Kačka_knihomol Kačka_knihomol komentáře u knih

☰ menu

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Musím se přiznat, že jsem čekala malinko víc. Kniha byla ve své době hodně probíraná na sociálních sítích a já se jako vždy nechala "zinfluencovat"... bavila mě, vtáhla mě, byla velice napínavá a dobře napsaná, ale - čekala jsem trochu propracovanější zápletku, bylo to takové plytké. Nicméně i tak jsem spokojená, hodnotím plným počtem, ale doporučení si nezaslouží :-)

23.04.2024 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Film jsem neviděla, takže nemám s čím srovnávat - ale kniha byla skvělá! Propracovaný, napínavý příběh, velmi obdivuji a oceňuji všechny zmíněné reálie. Kromě toho, že mě kniha naprosto vtáhla jsem se dozvěděla spoustu historických informací o Římě a jeho památkách. Nemám co vytknout, doporučuji k přečtení všem milovníkům záhad :-)

17.03.2024 5 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Tohle bylo skvělé, neodložitelné, plné napětí do poslední chvíle! Přečteno během pár dní. Maličký stín na to ovšem hází fakt, že zatím co díl série, to se případ velice osobně točí okolo Josie. Od toho doufám, že autorka v dalších dílech upustila. Jinak není co vytknout.

18.02.2024 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

(SPOILER) Opět skvělé a napínavé čtení. Možná malinko slabší, než první díl - není to trochu moc smůly na jednu vyšetřovatelku, že co případ, to je do něj zapletený její manžel/snoubenec...? :D A taky, počet obyvatel Dentonu musel za tyto dva případy klesnout tak na polovinu. Jinak mě to moc bavilo.
P.S. O co, že skončí Josie s Noahem?

20.01.2024 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tuto sérii detektivek s Josie Quinnovou jsem vůbec neznala a dostala jsem se k ní zcela náhodou (dárek k Vánocům). A přitom je skvělá! Sympatické postavy, zajímavý případ a napětí do poslední chvíle. Co mě osobně rušilo, byla linka "šéfe, chci se vrátit do služby". Jinak nemám co vytknout a hodnotím plným počtem.

20.01.2024 5 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Tohle zase bylo něco tak skvělého! Po minulém lehce slabším díle návrat v plné síle. Nesourodou dvojici Tilly+Poe mám moc ráda, Poe je jedna z mála hlavních detektivních postav, která není alkoholik.. :D Skvěle promyšlený příběh (jasně, jsou tam některé "přitažené" situace), ale spousta akce, napětí, zvratů, trocha lásky a krátké kapitoly, které nutí člověka číst dál a dál. Rozhodně doporučuji a těším se na další díly.

13.12.2023 5 z 5


Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

Tuto knihu jsem koupila za pár korun ve výprodeji a neměla od ní moc velká očekávání - velmi příjemně mě ale překvapila! Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, byla jsem hrozně zvědavá, jak se to celé bude vyvíjet. Marin i Derekovi jsem moc fandila, oba si mě získali. Skvělá kniha, plná zvratů a intrik, napínavá do poslední strany - doporučuji jako skvělý oddechový thriller :)

02.11.2023 5 z 5


V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

Skvělá kniha! Že je celý příběh dle skutečné události byl pro mě jen bonus navíc (ač o to mrazivější). Na mnoha místech knihy jsem si říkala "co se teď těch zbylých X stran bude dít, Bella je spokojená a má všechno..." - a stejně mě zase překvapila.
Hodnotím bez váhání plným počtem a doporučuji k přečtění.

27.10.2023 5 z 5


Hra o duši Hra o duši Javier Castillo

Na tuto knihu jsem se hned po dočtetení "Ztracena v bílém šumu" moc těšila a rozhodně nejsem zklamaná. Byla tedy o chlup horší než zmíněný první díl, ale i tak stál příběh rozhodně za to. Co mi trošku vadilo byla Miren - chovala se jako husa už v prvním díle? :D Jinak nemám co vytknout, čtivý příběh, opět popsaný z pohledu několika postav, což ještě dodalo více na napětí.

11.08.2023 5 z 5


Neznám druhé takové zvíře, jako je pes Neznám druhé takové zvíře, jako je pes František Šusta

Zcela nelogicky jsem začala touto poslední autorovou knihou, i když mám doma všechny předchozí (zatím nepřečtené) díly. To nic nemění na faktu, že se mi kniha moc líbila, donutila mě přemýšlet a rozšířila obzory. Hlavně porovnání s tréninkem "nepsích" zvířat. Děkuji a těším se na ostatní knihy. A doporučuji všem pejskařům!

11.08.2023 5 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Nesbøho i Harryho miluji a tento díl mě opět nezklamal. Nečekané zvraty, autorovy "slepé uličky", kdy si už už člověk myslí, že ví, jak to dopadne a nakonec je to stejně všechno jinak. Přečteno jedním dechem, už aby byl zase další díl! Jako vždy, DOPORUČUJI.

11.08.2023 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

První jsem viděla film, pak až četla knihu, takže jsem věděla, co se bude odehrávat a kdo za tím stojí, ale i tak jsem si příběh moc užila.

11.08.2023 5 z 5


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Perfektní kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Naprosto mě vtáhla, střídání časových období i pohledů postav mi velice sedělo. Přečteno opravdu jedním dechem, velmi doporučuji a hodnotím plným počtem.

07.05.2023 5 z 5


Milá pani Birdová Milá pani Birdová A. J. Pearce

Tato kniha se mi moc líbila. S postavami jsem se velmi rychle zžila a s napětím čekala, jak se to celé vyvine. Nemám vlastně co vytknout, příjemní hrdinové, spousta emocí i naděje na konci (a zároveň ne úplně jasný happyend). Doporučuji k přečtení a hodnotím plným počtem hvězdiček.

16.04.2023 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Poea a Tilly miluju, ale tentokrát mě jejich případ jaksi nevtáhl. Přišlo mi to příliš komplikované, zamotané, dvojí jména stejných postav mi taky moc nesedla. Navíc některé okamžiky mi přišly velmi neuvěřitelné, co všechno se povedlo vrahovi zatajit nebo zkreslit. Za mě zkrátka slabší díl série, ale stále dostatečný na 4 hvězdičky.

06.03.2023 4 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Milý, oddechový, krásný příběh. Občas dojemný, občas k pousmání. Já si u této knížky odpočinula, přesně jak jsem očekávala.

"Rozdíl mezi románem se šťastným koncem a románem bez něj je jen v tom, kdy člověk přestane příběh vyprávět."

19.01.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Už pár dní se odhodlávám napsat komentář k této knížce, ale nějak pořád nevím, co si o ní myslet. Souhlasím se spoustou starších komentářů - že se toho autorka snažila říct mnohem více, než jak to na první pohled vypadá, na druhou stranu je to dost zvrácená utopie. Taky jsem měla po úvodním nadšení čtenářů po vydání knihy mnohem větší očekávání. První půlka knihy mě vůbec nezaujala, děsila i znechucovala, čím více se však objevoval příběh Marcose, tím to bylo lepší.

Co je nejšílenější - uvědomujete si, že takhle vlastně žijeme dnes, jen místo lidí se tohle všechno děje zvířatům? Nejsem vegetarián, ani po přečtení knihy, ale tohle mě nějak tak zasáhlo. Testování, "čisté" kusy, klece, odebírání mláďat matkám, chovní jedinci, inseminace... i když hodnotím "jen" 3 hvězdami, nelituji přečtení.

07.01.2023 3 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha plná silných lidských příběhů, psaná z pohledu několika různých postav. Střípky zapomenuté historie. Jakoby člověk i cítil ve vzduchu uhelný prach, tak věrohodně autorka o této krajině vypráví. A mě se to moc líbilo, i když je člověku trošku smutno z nelehkých osudů hlavních hrdinů. Doporučuji k přečtení.

28.12.2022 5 z 5


Ať se rozhodneš jakkoli Ať se rozhodneš jakkoli Jakub Szamałek

Skvělý příběh, já jsem nadšená. Na začátku mi trošku trvalo si zvyknout na polská jména, ale to byla asi jediná věc, co mi na knize neseděla. Originální téma, zajímavá zápletka, sympatické věrohodné hlavní postavy a to gradování napětí na konci - krása. Čím víc se konec blížil, tím byla kniha více a více neodložitelná. Hodnotím samozřejmě známkou nejvyšší a doporučuji k přečtení!

22.10.2022 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Druhé dílo, které jsem od paní Mornštajnové četla. A opět se mi líbí, jak se všechny dějové linky na konci hezky spojí, stejně jako to bylo u knížky Hana.

Rok 1989 mě o několik let minul, takže si bohužel úplně nedokážu představit tehdejší atmosféru a asi mě ani kniha nezasáhla tak jako jiné, co tyto události zažili. Nicméně je to podle mě velice povedené dílo, ač smutné a plné beznaděje. Člověk se u něj zamyslí, možná i lehce zaraduje, jak se vlastně máme krásně a že to takhle vůbec být nemuselo nebo že to minimálně není samozřejmost. Knihu rozhodně doporučuji k přečtení všem.

19.08.2022 5 z 5