knihomolka_68 knihomolka_68 komentáře u knih

☰ menu

Prokletí Chalionu Prokletí Chalionu Lois McMaster Bujold

Velice dobře napsaná kniha, které nemám co vytknout, ale přesto mě nenadchla natolik, abych sérii četla dál.

09.04.2024 4 z 5


Mokrozem / Suchozem Mokrozem / Suchozem Michael Engler

Ilustrace krásné a asi chápu, o co se autoři snažili, ale přijde mi, že to celé vyznělo tak nějak naprázdno.

22.02.2024 2 z 5


Konkurenti Konkurenti Sergej Lukjaněnko

Za mě rozhodně slabší Lukjaněnko, s trochu uspěchaným a náhlým koncem. Ale špatné to nebylo.

12.02.2024 3 z 5


Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

Po skvělém Meči přísahy mě Rytmus války zase trochu zklamal, přišel mi víc rozvleklý a bylo tam víc věci/postav, které mě upřímně moc nebavily. Ale to, co mě bavilo (Kaladin, Adolin, Dalinar, Navani), mě zase bavilo opravdu hodně...

23.01.2024 4 z 5


Meč Přísahy Meč Přísahy Brandon Sanderson

Tahle série je s každým dílem lepší a lepší...

09.01.2024 5 z 5


Slova paprsků Slova paprsků Brandon Sanderson

Některé části mě bavily hodně, některé méně, některé jsem se tak trochu musela nutit číst, abych se zase dostala k tomu, co mě zajímalo. Ale celkově vzato moc pěkná kniha.

27.12.2023 4 z 5


Lemony Lemony Markéta Maar Eder

Přišlo mi, že ačkoli jde teoreticky o knihu pro děti, je psaná spíš tak, že se bude líbit dospělým, protože hodně hraje na struny nostalgie (volba slov, vesnice, babička a její vaření, pečení, slivovice, bruslení na vesnici, „doutníky“ z rákosí...). Já ale asi ta správná cílová skupina nejsem, celý příběh mi přišel tak trochu moc nucený, přeslazený.

20.12.2023 3 z 5


Hra na smrt Hra na smrt David Almond

Zvláštní kniha s nesmírně silnou atmosférou a velkým napětím, taková syrová, chlad a zima z ní chvílemi přímo čiší, ale zároveň je i plná spousty krásných, laskavých, vřelých momentů.

15.12.2023 4 z 5


Záchrana Záchrana Dmitry Glukhovsky

Glukhovsky tradičně nezklamal – kniha mě bavila, četla se dobře, byla napínavá. Asi mě bavila dokonce o trochu víc než první díl...

15.12.2023 4 z 5


Cesta králů Cesta králů Brandon Sanderson

Poměrně pomalý rozjezd (a to říkám jako čtenář Malazské kroniky padlých), ale nakonec mě to docela chytlo a s chutí jdu do druhého dílu.

13.12.2023 4 z 5


Percepliquis Percepliquis Michael J. Sullivan

Po pátém díle za mě zase zhoršení, rozuzlení děje poměrně předvídatelné, což sice samo o sobě nemusí být ke škodě, ale musí to být vyváženo dalšími kvalitami, které jsem tady postrádala. Až do konce série mi chybělo silnější pouto mezi Roycem a Hadrianem (kvůli kterému jsem se do čtení vůbec pustila; těch komentářů o skvělé bromance bylo opravdu hodně, ale ve srovnání s „podobnými“ dvojicemi z jiných knih je to opravdu slabé, a to nesrovnávám s těžkými kalibry typu vztah Lockeho a Jeana v Pánech parchantech od S. Lynche).

14.11.2023 3 z 5


Zimní slavnost Zimní slavnost Michael J. Sullivan

Za mě nejlepší díl celé série (píšu po dočtení šestého dílu). Konečně mi přišlo, že je to takové koncentrovanější, méně rozvleklé a časoprostorově roztahané.

14.11.2023 4 z 5


Smaragdová bouře Smaragdová bouře Michael J. Sullivan

Já pořád tak nějak čekám, kdy se to pořádně rozjede a začne mě to opravdu bavit, ale zatím stále nic...

14.11.2023 3 z 5


Vzestup Nyphronu Vzestup Nyphronu Michael J. Sullivan

Třetí díl mi přišel o něco slabší, než ten druhý. Pořád je tu až moc věcí (a postav), které mě – když to řeknu ošklivě – nezajímají a nebaví. Ale čtu dál...

09.11.2023 3 z 5


Avempartha Avempartha Michael J. Sullivan

Určitě lepší než první díl série, ale pořád se rozhodně nedá říct, že by mě to nějak nadchlo. Číst dál ale zatím budu.

07.11.2023 3 z 5


Královské spiknutí Královské spiknutí Michael J. Sullivan

Zrovna nadšená jsem z toho nebyla, ale další díly jsou prý lepší, tak tomu ještě dávám šanci.

Přišlo mi to takové trochu neohrabaně napsané, často zdlouhavé, jednání postav nelogické, zkratkovité, a poněkud neschopné (i u těch, kteří by měli být schopní velice).

02.11.2023 3 z 5


Plameny pomsty Plameny pomsty Evan Winter

Druhý díl mi přišel trochu slabší, než ten první – občas některé věci působily trochu nedomyšlené nebo nedopracované, ale i tak mě to bavilo.

16.10.2023 3 z 5


Hněv draků Hněv draků Evan Winter

Solidní akční fantasy v (pro nás) exotickém prostředí inspirovaném Afrikou. Chvilku mi trvalo, než jsem se v některých jménech a pojmech zorientovala, ale jinak se kniha četla jedním dechem. Cílevědomost a odhodlanost hlavního hrdiny je opravdu neskutečná... A jelikož mám ráda bojové scény a tahle kniha je jich opravdu plná, dost jsem si to užívala.

09.10.2023 4 z 5


Kniha posledního soudu Kniha posledního soudu Connie Willis

Zajímavé a velmi edukovaně podané cestování časem do středověké Anglie v době morové rány. Kupodivu mě však snad víc bavila druhá dějová linka, odehrávající se v blízké budoucnosti (dnes už asi spíš alternativní současnosti), kde se vědci kromě zpackané cesty časem musí vypořádávat navíc s epidemií, návštěvou Američanek, přespříliš starostlivou a neodbytnou matkou studenta a spoustou dalších peripetií.

03.10.2023 4 z 5


Kenozoikum Kenozoikum Sergej Lukjaněnko

Lukjaněnko prostě umí psát. Zajímavé nápady, dobré postavy, vtipné dialogy, napětí, nečekané zvraty a detektivní zápletky - prostě jako obvykle.

06.09.2023 4 z 5