katka639 katka639 komentáře u knih

☰ menu

Touha Touha Margit Sandemo

Páni, mě tahle série tak strašně chytla. Skvělá sága. Bohužel jsem až po přečtení tohoto dílu zjistila, že to není poslední díl, pouze u nás další nebyly přeloženy, což mě moc mrzí, strašně by mě zajímalo, co bude s prokletými dál. Kdo z Tengelových vnoučat nese dál gen prokletých, protože v knize je dvakrát zmíněn žlutý záblesk v očích, ale není řečeno, komu ty oči patří. Musím zjistit, jestli není přeloženo třeba do angličtiny. Třeba bych se hecla a přečetla v AJ, protože mě moc zajímá, jak to bude s touto rodinou dál.

15.03.2022 5 z 5


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Jojo mám opravdu moc ráda. Tuhle knížku jsem ale louskala celkem dlouho. Pomalý rozjezd, pro mě nezáživný ale pak se to rozjelo a opět jsem si uvědomila, proč mám Jojo tak ráda. Dávám 4*, které jsou zasloužené.

15.03.2021 4 z 5


Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Konečně dočteno. Uf. Nějak jsem se nemohla ke čtení této knihy donutit. Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, to určitě ne. Na první díl určitě neměla, přesto byla celkem čtivá. Na rozdíl od prvního dílu mě tady určitě zaujala romantická linka. Za mě super. Jinak děj ze začátku trochu pokulhával a opravdu zajímavý byl až konec. Autorka knihu zajímavě ukončila. Musím říct, že jsem to vůbec nečekala a byla jsem překvapena. Mile překvapena. Tři hvězdičky si zaslouží.

05.01.2021 3 z 5


Holky někdy koušou Holky někdy koušou Chloe Neill

Rozjezdový díl série. Hlavní hrdinka mi sedla, nenechá si nic líbit a vybočuje z davu. Kromě upírů jsou v knize i další nadpřirozené bytosti a to mě taky moc bavilo. Těším se na další díl.

29.07.2020 4 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Jakožto od Humbook Tipu jsem od knihy hodně očekávala. Ze začátku jsem z ní odvařená tolik nebyla. Pořád jsem si říkala, co na ní vlastně všichni vidí. Asi v půlce knihy ale nastal zlom a já jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Stejně jsem na tom byla i s romantickou linkou. Nejdřív mě nechávala úplně chladnou a později jsem jen čekala, jak to dopadne. Posledních asi 60 stran jsem jen valila oči. U knihy jsem nebrečela, málokterá mě dojme až k pláči ale zvratů na mě bylo ke konci až dost a moje emoce to úplně ždímalo. A po dočtení posledního odstavce ve mě zůstal absolutní šok a srdce rozbité na kousíčky. Nemám ráda konce, kde si může každý čtenář domyslet, co asi bylo dál. Perou se pak ve mě pocity, co by bylo, kdyby. Samozřejmě jsem doufala v klasický happy end a ten jsem si na konec knihy dosadila (i když vlastně, co je v tomto případě happy end? - pro každého čtenáře dost pravděpodobně jiná varianta, já mám svou) ale stejně mě konec emočně vyždímal.
Rozhodně doporučuji. Teď už chápu, proč je kniha Humbook Tip.

14.07.2020 5 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Jojo mě opět nezklamala. Krásná kniha. Četla jsem od ní i lepší, ale i tahle má své kouzlo a moc se mi líbila.

06.07.2020 4 z 5


Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Přečteno na tři tahy. Vážně skvělá série, která stojí za přečtení. Pokud by autorky vydaly další díl, rozhodně bych si ho chtěla přečíst. Hodnotím plným počtem a doporučuji.

24.06.2020 5 z 5


Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Poskvrněná koruna mě vůbec nebavila. Donutila mě knížku odložit na celý rok. Teď jsem se k ní vrátila, Gideonův příběh přetrpěla a přesunula se k Eastonovi. Můj nejoblíbenější z bratrů Royalových. Naprostá paráda. Strhávám hvězdičku proto, že mě Gideon donutil příběh Eastona na takovou dobu oddálit. A konec? Letím hned do knihovny pro poslední díl.

19.06.2020 4 z 5


Kam jsi odešla Kam jsi odešla Gayle Forman

První díl mě bavil víc, ale i tak krásná kniha. Potřebovala jsem po té první knize vědět, jak to s hlavními hrdiny dopadne.

26.05.2020 4 z 5


Phoenix Phoenix Eden Maguire

Myslím, že celkem pěkné zakončení série. Krátké oddychovky, které jsem mohla číst v práci. U tohoto dílu se mi na konci až tajil dech a hrozně jsem to s Darinou prožívala.

14.05.2020 4 z 5


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Nádherná oddechovka. Moc jsem si knihu oblíbila. Určitě se k ní ještě někdy vrátím.

26.04.2020 5 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

U této knihy mám podobné pocity jako u Nikdynoci, kterou také napsal Jay Kristoff. Vážně zajímavý styl psaní a krásné grafické zpracování. Rychle se to čte. Ale příběh mě zase tolik nezaujal. Bavilo mě až posledních cca 200 stran a z celkového rozsahu knihy je to dost málo. Proto jen 3 hvězdičky. Další díly si asi pořizovat nebudu.

20.04.2020 3 z 5


Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Panebože, já tuhle knihu miluju! Naprosto originální, skvěle vymyšlený svět, úžasné postavy. Hned od začátku jsem si zamilovala postavu Liama, bad boy jak má být. :) Posledních 150 stran jsem zhltla za jeden večer, nemohla jsem přestat číst. Naprostá paráda a rozhodně moc doporučuji. :)

26.02.2020 5 z 5


Do Poklidné modři Do Poklidné modři Veronica Rossi

Vážně skvělá trilogie. Moc jsem si ji oblíbila. Líbí se mi, že jsou všechny díly na stejně dobré úrovni a jsou napínavé od začátku až do konce a na konci této jsem vydržela dlouho do noci, abych zjistila, co se stane.
Celou sérii moc doporučuji.

09.01.2020 5 z 5


Cesta věčnou nocí Cesta věčnou nocí Veronica Rossi

Zase skvělá kniha. Nabitá akcí od začátku až do konce a ta originalita mě opravdu baví. Hned jsem se pustila do třetího dílu.

28.12.2019 5 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Ach můj bože. Já to miluju. Musím si hned dojít pro druhý díl. Opravdu skvěle promyšlený svět, originální námět. Doporučuji všemi deseti.

02.11.2019 5 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Miluju seriál Přátelé a tahle knížka je skvělá. Určitě je pro skalní fanoušky seriálu, jako jsem já. Naprosto mě uchvátila. U mnoha částí v knize jsem si vybavovala přesně ty zmiňované díly a pasáže. Kniha popisuje vše kolem seriálu, od obsazování rolí, přes natáčení znělky, každou sérii až k rozloučení. Myslím, že se ke knize ráda někdy vrátím.

26.10.2019 5 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Pěkná kniha. Trochu pomalejší rozjezd, chvíli mi trvalo, než jsem se začetla ale pak super. Skvělý nápad. Těším se na další díl.

14.10.2019 4 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

No nevím. Na knihu jsem se těšila. Bohužel jsem hrozně zklamaná. První dvě třetiny knihy se strašně táhly a byly vlastně o ničem. Poslední třetina pak byla konečně dobrá. Nepředvídatelná, napínavá. Ale ten začátek? Za mně 2,5/5. A budu se hodně rozmýšlet, jestli půjdu do druhého dílu.

28.09.2019 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Další WOW. Já tuhle sérii hltám díl po dílu. Opět doporučuju a hned jdu na další.

17.08.2019 5 z 5