Nekonečnost

Nekonečnost https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216214/mid_cisla-3-nekonecnost-216214.jpg 4 144 28

Čísla série

< 3. díl

Jsme v roce 2029. Anglie se ještě nevzpamatovala z Chaosu. Katastrofální zemětřesení a následné požáry poničily většinu měst, nefungují rozvodné sítě, počítače, telefony. Adam se Sárou, jejich malou dcerou Miou a bratry Sáry Martym a Lukem, jejichž rodiče zahynuli při požáru, se potulují po anglickém venkově, přespávají ve stanu v improvizovaných táborech, v létě i v krutých zimách. Takový život je drsný, jen s velkými obtížemi se dá sehnat jídlo, pitná voda, základní věci k životu. V jednom z táborů, kde se přechodně ubytovali, je vyslídí tříčlenná skupinka mužů. Přijíždějí na motorkách, celí v kůži a v jejich čele je nebezpečný vůdce jménem Saul. Brzy se ukáže, že jsou ve službách ilegální vlády, které se podařilo ukrýt se v masivním podzemním bunkru a zásobit se vším potřebným. Saula zajímá především Adam se svými schopnosti vidět čísla. Ví, že by pro ně mohl být velmi prospěšný a snaží se ho zlákat do svých služeb. Když Adam nesouhlasí, násilím ho odvezou do bunkru a s ním i Miu a Sáru, která čeká druhé dítě. V bunkru panují striktní vězeňské poměry, Adam a Sára s Miou jsou uvězněni a vystaveni teroru ze strany Saula a jeho spolupracovníků. Ale nesnesitelné věznění netrvá věčně. Všem se za pomoci přátel nakonec podaří utéct a ubránit se Saulovi, který usiluje o jejich životy.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Numbers 3 – Infinity , 2011


více info...

Přidat komentář

E.T.007
27.12.2023 5 z 5

Akcia, napätie a fajn zápletka. Bavilo ma to.

Nikychlupova
22.06.2020 5 z 5

Opět super, ani trojka mě nezklamala.


mirec88
23.03.2020 3 z 5

Záver trilógie nebol taký dobrý ako som čakal. Určite je to úplne zbytočný diel. Napriek tomu to bolo napínavé, akčné a plné zvratov. Kto bude mať aké číslo?

Annkag
30.03.2018 4 z 5

Tak pri tomto čítaní som si to naozaj užila.Zaujímavý príbeh o dalšej variante sveta budúcnosti(i ked nie tak vzdialenej)Vidiet čísla vo forme dátumov úmrtia človeka na ktorého sa pozriete musí byt už samo o sebe deprimujúce.Ale vidiet tento dátum u človeka,ktorého milujete?U dietata,ktoré vás berie ako vlastného otca?
Narazit na človeka,ktorý tieto čísla kradne aby si predlžoval život na úkor druhých.
Dieta ktoré vníma vnútorné svetlo iných,ktoré dostalo roky druhého?
Super čtení a bavilo ma to tak že sa určite k tejto knihe vrátim.

_Peprmintka_
03.01.2018 1 z 5

Přeplácané, překombinované, přišlo mi to až moc upatlané a nereálné. Naprosto zbytečný díl.

warca
01.08.2017 3 z 5

Třetí díl mi přišel malinko zbytečný. Jinak se kniha dobře četla, ale na brilantní druhý díl nemá.

anibeni
28.08.2016 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale ne tak dobrá, jako druhý díl... Chvílema se mi zdála zbytečně překombinovaná, nicméně byla lepší než první díl..

Danah
22.08.2016 2 z 5

No, určitě to bylo lepší než druhý díl; často na mě ale příběh působil zmateně a trochu naivně (mohla třeba vážně Sára pořád běhat a stresovat se, když byla těhotná, a ani si nepostěžovat? Navíc se ani nezdálo, že by měla nějak rozhozené hormony a podobně...), všechno to prohazování čísel (hlavně na konci) působilo nepřesvědčivě - a to i vzhedem k fantastičnosti příběhu, takže nemůžu říct, že jsem touto sérií nějak ohromená, ale katastrofa to nebyla (skoro).

Terunkaa
25.02.2016 4 z 5

Celá série včetně posledního dílu mě byla velmi dobře čtivá. Líbilo se mi jak se střídali kapitoly z úhlu pohledu. Příběh postav byl pro mne zajímavý. Celou dobu jsem si představovala jaké by to bylo mít schopnost jako Adam, Val nebo Mia. Za mě pěkná kniha :)

Attia
28.01.2016 4 z 5

Po skvělém druhém dílu mě trojka mírně zklamala. Do čtení jsem se nedokázala ponořit a i když má příběh zajímavou myšlenku a zpracování, zdál se mi trochu "odfláknutý"

Mishak
29.11.2015 4 z 5

Nu, musím říct, že tenhle díl nebyl vůbec špatný. Začetla jsem se a stejně jako u předchozího jsem nechtěla knihu odložit. Nějak mi v knize ale pořád neseděl Miin věk… =/ Buď to byly autorčiny překlepy, nebo měla v hlavě nějak moc myšlenek a pomotaly se jí.. Nevím.. Každopádně bych tomu nepřikládala nějaký větší význam. V knize hlavně vůbec nejde o Miin věk.
Díl byl hodně akční, chvílemi i hodně napínavý a přes všechny nesnáze nakonec skončil dobře =) Musím říct, že si autorka pěkně vyhrála s myšlenou vidění čísel smrti a pěkně ji v posledním dílu celé trilogie rozvedla. Určitě se najde někdo, kdo řekne, že by se to dalo napsat líp. Nebudu to vyvracet, dalo! Ale i s tímhle jsem spokojená. Stejně se mi ale nejvíce líbil druhý díl.
Za mě tedy 4 hvězdičky...

Týnušxxx
09.08.2015 5 z 5

Tento díl mi přišel z celé série takový nejakčnější a nejzajímavější, i přes jisté nedostatky (věk Mii mi nějak neseděl,...) se mi kniha opravdu líbila.

makovapanenka
29.07.2015 4 z 5

Fajn knížka, jen bych si ji asi víc užila jako starší. Určitě po ní ještě sáhnu.

Pedros
26.07.2015 2 z 5

No tak nevím jestli autor knihy viděl taky nějaké číslo, které znamenalo, že knížku musí napsat za 3 dny...Knížka se mi teď zdála nějakým způsobem odfláklá. Sice jo, myšlenka dobrý...ale už hned na začátku: "Nemůžeme být věčně na cestách, už takhle chodíme ČTYŘI ROKY." a o několik stránek dál:"Mia-jsou jí DVA roky a je droboučká." Pokud vím tak se Mia narodila před tím, než odešli, takže pokud už cestují čtyři roky, jakto že jí jsou jen dva? A navíc jakoby autor po sobě ani nepřečetl co napsal, protože měl i chyby ve slovech. Na konci knížky bylo zajímavě udělané kradení životů, což nevím, jestli se mi to líbilo či ne. Tenhle díl se mi ze všech líbil prostě nejméně, autor si s ním mohl dát mnohem víc práce.

Layss
18.07.2015 3 z 5

Líbil se mi ten nápad vidět čísla, a příběh nebyl úplně špatný. Ale spíš se ke knížce znovu nevrátím.

milamarus
30.06.2015 5 z 5

Kdo má pevnou vůli, toho futuristická kápa bojovat o přežití neodnaučí!

kloin
06.05.2015 4 z 5

Celkově serii hodnotím kladně. Trochu mi uniklo, proč by měly být důsledky tak katastrofální, a co ostatní zbytek světa.

SPOILER!!
Ten závěr byl moc sladký, předchozí díly měly zajímavější konec

Viky.Tejralova
28.02.2015 4 z 5

Hezká kniha, opět velice zajímavá a snadno se četla.


SPOILER!!
Jsem moc ráda za to jak to skončilo, takhle to dopadlo naprosto skvěle, mám z toho radost!! :-)

katerina7788
22.02.2015 4 z 5

Třetí díl, no co říci. Knížky mají dobrou myšlenku, hezký příběh co zaujme a zajímavé charaktery postav. I když první polovina téhle knihy mě tolik nezaujala, až někdy po 140 stránce jsem se začetla a přečetla až do konce, konec se mi hodně líbil, byl docela zajímavý a opravdu jsem si myslela ze neskončí dobře.
Každopádně knížky se mi moc líbili všechny a určitě se budou líbit i dalším lidem :)

ivzu77
18.02.2015 3 z 5

Třetí díl trilogie se mi líbil, plně chápu to, že někdo chce získat moc a nadvládu nad vším, včetně svého života a obdivuji ty, kteří nemyslí na svoje dobro, ale na dobro druhých. Těžký Osud Adama a Sáry, malé Mii a celého lidstva po Chaosu v Londýně v letech 2029 byl těžky, ale láska a rodina, pomoc přátel a důvěra pomáhají.
Na konci mne trochu uchvátila ta výměna čísel, ale to ke sci-fi patří.
Trilogii klidně doporučuji k přečtení.

Štítky knihy

napětí zajetí pro mládež

Autorovy další knížky

Rachel Ward
anglická, 1964
2011  69%Na útěku
2011  77%Chaos
2012  71%Nekonečnost

Kniha Nekonečnost je v

Přečtených230x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce171x
Chystám se číst75x
Chci si koupit9x
dalších seznamech5x