Kačkalka Kačkalka komentáře u knih

☰ menu

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Opět velmi podařená kniha. Trochu mě překvapil otevřený konec, na to nejsem u autora zvyklá. Mám nejraději sérii s Erikou a těším se opět na další díl :).

04.05.2024 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Olsena knihy mám ráda, toto byla pátá kniha, kterou jsem od spisovatele četla, ale přišla mi ze všech nejslabší...
Tématika korupce a nelegálních přistěhovalců je zajímavé téma, ale přišlo mi, že se kniha táhla a byla zbytečně zdlouhavělá.
Autor má vždy rozsáhlejší popisky, jsem na to zvyklá a vyhovuje mi to, ale tohle bylo i na mě moc...
Každopádně se těším na další díl, jedna "horší" kniha mě určitě neodradí :)

21.04.2024 3 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Zatím nejlepší díl ze série, který jsem četla :))

01.04.2024 5 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Krásný příběh u kterého jsem se usmívala, ale i mračila. U knihy jsem se i zamyslela a určitě si ji ve své knihovně nechám :) <3

29.02.2024 4 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Kimberly McCreight

Příjemně čtivá kniha. Líbila se mi zápletka i hlavní postavy... Až do posledního okamžiku jsem nevěděla kdo je vrah, což je pro mě změna. A po dlouhé době to byla kniha, která mě nutila ke čtení dál a dál..ke konci mě čekalo překvapení a mě se kniha líbila :)

20.02.2024 4 z 5


Muž, který si hrál s panenkami Muž, který si hrál s panenkami Magnus Jonsson

Není to špatná kniha, četla se mi dobře, rychle, děj měl spád. Nicméně je vidět, že se nechal autor inspirovat S. Larssonem. Někdy jsem měla pocit, že čtu kopii Milénia. Ten kdo nečetl sérii Milénium věřím, že bude nadšený... nicméně další díl nemám potřebu číst.

29.01.2024 3 z 5


Most do Země lásky Most do Země lásky Lenka Lanczová

Tohle je trochu jiná Lenka Lanczová, než jak si ji pamatuji, když jsem ji četla před 18 lety :)... Jestli snad stárnu? :D... Tentokrát se nedočkáme až tak úplně šťastného konce, kdyby to nepsala Lanczová nepřekvapil by mě ten závěr. Nicméně je to krásná a poučná kniha. Celkově

26.01.2024 4 z 5


Psychohry Psychohry Leona Deakin

Tak to byla úžasná kniha, hodně mě v knize bavila psychologie a rozbor psychopatů. Sem tam jsem našla gramatickou chybu, ale nevadilo mi to. Námět knihy je z mého hlediska hodně zajímavý a stojí za přečtení.

20.01.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Kniha se mi tentokrát od Bryndzy tolik nelíbila. Trochu jsem se zarazila, když jsem četla průměrná hodnocení, ale sama se k tomuto hodnocení musím připojit. Kniha měla nápad ale na mě tam bylo až moc náhod najednou. Četla se mi dobře, stránky ubihaly rychle, ale za mě trochu pohádka.
Autor má rozhodně lepší knihy, než je tato :).

07.01.2024 3 z 5


Rusovláska u cesty Rusovláska u cesty Anne Tyler

Kdyby se mi tato kniha nedostala do ruky, nic by se nestalo. Nevidím v tom nic úžasného. Prožijte pár běžných dní s hlavním hrdinou Micahem. Jediné co tam bylo pro mě zajímavé byla "návštěva" Brinka. Velmi velká oddychovka.

26.12.2023 2 z 5


Stupně viny Stupně viny H.S. Chandler

Ke knize jsem se dostala náhodou, ale musím říct, že jsem byla spokojená. Kniha se mi líbila, měla hlavu i patu. Líbil se mi popis, styl psaní a hlavně měla l spád. Je to kniha z reálného světa a donutí vás i přemýšlet. Z knihy jsem byla překvapená a nic mi v ní nepřišlo zbytečné. Doporučuji.

21.12.2023 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Zajímavé... některé verše, no "verše"...mi přišly zvláštní, ale nad některými jsem se pozastavila, zamyslela a souhlasila...
Ale asi to není úplně můj šálek kávy. Rozhodně nemám potřebu číst už nikdy víc podobné "básnické sbírky".

13.12.2023 2 z 5


Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Jako vždy skvělá detektivka, mám jeho knihy moc ráda...
Tentokrát jsem měla pocit, že v knize bylo hodně postav, ale nevadilo mi to, jsem zvyklá si dělat poznámky a postavy si označit :)

06.12.2023 5 z 5


Nenávist Nenávist David Lagercrantz

Mě se druhý díl líbil víc, než ten první...
Za mě je potřeba si autora a jeho styl psaní oblíbit. Buď se Vám líbí a nebo vůbec ne.
Příběh byl jasný, musela jsem si "poznamenat" postavy abych měla jasno a nemusela se vracet v příběhu. Není to bezmyšlenkovitý příběh. Profesor Rekke je specifický a zvláštní člověk, podivín, ale baví mě ten jeho způsob přemýšlení a předvídání situace. Ten člověk přemýšlí a to je v dnešní době vzácnost..
Přemýšlela jsem, jestli si druhý díl pořídit či nikoli, ale jsem ráda, že jsem si ho koupila a těším se na další knihu :).

15.11.2023 5 z 5


Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Winter je mi sympatický, já ho mám ráda. Není to nijak náročná kniha. Chvilkami jsem nemohla knihu odložit a zajímalo mě jak bude příběh pokračovat dál. První díl série mi přišel zajímavější, tenhle díl je o něco slabší, ale věřím, že další díly budoi stát zase za to.

27.10.2023 4 z 5


9½ týdne 9½ týdne Ingeborg Day

No.. já vám nevím ?? Je tam zajímavě a pravdivě vystižen D/S vztah.
Pro mě je naprosto nepochopitelné jak se někdo může nechat takhle ovládat, ale vím jak to funguje v takovém vztahu.
Pokud někoho zajímá jak takový vztah funguje a co v něm jde, je to zajímavé, pro někoho až děsivé, či nepředstavitelné. Přečtěte si to, má to pár stránek a děj ubíhá.
Když si vezmu v jakém roce byla kniha vydána, zaslouží si hodnocení o hvězdu vyšší, než jsem původně chtěla dát.

10.10.2023 3 z 5


Dítě ohně Dítě ohně S.K. Tremayne (p)

Kniha se mi líbila až na pár posledních stránek. Zajímalo mě po celou dobu, jak bude kniha pokračovat, co se bude dít dál a ten konec mě trochu zklamal. Celkově se mi kniha četla dobře. Dostala se ke mě náhodou a ráda ji pošlu zase dál. Není to kniha, u které bych měla potřebu si ji nechávat a nebo ji číst znovu.

06.10.2023 3 z 5


Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Čtivý thriller. Zajímavě propletené osudy postav. Četlo se mi to dobře, bavilo mě to a nutilo mě číst dál. Pro mě překvapení a hezká kniha.

24.09.2023 4 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Mě se kniha líbila. Líbily se mi příběhy postav a jejich propojení. Četlo se to prakticky samo.

02.08.2023 4 z 5


Slušná jízda Slušná jízda Irvine Welsh

Je to moje první knížka od tohoto autora... Nejprve jsem se nemohla začíst a chvilkama jsem si říkala, co to je za blbost ..ale knihu jsem neodložila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla...je to oddechovka a to já jednou za čas potřebuji...Není to kniha, kterou bych měla potřebu si znovu přečíst, ale 4 * si zaslouží.

28.07.2023 4 z 5