Mamince se budeš líbit

Mamince se budeš líbit https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432444/bmid_mamince-se-budes-libit-dxd-432444.jpg 4 72 39

Alenka je učitelka. Tato „diagnóza“ jí na sebevědomí nepřidává. Večery tráví s knihami nad sklenkou červeného, protože kouzlo její osobnosti se patrně zatoulalo k někomu jinému. Nemá moc přátel a rozhodně nepatří mezi ženy, za kterými se každý otočí. Navíc ji maminka neustále kritizuje a srovnává s úspěšnější sestrou. Vše ale od základu změní náhodné setkání s elegantním gentlemanem Kristiánem, do kterého se Alenka bezhlavě zamiluje. Je až neobvykle zdvořilý, sečtělý a taky vzdělaný. Navíc má lukrativní zaměstnání, které však zůstává opředeno tajemstvím. Co když ale Kristián není tím, za koho se vydává? Může se za jeho jekyllovskou uhlazeností skrývat bezpáteřnost pana Hyda? Zatímco Kristián postupem času odhaluje svou pravou tvář, Alenka se mění…... celý text

Přidat komentář

Pechule
20.03.2023 3 z 5

Asi takhle - pro mě zvláštní kniha, která ve mně nic nezanechala, za chvíli nebudu vědět ani o čem byla. Nechci ji shazovat, svůj okruh čtenářů si najde, každému sedí něco jiného.

Emma27
08.10.2022 5 z 5

Kniha je zajímava,konec jsem nečekala.


babystar
12.08.2022 5 z 5

Nic není takové, jak se zdá. Ze slaďáku se pročtete do hororu. A jestli si myslíte, že taková Alenka neexistuje, tak vězte, že já jsem měla tu pochybnou čest se s podobnou Alenkou (taky učitelkou) setkat a měla jsem z toho půl roku noční můry. Jak to s "mou" Alenkou dopadlo nevím, ale za ten konec "knižní" Alenky dávám pět hvězdiček.

knihovniceS
10.01.2022 4 z 5

Mamince se budeš líbit
Krásná jednohubka na jeden večer. Pobavila jsem se. Beru to jako parodii na červenou knihovnu, která se promění v horor.
Příběh mladé učitelky angličtiny Alenky, které se nedaří v lásce, mezi kolegyněmi ve škole, ani v rodině. „Šedá myška“ bez temperamentu, večery tráví doma s knihou a sklenkou vína. Až jednou jí do cesty – přímo do louže „vjede vysněný princ“. Tady začíná změna, Alence se dvoří krásný mladý záhadný muž ... tajemný Kristián. Kristián Alence posílá dárky, objevuje se nepravidelně (je služebně na cestách) a je stále tajemný. Není jasné, kde bydlí, pro koho pracuje. Alenku mění k obrazu svému, stává se z ní divoch v milostných hrátkách ... Kam to až dojde si musíte přečíst sami. Úžasný děj, který mě nutil číst dál. Budete možná překvapeni jako já. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

zdehan
21.11.2021 4 z 5

Taková oddechovka neboli kávovka než vypijete kávu máte přečteno.

werick
30.08.2021 4 z 5

No..čekala jsem romantiku s dobrým koncem, ale konec mě velmi překvapil. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopila. Fajn knížka na jedno odpoledne k vodě

musivila
22.05.2021 3 z 5

Za mě trochu zvláštní kniha. Styl vyprávění mně úplně nesedl. Ale jelikož se jedná o krátkou novelu, vydržela jsem a dočetla do konce. Přeci jen jsem byla zvědavá, co se z toho vyklube. No, konec je opravdu překvapující a zajímavý.

Doubravka1975
14.05.2021 5 z 5

Taková miniknížka a podle anotace to vypadá na nějakou tu klasickou romantiku jako v pohádce o Popelce a na začátku i to tak vypadá, ale pak jsem se nestačila divit a na konci který jsem četla raději 2x mi spadla i brada

Knishtagram
09.05.2021 4 z 5

Kdybych nebyl tak zatvrzelý vůči českým jménům v knížkách, dal bych této knize pět z pěti. Každopádně se mi děj líbil tak moc, že bych se nebránil ani filmové verzi. Pokud jste viděli Sex ve městě a 50 odstínů šedi, budete stejně zdeformovaní jako já, když si během čtení budete představovat postavy z výše uvedených filmů. Alenku jsem si představil jako Carrie ze Sexu ve městě a postava českého Kristiána byla pro mě autentická s americkým Christianem Greyem. Z nevinné učitelky se vyklubala pořádná dračice a musím uznat, že jsem takový zvrat v druhé polovině děje vůbec nečekal! Naprosto mě to dostalo. Tato kniha spadá do kategorie knih, které bych si s klidem a bez studu četl i v městské hromadné dopravě.

S.H.
05.05.2021 4 z 5

Ten konec jsem si musela ověřit, protože mi to nedocvaklo, neuvěřitelný!

Aknel26
28.04.2021 5 z 5

Když jsem si tu malou knížečku přinesla z knihovny, čekala jsem podle názvu něco humorného. A ono ne tak docela.
Když jsem přečetla první stránky, usoudila jsem spíš, že to je parodie na sladké banální příběhy. A ono ne tak docela.
Když jsem přečetla polovinu, říkala jsem si, že to má být parodie na špionážní romány. A ono ne tak docela.
Posledních asi 50 stran jsem zhltla naráz a závěr mě tedy překvapil, nebo spíš šokoval. Je to čtivý, skvěle vypointovaný příběh.

Kexina
10.03.2021 2 z 5

Krátká zábava na jeden večer. Nijak náročné čtení, děj povětšinou odpovídá stylu "pro ženy" a tzv. překvapivý závěr až tolik překvapivý není.
Své čtenáře si kniha určitě najde, do mé sbírky "top" se ale nedostane, i když jednu hvězdičku protekčně přidávám za geografickou spřízněnost s autorem.

Knizectvi
12.02.2021 3 z 5

Vzal jsem si ji, protože miluju autorovu druhou knihu Kdysi dávno v budoucnu. A ano, tohle je něco úplně jiného, jak psal sám autor. Nebudu psát o čem příběh je. Bude lepší když do čtení půjdete aniž byste cokoli věděli. Protože kniha je sice maličká, ale o velká a prazvláštní překvapení v ní není nouze. Ja čekal obyčejnou romantiku, možná trochu komickou. Ale co jsem dostal ani vlastně nedokážu popsat. Ve výsledku se mi to líbilo docela dost, i když jsem si občas říkal wtf ???? Je to dobré, zajímavé čtení ne na moc dlouho. Autor je určitě schopný mnohem lepších textů, viz moje zamilovaná kniha z jeho klavesnice. Proto hvězdičkově hodnotím méně, ale slovně určitě musím říct, že kniha stojí za přečtení. Navíc ji pořídíte pod dvě stovky a určitě by stála i za více. Ja se budu těšit na další věci od autora a těm kdo ho neznají určitě doporučuju se k němu podívat.

Kudík
09.02.2021 4 z 5

Tak tohle bylo opravdu překvapivé. Sice se mi u Alenky nezdály všechny ty změny, ale závěr, resp. cca od 3/4 knihy byl opravdu překvapením. Jinak je to čtivě psaná kniha (možná spíše delší povídka), kterou jsem přečetla během chvilky.

katerina5544
11.12.2020 5 z 5

Pět hvězd za závěr. Kniha je čtivá, ale pro mě humorná nebyla, spíš naopak. Každopádně jsem nečekala co se stane a klidně by mohla být i delší, autor píše skvěle. Doporučuji!

Klesňa
14.10.2020 3 z 5

Nejdřív jsem se lekl, že mě čeká nějaký román ve stylu Deník Bridget Jonesové a po přečtení pár stránek jsem si to myslel dál :) Pak se ale děj úplně změnil a z příběhu ošklivého káčátka a prince vysněného se stalo něco více napínavého. Tam už si mě autor získal úplně a já četl dál. Na konci dokonce dojde k další změně a příběh se tak stal až děsivě reálným. Víc psát nechci, protože bych nerad něco prozradil. Za mě musím říct, že i když nejsem na romány, tak i první část se mi četla skvěle – autor píše opravdu čtivě a jeho plynulý příběh vás prostě vtáhne. Navíc jde spíše o takovou krátkou povídku, takže ji slupnete za den, stejně jako jsem ji slupl já. To, že se jako román jenom tváří, bylo příjemným zjištěním. Až jsem byl překvapený, kolik zvratů jde do takové kratší knihy nacpat. Takže za mě ano. Autorovi děkuji a gratuluji k této super povídce!

Jájinka
11.10.2020 3 z 5

Čtivá jednohubka.

mysterygirl
25.09.2020 1 z 5

Neskutecna blbost, ztrata casu
Nevím, jestli jsem cetla stejnou knihu, jako ctenari predeslych komentářů..

janina66
21.08.2020 5 z 5

Výborně čtivý příběh. V druhé polovině i napínavý. Konec velice překvapivý. Nevěřila jsem svým očím. Prostě velké bum, co autor dokázal v krátkém příběhu napsat.

Jasppy
17.08.2020 5 z 5

Tato krátká povídka se mi hodně líbila. Od začátku až do dokonce jsem byla v napětí, jak to skončí. Vůbec jsem se nenudila a ke konci až zamrazilo. Je tu další super česky autor, který píše opravdu čtivě. Budu se těšit na další knížky. Rozhodně doporučuji si přečíst.