koumes731 koumes731 komentáře u knih

☰ menu

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Jo, tahle série prostě baví. Zase spíš thriller než detektivka, i ten konec jsem odhadl už dřív, ale nic to neubralo. Je to čtivý, vtipný, ta nesourodá trojice mne fakt dost baví. Někdy se může zdát, že už jde autor moc do neuvěřitelnosti, ale zatím mi to nevadí. Skvělé.

02.05.2024 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Prozatím jednoznačně nejlepší díl. Miluju to postupný odhalování "tajností" trojice vyšetřovatelů, ten humor, ta nesourodost. Přestože opět je to spíš thriller a pachatele od začátku známe, napětí by se dalo krájet a chcete číst dál a dál a dál. Pecka.

29.12.2023 5 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Budu stručný: lepší než první díl, a ačkoli to místy může být už "moc", tak mě to baví hodně. Akorát si mezi díly musím nechat dostatečnou pauzu. Víc za sebou bych nedal.

29.01.2023 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Už to tady v několika komentářích zaznělo. Trošku ženský čtení, detektivka je v tom dost potlačená, alespoň ve 2/3 knihy. Spousta postav, každá s nějakou "vadou" (chlast, kriminálník, bez peněz, na peníze, bezdětná...atd atd). Je štěstí, že tohle nebyla moje první kniha ze série, protože po této bych se dost rozhodoval, jestli ještě chci další vůbec číst. 50%.

21.01.2023 3 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Je to trošku jinej King, ale na druhé straně v dobré formě. Píše skvěle, všechno jsem mu věřil, i všechna ta omáčka okolo je sakra chutná.
Navíc ta kniha má pro mne určitej přesah. Dočetl jsem to ve chvíli mezi dvěma koly prezidentské volby. Ta politická linka byla nakonec o dost aktuálnější a k zamyšlení. On totiž ten Greg Stillson má tolik společných rysů s Andrejem Babišem, až mne z toho nepříjemně mrazí......

18.01.2023 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

I když už za začátku je zápletka vyřešená, knížka mne udržela v napětí jak to vlastně dopadne. Asad a Rose jsou skvělí, kombinace vtipných a napínavých pasáží bavila. Ten konec mi přišel ale takový uspěchaný. No nic, vzhůru k dalšímu dílu.

07.07.2022 4 z 5


Případ ukradeného zubu Případ ukradeného zubu William Ritter

Pokračování tak trošku jinak, Abigail vystupuje do popředí, ale jo, bavilo mne to stejně jako první díl. Na konci ale přetrvává zklamání, že v češtině asi už zbylé dva díly nevyjdou, protože bych tu sérii zhodnotil jako komplet. Budu to muset nějak přelouskat v angličtině.

07.07.2022 4 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Dlouhou dobu mi ležela v knihovně a konečně na oddělení Q došlo. Spíš než detektivka je to jednoduchý thriller, baví mne ta nesourodá dvojice Mørck - Asad (připomíná mi to seriál River). Přečteno jedním dechem a už se moc těším na další pokračování.

07.07.2022 5 z 5


Jackaby Jackaby William Ritter

Hodnocení rychlé - co jsem chtěl, jsem dostal. Rychlá oddechovka, směs detektivky s fantasy, v oblíbené historické době.....Navíc ten humor. Jdu na další díl.

11.06.2022 4 z 5


Světy za obzorem Světy za obzorem Julie Nováková

Trvalo mi to delší dobu, než jsem to přelouskal, ale to neva, jsou to přece povídky :-) Julie Nováková píše fakt dobře, četlo se to super. Samozřejmě, něco se mi líbilo více, něco méně, ale konec gradoval a jak "Město" tak "Vzduchoplavci Aury" byly skvělé. No a taky se mi líbila "Bódhisattva".

11.06.2022 4 z 5


Pán ohně Pán ohně Peter May

Nechal jsem si po přečtení trošku odstup než něco napíšu. Četlo se to dobře, neměl jsem žádné větší pauzy což u čtení některých knížek občas mám. No dobře, není to "klasická" detektivka a ani thriller jak si ho většina představuje...ale červená knihovna tedy taky ne, možná tak červená barva knížky :-) Jako plus určitě popis pro někoho exotického čínského prostředí, jako mínus "neakčnost" první půlky knihy. Dle mého určitě nadprůměr.

01.02.2018 3 z 5


Kouř Kouř Dan Vyleta

Hmmm...co k této knize napsat? Překvapila mne, to je to správné hodnocení. Určitě splnila svůj účel. Po přečtení recenzí jsem nečekal, že by to byl napínavý a poutavý historický a fantasy příběh, ale lákala mne ta zajímavá myšlenka "kouře". To byl zajímavý nápad a v průběhu čtení jsem pochopil, že to není to hlavní co má kniha nabídnout. A utvrdilo mne v tom i poděkování autora na konci knihy. Ta kniha má hlubší smysl. Četla se dobře, střídání formy vyprávění mi vůbec nevadilo, spíše naopak.

21.01.2018 4 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Hodně jsem se na tuhle knížku těšil - detektivka s tématem geocachingu. A má očekávání byla i nebyla naplněna. Dobře se to četlo, bylo to i celkem napínavé, ale.....Moc mi nesedla hlavní hrdinka, konec byl takový moc "plochý". Takže ve výsledku 75%. Ale nedovedu si představit další díly s touto komisařkou, když velká část tohoto díla se věnovala jejímu soukromí a vše podstatné už bylo sděleno....tak uvidíme, čeho se dočkáme.

13.07.2016 4 z 5


Smrt v lavicích Smrt v lavicích Robert B. Parker

Další Spenserovka. Opět se to četlo rychle a dobře. Ty krátké kapitoly a Spenserův humor mi sedí. Akorát tentokrát ten příběh nebyl úplně top. Ale pořád je to dost dobré. 4*.

20.11.2015 4 z 5


Pištec Pištec Jaroslav Mostecký

Tak nebylo to vůbec špatné. Ležela mi v knihovně hodně dlouho někde vzadu přestože jde o mého oblíbeného autora. Mix fantasy a sci-fi mi sedí (nedávno jsem přelouskal první díl Pána ledové zahrady). Hltal jsem popis prostředí a vzpomínal na autorovu povídku Sekyry na viole. K dokonalosti tomu něco chybělo, ta střední pasáž mi přišla trošičku zdlouhavá. 4 *.

19.11.2015 4 z 5


Až peklo zamrzne Až peklo zamrzne Vlado Ríša

Dobrodružné fantasy vyprávění se sci-fi rozuzlením. Nic světoborného, knížka do vlaku, v mém případě do letadla a posléze do vlaku. Kdo víc nečeká, zklamán nebude. Já trošku ano, některé části knížky tak podivně utnuté, první půlka ještě celkem šla, ale pak to bylo takové uspěchané, nedotažené, nerozvinuté. 2 1/2*.

27.10.2015 2 z 5


Pán ledové zahrady Pán ledové zahrady Jarosław Grzędowicz

Musím se přiznat, že jsem na přečtení knihy potřeboval 2 pokusy. Nejdříve jsem to přičítal špatnému období (únava, moc práce, stěhování). Ale když jsem to nedávno otevřel podruhé, bylo to téměř to samé. A nevím proč, ale zhruba po čtvrtině knihy se to zlomilo a už jsem to četl jedním dechem. Strašně zajímavý mix sci-fi a fantasy, bavily mne i dvě dějové linie, hlavní hrdina je mi nečím blízký. Otevřený konec a už se těším na další díl. 4 1/2 *.

22.10.2015 5 z 5


Vysoké sázky Vysoké sázky Dick Francis (p)

Vytáhl jsem knížku z knihovny snad po 15-ti letech a byl zvědavý, jestli mne to ještě bude bavit. A bavilo. Pravda, už čtu primárně něco jiného, ale bavilo mne to, napínalo. 5 *.

10.10.2015 5 z 5


Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Skvělá záležitost, první půlka strhující, ve druhé se častěji měnilo tempo, ale vyhovovalo mi to. Určitě mi to nepřišlo zdlouhavé ani natahované.

04.10.2015 5 z 5


Locus – To nejlepší z fantasy a science fiction Locus – To nejlepší z fantasy a science fiction * antologie

Sbírka mne potěšila. Samozřejmě v tom výběru byly pro mne méně zajímavé věci, ale ty byly ve výrazné menšině. Výborná byla "Kam oči nedohlédnou", "Zamilovaná Ráchel" a "Peklo je nepřítomnost Boha". Po některých pvídkách jsem si musel dát před dalším čtením pauzu, abych to strávil.....Super. Škoda, že tady nelze hodnotit podrobněji, za mne 90 % - 4 1/2*.

24.09.2015 4 z 5