laudu, Jaguár.

wena
15.11.2023 5 z 5

Kniha psaná jako deník se čte sama. Kdo viděl seriál Touha po vítězství ví co má čekat. Guenther je prostě šoumen.

Štítky knihy

automobilový sport Formule 1, závody F1

Autorovy knížky

Guenther Steiner
italská, 1965
2023  81%Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1

Kniha Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1 je v

Právě čtených3x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst20x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x