Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny

Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32161/bmid_lexikon-neautorizovany-pruvodce-pri-ToS-32161.jpg 4 76 11

Nejdokonalejší průvodce ke všemu potterovskému. Encyklopedie Steva Vander Arka, vycházející ze světově proslulé webové stránky Harry Potter Lexicon, kterou ročně navštíví 25 milionů lidí, je populárně a přitom vědecky pojaté dílo. Zmíněné webové stránce bylo věnováno víc než tisíc článků doslova po celém světě. Lexikon je dílem vynikajícího týmu odborníků. Je to komplexní a zábavně podaná příručka vhodná pro všechny, kdo se zajímají o svět Harryho Pottera, ať už jako čtenáři, badatelé, studenti, knihovníci či akademičtí pracovníci. Přehledný Lexikon obsahuje veškeré důležité pojmy, jež se objevují v příbězích o Harrym Potterovi. Nezaměřuje se pouze na známé představitele, ale uvádí i postavy, jež sehrály pouze epizodní role, jednotlivá zaklínadla, místa, tvory, předměty, a dokonce i učebnice, jež mají nějakou spojitost s potterovským světem. Každé heslo je zařazeno do souvislostí a opatřeno přehledným vysvětlujícím komentářem. Díky tomu se mohou čtenáři ještě mnohem důkladněji seznámit se vším, co souvisí se světem čarodějů.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Lexicon: An Unauthorized Guide to Harry Potter Fiction and Related Materials , 2009


více info...

Přidat komentář

J.Clouseau
17.09.2022 5 z 5

Tuto příručku musí vlastnit každý fanoušek Harryho Pottera!

SeverusSnape
31.03.2017 5 z 5

Doplněk,který by měl mít každý správný fanoušek Harryho Pottera.Jsou tam velmi zajímavé věci a jejich původ v latině


hellena1523
15.02.2017 5 z 5

Moc pěkné zpracování. Bůhví jaká pecka to není, spíš takové doplnění celé série...ale pro fanoušky HP určitě nezbytností!

minusha97
07.11.2015 5 z 5

Veľmi pekná knižka plná zaujímavostí a pojmov, ktoré človeku môžu pri čítaní kníh ľahko uniknúť a pri listovaní týmto lexikónom sa tak dozvie aj niečo nové. Obzvlášť som rada za roky, latinské názvy a odkazy :)

katerina7788
25.04.2015 5 z 5

Kniha se mi líbí a dočetla jsem se v ní i nějaké nové drobnosti, které jsem přehlédla.
Určitě obdivuji snahu to všechno takto zkompletovat a tento lexikon, považuji za nejzdařilejšího průvodce světem HP.

Belatris
21.07.2013 1 z 5

Těžko hodnotit knihu, která si pouze vytáhne pojmy z nějaké série a seřadí je abecedně. Těm, kteří chtějí rychle najít konkrétní jména, názvy či pasáže v knihách o Harry Potterovi, tato příručka ušetří hodně času a námahy, ale nijak zvlášť nerozšiřuje svět JKR. Pro mne osobně tato kniha nemá valné opodstatnění.

Beatris
20.07.2013 4 z 5

Tady je vážně všechno z Harryho světa. Doslova všechno, je tu dokonce vysvětlen i "pojem" PlayStation anebo třeba Albánie. Ale je to vážně moc hezky a přehledně udělaný a rozhodně to muselo dát dost práce.

Oinike
31.01.2013 4 z 5

Napsaná je dobře. Čtení je sice spíše jen tak pro zajímavost, ale na poličce vypadá fakt hezky. :))

Fay Skye
03.04.2012 4 z 5

Knížku jsem si nemohla nechat ujít, už z toho důvodu, že píšu fanfiction a kvůli každé drobnosti číst několik kapitol knížky se mi nechce (navíc bych z toho nic neměla). Takže Lexikon mi často pomůže. Ačkoliv souhlasím s tím, že mnoho věcí tam chybí a u mnoha pojmů je toho uvedeno strašně málo, tato kniha patří do knihovničky každého správného potterofila. Možná to překvapí, ale leckdy se dozvíte i něco nového, například že ta která postava byla pojmenována podle téhle a téhle vesničky, ta která škola podle toho a toho hnutí... rozhodně zajímavá kniha.

Hanyuu-hime
03.09.2011 5 z 5

Jelikož jsem obrovský fanoušek HP, musela jsem si knihu koupit, i když jsem na ni narazila vlastně náhodou. nelituju toho, sama bych sice byla schopna některé věci rozšířit, avšak vzhledem k tomu, co bylo psáno na začátku, chápu, že to u něčeho ani nešlo...
Ale i tak je to moc hezká knížka, která obohatí mou knihovnu.

pozdechuda
07.11.2010 5 z 5

Já, jako velký fanoušek Harryho Pottera, jsem tuto knihu samozřejmě četla a i přestože bych sama dokázala toto dílo rozšířit, jsem ráda, že si někdo dal tu práci a sepsal to. Přijde mi, že u některých hesel je toho napsáno dost málo, ale to by byl jinak Lexikon pravděpodobně neměl 385 stran pojmů. Takže, díky Steve :-)

Štítky knihy

Harry Potter

Autorovy knížky

Steve Vander Ark
americká, 1957
2010  85%Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny

Kniha Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny je v

Právě čtených1x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce97x
Chystám se číst30x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x