JK96 JK96 komentáře u knih

☰ menu

Čarodějka stínů Čarodějka stínů Kalayna Price

Neurazilo, ale ani nenadchlo.

08.08.2023 3 z 5


V bouři V bouři Sabrina Jeffries

Příběh je zajímavý nejenom dějovou linkou hlavních hrdinů, nýbrž i zajímavým počínáním hrdinů vedlejších.

13.10.2022 5 z 5


Galantní pomsta Galantní pomsta Amanda Quick (p)

Knížka se četla příjemně. Měla spád, zajímavé hrdiny, napětí a rozuzlení. Jediné, co bych vytkla, je český překlad názvu knihy. Původní název randez-vous (randevú), neboli schůzka zamilovaných je mnohem výstižnější označení, než naše Galantní pomsta. To je zřejmě jediná chyba, kterou bych zmínila.

Knihu doporučuji všem obdivovatelům dámské historické beletrie.

09.10.2022 4 z 5


Falešná společnice Falešná společnice Alexander Stainforth (p)

Příjemná četba. Doporučuji.

06.10.2022 5 z 5


Plameny z ledu Plameny z ledu Fei Lin

Knihou jsem byla zklamaná. Způsob psaní, děj, nevyvážená osobnost postav je jako z pera 12tiletého amatéra. Divím se, že to někdo vydal. Vydržela jsem to do poloviny.

27.09.2022 2 z 5


Dcera čisté krve Dcera čisté krve Anne Bishop

Nedočetla jsem to ani do poloviny. Když opomenu, že příběh je stále o ničem, nedokážu překousnout tu přemíru úchyláren, na kterých je zřejmě postavená celá kniha.

29.05.2022 odpad!


Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Příběh je naplněn nečekanými zvraty i napětím, láskou a tragédií. Doporučuji všem.

26.05.2022 5 z 5


Kushielova střela Kushielova střela Jacqueline Carey

I když jsem si příběh poměrně užila, vzhledem k obtížím, které mne při čtení opakovaně častovaly, nemám nutkání sáhnout po dalším dílu, i když by mne velmi zajímalo, jak to dopadne.

24.04.2022 4 z 5


Rodový slib Rodový slib Elizabeth Peak

Jediná věc, kterou bych knize vytkla je ta, že si na můj vkus hlavní hrdinové až moc rychle padli do náruče. Osobně upřednostňuji poněkud pomalejší rozjezd, ale proti gustu žádný dišputát. Naopak co oceňuji je to, že to není žádná tuctová "romanťárna" pro ženy. Kniha je napínavá od začátku do konce. I když knihám podobného žánru neholduji, musím uznat, že tato se mi velmi líbila.
Vřele doporučuji.

23.04.2022 4 z 5


Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Kniha mne upoutala neotřelým námětem, přesto jsem již po pár stránkách pochopila, že nebudu autorčina cílová skupina. Proto bych uvedla pár věcí, které mne jako čtenáře young adult žánru neuspokojily. Autorka zmlsala mé chuťové pohárky tématem posmrtného života, ale v tomto jsem se dočkala zklamání. Podle mého autorka dostatečně nevyužila potenciál posmrtného života a všeho kolem něj a spíše než sběrači duší (smrtek) se zabývala jinou (velmi známou) skupinou nadpřirozených bytostí. Dále bych pak autorce vytkla věkovou kategorii hlavní hrdinky i vedlejších postav. Místo pětadvaceti let bych Emě řekla (podle chování ) takových čtrnáct a jejím přátelům zrovna tak. Ve chvílích, kdy Ema nadává na náctileté puberťáky si říkám "odříkaného chleba největší krajíc". Nějak mi prostě nejde pochopit ženu ve věku pětadvaceti let (pět set let po smrti), která se chová jako někdo, kdo má brzy vyjít základní školu. Z důvodu, který jsem již uvedla (a to , že již nejsem cílovou skupinou autorky), nemám potřebu vyhlížet další knihy, které by údajně na Jeden rok měly navazovat.
Přesto věřím, že náctileté dušičky kniha plně uspokojí, neboť v příběhu nechybí jak nějaká ta předehra na love story, tak ani kousavé sarkastické poznámky, či jiné ironické postřehy.

29.01.2022 3 z 5


Bouře ozvěn Bouře ozvěn Christelle Dabos

Abych se přiznala, ještě nikdy jsem u psaní recenze neměla tak rozporuplné pocity. Myslím si, že můj kamínek úrazu byl v nepochopení myšlenkových pochodů autorky. Iluze, přesýpací hodiny, rodinné schopnosti...to vše jsem zvládala. Ale tady na mne autorka vytáhla těžký kalibr. Celý proces ozvěn byl pro mne španělská vesnice. Na to, abych dokázala pochopit autorčino logické uvažování v tomto díle bych potřebovala minimálně všechny rodinné schopnosti babylonských obyvatel. Zřejmě proto mne tolik čtvrtý a bohužel i poslední díl této série tolik nepřitahoval. Přesto věřím, že ostatním čtenářům se bude příběh líbit.
Každopádně jsem autorce vděčná za více scén s Thornem. Nadále celkově oceňuji bravurně rozepsaný rozvíjející se osobnostní rys u Ofélie a i celkový vztah mezi hlavními hrdiny.
Nelituji, že jsem se do série Projít zrcadlem pustila a myslím si, že ani vy nebudete.

19.01.2022 4 z 5


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Od knihy jsem očekávala především romantiku, které se mi dostalo, přesto mi však četba trvala necelý půl rok. I přes zajímavé události a barvité vylíčení prostředí mne kniha nijak nepřitahovala. Spíž než úvodu, statě, vyvrcholení a závěru jsem se dočkala výňatku jedné životní etapy, otevřeného začátku i konce.

Knihu bych zařadila do oddechového čtení

13.01.2022 4 z 5


Cizí královna Cizí královna Rebecca Gablé

Tato kniha vypráví příběh o mladičké královně Adelheid, která je vystavena těžkým zkouškám, které jí přichystali její postavení a prostředí tamní doby. Není na to však sama, syn mocného krále Otty jí seslal rytíře bez titulu, opovrhovaného svými nejbližšími - Gaidemara. Oba se vydávají, at´ už společně, nebo každý zvlášť, svou vlastní cestou a dokonale představují to, že každý je strůjcem svého štěstí a že každý může najít své místo ve světě.

Kniha je na můj vkus velmi oddychová, proto jsem jí využila jako takovou pauzu mezi fantasy knihami, které tak ráda čtu. Každopádně tím nijak nechci snížit její kvalitu, ba naopak. Autorka je nazývaná Kenem Follettem v sukních, což vypovídá o autorčiných kvalitách psaní historických románů. Román volně navazuje na předešlou knihu, Hlava světa. Kniha je též obohacena o mapu z 10. století, strom rodové linie Ottomanů a krátký popis a zařazení postav.
Vřele doporučuji.

30.12.2021 4 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Nikdynoc je kniha, která je především pro fanoušky young adult. Když pomineme jednu až dvě erotické scény, sprostá slova a smrt, je to typický příběh pro dospívající čtenáře. Postavy po sobě hází koblihy, aby odlehčily situaci u stolu, dávají si přezdívky, a mají pubertální poznámky. Bohužel je každá napínavá scéna zdlouhavě popisovaná a podle mého názoru až moc vleklá na to, aby dokázala někoho nadchnout. Dále jsou zde poznámky pod čarou, které jsou vcelku nepodstatné a nic by se nestalo, kdyby tam nebyly. Kniha má ještě dvě pokračování, ale mě to k nim nijak netáhne.

30.12.2021 3 z 5


Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Ken Follett je mistrem svého oboru a jeho kniha (Klíč k Rebece), co se úspěchu týče, není výjimkou. Velkolepě zasazuje příběh do skutečných událostí, které čtenáře nutí přemýšlet, byla to skutečně pravda? Já sama jsem se chtěla přesvědčit o faktech a věrohodnosti událostí, které se v knize odehrávají, a tak jsem si našla dokument o Rebece. Musím přiznat, že jsem ho musela po několika minutách vypnout, jinak by mi vše vyzradil.
Smekám před autorem a jeho dílem.

30.12.2021 5 z 5


Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

V předešlé knize jsem potají žádala spisovatelku, aby šla v knize více do hloubky, což se zde skutečně povedlo. Autorka nás zavedla až na hluboké dno Mariánského příkopu ztvárněné Reidovým a Louiným napětím mezi sebou. Bohužel nás tam autorka držela až příliš dlouho. I potápěč se musí opět vynořit a načerpat vzduch, aby mohl dál obdivovat krásu hlubin. Já se však až do tří čtvrtin příběhu zmítala v křečích na dně a přála si brzký konec všeho toho utrpení. Naštěstí mne konec zavedl opět bezpečně na hladinu a já se mohla v klidu nadechnout.

25.07.2021 3 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Knihu bych doporučila především mladistvým dívkám, které jisto jistě pobaví neomalená, servítky si neberoucí Louise a její upjatý, leč k uzoufání krásný Reid. I když se už nějakou tu dobu snažím knihám patřícím do kategorie young adult vyhnout, musím přiznat, že mne tento příběh příjemně pobavil, zvláště pak ona pasáž o prsaté Lidce. Přiznám se, že jsem si musela dělat i nucené pauzy, aby mi požitek z příběhu vydržel co nejdéle, což dělám jen ve výjimečných případech. Kniha by mohla nadchnout mladší čtenáře především díky své romantické lince, která činí 90 procent celého příběhu, což je skutečně velmi osvěžující, leč na druhou stranu ubrala možnost oživit knihu více o dobrodružství a náhlé zvraty, kterých v knížce bylo skutečně jen pramálo.
Abych to shrnula, vypravování na mě působilo poněkud zabarveně, jako kdyby obsahovalo růžové brýle a nepustilo vás tak více do hloubky. Veškerý děj tak působil velmi plytce a místy až i naivně. Takže když vlastně čtete pasáž, která do vás má už konečně vnést pocit vážnosti, s neutuchající euforií jím projedete jako rychlík v Tokiu a než si cokoli z něj uvědomíte, letíte dál na vlně rozjařenosti.
Tuto knihu buď milujete nebo nenávidíte.

23.06.2021 4 z 5


Vzpurná Vzpurná Iny Lorentz

Za mne průměrná kniha. Kdyby se spojil začátek s koncem a prostředek se vynechal, úplně by to za mě stačilo.

02.06.2021 3 z 5


Paměť Babylonu Paměť Babylonu Christelle Dabos

Tato kniha je podle mého názoru zatím na první příčce z dosud vydaných knih z této série. Je to docela překvapující, neboť miluji scény s Thornem a těch je tu obsaženo opravdu jen malé množství, přesto jsem byla mile překvapená napínavým dějem, který se točil jen kolem Ofélijininýho pátrání. Navíc se nám zde hlavní hrdinka představuje už ne jako nevinná oběť, ale jako sebejistá silná žena, která má svůj osud pevně v rukách.
Toť vše k mé recenzi a já nemohu jinak než Paměť Babylonu vřele doporučit.

03.05.2021 5 z 5


Zmizelí ze Svitu Luny Zmizelí ze Svitu Luny Christelle Dabos

Kniha mne opět (jako u předchozího dílu) velmi zaujala svým neotřelým námětem. Předchozí knihu jsem přirovnávala ke knihám Jane Austenové kvůli její silné romantické lince. Zde je však romantická linka lehce upozaděna detektivní zápletkou, která naše hrdiny silně poznamená a nás donutí sáhnout po dalším díle. Nemohu jinak než doporučit.

03.05.2021 5 z 5