Základní kniha o čakrách

Základní kniha o čakrách https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18735/bmid_zakladni-kniha-o-cakrach-Qsa-18735.jpg 4 94 15

Poznávání energetických center neboli čaker otvírá pohled na působení jemných sil na lidský organismus. Tato kniha názorným a srozumitelným způsobem popisuje funkce a vliv těchto energetických center. Pro praktickou práci s čakrami zde autoři nabízejí celou škálu možností: použití tónů, barev, krystalů a vůní s jejich specifickým účinkem, doplněné meditačními a dechovými cvičeními, masážemi reflexních bodů jednotlivých čaker na chodidlech a přenosem univerzální životní energie. Popisy prožitků přírody, různých druhů jógy a astrologické přiřazení jednotlivých čaker obohacující navíc toto téma zajímavými a inspirativními poznatky.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Das Chakra Handbuch , 1988


více info...

elyonka9643
elyonka9643
02.06.2023 5 z 5

Super knížka jako základ ke studiu čaker. Rozhodně se k ní budu vracet.:)

Lady Greystoke
Lady Greystoke
18.03.2023 5 z 5

Skvělá čakrová jízda. Neuvěřitelné, že to bylo napsáno už roku 1988. A trochu politováníhodné, že já se k tomu dostala až teď. Stále je co se učit. A všechno má svůj čas.


ArkAngel
ArkAngel
21.01.2022 4 z 5

Ať už se o čakry zajímáte pouze z teoretického hlediska nebo s nimi chcete pracovat a třeba si je i čistit, je tato kniha pro začátek naprosto dostačující. Autoři předkládají čtenáři veškeré podstatné informace, které by mohl potřebovat, ať už se jedná funkce čaker nebo o užití kamenů, barev nebo mantry pro jejich čištění. Knihu jsem nedávno znovu otevřel právě kvůli očistě a text mi rozhodně pomohl a já se bloků zbavil. Lidem, kteří chtějí s čakrami začít nebo se o nich jen něco dozvědět, tak titul určitě doporučuji.

Kllara
Kllara
10.08.2021 5 z 5

Za mě naprosto dostačující kniha základních informací o čakrách. Má sloužit jako takové prvotní seznámení a na nic si zbytečně nehraje, zbytečně nezahlcuje vedlejšími informacemi. Dokonce obsahuje přehledné tabulky všech informací na konci, což jsem zvlášť ocenila :) Za mě jako vstup do této "problematiky" doporučuji.

Leonora
Leonora
30.01.2021 3 z 5

Zastaralá a na můj vkus příliš dogmatická, ne moc přizpůsobená západnímu čtenáři, protože se hodně plácá v těžko pochopitelných ajurvédských korespondencích. Nebere dostatečně v potaz lidskou individualitu ohledně stavu čaker, ale ani v případě jejich vnímání individuálním způsobem. Celkem hrubě neodpovídá zkušenostem ani mým, ani nikoho, s kým jsem kdy mluvila o čakrách.

Jeronym
Jeronym
20.01.2021 5 z 5

Chtěl jsem se dozvědět něco o tom, co ty čakry vlastně jsou. Nedokážu si představit lepší zdroj informací. Ucelené, obsáhlé a stručné zároveň. Četlo se to samo. Nemám autorům co vyčíst. Místy zvláštní čtení, ale co byste jiného čekali od "ezoteriky".

Hodí se přečíst. Nemusíte být mystik nebo spirituální věřící. Ve spoustě věcí lze využít i prostých vizualizací či asociací. Příklad: kápnete do aromalampy trochu cedru, jehož vůni si spojíte s pocitem bezpečí naší matky Země. Není vám pak hned o něco lépe?

O existenci či neexistenci čaker se můžeme jen přít. Ale pokud mám mluvit za sebe, po dočtení této knihy je mi zas o něco lépe. Náhoda?

P.S. Trochu lituji, že jsem si tento titul pořídil v elektronické podobě. Je to zrovna ten typ knihy, ve kterém se hodí čas od času zalistovat (a ušetřil bych rukám od psaní poznámek).

jirka9453
jirka9453
20.07.2019 5 z 5

Pokud se chcete naučit, jak správně pracovat s energetickými centry, rozhodně doporučuji přečíst. Ti, kdo mají pochyby o funkčnosti systému čaker, jsou v knize jasně a názorně vedeni, a jakmile principy pochopí a přijmou, sami pocítí změnu, kterou přináší “správně se naladit”.

hrdlickova_61
hrdlickova_61
01.04.2019 5 z 5

Knížku mi doporučila kamarádka. Okouzlilo mě hlavně to, že jednotlivé čakry mají barvy duhy. A také to, že moje tehdy osmiletá dcerka, která neměla o knížce ani tušení, začala přesně v té době malovat množství obrázků v duhových barvách. Nemyslím si, že by to byla jen náhoda. Jak se říká, něco je mezi nebem a zemí. Tahle knížka je jednou z těch, díky kterým jsem se o tom dověděla něco více.

miri.f
miri.f
15.03.2019 4 z 5

Velice zajímavá a dobře napsaná kniha, která provede čtenáře základní terminologií. Teoretická část dobře poslouží člověku k tomu, aby pochopil, jak fungují jednotlivé principy. Praktickou část s návody na uzdravení a harmonizaci jsem, přiznám se, nečetla.

Alíša236
Alíša236
22.03.2018 5 z 5

Perfektní kniha pro první seznámení o čakrách. Čtivě a srozumitelně popsáno, vysvětleno, včetně jednoduchých praktik na harmonizaci čaker.

petrucha86
petrucha86
06.09.2016 5 z 5

Hezky a jednoduše vysvětleno, základní kniha, jak má být :)

Ashi
Ashi
14.09.2015 4 z 5

pěkně a jednoduše napsané. Myslím, že ideální kniha pro seznámení.

Eseter
Eseter
06.11.2014 5 z 5

Hodně mě zaujaly především úvodní teoretické kapitoly. Co se týče praktických návodů na harmonizaci čaker, těch je tu dost, každý si snad najde ten ideální. Kniha je psána dost srozumitelně, je konzistentní a dost motivující.

moni.ka
moni.ka
21.06.2014 4 z 5

V pravém smyslu slova základní kniha pro všechny, kdo chtějí vědět, co to "ty čakry" vlastně jsou a jak se s nimi případně dá pracovat. Nic nechybí a zároveň není kniha zatížená zbytečnými podrobnostmi. Zpočátku na mě působilo rušivě, že mi kniha tyká, což není v našich krajích moc zvykem a připadala jsem si při čtení trochu jako ve studiu Kamarád. Při tak úsporném rozsahu se to ale dá vydržet.

vesirena
vesirena
11.02.2012 5 z 5

DLE MÉHO NÁZORU JEDNA Z NEJLEPŠÍCH KNIH O ČAKRÁCH , KTERÁ U NÁS VYŠLA...
v knize je podrobně popsána úloha a funkce jednotlivých čaker, ale i popis center pokud jsou harmonická nebo disharmonická a jak se projevuje nedostatečná funkce...na vyladění je tu na výběr vůně, barva, hudba, vokál, mantry, minerály a drahokamy, ale i určitý druh jógy, pro každou čakru jinak...kniha je napsána srozumitelně bez cizích slov, lehce a svižně...líbí a doporučuji.

Štítky knihy

jóga léčitelství astrologie New Age čakry

Autoři knihy

Shalila Sharamon
německá, 1948
Bodo J. Baginski
německá, 1952

Kniha Základní kniha o čakrách je v

Právě čtených6x
Přečtených160x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených7x
Knihotéce113x
Chystám se číst45x
Chci si koupit23x