Kainovo znamení

Kainovo znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86023/bmid_kainovo-znameni-86023.jpg 4 32 11

David Martinéz, Američan se španělskými kořeny, se dozvídá šokující zprávu: podle poslední vůle svého dědečka zdědí dva miliony dolarů, avšak musí se vydat do Španělska po stopách svých tragicky zesnulých rodičů. David přilétá do země, kde řádí baskičtí teroristé, a jeho zájem o dědictví se velice rychle změní v boj o holé přežití. Na povrch však zároveň začínají vyplouvat podivné souvislosti mezi smrtí Davidových rodičů a existencí Cagotů, národu vyděděnců, nedotknutelných, kteří se stali oběťmi pokusů Hitlerových genetických inženýrů… Tajemný, napínavý příběh pro milovníky nebezpečí, exotiky a záhad.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Marks Of Cain , 2010


více info...

Přidat komentář

Luigi1
05.03.2024 3 z 5

U této knihy jsem se nenudil docela se mi líbila

LucieVN
26.11.2020 5 z 5

K této knize jsem se dostala náhodou a jsem za to velmi ráda, neboť mě příběh nadchnul a nedovolil mi se odtrhnout.


jprst
19.04.2020 2 z 5

Zajímavý námět, ale to provedení... Překombinované zápletky, několikrát se opakující štěstí a záchrany na poslední chvíli, vše smíchané dohromady vytvořilo sice čtivou, ale naivní směsici všeho možného. Takže pro mě zklamání a konstatování, že na víc než dvě hvězdy (a to ještě dost malé) to nemá.

1Maja1
29.03.2020 odpad!

Horší knihu jsem ještě nečetla! Tolik vyumělkovaných zápletek bylo na jednu knihu až až. Navíc některé pasáže mi přišly vulgární.

derminator
13.10.2019 3 z 5

Kniha jak to říci, není to úplně až tak moc zázrak spíše kniha která je hodně přehnaná a moc neuvěřitelná. Takže za mě 40%. Četl jsem lepší knihy se zápletkou se dalo udělat víc.

soukroma
03.03.2019 4 z 5

Poněkud "moc slov" na můj vkus, ale nesporně zajímavé místopisně, historicky a tématicky. Od vnějších Hebrid po španělské Baskicko, přes Pyreneje k francouzským Baskům a Cagotům, s kapkou extravangance Le Corbusiera a kýbly šílenství inkvizic, katolické církve, nacistů a jiných eugeniků (čerpajících své zdroje až z Nigérie). Akční honičky a děsivé mordy mě neuchvátily.

trudoš
14.11.2017 3 z 5

Rozjezd Kainova znamení byl velmi slušný, naneštěstí pro mě došlo románu palivo relativně záhy. O moc lepší to nebylo ani s hrdinou a jeho společnicí, kteří mi už po hodině vyprávění začali být ukradení. Sympatie jsem tak choval pouze k postavě inspektora z druhé dějové linie, který však pro vylepšení celkové nijakosti moc udělat nemohl. Ale čert to vem, očekávat od konspiračního thrilleru stylistiku Umberta Eca by bylo chybou v jakémkoliv ohledu.
Ono pátrání po předcích s šíleným vrahem v zádech má něco do sebe, především v momentě, kdy se děj přesune do Sudet, ideální skrýše nacistických genetických výzkumů. Jenže jakmile se Tom Knox rozhodl dát porůznu roztroušeným motivům společnou formu, výsledek začal pajdat na logice i věrohodnosti. Problém spočíval hlavně v autorově tendenci opakovat vzorec jednotlivých scén, dokud se nedostavilo finále a vyprávění nebylo třeba nějak uzavřít. Přičemž „nějak“ není francouzský výraz pro „smysluplně“. Informačně docela zajímavé, ale jinak moc nic.

Cristianna
20.02.2016 5 z 5

Skvělá kniha. Zprvu vypadá nic moc, ale postupně otevírá zajímavé úvahy o rozdílech mezi lidskými rasami. Kniha má spád, více úrovní a podá spoustu zajímavých informací a myšlenek.

Vikina333
08.09.2015 1 z 5

Velice oddychová knížka, takový "béčkový film".. Scenérie popsány bez fantazie a dobrého popisu, těžko představitelné..

Jujkyna
24.07.2012 5 z 5

Tahle knížka mě dostala nejen akčním dějem, ale především obsahem. Baskicko je dost zajímavá oblast..:) Velmi emotivní (pro mě) kniha a po jejím dočtení jsem se zmohla jen na "wau!".

Corehead
14.01.2012 5 z 5

Tak dostal jsem tuhle knihu od bratra mojí milované přítelkyně.Ona jí vybírala...a musím říct,že se mi trefila do noty.Svižný děj,akce střídá akci a dokonce se v závěrečných kapitolách octneme na území České republiky.Velmi příjemná knížka,která nastolí řadu otázek,především o Baskicku a jeho původu a historii,o holocaustu a fašismu a jeho zvěrstvech.

Autorovy další knížky

Tom Knox (p)
britská, 1963
2017  71%Ledové sestry
2018  67%Dítě ohně
2020  76%Než jsem zemřela
2009  74%Tajemství Genesis
2011  71%Kainovo znamení