Dotyk draka

Dotyk draka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372364/bmid_dotyk-draka-3Ql-372364.jpg 2 32 14

Knihy Lysanthys série

1. díl >

Príbeh prvej z Kníh Lysanthys sleduje prerod dvoch bratovna prahu dospelosti na zodpovedných a svedomitých mladých mužov, ktorí sa starajú o správny sled udalostí svojej milovej rodnej Lysanthie. Starší z nich Drake, putuje sám len v spoločnosti bieleho vlka, vodcu lesnej svorky až na vrchol, doslovne i metaforicky. Mladší z bratov William, sa ocitne v zajatí, no len čas ukáže, či sa bratia už ako mladí bojovníci za budúcnosť ich rodnej zeme vedia spojiť v boji proti temným silám, ktoré si po dlhých rokov väzenia nárokujú na Lysanthiu. Spoločnosť im robia poslední členovia národa vlčích mužov, traja vlkolačí bratia, ktorých úlohou je dozrieť na zrod nového z línie ochrancov. Podarí sa Drakeovi a jeho spolubojovníkom poraziť zlo mnohonásobne väčšie, akému čelil jeho predchodca? Prvý diel série novodobej slovenskej stredovekej fantasy literatúry Knihy Lysanthys nesie názov DOTYK DRAKA. Fatul je mladý slovenský spisovateľ, ktorého cieľom je obohatiť domácu fantasy tvorbu a priniesť jej klasické prvky v novom, modernom spracovaní. Román v sebe nesie skrytú jednoduchú myšlienku, ktorá príbeh mnohoráz pretne, tá myšlienka znie zodpovednosť. Nájde ju v sebe mladý ochranca Drake?... celý text

Přidat komentář

Vknihách
21.09.2021 3 z 5

Prvýkrát som sa začítala do knihy veľmi ťažko, pretože som čítala samotný prológ, ktorý má 29 strán a hrozne veľa postáv,hneď niekoľkokrát.
Priznávam,knihy som sa obávala. Vôbec nebola taká hrozná, ako sa mi javilo zo všetkých recenzií. Možno som divná, ale áno, Dotyk draka sa mi ako príbeh veľmi páčil,aj keď mal svoje muchy. A veľké! Veľkou pomôckou mi bolo vypisovanie si postáv a ich vzájomné vzťahy,lebo naozaj, v tejto knihe, vlastne v každej fantasy, je veľké množstvo postáv. Páčila sa mi samotná myšlienka vlkov a vlčích ľudí, bojovníkov, takisto škriatkovia a iné bytosti začlenené do príbehu. Na obálke jasné, že pôjde o rôzne súboje a tých bolo neúrekom. Už v prológu bolo niekoľko úmrtí. Táto knižka je celkom útla, má niečo cez 200 strán. Myslím, že ak by sa autor rozpísal poriadne, tento príbeh by bol hodný minimálne štyroch hviezdičiek a kniha by mala okolo 500 strán. Zaujala by oveľa viac čitateľov. Autor stavil na akciu,vyhol sa(možno z jeho pohľadu) zbytočným opisom a pozabudol na vývoj postáv, čo je trošku škoda.Ak nemáte radi veľké opisy, myslím si, že táto kniha bude vami ocenená, aj keď to nebude to najlepšie, čo ste kedy čítali.

knizninadsenec
12.02.2021 5 z 5

Z prologu jsem byla chvilku zmatená, ale později se to srovnalo :).
Příběh hlavního hrdiny je zajímavý (i těch vedlejších postav). Charakter některých postav jsem hned neodhadla správně. Děj je nepředvídatelný, originální a překvapí.
Kniha se dobře čte, je to hezké fantasy oddechové čtení.


Treis
07.08.2020 odpad!

V recenzi druhého dílu jsem se rozepsala více, tady snad jen napíšu, že série nestojí za ty peníze ani čas, který byste jí věnovali. Za sebe určitě nedoporučuji.

1605
05.08.2020 odpad!

Fuj! Absolutní ztráta času. Nemám co jiného k tomu říct.

Synovea
28.07.2020 5 z 5

Zaujímavý príbeh :)

Bookrožec
27.07.2020 odpad!

Tohle byla jedna z nejhorších knih, které jsem četla. Líbil se mi nápad s básničkama, ale jinak mě kniha vůbec nebavila. Bylo tam zbytečně moc postav a vůbec mě nebavila.

barbb8k
02.06.2020 2 z 5

Ze začátku jsem sice bojovala se slovenštinou, ale časem jsem ji přestala vnímat a už se mi četlo o poznání lépe.
Už prolog mě nalákal a zbytek jsem si také užívala.
Od děje se nedalo odrhnout, i když tu bylo více částí, které jsem chtěla přeskočit, protože mě úplně nebavily, ale našly se tu i takové, od kterých jsem nemohla jednoduše odejít.
Kniha byla podle mě originální a nelepší na celé knize byli vlkodlaci. Ty jsem si opravdu zamilovala.
Pokaždé jsem se těšila, jakou objevím básničku na začátku kapitol.

Konec mě strašně překvapil. Jakmile jsem knihu dočetla, asi hodinu jsem přemýšlela, cože se tam zrovna stalo?!?!?

Veronica.Faye
27.04.2020 2 z 5

Tento fantasy príbeh má potenciál, žiaľ je tam ALE. Chýba tam iskra, ktorá by ma vtiahla do deja. Nevedela som sa začítať. Podiel na tom mali aj občasné chyby a zlá štylistika. Všetko sa dialo rýchlo, každý bez vysvetlenia vedel kam ísť, kto má problém a čo robiť.
Pozitívom knihy boli texty na začiatku kapitol, ktoré to oživili a tiež sa mi páčili prastvoritelia. Verím, že pokračovanie je lepšie, to však viem ohodnotiť až po prečítaní.

nada3314
29.02.2020 4 z 5

Moje první slovenská fantasy od mladého autora @stanley_fantasyart pro mě velké překvapení. Ze začátku knihy je prolog, ten mě hned chytl, vůbec mi nevadilo, že je kniha ve slovenštině, právě naopak, moc sem si to užívala, miluji slovenštinu ???? Kniha je rozdělena do 14. kapitol, které jsou velmi akční. Po úžasném prologu jsem se nemohla začíst, ale od druhé kapitoly se děj rozjel a nesmírně jsem si příběh užívala. Moc děkuji za zaslání recenzního výtisku, velmi si toho vážím a knihu doporučuji všem fanouškům fantasy.

Jasppy
25.02.2020 5 z 5

Autor píše velmi čtivě a vůbec mi nedělalo žádný problém číst ve slovenštině. Tato fantasy kniha mě mile překvapila, vypraví o vlkodlacích, skřítcích a dalších nadpřirozených postavách bez kterých by správná fantasy knížka nemohla být. Ještě jsem žádnou slovenskou fantasy knihu nečetla a byla to chyba. Rozhodně tento slovenský autor je talentovaný a budu číst i další slovenské autory. Tato young adult kniha je pro víkendové odpočívaní jako dělaná.

Hania932
02.11.2019 2 z 5

Tak do této knihy jsem se upřímně musela dokopávat hodně dlouho. Ze začátku mi dělala problém slovenština, takže se kniha četla docela pomalu. Ze začátku jsme měla trochu zmatek v postavách, ale postupně jak jsem četla, tak jsem si postavy už dokázala zapamatovat. Příběh byl zajímavý a docela i čtivý. Líbí se mi ty 'básničky', které jsou u každné nové kapitoly. Jelikož já nejsem moc velký fanoušek fantasy, tak mě kniha zas tak moc nenadchnula. Ale myslím, že pro fanoušky fantasy je to skvělá a oddechová knížka.

Milujuknihy645
10.07.2019 5 z 5

Dokonalá kniha!

vandalindakova
16.05.2019 3 z 5

Příběh je napsán velmi čtivě, a i přesto, že je kniha napsaná ve slovenštině, tak se mi četla velmi dobře.
Když se nad tím tak zamyslím, tak je to jako mix GoTka, WoWka a podobných fantasy příběhu (co se týká atmosféry), akorát nahuštěné do jednoho krátkého příběhu. Spíše jsem to brala jako povídku, než obrovskou storku.
Ze stránky na mě dýchala atmosféra pohádky nebo báje, až na ten rozdíl, že tady neustále někdo umíral. ???? Ale přesto jsem měla pocit, jako bych četla pohádku, kterou si v Lysanthii vyprávějí.
V knize se párkrát objevily fajnové věty, které měly nejspíš za úkol čtenáře moralizovat a rozhodně byly zajímavé.
Jediné, co bylo škoda, že to bylo tak nacpané do sebe. Umělá bych si tam představit mnohem více popisů, pomalejší preskakování dějů a událostí. Tento problém šel vidět nejvíce na prologu, který byl šíleně dlouhý, ale paradoxně jsem měla dost velký problém se zorientovat.

Kdybych to měla shrnout, tak mě tato kniha mile překvapila, jelikož jsem neměla žádná očekávání.

oblakaknih
28.04.2019 3 z 5

Kniha Dotyk draka mě opravdu překvapila. Četla jsem totiž jen ty negativnější recenze.
Ze začátku jsem z ní byla dost rozpačitá, do děje jsem vpadla, a nevěděla, o čem je řeč. Navíc jsem měla neskutečný zmatek v postavách, ale během čtení jsem se nimi seznámila.
Prolog byl zbytečně dlouhý a necítila jsem z něj žádné emoce.
Později se začal příběh rozjíždět a opravdu mě bavil! Dokonce jsem si i vyznačila některé věty, co mě zaujaly.
Na to, že byla ve slovenštině, se četla moc dobře a rychle.
Kniha je jednoduše zpracovaná, což se mě osobně moc líbí! Velké plus za mapu a básničky (pokud to tak můžu nazvat) na začátcích kapitol.

Štítky knihy

prvotina

Autorovy další knížky

Stano Fatul (p)
slovenská, 1999
2018  41%Dotyk draka
2019  56%Muž z rodu vlka
2020  80%POZORnosť
2020  80%Slzy čarodejníkov

Kniha Dotyk draka je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x