Konkurenti

Konkurenti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144746/bmid_konkurenti-tcD-144746.jpg 4 106 16

Velkoměstským životem jemně znavený moskevský třicátník Valentin alias Katran, profesí novinář, si jednoho večera všimne zvláštního inzerátu začínajícího slovy Hledáme piloty orbitálních bombardérů, kosmických stíhaček a vesmírných lodí technické podpory… Mohl by ho jen tak přejít. Zasmát se a zapomenout. Ale je na něm cosi zvláštního. Osud tomu tak chce a Valentin v noci (jak jinak než podnapilý) navštíví personální agenturu Hvězdná hodina, kde se za mnoha úsměšků a ironických poznámek nechá z legrace naverbovat do vesmírné armády. Takovým hloupostem přece nikdo nemůže věřit. Jenže jeho život se rázem mění. Resp. přesně podle slov personalistky - žije rázem životy dva. Který je ale ten skutečný? A proč by vlastně měli lidé pilotovat orbitální bombardéry? Kdo na něčem takovém může mít zájem? KGB, Američani nebo snad mimozemšťani?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

Konkurenty , 2011


více info...

knihomolka_68
knihomolka_68
12.02.2024 3 z 5

Za mě rozhodně slabší Lukjaněnko, s trochu uspěchaným a náhlým koncem. Ale špatné to nebylo.

Peršanka
Peršanka
05.10.2020 2 z 5

Nejdřív přišlo nadšení, ó jak ruské, jak osvěžující, ale najednou jsem byla na cizí planetě a pořád dobré, ještě dobré...? ne, najednou byly všude nesmyslné stroje a bojové letouny a černá voda už mě nebavila. Tak zas nic :( nedočteno.


Schary
Schary
19.08.2020 5 z 5

Lukjaněnka jsem si po téhle knížce definitivně zařadila na seznam svých oblíbených autorů, kteří nezklamou. Konkurenti jsou supr. Zápletka má dvě roviny, protože hlavního hrdinu okopíruji do dalekého vesmíru. Tak se stane, že v jedné dějové linii Valentin bojuje ve vesmírné lodi s mimozemšťany a v druhé pátrá po podstatě hry, do které se jako Katran upsal....

Radovan_R
Radovan_R
28.04.2019 4 z 5

Lukjaněnko se dá číst vždycky, a a bylo tak i tentokrát. Zajímavý příběh, který se dokonce rozdělí na dvě roviny, i když ta pozemská byla trochu slabší. Dost mi to připomělo Ready Player One, i když tahle kniha vznikla dřív (aspoň myslím). Konec byl takový nijaký, ale celkově jsme byl spokojen, Lukjaněnko prostě umí.

Freedomova
Freedomova
05.10.2018 5 z 5

Příběh zajímavý a originální, knížka má spád, je skvěle napsaná a postavy perfektně vykreslené. I když scifi obvykle nečtu, velice mne bavila a byla pro mne pochopitelná. Určitě si přečtu další knihy od tohoto autora.

JamieJ
JamieJ
12.12.2016 3 z 5

Lukjaněnka mám vcelku rád, ale tahle kniha, jako by snad ani nebyla od něj. Postrádá spád, děj je strašně zmatený a ve finále vlastně nemá pořádné rozuzlení. Nápad určitě zajímavý, ale nedostatečně využitý.

Dragonian
Dragonian
21.09.2016 3 z 5

Kniha čtivá byla. Tohle autor umí, vtáhnout do děje, ale nějak ten příběh pokulhával. Slabší autorova kniha.

aktak1203
aktak1203
25.01.2016 3 z 5

Knihu Konkurenti jsem přečetla v rámci výzvy 2016 a nelituji, určitě bych se na ni normálně nevrhla. Musím přiznat, že byla celkem zábavná i když velmi nenáročná a určitě nečekejte žádné veledílo, ale jen oddychovku s poměrně dobrou zápletkou, která ovšem vyústila v jednoduchý závěr. Přirovnala bych knihu k filmu Sexmise, jen nebyla tak vtipná, nevím proč mě to napadlo.

Peleus
Peleus
19.08.2015 4 z 5

Jako vždy perfektní nápad! To se autorovi musí nechat - umí vymýšlet nové světy (jen literární zpracování místy pokulhává).
Komu nejsou cizí PC hry, konkrétně vesmírné simulátory, bude jako doma.
P.S. Žádný epický děj a filozofie, přesto zatraceně pohlcující kniha.

ikp5930
ikp5930
24.06.2015 5 z 5

Zajímavě spracovaná kniha, nechibí tu překvapivé momenty ani akce. Mrzí mě že kniha měla otevřený konec ale při tm zřejmě nevyšlo pokračování. Doporučila bych čtenářům kteří mají rádi sci-fi a nevadí jim mezihvězdné konflikty a prostředí vesmíru.

kaptah
kaptah
19.09.2014 3 z 5

posledni veci od lukjanenka trosku slabsi pokud jde o ctivost dal 3,5

Fuksinka
Fuksinka
03.08.2014 4 z 5

Když vám někdo bude říkat, že vás skutečně pošle do vesmíru a není to žádný vtip, bylo by radno mu věřit :-)
Postavy jsou výborné, děj originální. Ostatně co taky od Lukjaněnka čekat, že? Kniha by snesla klidně i víc stran a "přidaná hodnota" tady není tak velká jako u Hlídek, stejně ale můžu doporučit.
Potěšila mě i obálka, na kterou se konečně dá koukat.

kalache
kalache
27.12.2013 4 z 5

autor který většinou nezklame...zase originální a osobitý..

SnowCat_5
SnowCat_5
12.07.2013 4 z 5

Po dlouhé době jsem si přečetla zase nějaké to sci-fi. Co se týče příběhu, tak ten mne velmi zaujal a nutil mne číst stále dál a dál. Ovšem, některé části mi přišli trochu uspěchané až zmatečné a chvilku mi trvalo, než jsem se opět zorientovala, co se tam vlastně událo.

zoomfire
zoomfire
30.06.2013 5 z 5

Autor v některých částech trochu tlačí na pilu, ve výsledku je ale kniha zajímavá nenáročná četba, která nás zavede mezi hvězdy a položí, jak je zvykem, pár existenčních otázek.

Allebith
Allebith
07.03.2013 5 z 5

Další skvělá kniha od mistra L. Děj se rozíhá hned na prvních stránkách, jak jsme zvyklí i z jiných děl. Téměř okamžitě se vcítíte do hlavní postavy a jak se jednou nadechnete, přestanete až po 150 stranách. Nezklamalo ani typycky atypické třídění do kapitol, které tentokrát nesou odkaz na to, o co v nich půjde... Knížka ubíhá ve dvou dějových liniích, jedné napínavé, druhé akční.. Nudit se nebudete.. =]