Juvka Juvka komentáře u knih

☰ menu

Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Tohle byla první kniha od autora. Doporučila mi ho knihovnice, že potřebují nějakou recenzi. Příběh mě celkem zaujal a kniha mě bavila. Ale ten konec. Bohužel jsem nečetla předchozí díly, takže jsem se v tom naprosto ztratila a nevěděla jsem co k čemu patří.

04.03.2024 4 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Kniha, která mě velice překvapila. Zaujala mě od samého začátku. Výborně se četla a příběh byl velice zajímavý.

29.02.2024 5 z 5


Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

První knížka, kterou jsem od autorky, četla. A můžu říct, že jsem opravdu nadšená. Příběh má spoustu postav, až jsem se v tom občas ztrácela, kdo je kdo, ale pořád Vás to nutí číst. Pořád chcete vědět víc a víc, až nakonec zjistíte, že už jste na konci knihy. Závěr pro mě docela nečekaný. Tipovala jsem naprosto někoho jiného jako vraha.

10.02.2024 5 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Kniha pro mě neměla takový nádech. Nechci říct, že to bylo zklamání, ale znova bych si jí nepřečetla. Bylo tam spoustu zmatených situacích, které se pořád natahovaly.

03.02.2024 2 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Výborná a čtivá detektivka, která podle mého názoru pohltí už do začátku.

03.02.2024 5 z 5


Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Ale asi tak od poloviny jsem to začala hltat. Je to romantická oddychová klasika, která má nakonec nějaký spád.

18.11.2023 4 z 5


Rok Kozy Rok Kozy Jiří Hnilička

Těšila jsem se na druhý díl, ale zklamal mě. Třičtvrtě knížky je psaná ve stejném duchu jako ten první díl, ale ten závěr, pro mě velké zklamání. Je pravda, že je to tím, že nevěřím na posmrtný život, nevěřím na duše. Sice to končí happy endem, ale ten konec mohl autor vymyslet jinak.

04.09.2023 3 z 5


Rok blba Rok blba Jiří Hnilička

Takhle kniha mi byla doporučena mým vlastním otcem, který říkal to si přečti je to takový ze života :-). Můžu říct, že měl pravdu. Kniha je psaná celkem vtipně v mluvené češtině. Nejde tam ani o nějaký příběh. Je to prostě deník běžného pracující mladého člověka. Obsahuje zážitky každodenního života. Kniha bych řekla, že je pro čtenáře, který nejsou zvyklý číst, ale občas mají záchvěv nadšení pro knihu.

25.08.2023 5 z 5


Bohem zapomenutá láska Bohem zapomenutá láska Jiří Hnilička

Tahle kniha mě osobně dostala. Ze začátku jsem si říkala, že je to blbost a že to odložím. Ale po čase čtení jsem začínala příběh vnímat jinýma očima. Za mě velmi smutný příběh. Závěr jsem opravdu nečekala. Doufala jsem v otočení v pozitivním slova smyslu, ale bohužel opak je pravdou. Doporučuji přečíst.

19.08.2023 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Opět výborná kniha. Chris Carter je prostě bomba.

19.08.2023


Miluj mě kdekoli Miluj mě kdekoli Jennifer Probst

Typická oddechovka.... romantika, zápletka :-)

19.08.2023 5 z 5


Ztracený v pustině Ztracený v pustině Jane Harper

Kniha je napínavá a čtivá. Pro mě krásný námět. Každá rodina má svoje tajemství, se kterým se snaží určitým způsobem vypořádat a sžít se, ale i přesto pohár jednou přeteče a vy už nechcete žít v takovým stínu.

31.10.2022 4 z 5


Jsi na řadě Jsi na řadě Holly Seddon

Kniha se čte velice dobře. Námět celkem zajímavý. Mám ráda knihy, které jsou vyprávěny z více pohledů, přesto tato kniha mě osobně moc nezaujala. První polovina byla mnohem lepší než druhá, která se pak táhla.

31.10.2022 3 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Podle mého názoru knihy do Cartera ani komentář nepotřebují. Ty jsou samy o sobě prostě perfektní. Napsáno krví je toho opět důkazem. Kniha Vás hned od začátku zatáhne do děje. Sice mi některé pasáže přišly nereálné, ale knize to určitě neublížilo.

07.08.2022 5 z 5


Zlodějské ticho Zlodějské ticho Petra Nachtmanová

Náhoda spojí úplně dvě odlišné ženy. A i přesto, že má každá z nich jiné hodnoty, jiné společenské postavení, dokážou si navzájem v určitých věcech pomoci. Námět knihy dobrý, ale přesto je to kniha, která neurazí, ale ani nějak nenadchne.

07.08.2022 3 z 5


Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Kniha patří mezi oddychovou literaturu. Opravdu je to typický román pro ženy. Romantický příběh plus určité rodinné problémy. Od začátku víte, jak to dopadne.

07.08.2022 4 z 5


Pustina Pustina Stina Jackson

Po celou dobu ta kniha na mě působila hrozně depresivně a i drobet nudně. Nepronikla jsem do toho příběhu,. Překvapením teda pro mě byl vrah. Osobně by mě ta postava nenapadla.

04.04.2022 2 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Tato kniha mě osobně docela i bavila. Byla vtipná, dobře se četla. Příběh je ze života. Taková oddechová literatura :-)

04.04.2022 4 z 5


Bestie Bestie Dominik Dán

U této knihy mám takové rozporuplné pocity. Z jedné strany je to skvělá detektivka o sériových vraždách a provedení vražd je opravdu brutální a naživo to musí být opravdu ošklivé a sama se čte. Ale na druhou stranu mi hrozně vadilo, že jsem dopředu věděla kdo je vrah. Což mě osobně to hrozně zklamalo, protože mám ráda když sama musím přemýšlet.

20.02.2022 3 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Kniha je jednoduchá a velice čtivá. Kniha vyloženě nenadchne ale zároveň neurazí.

24.01.2022 3 z 5