Neviditelní přehled

Neviditelní
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476285/bmid_neviditelni-wjg-476285.jpg 3 235 235

Před čtyřiceti lety prosadila skupinka mocných Velký reset. Zdůvodnila ho tím, že je třeba zabránit chaosu, ničení planety, dát všem stejná práva a odstranit chudobu, neboť spravedlivé je, aby nikdo nevlastnil nic. Jediným majetkem lidí se stal biočip, který kontroluje, zda dělají to, co mají. Sledovací systém rozhoduje, kde má jeho nositel pracovat a bydlet, kde dostane najíst a kam se může jít bavit. Záleží na tom, jak vysoký má status konformity. Klaud život před Velkým resetem nepoznala. Končí studia a je šťastná, že žije v krásné nové době. Jenže pak potká mladíka, který čip nemá a je pro sofistikované systémy neviditelný... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelní. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
06.01.2025 3.5 z 5

No nebylo to přesně to vořechové ale dalo se číst

MKrat
08.11.2024

nedočteno odloženo...i tesař se utne... není to Vondruška a jeho historické díla..

Kraken126
27.10.2024

Ševče, drž se svého kopyta. Platí to i pro tak excelentního spisovatele pana Vondrušku. Jeho husitská či přemyslovská epopej jsou skvostem a zasloužil by si Nobelovu cenu za literaturu. Jeho detektivky ze středověku si jistě najsou své čteenáře, přestože já mezi ně nepatřím.
Pokus pana Vondrušky o sci-fi je vyloženě šlápnutí vedle či spíše do hovna. Knihu jsem odložil po přečtení několika kapitol. Nicméně netvrdím, že prognóza je mylná a protože jsem zažil komunistický režim, tak vím, že je možné i to, co popisuje autor.
Osobně se však domnívám, že popisovaná situace nenastane. Mnohem reálnější scénář je, že my Slované se navzájem vyvraždíme, čímž uvolníme životní prostor, západní státy ovládne islám a Evropa se promění v američany chtěný chaos, který budou úspěšně řídit.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Kniha Neviditelní v seznamech