hrdlickova_61 profil

☰ menu
hrdlickova_61

1961 · žena · Jihočeský kraj · statistiky

Aktivní: včera v 08:59 (poprvé 29.03.2019)
Body:1 200
Palce za komentáře: 1 654 · 2 586 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Odznaky 15 z 64

6x
4x
3x
2x

Nové knihy v seznamech

Don Quijote
Don Quijote
Bohuslav Reynek
Zbývá šedesát sklizní
Zbývá šedesát sklizní
Philip Lymbery
Svou tvář ti skrýti do vlasů
Svou tvář ti skrýti do vlas...
Konstantin Biebl
Řežu do počítače a něco hraju
Řežu do počítače a něco hra...
Ivo Markvart

Kdo jsem

Pracuji v malé knihově, kde vládne rodinná atmosféra a vzájemnost. Ráda čtu v Databázi rozdílné a často i protichůdné dojmy z knih (a totéž se děje naživo i v práci u pultu a na akcích). Ráda objevuji pro sebe i pro druhé nové dobré knížky, ale ještě raději ty, které už jsou pozapomenuté.

Pravidelně přispívám do Literárního okna internetového časopisu Kompost (viz www.csop-strakonice.net) a na Literární zajímavosti na webu ŠK Strakonice - https://www.knih-st.cz/literarni-zajimavosti/44, https://www.knih-st.cz/literarni-zajimavosti/45, https://www.knih-st.cz/literarni-zajimavosti/46. Shora uvedená slova o mojí práci v knihovně už jsou teď vlastně minulostí, protože od února 2024 jsem v důchodu, ale s ŠK spolupracuji z domova i dál.
............
K podrobnějšímu zkoumání DK se dostávám hodně nepravidelně, a tak některé komentáře vás ostatních čtu až po dlouhém čase, i když mě na ně systém upozorňuje a s chutí bych se na ně dívala hned. A tak je to i s komentáři mými – něco jsem napsat stihla, něco psát nebudu. To se týká hlavně knížek, které jsou známé a postřehů je o nich na DK už hodně od jiných čtenářů. Pak se můžu palcem „přihlásit“ k názoru někoho, kdo už komentář napsal. Ne vždycky ale můj palec znamená můj souhlas – někdy je dávám zajímavým nebo jinak pěkným komentářům nezávisle na tom, mám-li tu kterou knížku přečtenou nebo mám-li stejný názor jako pisatel.
............
Mnohé z přečtených knížek (včetně některých mých vůbec nejmilejších) jsem zatím jen ohodnotila hvězdičkami, bez komentáře, i když časem jej zrovna u nich ještě doplnit chci. Většinou je to zdržení dáno snahou vybrat ty správné úryvky na ukázku.
.............
A pokud jde o to hodnocení – dávám nejvyšší, pětihvězdičkové, všem knížkám, které mě nějak výrazně zaujaly nebo i ovlivnily, ať už v dospělosti, nebo třeba i v raném dětství. Můžou tam být místa, která jsou mi proti mysli (a byla kolikrát hned při prvním čtení), ale příznivý dojem zkrátka z nějakého důvodu převládá. A tím i můj velký vděk a chuť knížku pochválit, poděkovat jejím tvůrcům a upozornit na ni. Vím, že tenhle způsob není úplně správný, ale jiný se mi nedaří.
.............
O to více mě zajímá, jak se ke knížkám stavíte vy ostatní a jak různorodou společnost tím dohromady tvoříme – tak podobně pestrou, jak bohatý je svět námi všemi obdivované a milované literatury : o)

PS: Od února 2024 už v knihovně nepracuju, jsem v důchodu. Ale to ostatní, co jsem napsala, platí dál...