KláraV. KláraV. komentáře u knih

☰ menu

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Krásně napsaná kniha, krásný (byť smutný) příběh..Každý by si to měl povinně přečíst, aby si lidé vážili toho mají..vážili si svobody..že si mohou vybrat..

28.11.2014 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Vzhledem k tomu, že jsem nejdříve četla Než jsem tě poznala( což mě hoodně zasáhlo), tohle mi přišlo lehce slabší..nicméně krásná kniha...autorka to "prostě" umí napsat čtivě a citlivě..Doufám, že nám brzy zase něco napíše:)

11.11.2014 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

No uf :) V mnohém mi to připomínalo můj moc velmi oblíbený film Nedotknutelní..Tématikou, zlehčováním jinak smutné situace a sarkastickými poznámkami..knížka mě dostala, velmi citlivě napsaná, čtivá..člověk si přeje šťastný konec,ale tuší, že nepřijde...smutné...krásné..

06.11.2014 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Stařík je krásně čtení a vtipné...hvězdička minus za politickou staříkovu mnohdy vtipnou minulost..musela jsem si zvyknout na propletenost a jména postav, abych věděla, kdo je kdo..ale jinak moc příjemné.

06.11.2014 4 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Hodně silná kniha, která mi v mnohém připomínala Příběh Benjamina Buttona. Velmi dojemné..

08.10.2014 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kniha, která mě dohnala k slzám a která ve vás zůstane navždy.

02.10.2014 5 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Kniha je to krásná, dějově bohatá, ale bohužel mě moc nenadchly dlouhé rozmluvy o krajině Nilu apod.. Kdyby se tyto časté pasáže zkrátily, dala bych plné hodnocení.

02.10.2014 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Napínavá detektivka s horovými prvky. Moc se mi to líbilo.

02.10.2014 4 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Dost lidí mě od druhého dílu odrazovalo, nicméně první díl skončil otevřeně(aspoň pro mě:). Neodolala a hned druhý den jsem si běžela pro "Christiana" :D.. Je to více romantické a dějovější, moc se mi to líbilo. Ač nerada, v nejlepším se má přestat, takže druhým dílem jsem to zakončila.

02.10.2014 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Když opomeneme dokola se omílející vnitřní bohyni a hroucení:), děj mě plně vtáhnul a knížku takřka hltala..Má své kouzlo a erotický náboj.

02.10.2014 4 z 5


Není přání jako přání Není přání jako přání Alexandra Potter

Už dlouho jsem si chtěla přečíst knížku od paní Potterové (na základě lákavě vybízejících plakátů v metru:). Bohužel přečtení této knihy považuji za ztrátu času. Číst jsem jí vzdala po 150 stránkách( a pak si dočetla jen konec, který se dal stejně vytušit hned od prvních kapitol:) Na knížku se chci těšit a ne číst z povinnosti. Chápu, že kniha je to asi oddychová( proto ty dvě hvězdičky), ale na mě bohužel až moc.

02.10.2014 2 z 5