Knihonoš přehled

Carsten Henn

Každého večera, když knihkupectví U Brány zavře, Carl Kollhoff vezme opatrně do rukou každou z objednaných knih, jemně je pohladí, zavine je do papíru a ukládá do měkce vystlaného batohu jako do peřinky. Potom s nimi vyráží na procházku uličkami Starého Města. Nosí je svým neobyčejným zákazníkům. Pan Darcy, paní Dlouhá punčocha, Herkules a doktor Faust mají sice v civilním životě jiná jména, ale pro Carla Kollhoffa představují postavy z románů. Má je rád a velmi mu na nich záleží. On sám pro ně tvoří důležité pouto se světem. Když však náhle přichází o místo, je třeba, aby Kollhoff, knihy a jedna prostořeká devítiletá holčička spojili síly. Carsten Henn v románu Knihonoš vypráví laskavý, chytrý a dojemný příběh o hodnotě přátelství, o kouzlu čtení a o moci, kterou nám knihy dávají.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , Kontrast
Originální název: Der Buchspazierer, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Knihonoš od Carstena Henna je oslavou literatury a mezilidských vztahů. Příběh sleduje starého knihovníka Carla, který nosí knihy svým čtenářům a navazuje nová přátelství. Jeho vztah s malou holčičkou Šašou přináší do vyprávění kouzlo a moudrost. Čtenáři oceňují laskavost a hloubku příběhu, který je plný emocí a krásných myšlenek. Kniha je považována za dojemné pohlazení pro duši, které potěší každého milovníka knih. Více v komentářích.

Komu by se kniha Knihonoš mohla líbit?

• Milovníci knih a literatury
  • Čtenáři hledající inspiraci a útěchu
  • Fanoušci příběhů o přátelství
  • Ti, kteří ocení humor a moudrost v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihonoš. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

cabalenka
včera

Miloučká kniha o netradičním přátelství a střetu zkostnatělého stáří a nespoutaného dětství. Už jsme to určitě všichni četli/viděli mnohokrát - samotáršká, tak trochu nabručená hlavní postava zdánlivě na sklonku života dostane nový impulz, většinou v podobě potrhlého dítěte, které je ve skutečnosti moudřejší, než se na první pohled zdá, a spolu prožijí nečekané dobrodružství. V případě Knihonoše to není ani tak dobrodružství, spíše jde o spletenec drobných lidských dramat, která spolu Carl a Šaša postupně rozplétají a vedlejší postavy postrkují do nového směru.
Možná svým hlavním tématem není Knihonoš bůhvíjak originální, ale je velmi čtivý a (jak už jsem psala) neuvěřitelně milý.

všech 259 komentářů

Související novinky - Knihonoš (3)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2022

Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022

Říká se, že knihy si nacházejí své čtenáře. Občas však potřebují někoho, kdo jim ukáže cestu.

..knihomolové jsou hrozně vzácná zvířata, většina je vysloveně plachá. A jako druh vymírají, měli by se chránit.

všech 10 citátů najdete u autora

Kniha Knihonoš v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 118x
v Mé knihovně371x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi