katerina7788 katerina7788 komentáře u knih

☰ menu

Králík Králík Monika Wegler

V knize jsou nádherné fotografie :)
A dobré rady pro majitele králíků, nebo i ty co se jenom o králíky zajímají.

27.02.2016 5 z 5


Učebnice jezdectví Učebnice jezdectví Gill Harvey

Nejlepší kniha svého žánru, kterou jsem četla.
Opravdu hezky udělaná a dobrá jako teorie :)
Obsahuje hromadu krásných a názorných fotek

10.01.2016 5 z 5


Desátá symfonie Desátá symfonie Joseph Gelinek

Kniha se mi moc líbila. Obyčejně detektivky nečtu, ale tato mi jakožto hudebníkovi nedala. Co jsem navíc ocenila je fakt, že je to kniha španělského spisovatele a děj se odehrává ve Španělsku- miluji Španělsko. Takže už jen proto pro mne *****
Děj se mi také líbil, dobře a rychle se to četlo a člověk se v tom vyznal.

12.09.2015


Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Přečteno za dvě hodiny, knížka se vážně rychle čte. Nudila jsem se u bráchy v pokoji a atak jí přečetla na zabití času :D Zatím jsem četla všechny poseroutky, protože můj bratr je miluje a má je doma. Osobně mě ale více bavili knížky ze školního prostředí, ale tato také ušla :) Prostě poseroutkové jen tak neomrzí.

29.06.2015 5 z 5


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Chvíli mi trvalo (zvlášť, když jsem druhý díl začala číst, hned po dočtení prvního), že je z pohledu druhé hlavní postavy. Ale asi po 3 kapitolách jsem si zvykla. Nicméně, knížka se mi docela líbila. Rychle se četla, a byla docela zajímavá. Sice na mě příběh působil, už více obyčejněji, protože je z naší doby a z prostředí, do kterého je zasazený děj mnoha příběhů a filmů. To bylo trochu pro mě nudné, protože je to opravdu už ohrané :D Radši mám příběhy z normálního prostředí chudších lidí, žijících v činžáku a tak. Ale je na druhou stranu pravda, že k hereckému snu Alessandy to bylo nutné. Zápletka s Austinem byla klasická jako z každého druhého dívčího románu, ale docela hezky se četla. Nejzajímavější na knize byl konec. Pro mě byl pořád takový neodhadnutelný. Celou knihu jsem si říkala, že není fér, někoho z 16. století přenést do naší doby, do doby vymožeností a prostě zjednodušeného životu. S internetem, s právem obyvatelstva, s nepřebernými možnostmi. A tak mě v posledních kapitolách napínalo jak že to skončí. Nemám názor na to, jestli konec měl být jinej či ne, ale každopádně se mi docela líbil.
Vůbec nemám tušení o čem může být třetí díl! Musím si jej přečíst :D
Knížku určitě doporučuji si přečíst jako takovou oddychovku :)

14.06.2015 4 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Knížku jsem si koupila i s druhým dílem k Vánocům. Přečetla jsem ji docela rychle, opravdu hezky se to četlo a myslím, že je to vhodná kniha pro všechny co mají rádi dívčí romány a příběhy (na věku nesejde), pokud jste milovníci, nebo se zajímáte o umění další plus. Rozhodně jsem nestála o žádný přeslazený srdce drásající románek o odloučení lidí napříč stoletími. Ale v tomto ohledu kniha splnila mé očekávání.
Hodně se mi na ní líbili dobře podané situace, kdy si Cat přivykala životu v 16. století a stávali se jí různé trapasy. Opravdu jsem se do příběhu vžila.
Určitě doporučuji jako takovou oddechovou knížku :)
Uvidíme s čím přijdou další díly, teď čtu pokračování a zatím to vypadá dobře :D

08.06.2015 5 z 5


Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny Steve Vander Ark

Kniha se mi líbí a dočetla jsem se v ní i nějaké nové drobnosti, které jsem přehlédla.
Určitě obdivuji snahu to všechno takto zkompletovat a tento lexikon, považuji za nejzdařilejšího průvodce světem HP.

25.04.2015 5 z 5


Amélie v Paříži Amélie v Paříži Angie Westhoff

Knížku jsem také přečetla za pár hodin. Důvod její koupě byl:
- měla jsem rozpočet na knížky a potřebovala jsem za něco utratit poslední drobný
- mám ráda Paříž a knížky zasazené do tohoto města
- četla jsem "Polibek pro Annu" a knížka mě docela bavila

Co jsem od knížky tedy očekávala: Paříž a nějaký nenáročný dívčí románek.. no. Musím souhlasit, že jsem se na 105 straně, kdy se pořád vlastně nic nedělo, usvědčila v tom, že tahle knížka je o ničem. Nebyla tam žádná zajímavá, ani napínavá zápletka. Prostě NIC. Bylo to docela nudné a knížka sama o sobě mi přijde, jako že jí půlka chybí. Jako kdyby dalších 150 stran někde prostě zmizelo. Přijde mi to nedopsané, myslím si, že s tím "o čem" kniha je, se dalo pracovat dále a připsat i nějakou zápletku.
Nehledě na to mě zklamalo, že hlavní hrdinka jela do Francie na celý rok a knížka byla jen o prvních pár dnech...
Čekala jsem více a pokud hledáte knihu, kde je romantika a Paříž, přečtěte si raději "Polibek pro Annu"

25.04.2015 2 z 5


Zajíc s jantarovýma očima Zajíc s jantarovýma očima Edmund De Waal

Kniha mi přinesla zajímavé informace a přiblížila mi dějiny umění ve Francii a Vídni. Také samozřejmě o Japonsku. Sama o sobě mě kniha zaujala a musím říct, že mi i dala nějaké informace, které se mi budou i hodit ve škole.
Pokud se zajímáte o umění a historii a sběratelství umění, je tento příběh jedné sbírky necuke/ příběh židovské bohaté rodiny určitě dobré přečíst :)

24.04.2015 4 z 5


Divergencia Divergencia Veronica Roth

Knížka mě vyloženě ani moc nenadchla, ale ani neurazila :)

31.03.2015 4 z 5


Nekonečnost Nekonečnost Rachel Ward

Třetí díl, no co říci. Knížky mají dobrou myšlenku, hezký příběh co zaujme a zajímavé charaktery postav. I když první polovina téhle knihy mě tolik nezaujala, až někdy po 140 stránce jsem se začetla a přečetla až do konce, konec se mi hodně líbil, byl docela zajímavý a opravdu jsem si myslela ze neskončí dobře.
Každopádně knížky se mi moc líbili všechny a určitě se budou líbit i dalším lidem :)

22.02.2015 4 z 5


Chaos Chaos Rachel Ward

No nevím jestli se mi líbil více první či druhý díl, ale asi první. Zároveň se mi ale líbí že tohle není přesná kopie toho prvního dílu, že se v něčem knížka odlišuje (Fakt jsem se bála že to tak nebude). Bylo to moc hezky napsané a dobře a rychle se to čte (oba díly) a teď... hurá na třetí! :D

07.02.2015 4 z 5


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Knížka mě hodně zaujala, bylo to pro mě něco nového (hlavní postavy). Teď čtu druhý díl, tak uvidíme co z toho vyleze. Ale opravdu NENUDILA JSEM SE! :)

31.01.2015 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Knížka je hezká a i vtipná. Nemůžu se rozhodnout jestli se mi více líbila Papírová města nebo Aljaška, tyhle knihy si jsou dost podobné.

26.01.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Hezký příběh, ukazující i na to že i když už je skoro konec tak si může člověk užívat. Mé mamce se také líbil :) Byl prý takový veselý. No a mě knížka dala pohled, že nikdy na tom nemůžu být až tak špatně (v mém vztahu)

26.01.2015 4 z 5


Paní Rochesterová Paní Rochesterová Hilary Bailey

Sice už to není Jana Eyrová, ale i tak se mi knížka jako pokračování hodně líbila a zvláště její dokonalá návaznost na první díl :)

26.01.2015 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Dr. Quinnová a Jana Eyrová... Moje NEJ ženské hrdinky z literatury. Jedna z mích milovaných knížek. :)

26.01.2015 5 z 5


Prázdniny na farmě Prázdniny na farmě Andrea Wandel

Jako mladší mě knížka moc bavila :)

26.01.2015 5 z 5


Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Lauren Myracle

Už je to dávno co jsem knížku četla, ale moc se mi nelíbila :D

26.01.2015 2 z 5


Z temnot ke světlu Z temnot ke světlu Lauren Brooke (p)

Tahle knížka mě z celé série bavila nejvíce (i když.. nečetla jsem sérii celou- jen prvních pár dílů)

26.01.2015 3 z 5