Laura Krivdova Laura Krivdova komentáře u knih

☰ menu

Fantóm Opery Fantóm Opery Gaston Leroux

No, mám z toho smíšené pocity. Raoul mě celou dobu nesmírně vytáčel stejně jako Christina. Kniha mě začala bavit až po jejím únosu a to asi hlavně díky Peršanovu vyprávění. I když i toho jsem měla ke konci dost. Knihu podle mě zachránily poslední dvě - tři kapitoly, které mě opravdu dostaly a neubránila jsem se ani slzám. A tak z jisté sentimentality uberu jen jednu hvezdičku.

25.07.2017 4 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Autorčin styl psaní miluju stejně jako rettelingy. Jelikož je to příběh o mladé Srdcové královně a tudíž jakýsi prequel k Alence v říši divů, každý uhodne, jak to asi skončí. Musíte zkrátka počítat s tím, že tato kniha vám vyrve srdce z těla, rozdupe ho, hodí do skartovačky a zbytky pohodí v lese. U této knížky jsem si málem vybrečela oči a rozhodně u ní nechala kus duše a to znamená, že byla sakra dobrá.

02.05.2017 5 z 5


Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Super zábavná oddychovka na jeden večer.

10.03.2017 5 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Děsivě nádherné!!!

05.09.2016 5 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Ještě lepší než 1. díl. Scarlet mi, stejně jako Vlk, hned padla do noty a díky Kapitánovi byla kniha o dost zábavnější. Kniha byla čtivější a děj mnohem nápaditější než díl předchozí a já nemohu odolat a ihned skočím po Cress.

28.08.2016 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Když jsem si přečetla anotaci, myslela jsem, že je to na mě moc šílené (Popelka = kyborg = mechanička, a vesmírná nákaza), přesto mě to k ní táhlo a já rozhodně nelituji, že jsem si ji přečetla. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Byla to PECKA. Ke konci jsem jenom kroutila hlavou nad tím, jak Cinder mohla ten ples přežít. Už jsem začala číst Scarlet a myslím, že bude ještě lepší.

26.08.2016 5 z 5


Poslední hvězda Poslední hvězda Rick Yancey

Knihu jsem doslova hltala, ale jak se blížil konec, pomalu mi docházelo, že to nemůže skončit dobře. Ten konec byl nevyhnutelný a vůbec s ním nejsem spokojená a přesto je nejkrásnější částí celé série. Smekám

05.08.2016 5 z 5


Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Líbilo se mi to více než 1. díl. Obě knihy se mi zatím hezky četli, ale čekala jsem od toho víc. Vím, že filmy jsou úplně o něčem jiném, ale jsou více můj styl.

24.06.2016 4 z 5


Nekonečné moře Nekonečné moře Rick Yancey

Může obsahovat SPOILERY!
Co to sakra bylo? Eso jsem od začátku Páté vlny neměla moc ráda a v 1. polovině Nekonečného moře jsem ji přímo nesnášela, ale v 2. polovině jsem si ji tak oblíbila. Ta věc s Pusinkou a Břitvou, pane bože (prosím ať není mrtvej)! Dočetla jsem to před pár minutami a ještě pořád nechápu, co to mělo znamenat! Já nemůžu! A chudák Piškot byl to tak statečnej malej kluk ... Jsem strašně ráda, že Evan je pořád pan nesmrtelný, protože jinak bych se opravdu zcvokla. Tahle kniha mě prostě rozsekala na milimetrový kousíčky. Nutně potřebuju další díl!

26.05.2016 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Já tomu prostě nerozumím, jako by to bylo tatarsky. Trvalo mi strašně dlouho, než jsem knihu přečetla a ani nevím o čem to bylo. Filmové zpracování se mi docela i líbí a kniha určitě není špatná, ale nebaví mě pořád hledat, co znamená to a to slovo.

21.05.2016 1 z 5


Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Může obsahovat SPOILERY!
Nejdříve jsem viděla film, který se mi opravdu líbil. Jak to už bývá kniha byla o dost lepší. Je to sice docela depresivní, ale i velice humorné, takže se to vyrovná. Benovi části byli vtipnější, ale měla jsem radši, když vyprávěla Cassie. Ben mi celkově moc nesedl. Je to takovej ten typickej fotbalista, hvězda školy a sen všech holek. Cassie jsem si mimořádně oblíbila. Moc se mi líbily její monology a rozhovory s medvídkem. Evan byl úžasnej i se šrapnelem v zadku. Asi je to moje nejoblíbenější postava. Pokud bych měla přirovnat, je to něco mezi Hunger games, Labyrintem a Hostitelem. Kniha se mi celkově strašně líbila a co nejdřív se vrhnu na další díl.

20.05.2016 5 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Tahle série si zaslouží místo v mích top 3. Celá série mě strašně bavila. Na konci jsem brečela, ale ne z důvodu, který si myslíte ... ale protože to skončilo. Představit si, že ty postavy jsou pouze na papíře je příšerně bolestivé. Morfeus si mě podmanil hned, první větou v prvním díle. S Alyssou jsem měla problém se vžít. Někdy je moc agresivní jindy přecitlivělá, zkrátka blázen a proto je tak zajímavá. Zvláštní je, že kniha je plná fantazie neuvěřitelných věcí a přesto jsem nepochybovala o reálnosti. Jen se Zachem jsem měla problém. Pro mě byl popis jeho osobnosti dost nelogický - na člověka. Na jednu stranu je to drsnej, poměrně cholerickej skateboardista s piercingem, co mlátí skauty a na druhou je to citlivý umělec, který pomáhá slabším. Jak může pomáhat slabším, když mlátí skauty? To mi hlava nebere. Rozhodně nejsem fanynka konců
SPOILER
"proč bych si vybírala, když můžu mít oba". To, ale nic nemění na tom, že tato série je NAPROSTO BOŽÍ!

14.05.2016 5 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Ta kniha si mě naprosto podmanila. Měla jsem ji za den přečtenou. Když jsem dočetla byla jsem příšerně dezorientovaná a dlouho si nevzpomínala na svoje jméno.

08.05.2016 5 z 5


Hamlet Hamlet William Shakespeare

Mistrně napsáno! Podle mě je to stokrát lepší než Romeo a Julie.

30.04.2016 5 z 5


Romeo a Julie / Romeo and Juliet Romeo a Julie / Romeo and Juliet William Shakespeare

Kniha mi ze začátku přišla spíš jako komedie než tragédie. Velice se mi líbilo popichování sluhů a Merkuciovi narážky na Romea. Byl to takový dětinský, ale nadčasový humor. Bohužel mi, ale přišla směšná i Romeova a Juliina láska, protože vše proběhlo strašně rychle. Přišlo mi to jako by si cizí lidé přísahali lásku až za hrob. Konec byl i přes to velice dojemný. Možná to zahrané vipadá opravdověji. Budu si to muset někde najít.

28.04.2016


Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Super kniha, ale 1. díl byl lepší. Tak moc jsem chtěla vědět, jak to skončí, že jsem šla spát až ve 4 ráno. Ten konec byl na mě možná trochu moc zbrklý, ale rozhodně jedinečný.

19.12.2015 5 z 5


Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

20.02.2014 5 z 5