Svět přírodních antibiotik - Tajné zbraně rostlin

Svět přírodních antibiotik - Tajné zbraně rostlin https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206287/mid_svet-prirodnich-antibiotik-tajne-zb-a3b-206287.jpg 4 24 9

Rostlinná antibiotika, která se v přírodní medicíně používají už od starověku, velmi často působí současně proti virům, bakteriím i plísním a disponují komplexními mechanismy, jež znemožňují vznik rezistencí. Navíc celkově posilují imunitu, což je jejich nespornou výhodou oproti syntetickým antibiotikům. Kniha Svět přírodních antibiotik nabízí desítky přírodních zdrojů, z nichž některé jsou považovány za léčebné prostředky budoucnosti. Najdete v ní stovky návodů na terapii celé řady problémů, počínaje ústní dutinou a zlatým stafylokokem přes chronické záněty a dětské rotavirové průjmy až po lymeskou boreliózu, virová onemocnění anebo ženské problémy včetně obávané kandidózy. Pro zaměření na konkrétní problémy je k dispozici velmi podrobný Přehled léčebných indikací s odkazy na jednotlivé rostliny, pomocí nichž lze nemoc léčit, v množství různých úprav a zpracování, od nejjednodušších nálevů až po tinktury a výtažky.... celý text

Přidat komentář

Lady Greystoke
27.11.2022 4 z 5

Žalostně chyběly obrázky popisovaných rostlin.

Květinka008
04.09.2020 3 z 5

Nyní trochu šidím. Knihu jsem nepřečetla celou, ale mám ji doma už dlouho a občas nakouknu, např. dnes jsem z ní dávala tipy mamince. Jsou zde popsány známé potraviny a byliny s léčivými účinky jako citrón, lichořeřišnice, cibule, česnek, křen, zázvor, ale také řada cizokrajných. Uvítala bych nejen ilustrace, ale nějaké členění.

Fajn je popis historie a fungování medicínských ATB, leč nejsem odborník a nemohu hodnotit relevantnost uvedených informací. Jméno pana Jonáše mám spojené s alternativním léčením až směrem k "šarlatánství", ale názor si musí každý udělat sám.


Metsästäjä
08.09.2019 odpad!

Po přečtení teoretické části knihy jsem nabyl dojmu že, pan MUDr. Jonáš během své praxe psychologa se stal odborníkem na očkování a problematiku s tím spojenou a také odborníkem na léčení nemocí způsobené bakteriemi a antibiotika. Autor v knize opakuje několikrát vyvrácený mýtus, že očkování způsobuje autismu, oslabuje imunitu a podobné nesmysly. Já si celou dobu myslel, že očkování pomáhá vytrénovat imunitní systém, proti daným nemocem. Tak kde je to oslabení?

A teď ty byliny. Dle pana doktora byliny předává jí svou bio-informaci pomocí elektromagnetického pole, které rezonuje s elektromagnetickým polem člověka a ta přenesená informace řekne lidskému tělu jak se s nemocí vypořádat. Takže to už není souhrn látek co je obsažen v rostlinách co pomůže člověku se vyléčit, ale nějaká magická informace přenesena za pomocí biorezonance. Asi budu muset zopakovat fyziku, protože to nedává žádný smysl. Zajímalo by mě, proč si prostě nestačí s těmi kytkami popovídat, by nám to mohli říct sami nebo jen přivonět ke květině.

Koloidní stříbro jediné nebylinné léčivo uvedené v knize. Autor ho doporučuje jako antiseptikum navzdory tomu, že jak v knize uvádí byl Americkým úřadem pro kontrolu léčiv a potravin zakázán prodej produktů obsahující stříbro, že léčivé účinky nebyly prokázány jak pro vnější i vnitřní použití. U nás je povoleno jen pro vnější použití. Bakterie si umí vyvinout rezistenci i na stříbro, dezinfekční účinek je slabí a mimoto stříbro je pro člověka toxické. Samozřejmě vše je závislé na množství.

A tím to bych to asi ukončil. Ještě bych dodal kniha obsahuje celkem fajn, ale krátký vhled do historie vzniku antibiotik a velmi pěkně popisuje zbraně bakterií, a jak se mohou bakterie chovat až záhadně "chytře", ale to by bylo z pozitiv tak vše. Samozřejmě musím souhlasit s autorem a jeho varováním, že s antibiotiky se to nesmí přehánět a byla nadužívána (a občas i stále jsou), a je potřeba hledat něco co je nahradí nebo jim znovu vrátí jejich sílu, protože proti některým nemocem jsou naše poslední zbraň.

Ale věřit nesmyslům o biorezonanci a opakovat vyvrácená tvrzení o očkování posunují tuto knihu směrem literárnímu odpadu. Vzhlede k tomu s velkou pravděpodobností uvedená přírodní léčiva nebudou mít příliš velkou hodnotu pro použití, protože nejspíš budou jen opředena více mýty a dojmy než fakty. Bohužel, už jsem neměl dost sil ověřovat každou rostlinu zvlášť.

majáček
31.01.2019 5 z 5

Kniha je velmi obsáhlá. Je nejlepší jí mít doma po ruce. Bohužel není ilustrována. Kdo hledá všeobecné informace o různých původech nemoci, o syntetických antibiotikách a přírodních antibiotikách, příjde si na své. U každého přírodního antibiotika je popis, jeho využití a některé recepty na využití.
Součástí knihy je přehled léčebných indikací.

Gabba99
12.10.2017 3 z 5

Jako příručka "první pomoci" při obtížích, kdy člověk hledá řešení v přírodních produktech, užitečná kniha.

Mareckin
24.11.2015 4 z 5

Škoda jen, že tam není větší výčet bylin nacházejících se i na území ČR. Možná nejsou taková silná antibiotika jako rostliny v knize uvedené, ale určitě mají taktéž něco do sebe - např. Heřmánek.

daymoon
09.04.2015 5 z 5

Užitečná kniha, asi si ji koupím, takové rady a informaci se budou hodit čím dál častěji.

RenataP
11.03.2015

Doporučuji taky, hlavně pro obrovský přehled a pochopení fungování mikroorganismů v našem těle a antibiotik. Soubor 88 rostlin je báječným herbářem pro chvíle, kdy chcete použít jiné řešení.

bytost
27.12.2014 5 z 5

Je to jedna z knih, která se věnuje prevenci onemocnění, případně posílení imunitního systému člověka. MUDr. Josef Jonáš se věnuje řadu let přírodním způsobům léčby. Doporučuji, jako možnou alternativu.

Štítky knihy

léčivé rostliny přírodní léčitelství antibiotika

Autoři knihy

Josef Jonáš
česká, 1945
Jiří Kuchař
česká, 1960

Kniha Svět přírodních antibiotik - Tajné zbraně rostlin je v

Právě čtených5x
Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce36x
Chystám se číst30x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x