Muž z rodu vlka

Muž z rodu vlka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421580/bmid_muz-z-rodu-vlka-VgZ-421580.jpg 3 9 8

Knihy Lysanthys série

< 2. díl

Roky po obnovení mieru v krajine Lysanthia žije William so svojou rodinou ako roľník. Keď mu osud vezme to najcennejšie, vracia sa späť na cestu bojovníka. Ochranca je preč, poslední vlkolaci zmizli, a tak je krajina bez ochrany. Po vzore staršieho brata Drakea, aj William v osud veriť odmieta, preto sa rozhodne svoju vlastnú budúcnosť vziať pevne do rúk sám. Na to ale v krvavej pomste doplatia tí, ktorí jemu a jeho rodine skrížili cestu. Časom však prichádza na to, že popri invázii zo severu, sa v Lysanthii prebudili sily mocnejšie a staršie, než by kto predpovedal. Podarí sa mu zachovať si svoju ľudskú dušu a zachrániť to jediné, čo mu v tomto svete zostalo?... celý text

Přidat komentář

Vknihách
01.11.2021 3 z 5

Fatul zostal verný svojim veršom na začiatku kapitol a taktiež krásnemu historickému\ dobovému jazyku. 

Prológ bol síce dlhý,ale autor nám ukázal cestu a premenu Orwena(poznáme ho z predošlej časti) a jeho brata Ordena. Z oboch mladých princov sa stali veľmajstri polozvery, vedeli sa premeniť na ľudskú aj zvieraciu podobu a boli dôležití v ďalších udalostiach príbehu. Samotný dej sa odohráva niekoľko rokov po smrti Drakea,Williamovho brata. Tu je ústrednou postavou práve mladší z bratov. Celkovo vnímam tento príbeh ako voľné pokračovanie knihy Dotyk draka,resp. nie je nutnosť čítať ho(z môjho pohľadu), pretože to, čo sa dialo pred pár rokmi,je okrajovo spomenuté. Zjaví sa tu sčista-jasna postava podlej Heleny a to, akú spojitosť má so smrťou Willovej manželky a únosom dcérky,sa dočítate v knihe. Toto Stano veľmi dobre vymyslel, klobúk dolu. Bolo perfektné,ako sa spojili ľudia,vlky a medvede pre boj so zlom. Opäť autor vsadil na bojové scény, ktoré k takémuto akčnému fantasy patria. Kniha sa čítala dobre, vždy sa niečo dialo,Stano sa zlepšil v opise postáv a taktiež v ich opisoch správania, čo v predošlej časti pokrivkávalo a príbeh pôsobil akoby povrchne- ľudia umierali,ale čitateľovi to bolo šum-a-fuk. Vyzerá to, že autora len vychvaľujem,ale keby tento nápad dal napr. zahraničnému autorovi fantasy,vybúchal by z toho aspoň 500 stranovú knihu...lebo fantasy si žiada opisy. Fatul však stavil na akciu a vždy sa niečo deje,dni "pokoja" proste vynechá... Záver by mohlo byť šťastným,alebo aspoň uspokojivým v očiach čitateľa, nebyť epilógu, ktorý bol taký, aký má byť! Navnadiť čitateľa na ďalšiu časť série :)

Otázka na záver... všimli ste si v poďakovaní Dotyk draka, že 2. časť série Lysanthys sa mala volať Bozk vlka?

knizninadsenec
12.02.2021 5 z 5

Velmi hezký a zajímavý prolog.

Příběh je celkově zajímavý, hezký, poutavý, nepředvídatelný.
Hodněkrát mě překvapil mile i nemile.

Myslím, že je o hodně lepší než díl první a to se mi díl první líbil. Příběh se zkrátka posunul vpřed.

Jsou tam vlkodlaci, medvědodlaci, lidé, temné postavy - upíři a jiní.

Za mě skvělý příběh.

A i když je tam pár chyb v podobě spojených slov nebo nedokončené přímé řeči - uvozovky - ve čtení příběhu mi to nepřekáželo.


Treis
07.08.2020 odpad!

Výtisk Muže z rodu vlka jsem k recenzi dostala od autora, stejně jako první díl série Dotyk draka.
Druhý díl Dotyku draka jsem přijala k recenzi s tím, že mě zajímá, kam to autor posunul. Zcela subjektivně, bavil mě snad jen prolog ???? Pak už jsem to dějově tak nějak protrpěla, občas přišla nějaká scéna, která mě na pár vteřin vtáhla do děje, ale pak zase dlouho nic, děj celé knihy (a vlastně i série) byl monotónní a zároveň překombinovaný (upíři, vlkodlačí, medvědolaci atd.), postavy stále někam akorát chodily a vzhledem k tomu, že se čtenář nedozvídá žádné časové údaje, mapa v knize nemá měřítko atd., působí to dost nekonečně a čtenář nemá šanci si vzdálenost co i jen představit. Věcí, která je ale zcela objektivní, je práce korektorská. Vím, že po mých výhradách k prvnímu dílu mi autor psal, že v druhém bude odvedená lepší práce. Upřímně mi to přijde naopak ???? Nejen věčné typografické chyby - chybějící mezery, uvozovky a koneckonců i překlepy, ale často i mně - totiž Čechovi, který slovenské gramatice naprosto nerozumí - přišly některé věci přinejmenším podezřelé. A jak jsem koukala na jiné recenze, tak nejen mně. Občas mi nedávala logický smysl třeba i některá ze scén. Další výhradu bych měla k mapě, která je sice na první pohled pěkná, ale nenavazuje, velká část je jí tu dvakrát. To prostě... Nechápu. Určitě by to šlo vyřešit jinak, líp. To už by mi skoro přišlo lepší ji tam vůbec nemít, beztak je vlastně k ničemu, o tom ale dál. Je totiž jedna věc, která mě už vyloženě pobavila a souvisí také s mapou. Vím, že jsem po recenzi Dotyku draka psala autorovi, že v jedné scéně jdou postavy na jednu světovou stranu, ale na mapě je ono místo, kam jdou, na straně jiné. No, chybami se člověk učí, proto jsem to taky autorovi napsala, aby o tom věděl. Ale jakože... Aby ta samá chyba byla i v další knize. Ups, ten "progres" by mohl být znát i tady ????
A vlastně skrze problém se světovými stranami (v jednu chvíli jsem začala upřímně přemýšlet nad tím, jestli na Slovensku není východ a západ prohozený, protože mi to prostě už přišlo divné) jsem se dostala k detailnějšímu prohlížení mapy. A za a) jsem zjistila, že Delgarské vrchy jsou podle mapy na východě Lysanthie a ne západě, jak se píše v knize (a pokud se pletu, klidně mě opravte) a za b) na mapě druhého dílu jsou to pouze Delgarské rchy, někde uteklo písmenko. A myslím, že zrovna vychytat chyby na mapách je to nejdůležitější a zároveň nejsnazší, protože když možný budoucí čtenář otevře knihu, je mapa to první, co vidí. Takže bohužel nemohu pochválit ani tu.
***
Přijde mi, že už první díl jsem mohla (a nejspíš i měla) víc rozpitvat, ale přeci jen, byla to prvotina, a tak jsem přivřela oči a doufala, že autor dostojí svým slibům. Knihu - sérii - tak nemohu s klidným srdcem doporučit, pokud tedy nejste masochista jako já. Ono asi bude důvod, proč jsem ji četla rok, i mimo to, že jsem toho měla moc do školy ???? Za mě po stránce autorské i redakční / korektorské asi nejhorší série, co jsem kdy měla možnost číst.

oblakaknih
08.06.2020 3 z 5

3,5/5

Přiznám se, že jsem z tohoto dílu měla daleko větší strach, než z předchozího. Neměla jsem vůbec představu o tom, jak bude příběh pokračovat.
Do knížky jsem se ale začetla okamžitě!
Celkový děj mi sedl daleko více než u předchozího dílu. Přestože jsem občas byla zmatená a nevěděla jsem, kdo je kdo, tento příběh mi zůstane v paměti.
Dokázala jsem si oblíbit postavy, s hlavním hrdinou jsem prožívala celý příběh.
Prostě a jednoduše, všechno na tomto díle je lepší. Je zde vidět autorův neskutečný pokrok v psaní. To je asi i to, co mě na knize bavilo nejvíc.
Kniha se skvěle četla, přestože slovenština pro mě není úplně jednoduchá. Některé kapitoly na mě byly příliš dlouhé, ale to už je osobní názor.
Děj plynul hladce, občas tam byly zvraty, které mě dost překvapily. Stejně jsem ale měla problém se do děje pořádně vžít a soustředit se na něj.
V tomto díle byla taky spousta emocí, což jsem si moc užívala.
Opravdu se těším na třetí díl, protože podle tohoto to bude pecka!

enara4113
07.06.2020

Druhý diel sa mi určite páčil viac ako prvý. Narozdiel od prvého dielu ma to chytilo už pri prvých stránkach a tentokrát som ani nezabudla že som stále v prológu ????. Jedna z veci čo sa mi páčila už aj pri prvej knihe sú tie malé básničky alebo ako to nazvať na začiatku kapitól ????. Taktiež že na začiatku Wiliamn rozpráva taky mini príbeh o tom čo sa stalo v predošlej knihe čo mne dosť pomohlo ako rekapitulácia kedže ja velakrat zabúdam čo sa stalo ak si diely nečítam hneď po sebe ????.
Už v prvej kapitole som plakala a vôbec som to nečakala ????. Nebolo to naposledy.. ???? Neviem možno som iba precitlivelá ale niektoré časti knihy ma naozaj dostavali ????. Pre milovníkov Fantasy je toto naozaj dobre kniha na prečítanie. Každý si to nájde niečo čo ma vo Fantasy najradšej ????????????‍♀️ a určite sa nebude nudiť ????

Jasppy
21.05.2020 5 z 5

Pokračování fantasy mě hrozně bavilo. Příběh mě chytl hned od začátku a byl velmi zajímavý. Kniha se četla rychle, byly v ní samé akce a zvraty, tak jak to má u správné fantasy knihy být. Rozhodně doporučuji.

Cress
09.04.2020 2 z 5

Druhý díl ze série Lysanthys. Muž z rodu vlka byl rozhodně lepší než první díl. Kniha mě chytla hned na začátku a moc mě bavila. William byl sympatický hlavní hrdina a já potřebuju vědět, co bude dál. Jde vidět, že autor se od prvního dílu posunul a nabral víc spisovatelských zkušeností. Já jsem s knihou moc spokojená. Všem milovníkům fantasy žánru doporučuju.
4/5⭐

vandalindakova
10.10.2019 3 z 5

Muž z rodu vlka je už druhým dílem slovenského spisovatele, který pojednává o země Lysanthys. Knihu si autor vydává na vlastní náklady. Tímto bych mu chtěla poděkovat za poskytnutí jednoho výtisku na recenzi.

Ve výsledku mám z této knihy skoro stejné pocity a stejný názor jako na první díl. Stále je celá série v duchu poloviční pohádky či spíše nějaké báje, kterou si po několik desítek až stovek let budou vyprávět další generace. Řekla bych, že to knize dodává takovou magičnost. Na druhé straně je to naopak drsný příběh, kde umírá hodně lidí a je to skoro až nepříjemné. Jedna situace mi dokonce skoro vehnala slzy do očí, jak to bylo odporné.

Nevím proč, ale celou dobu jsem měla problém se nějak začíst. Je možné, že je to tím, že je kniha napsaná slovensky, u anglické jsem se také lehce musela nutit a přitom se mi příběh líbil.
Naopak konec je napsaný konečně tak, že jsem zvědavá, co se stane v dalším díle. Na závěr se prostě stane něco, co vám nedá spát.

Co mě možná trochu rozčilovalo bylo to, že hlavní postava byla jako nesmrtelný superhrdina. Kolem něj umíralo tisíc lidí a on všechno zvládl skoro sám, nebo se zrovna v tu chvíli objevil někdo na pravém místě a mohl mu pomoct, či za něj položit život a všechno mu tak nějak prostě prošlo moc jednoduše.

Naopak pozitivní věc je ta, že už zde začínáme mít lehce osvětlený ten jejich magický svět. V prologu je hezky vysvětleno, jak vznikají medvědolaci a vlkodlaci, a konečně to do sebe začíná zapadat.
Navíc se zde objevují další různí tvorové, nebo jak je nazývat, kteří dělají ten příběh zajímavějším.

Autorovy další knížky

Stanislav Fatul
slovenská, 1999
2018  41%Dotyk draka
2019  56%Muž z rodu vlka
2020  80%POZORnosť
2020  80%Slzy čarodejníkov

Kniha Muž z rodu vlka je v

Přečtených10x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x