Jasppy Jasppy komentáře u knih

☰ menu

Ta z katovny Ta z katovny Diana Štelová

Tak trochu duchařina, tak trochu tajemna, tak trochu napětí, tak trochu romantika. V tomto románu najdete všechno. Moc se mi líbily dobře spracovány dvě dějové linie. Rozhodně stojí si knížku přečíst.

04.07.2023 5 z 5


Válka se stromy Válka se stromy Jan Tománek

Krátký, ale přesto intenzivní příběh. Jak je na knížce uvedeno - trpce úsměvná kniha. Lépe bych to nenapsala. Ze začátku je kniha úsměvná, ale než si to uvědomíte, tak vás ten smích přejde. Také vás donutí se zamyslet a přehodnotit některé postoje. Doporučuji si ji přečíst.

03.05.2023 5 z 5


Vůbec o nic nejde Vůbec o nic nejde Barbora Vajsejtlová

Pohodové čtení. Sbírka krátkých povídek o lásce v jakékoliv podobě. Jak mezi manželi, tak například i mezi tchýni a snachou nebo matkou a dítětem. Rozhodně si myslím, že spoustu lidí by se mohlo s nějakou povídkou ztotožnit nebo v okolí má někoho, kdo byl v podobné situaci. Rozhodně stojí za to si knížku přečíst. A doporučuji si ji vzít například do městské dopravy, tím že jsou povídky krátké, tak jednu nebo dvě povídky za cestu v klidu přečtete.

24.04.2023 5 z 5


Když se stíny natahují Když se stíny natahují Jasmina Petlach

Příběh vypráví o jedné dívce, která vypráví jak se vyrovnala a přežila válku. Tyto příběhy bývají vždy silné a k zamyšlení. Nikdo kdo nezažil válku si nedokážeme představit, jak by jsme se zachovali v době jakékoliv války. Rozhodně to stojí k zamýšlení.

30.05.2022 5 z 5


Archa knih Archa knih Jan Tománek

Zajímavá kniha s ještě zajímavějším příběhem. V situaci v jaké se v dnešní době nacházíme, by se to klidně mohlo vyplnit. Dalo by se říct, že je to příběh na aktuální dění ve světě, které by nás v budoucnu mohlo potkat. Určitě vás kniha nenechá v klidu a budete ještě nad ni hodně dlouho přemýšlet. Co víc dodat? Pan spisovatel. Cokoliv od pana autora přečtu tak vím, že to stojí za to a opět mi to vezme dech a spánek. Můžu jen doporučit.

06.02.2022 5 z 5


Učytelskej Učytelskej Jaroslav Konvička

Humorný příběh o mladém učiteli, který bojuje s teenagery a překonává jejich nástrahy. Tak by se ze začátku kniha mohla jevit, ale postupně, jak víc příběh plyne, tak vede více a více k zamyšlení se. Nejen o českém školství a jak to v něm ve většině případě funguje, ale i v soukromém životě. Rozhodně tato knížka nenechá nikoho bez emocí a každý by si jí měl přečíst.

19.09.2021 5 z 5


Nihilista na balkonu Nihilista na balkonu Petr Holý

Kniha obsahuje pětici vynikajících povídek. Autorovy velký obdiv jak moderně, s humorem a paradoxně novely napsal. Povídky se mi hrozně líbily. Každá vás nejen pobaví, ale taky vás donutí se zamyslet. Rozhodně doporučuji k oddechovému čtení.

21.12.2020 5 z 5


Bokovka Bokovka Barbora Vajsejtlová

Autorka mě rozhodně přesvědčila, že umí nejen výborně psát pro děti, ale i dospělé. Myslela jsem si, že to bude jen nějaké oddechové čtení. I když se to tak ze začátku mohlo zdát, tak potom byla hrozně napínavá. Autorka bravurně popsala hlavní postavy. Ze začátku fandíte hlavní ženské postavě a na jednu stranu i chápete. A mužskou hlavní postavu zavrhujete, protože podvedl svoji ženu. Ale pak v průběhu čtení se ty pocity a názor úplně zpřeháže. A nakonec hlavní ženskou postavu, byste nejraději zavřeli do cvokárny a mužskou postavu litujete. Rozhodně ve vás tato knížka vyvolá spoustu emocí.

24.09.2020 5 z 5


Mamince se budeš líbit Mamince se budeš líbit Jaroslav Konvička

Tato krátká povídka se mi hodně líbila. Od začátku až do dokonce jsem byla v napětí, jak to skončí. Vůbec jsem se nenudila a ke konci až zamrazilo. Je tu další super česky autor, který píše opravdu čtivě. Budu se těšit na další knížky. Rozhodně doporučuji si přečíst.

17.08.2020 5 z 5


Muž z rodu vlka Muž z rodu vlka Stanislav Fatul

Pokračování fantasy mě hrozně bavilo. Příběh mě chytl hned od začátku a byl velmi zajímavý. Kniha se četla rychle, byly v ní samé akce a zvraty, tak jak to má u správné fantasy knihy být. Rozhodně doporučuji.

21.05.2020 5 z 5


Infernina touha Infernina touha Simona Součková

Tuto knížku napsala začínající úspěšná spisovatelka. Vůbec bych neřekla, že je to její prvotina. Knížka obsahuje několik příběhů o tzv. “Smrti”. Říkali jste si, jak Smrt vypadá? Z filmů si jí představujeme, jako zahaleného kostlivce v černém hábitu s kosou. Spisovatelka má však jinou představu a vyvede vás z omylu. Proč by Smrtka nemohla být mladá dívka, která bydlí v bytě a každé ráno vstane a jde do práce? Jednotlivé příběhy mě doslova vtáhly do děje a nutilo mě to se i zamyslet nad životem a smrtí. Tohle zobrazení Smrti se mi líbilo a bylo více reálné než ta smrt z televizí. A nemusíte mít vůbec strach, že by knížka působila smutným nebo deprimujícím dojmem. Je krásně napsaná. Rozhodně stojí za to si ji přečíst. Je to ten druh knížky, která vás pohladí po duši.

27.04.2020 5 z 5


Louka: Vábení do tajuplného světa Louka: Vábení do tajuplného světa Jan Haft

Vůbec jsem neměla ponětí, jak muže být louka důležitá. Některé druhy hmyzu, zvířat či rostlin žijí a rostou pouze na loukách. Tato kniha právě upozorňuje jak je důležité louky ochránit a jak moc jsou ohrožené. Rozhodně zajímavé čtení nejen pro milovníky přírody.

15.04.2020 4 z 5


Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Autor této knihy, se nechal inspirovat skutečným bestiálním vrahem z Československa. Není divu, že je tedy určena od 18+ roků. Vůbec jsem nevěděla, co od příběhu očekávat. Jen, že to bude brutální a nechutné. A ono to přesně takové bylo. Ale nebývají přesně takový ti masoví a sérioví vrazi - bestie? Když podle různých příběhů, co se stali, víme, čeho můžou být schopni? A tenhle příběh je o jedné takové bestii. Rozhodně čtení není pro slabší povahy, kvůli detailním popisům a zvláštním sexuálním choutkám.

31.03.2020 4 z 5


Jeden rok v životě včely Jeden rok v životě včely David Gerstmeier

Úžasná kniha, ne jen pro malé, ale pro všechny kdo mají rádi přírodu a chtějí se blíže dozvědět o včele. Dozvíte se tam spoustu zajímavých věcí, které jste o tomto malém stvoření třeba ani nevěděli. A taky jak moc jsou včely užitečné i když si to třeba neuvědomujeme. Je dobré to mít na paměti a připomínat si to. A ještě k tomu je krásné ilustrovaná a doplněna o nádherné fotky.

24.03.2020 5 z 5


Kirsten Kirsten Marek Kollár

Knížka je velmi zajímavá. Autor popisuje události v životech mladých teenagerů. Takže knížka je plná emocí, životních rozhodnutí a motivacích. Nad spoustou věci vás donutí se zamyslet. Ale není to jen knížka pro dospívající, ale pro všechny, kteří hledají pozitivní myšlenky.

05.03.2020 5 z 5


Dotyk draka Dotyk draka Stano Fatul (p)

Autor píše velmi čtivě a vůbec mi nedělalo žádný problém číst ve slovenštině. Tato fantasy kniha mě mile překvapila, vypraví o vlkodlacích, skřítcích a dalších nadpřirozených postavách bez kterých by správná fantasy knížka nemohla být. Ještě jsem žádnou slovenskou fantasy knihu nečetla a byla to chyba. Rozhodně tento slovenský autor je talentovaný a budu číst i další slovenské autory. Tato young adult kniha je pro víkendové odpočívaní jako dělaná.

25.02.2020 5 z 5


Píseň čepele Píseň čepele Nikola Tabačková

Tato prvotina od nadané začínající spisovatelky se mi hrozně líbila. Příběh se četl svižně a byl napínavý od začátku do konce. Když už si myslíte, že jste uhodli jak příběh bude pokračovat, tak se to celý úplně změní. Není divu, že tato knížka vyhrála cenu Wattys 2016 na Whattpadu, kde autorka píše.

29.01.2020 5 z 5


Jak jsem potkala Brusel Jak jsem potkala Brusel Kateřina Farná

Super a originální cestopisná knížka. Tato knížka není jen pro milovníky Bruselu, ale pro všechny, kteří se chtějí o Bruselu něco dozvědět. Autorka výstižné a vtipně popisuje známe i neznáme místa a dění v Bruselu. V knížce jsou zahrnuty spousty informací, které by vám žádná průvodcovská knížka neprozradila. Rozhodně doporučuji.

19.11.2019 5 z 5


Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Další šokující a strhující knížka úžasného spisovatele. Příběh vypráví drsné vyprávění mladého trampa, který se ocitl v pekle normalizačních lágrů. Míla vypráví jaké byly dny v pracovních táborech. Jak musel přežívat těžké pracovní tempo a týrání nejen z řad ostatních věznů, ale hlavně týrání a ponižování dozorců.~ Tuto knížku by si měl rozhodně každý přečíst. Příběh mě naprosto dostal a musela jsem si ho dávkovat postupně, protože jsem vstřebávala tu hrůzu co se dělo v pracovních táborech. Vůbec si to nedokážeme představit. Svoboda není samozřejmost.

17.11.2019 5 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Tentokrát se Ladislav Zibura vydává autostopem napříč Evropu, kde navštívil i nepříliš známá místa. Opět autor nezklamal a napsal své zážitky z cest vtipně i poučně. Knížku jsem přečetla jedním dechem a mám hrozně ráda jeho humor. Koho nebaví nudné cestopisné knížky nebo uvažuje, že by tenhle žánr chtěl číst, rozhodně knížky od Ladislava Zibury jsou tou správnou volbou.

06.11.2019 5 z 5