Dítě ohně

Dítě ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371074/bmid_dite-ohne-0e1-371074.jpg 3 385 126

Když si Rachel vezme okouzlujícího Davida, zdá se, že všechno bude dokonalé. Nechává za sebou život v Londýně a přesouvá se do nádherného Carnhallow House v Cornwallu. S novým manželem získává bohatství, lásku a milého nevlastního syna Jamieho. Brzy se ale Jamieho chování změní a Rachelin dokonalý život začne mít trhliny. Jamie se chová podivně, tvrdí, že ho pronásleduje přízrak jeho zemřelé matky, Davidovy předchozí ženy. Snaží se Jamie Rachel jen vyděsit, nebo je snad jeho trauma větší, než si myslela? Rachel se noří do hlubin minulosti a její podezření roste. Proč David odmítá mluvit o Jamieho chování a co přesně se před dvěma lety stalo jeho bývalé manželce? Blíží se prosinec a Rachel se obává, že se naplní hrozba v Jamieho slovech: „O Vánocích zemřeš.“... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Fire Child , 2016


více info...

Přidat komentář

Kira747
05.04.2024 2 z 5

Libil se mi styl psani, to me bavilo. Co me ale nebavilo byl ten zbytek :D Rachel je docela pitoma, vzit si nekoho po tak kratky dobe, kdyz o nem nevi skoro nic? Postavy docela nesympaticky, nemastny, neslany...no a konec..ehm, cekala jsem vetsi drama. Cekala jsem akci. Bohuzel, nic. :D

KnihoSny
17.03.2024 3 z 5

Četla jsem od autora ledové sestry a ty byly skvělé tahle kniha je průměr ale dobře se četla


Avila
06.03.2024 3 z 5

Kniha je spíš průměr... Neurazí ale ani úplně nenadchne. Do půlky příběhu dost nuda.... I když dobře popsané prostředí.
Ale já si thriller představuji trochu jinak.

Luigi1
05.03.2024 4 z 5

Tak to jsem si počet ten konec byl vynikající

Kačkalka
06.10.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila až na pár posledních stránek. Zajímalo mě po celou dobu, jak bude kniha pokračovat, co se bude dít dál a ten konec mě trochu zklamal. Celkově se mi kniha četla dobře. Dostala se ke mě náhodou a ráda ji pošlu zase dál. Není to kniha, u které bych měla potřebu si ji nechávat a nebo ji číst znovu.

Kortez
30.08.2023 3 z 5

Audiokniha. Po čase jsem zatoužil zase po změně a zaposlouchal jsem se do psychothrileru. Trochu duchařiny, trochu divoké přírody, dětské představy a tajemství z minulosti. Spíše čtení pro ženy. Takový průměr.

iv.ča
26.08.2023 5 z 5

Kniha se četla dobře. Byla hodně psychologická, ale dávala smysl.

Samohyb
23.06.2023 1 z 5

(SPOILER) Děj: Rachel si po měsíční známosti vezme bohatého aristokrata. Opustí svůj společenský život v Londýně a žije v jeho sídle uprostřed Cornwallu se synem z jeho prvního manželství. Muže ale vidí pouze přes víkend, kdy také pracuje. Neuplyne dlouho a vesnická idylka se začne plíživě měnit v děsivou hru o přežití...
Můj názor: Koupil jsem to jako audioknihu na cesty do práce za 50 Kč a jinak bych to asi nedokončil. Hloupá zápletka, ohraná, jak z nějaké německé romantiky odehrávající se v Anglii. Žádná z postav nemá hloubku a nepřiroste k srdci. Věci, které by ve skutečnosti situaci nikdy nevyhrotily jsou zde brány jako vyhlášení války. Postavy se chovají mimo své zkušenosti, mimo svůj typ s tím jim to člověk ve výsledku nevěří. Několikrát ve střední části jsem měl úplně wtf moment, jestli to jako autor myslí vážně. Finální rozuzlení považuji za podvod na čtenáře. Jak chcete zjistit, o co jde, když hlavní vypravěčka před vámi tají velmi podstatné informace? Osobně by se mi mnohem víc líbil konec, kdy taťulda zabil mamuldu a syňulda na to koukal, zcvokl se z toho a pak se novou mamuldu pokoušel chránit. Mohlo to skončit tak, že by taťuldu při pokusu o vraždu macechuldy stáhl s sebou do šachty. Jenže takhle je to hrozně ve výsledku hloupé. Celkově zpracování je nuda. Vlastně kdyby ta magorka nebláznila, tak by se tam nic nedělo. A nevím proč, ale myslel jsem, že to napsala spíš žena. Za mě nedoporučuji. Ani za těch 50 Kč to nestojí.

Teraesa
19.06.2023 5 z 5

*4,5.
Napriek pomerne priemerným hodnoteniam na mňa knižka zapôsobila dosť dobre. Celkovo mala taký vibe ako Mexická gotika, až na to, že toto je menej mainstream. Nezdalo sa mi, že by bol dej príliš naťahovaný, áno, niektoré časti plynuli pomalšie, ale to len vystupňovalo napätie. Záverečný zvrat bol pre mňa tiež prekvapivý a celkovo, až na pár drobností, nemám knihe absolútne čo vytknúť.

janina66
17.06.2023 4 z 5

Vyslechla jsem audioknihu.
Kniha mě moc bavila, líbila se mi víc, než Ledové sestry. Kniha byla zajímavá i napínavá. Stále jsem čekala, jak to celé skončí. A konec gradoval a uspokojil mě.

emilieselden
27.03.2023 2 z 5

Tohle byla hrozná a psychotická kniha. I když ze začátku to tak nevypadalo. Nevím, jestli je to překladem, ale styl psaní je také úděsný. Věty ani nedávají smysl. Prostě ztráta času.

Belanna
11.03.2023 3 z 5

Ledové sestry byly super, čekala jsem, co přinese další knížka.
Tady to bylo jako na houpačce, chvíli se nic nedělo, pak zase akce až příliš a opět se moc nic nedělo. Příběh byl vcelku zajímavý, četlo se dobře i rychle.
Konec to, myslím, hodně zabil.

mazlak
21.01.2023 4 z 5

teda opravdu skvělá kniha. Příběh je tak napínavý, že vás nutí číst dál a dál. Když už si čtenář myslí, jakým směrem se bude příběh dále odvíjet, dojde ke zlomu a příběh nabere zase jiný směr. Jen ty velmi podrobné popisy prostředí. Hlavně pobřeží. Děj to zpomalí a malinko prodlouží.

kolacky
08.01.2023 3 z 5

Popisy krajiny úžasné. Popisy starých časů, jak je podala Juliet, úžasné. Jinak mi to připomínalo Mrtvou a živou, jen s jiným vyústěním.

Jessybelle
31.12.2022 4 z 5

Za mě krásné čtyři hvězdy. I když pravda občas se to táhlo, ale stále mě autor měl na udičce, sem tam povolil, aby mě vzápětí přitáhl.
Rozvíjela jsem si různé teorie a zase je zatracovala.
No, takže za čas vzhůru na Ledové sestry.

mary2019
20.12.2022 1 z 5

Absolutně mě tato kniha nezaujala.
Nedočteno. Již má nového majitele

dr.romca
14.12.2022 5 z 5

Trošku zdlouhavé popisy popisy pobřeží , ale asi to zase napínalo číst dál. Za mě dobrý.

pablito
30.11.2022 5 z 5

Překvapivá zápletka ... za mě dost dobrý ...

Zunka616
30.10.2022

Za mě nebyla špatná ale ty další od autora byly 100 krát lepší

Verys58
27.10.2022 2 z 5

Tuto knihu hodnotím spíš negativně. Začátek byl skvělý, moc se mi to líbilo, ale zhruba od poloviny knihy jsem se začala zamotávat a konec mě dostal úplně. Byla to moje první a taky i poslední kniha s nádechem psychologie