Lady Greystoke Lady Greystoke komentáře u knih

Obálka knihy Společnost kouzelných jednorožců Společnost kouzelných jednorožců Selwyn Phipps

To bylo opravdu kouzelné! A zřejmě nejkrásnější dětská knížka, kterou jsem kdy četla. Jsem naprosto nadšená, že existuje taková organizace, která se zabývá zkoumáním jednorožců, a že se našel konečně někdo odvážný a vynesl to na světlo. Ovšem kdo to je, ten "někdo"? Snažila jsem se najít něco o autorovi knihy na internetu, ale jediné, co ví, je, že Selwyn Phipps je 101. prezidentem Společnosti. To ovšem už víme z knihy. Je to záhadná postava, tenhle Selwyn. A já mám dokonce podezření, že Selwyn je žena!

03.03.2026

Obálka knihy Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Autor tohoto literárního skvostu nás nevšedním způsobem seznamuje s některými myšlenkami a moudrostmi tibetského buddhismu. Kniha je velmi čtivá a zábavná, ale zároveň nesmírně poučná. Věděli jste například, že nedostatek sebevědomí je pouze lenost mysli?

"Někdy naše světlo pohasíná, ale pak se setkáme s jinou lidskou bytostí, a naše světlo se znovu rozhoří jasným plamenem. Těm, kdo v nás znovu zažehnou vnitřní světlo, jsme zavázáni nejhlubší vděčností."

27.02.2026

Obálka knihy Mystický léčitel - Játra a jejich léčba Mystický léčitel - Játra a jejich léčba Anthony William

Převratná kniha o funkci jater a jejich léčbě. Informace tedy máme. A teď ta těžší část - začít je aplikovat v běžném životě.

25.01.2026

Obálka knihy Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Nejsem žádný blázen do módy, ale tohle bylo moc zajímavé a člověk si zase o kousek rozšířil obzory. Vřele všem doporučuji, protože neškodí si připomenout, v jaké úžasné době dneska žijeme, i když spousta lidí stále na něco nadává. Těžko si v dnešním světě přebytků a zbytečností představit, že např. lednice nebo vysavač vůbec nebyly běžnou součástí tehdejších domácností.

25.01.2026

Obálka knihy Cristiano Ronaldo uvádí Striker Force 7 Cristiano Ronaldo uvádí Striker Force 7 Merrill Hagan

Superhrdina Cristiano Ronaldo bojuje proti padouchům a zachraňuje svět. Pro děti od 7 let. Tj. nevidím na tom nic špatného, případné mouchy neřeším. Příjemná oddechovka. Když člověk náhodou potřebuje zapomenout na realitu všedních dní, která třeba zrovna není úplně růžová - za mě ideální.

14.01.2026

Obálka knihy Urla Urla Petra Stehlíková

Lvhrss366: Dílů má být pět.

04.01.2026

Obálka knihy Podivná svatba na Lichnici Podivná svatba na Lichnici Vlastimil Vondruška

Jedna z knih pana Vondrušky, u kterých mě moc pobavila jména postav. Ale tak to tehdy prostě bylo. Častalov z Frýdlantu nebo Ojíř z Lomnice a spol opravdu existovali.

Obálka knihy Anděl smrti Anděl smrti Vlastimil Vondruška

Jako vždy velmi čtivé. Nicméně se obávám, že o co v knize šlo bude zapomenuto stejně tak rychle, jako to bylo napsáno. Ovšem jako oddechovka s cílem zapomenout na starosti všedních dní je to ideální.

31.12.2025

Obálka knihy Druhá strana archeologie Druhá strana archeologie Erich von Däniken

Úvod byl fenomenální a sliboval spoustu převratných informací. Ale bohužel jsem se jich nedočkala.

Obálka knihy Sněhová královna Sněhová královna Hans Christian Andersen

Pohádku jsem četla už před lety a vlastně jsem si vůbec nepamatovala, že to takhle bylo. Je zajímavé, jak člověk v různém věku vnímá stejné věci jinak. Trochu mi na tom vadilo, že není jasmě řečeno, kolik let vlastně bylo Gerdě a Kájovi. Byly to děti a zároveň nebyly.

Obálka knihy Smutný kůň Smutný kůň Aimée Beekman

(SPOILER) Koník byl smutný naštěstí jen dočasně, takže se mi příběh líbil.

Obálka knihy Tajemný rytíř Tajemný rytíř Karel Sellner

Poslouchala jsem jako audioknihu a mělo to atmosféru. Zaujala mě podobnost místa, doby i postav s románem V.Vondrušky Anděl smrti, který jsem shodou okolností četla před tím. Jména rodů se shodovala v obou knihách, ale časově to úplně přesně nesedělo.

31.12.2025

Obálka knihy Konec civilizace aneb Překrásný nový svět Konec civilizace aneb Překrásný nový svět Aldous Huxley

Nepochuybuji, že toto dílo je majstrštyk. A to především díky dokonalému vykresmení destruktivního střetu dvou světonázorů. Poselství knihy je pro mě jasné - Lidi, myslete!
Měla jsem vydání z roku 1970, takže slabý tisk, malá písmenka a jazyk minulého století komfortu čtení moc nepřidal. Ale dorazil mě až doslov. Vidím, že vydání knihy je spousta, ale s novým překladem zatím nikdo nepřišel, takže zřejmě takto trpěli všichni :)

29.12.2025

Obálka knihy Létající třída Létající třída Erich Kästner

Půjčit si z knihovny 65 let starou knihu opravdu nebyl dobrý nápad. Jakýkoliv dojem z příběhu totiž pohltil fakt, že kniha byla umatlaná, špinavá, rozrhaná a pocintaná bůhví od čeho. Opravdu velké fuj... Jenže, muselo to prostě být. Ale jo, líbila se mi celkově vlastně pozitivní atmosféra příběhu, až na tu rvačku na začátku, ta byla dost drsná.

29.12.2025

Obálka knihy Matylda Matylda Roald Dahl

Knihu jsem si vybrala do ČV pro téma "Kniha, podle které vzniko hudební dílo". A to z toho důvodu, že hudební dílo, které podle ní vzniklo, je muzikál, jehož autorem je můj oblíbený Tim Minchin. Takže jsem na to byla zvědavá. Knížka měla úžasnou atmosféru a i když to Matylda neměla vždy lehké, ohromně jsem se bavila.

14.12.2025

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

V první řadě je třeba říct, že česká obálka knihy se mimořádně povedla. Povedlo se i téma. Osobně si myslím, že vědomí je skutečně něco, o čem víme žalostně málo a je fajn, že o tom někdo píše. Pohled Američana na Čechy a Prahu je určitě zajímavá perspektiva. Celkem mě překvapilo, kolik je v Praze míst, která neznám. A to jsem tam (jako turista) celkem často. Ovšem nikoho v masce jsem tam nikdy nepotkala. Neustálé opakování tohoto (podle mě neexistujícího) jevu mě zaráželo stejně tak jako Madelisi níže. A ještě bych si dovolila trochu rýpnout do překladatelů - když už píšu název knihy, tak si snad zjistím, jak se jmenuje správně v českém překladu.

07.12.2025

Obálka knihy Legenda o Rovenu Legenda o Rovenu Jindřich Rohlík

Poslouchala jsem jako audioknihu a ohromně mě to bavilo. Vtipný jazyk, skvělý přednes autora.

02.12.2025

Obálka knihy Herbář přírodní čarodějky Herbář přírodní čarodějky Cecilia Lattari

Tato skvostná a bohatě ilustrovaná publikace mně svým poeticko-magickým jazykem a celkovým uspořádáním někdy připomínala spíš knížku pro děti. I tak je ale velmi inspirativní a motivující.

22.07.2025

Obálka knihy Základy přírodní magie pro dobrou čarodějku Základy přírodní magie pro dobrou čarodějku Lindsay Squire

Vskutku skvostná a krásně graficky zpracovaná knížečka, která člověku značně rozšíří obzory. Knihy s obrázky a popisky na mě často působí chaoticky, ale tady je vše naprosto jasné a srozumitelné.

03.07.2025

Obálka knihy Emily Pírková a začarované dveře Emily Pírková a začarované dveře Holly Webb

Moc krásná pohádka, ideální pro pohodový odpočinek. Vřele doporučuji všem dětičkám.

26.06.2025

Zavřít