-kaja.k- -kaja.k- komentáře u knih

☰ menu

Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Štvaly mě chyby a překlepy v překladu, přesto byla kniha čtivá. Možná na me těch zvratů bylo přiliš mnoho, příběh pak působil až překombinovaně. Jak už mnozí zmiňovali, taky bych čekala, že se autorka bude víc věnovat miniaturistovi a na konci nám objasní některá tajemství. Moc se mi zato líbila atmosféra Armsterodamu.

21.06.2017 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Takhle nějak si představuju dokonalost...

21.06.2017 5 z 5


Strom duchů Strom duchů Ray Bradbury (p)

Podle mého kniha spíše pro mladší čtenáře. Strašidelná maličko (což mi ani nevadilo) a čtenář se dozví něco nového.

03.01.2017 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Nečekala jsem od knihy vůbec nic, ale nakonec se mi četla dobře. Příběh docela hezký, trochu zauzlovaný(a to se mi líbí), ale postavy (hlavně ta jedna, má oblíbená, která se knihou jen mihla) na mě nepůsobily moc skutečně. Je vidět, že to nepsala sama Rowlingová, chybí tam ten cit pro chování postav, dialogy... Rozmýšlela jsem se mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale protože původních 7knih naprosto zbožňuju a jsem ráda za každý výlet do Bradavic, musela jsem hodnotit líp.

30.12.2016 4 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Celou knihu jsem čekala na zrnko soucitu. A... nic.

05.12.2016 5 z 5


Nejhloupější anděl Nejhloupější anděl Christopher Moore

Nikdy, opravdu nikdy v životě jsem se takhle nenasmála u žádné knížky. Postavy hemžící se Borovou zátokou jsou tak trhlé a přitom skutečné. Když se zrovna neřehtáte, nalepí se vám koutky úst k uším a vy je ne a ne odlepit. A anděl? Název knížky nelhal, ta bytost byla fakt pometlo. Zamilovala jsem si anděla i ostatní postavy a rozhodně si chci přečíst i další autorovy knížky. Jen jedna věc mi vrtá hlavou...proč je tahle naprosto DOKONALÁ knížka tak neznámá a skoro se nedá sehnat???

28.10.2016 5 z 5


Hatšepsovet Hatšepsovet Dagmar Ledečová

Mám ráda příběhy ze Starého Egypta, ale tahle knížka mě celkem zklamala. Hlavní hrdinové jsou dětinští a naivní, místo řešení čehokoli se opíjejí vínem. Nebýt zvolacích vět typu "Ach, milá Hatšepsovet, kdybys jen věděla!" a omílání některých myšlenek hrdinů stále dokola, měla by knížka asi tak deset stránek. Celou dobu jsem se nemohla začíst, a díky tomu si všimla i pár pravopisných chyb, což bylo další zklamání. Děj je poměrně jednoduchý, "intriky" jsou tu směšné.. Jediné, co se mi líbilo byly popisy-noci ve Vesetu, probouzející se krokodýli v Nilu a vůbec nádherná egyptská rána.

04.09.2016 2 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Napínavá knížka, která vás přenese do šedivé budoucnosti. Knížka, která vám málem způsobí klaustrofobii. Když jdu se psem ven a koukám na louky a na oblohu, jsem za to vděčná. Tak takový mám dojem. :-)

01.09.2016 4 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Knížky mě naprosto uchvátily. Celkový námět je moc zajímavý a z příběhu na vás dýchá strach i touha po přežití. Líbilo se mi, jak skutečně byly postavy vykresleny a jak se Katniss během série měnila kvůli všemu, co zažila. Mockrát mě knížka rozbrečela a konec mě taky dojal.

21.08.2016 5 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Lehká a trochu naivní knížka, ale líbila se mi. :-) Jak už někdo přede mnou psal, některé věci se mi zdály trochu uspěchané, autorka možná měla Cat držet v renesanci trochu déle, vše by mi pak přišlo uvěřitelnější.

13.07.2016 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Super nápad, taky fotky knížku oživily. Jinak trochu naivní, překombinované, styl psaní mi nevyhovoval. Řekla bych, že je to trochu přeceňovaná knížka, na další díl se nechystám.

05.07.2016 2 z 5


Předběžné varování: Krátké fikce a disturbance Předběžné varování: Krátké fikce a disturbance Neil Gaiman

Prvních pár povídek mě nezaujalo a málem jsem knihu odložila. Naštěstí se tak nestalo, kniha mě začala vážně bavit. Líbí se mi úžasná představivost autora, snad i trocha morbidnosti v povídkách. Líbí se mi, že se nápady neopakují stále dokola, jak tomu u některých knížek bývá. A Kalendář příběhů a Oranžová mě naprosto dostaly.

18.06.2016 4 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Moc hezká, dojemná knížka, přesto jsem po Ovem a Babičce byla malininko zklamaná. Koukala jsem, že se změnila překladatelka, tak to možná bude i tím. Jinak postavy Britt-Marie, krysy a dalších jsou prostě neodolatelné.

29.04.2016 4 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Nejspíš jsem jedna z mála, které se knížka moc nelíbila. Začátek roztahaný, hlavní hrdinka pořád o něčem přemýšlí, popřípadě přemítá, jak to Zachovi/Morfeovi sluší. Druhá polovina byla lepší, konečně se děj rozjel, ale autorka to moc rychle utnula. Připadá mi, že tento díl byl v trilogii jen takový most mezi první a třetí částí. Nevím, jestli se rozhoupu a přečtu si poslední knížku, kde by se mohlo vše vyřešit. Možná začínám být na tenhle žánr stará. :-)

02.03.2016 2 z 5


Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

Moc jsem se na tuhle knížečku těšila, Tima Burtona miluju, ale byla jsem celkem zklamaná. Tak si projíždím komentáře a vidím, že občas někdo vloží úryvek. Ty níže zmíněné veršíky jsou fakt super ale já mám jiný vydání, jinej překlad. :-( Takže nedoporučuju ten od Michaely Šmejkalové.

09.01.2016


Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

"Z lesa sem zaznívá jenom zpěv drozda..."

21.11.2015 4 z 5


Načisto Načisto Sergej Lukjaněnko

K první knížce jsem se musela trochu nutit, hlavně ze začátku... Potom mě to ale natolik chytlo, že jsem hned běžela pro druhý díl. Líbily se mi autorovy myšlenky a ostatní světy mě fascinovaly. Nejspíš budu jediná, komu se líbily části, kdy si Kirill říká, jak by to asi bylo v románu, co by o jeho situaci napsal ten a ten spisovatel nebo co by dělal knižní hrdina na jeho místě.
Každopádně mezi mé oblíbené knižní postavy přibyl jeden robot... :-)

29.10.2015 5 z 5