Válka se stromy

Válka se stromy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496423/bmid_valka-se-stromy-mRj-496423.jpg 4 72 32

Trpce úsměvná kniha, ze které vás bude mrazit. Stárnoucí manželé Novákovi si užívají svůj poklidný maloměstský život, dokud si osud neusmyslí, že jim ho – stejně jako dalším osmi miliardám lidí – úplně převrátí naruby, protože zkrátka začnou padat stromy. Banální a ve své podstatě vtipná událost, která ale dokáže roztočit vír naprosto absurdních událostí, kterým rodina musí čelit. A ochranné přilby jsou jen začátek… Hořce parodické podobenství o současném světě, který se stále více a více vymyká z kloubů.... celý text

Přidat komentář

Hakl54
14.09.2023 5 z 5

Při čtení si uvědomíte, že válka se stromy již nastala. Nevěříte ? Stačí, když auto nezodpovědného šíleného řidiče nabourá do stromu a již se kácí vše podél silníce.

Noneta
05.09.2023 odpad!

Velice pravděpodobně za dva dny napsáno, za hodinu přečteno. Běhal mi opravdu mráz po zádech, ale asi jinak, než zamýšlel autor. Nechápu smysl tohohle bizáru, ale máme demokracii. Každý si může psát co chce a tak je to naprosto v pořádku.


PetrKral
28.08.2023 5 z 5

Výborná a vtipná kniha! Skvěle se podle reakcí pozná, u koho tne do živého.

iv.ča
17.08.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Opravdu to stojí za to si to přečíst.

Lenka4
11.08.2023 3 z 5

Velmi výstižné. Jak dlouho vydrží jedinec vzdorovat systému, když se i jeho nejbližší nechají postupně zmanipulovat? Literární zpracování je, žel, dost slabé.

Aaloha
16.07.2023 5 z 5

Ano, takové to tu bylo a pokud se necháme ovládat strachem, kterého politikové využijí proti nám a budou nám nařizovat nesmysly v náš prospěch, bude to tu zase. Tato kniha je smutné shrnutí doby doby covidové :-(

gabriela8704
11.07.2023 5 z 5

Toto jsou naše dějiny. Ze začátku slušný vtip a nakonec horor a triler v jednom. Z úsměvů do pláče,kam až hloupost, vymyvani mozků lidi dohnala.

Ke konci jsme odstavili rádio i televizi a žijeme tak do teď. A víte, že nám to ani nechybí? Film si pustíme i bez reklam a muziku bez zpráv.

JirkaKolář
21.06.2023 odpad!

(SPOILER) Kniha je útlá, nudná, slohově na úrovni druhého ročníku žáka střední školy se spoustou klišé, upachtěných dialogů. Nechci hledat v rádoby sci-fi nějaké složité logické konstrukty, ale alespoň trošku konzistence v příběhové lince by neškodilo. Těžko to označit za literaturu, bohužel. Jediné zajímavé na knize je vcelku zdařilý booklet. Jestli nejste sektářský zastydlý infantilní antivaxer a obdivovatel autora parazitujícím na strachu lidí (dnes už ze všeho), tak si po přečtení knížky položíte jednoduchou otázku PROČ??? A je jedno jestli budete pokračovat...tak kniha vznikla nebo... jsem ji četl atp. Vzhledem k "úrovni" knihy si ji autor musel vydat sám - není se čemu divit. Literárně hodnotím odpadem, za obálku bych jednu hvězdu dal, ale nakonec ... PROČ? Kniha pravděpodobně stejně skončí v propadlišti dějin, stejně jako (na strachu občanů vyžebrané) miliony korun z účtu Zdravého foŕa, které si autor a jeho spřízněný advokát nenápadně stále odčerpávají z transparentního účtu dva roky nečinného spolku.

D.D.Gabrová
05.05.2023 5 z 5

Tato, na pohled zdánlivě "malá", kniha předčila veškerá moje očekávání. Minimalisticky vykresluje naši minulost, přítomnost, i možnou budoucnost. Mezi řádky jasně vnímám zásadní otázky, na které by měl každý člověk odpovědět sám sobě... Válku se stromy tímto přidávám na pomyslnou poličku nejlepších knih, které jsem kdy přečetla. Je skvělá.

Jasppy
03.05.2023 5 z 5

Krátký, ale přesto intenzivní příběh. Jak je na knížce uvedeno - trpce úsměvná kniha. Lépe bych to nenapsala. Ze začátku je kniha úsměvná, ale než si to uvědomíte, tak vás ten smích přejde. Také vás donutí se zamyslet a přehodnotit některé postoje. Doporučuji si ji přečíst.

Jajina564
29.04.2023 5 z 5

Úžasné a dnes i realistické...

Angie29
22.03.2023 5 z 5

Geniální. Kdybych knížku četla před více než třemi lety, od srdce bych se příběhu zasmála. Dnes mi bohužel úsměv hořkne na rtech...

cornetka
09.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale na mě až moc nereálné. Na druhou stranu pěkný příklad toho, jak se lidé nechají lehce ovlivnit médii.

baji42
06.03.2023 2 z 5

Kniha slibovala, že vás z ní bude mrazit. Bohužel, možná někoho mrazilo, mě ne. Od tohoto autora už jsem něco četla, pan Tománek si vybírá závažná témata, ale jeho styl mi nesedí. Nevím, jestli je to záměr, ale chvílemi mi přijde tak naivní, jako by to psal nějaký student, zkoušející poprvé své literární dovednosti. A rovněž námět mi nepřišel příliš originální, podobné už tu byly, i když uznávám, že přijít s něčím novým, je stále obtížnější.

zandu
05.03.2023 5 z 5

Masakr.

harena
20.02.2023 5 z 5

Skvělá kniha, moc se mi líbila.Nejprve úsměvná, pak je člověku víc a víc smutno. Pouhých 150 stran stačí, aby se člověk znovu zamyslel. Poučíme se? Těžko, čím víc se člověk bojí, tím lépe se ovládá, to se přece ví a s tím se pracuje.
"Každá lež zdůvodněná obecným blahem, která se omílá dost dlouho dokola, dokáže své."
Proč si neosvěžit vzpomínky? Perfektní kniha, čtěte.

LéňaM
28.01.2023 5 z 5

Knížečka na jeden večer, která má hloubku.
Jsou lidé kteří nebudou souhlasit a knihu zatracovat, a jsou lidé kteří se zasmeji a nakonec zamacknou slzu nad tím co bylo, co chtěl autor říct.
Je smutné jak se lidé nechávají zmanipulovat. Bohužel to tak bylo, je a bude.
Pro mě skvělá kniha.

666Jitka
25.01.2023 5 z 5

Knihu jsem začala číst jedné noci, když jsem nemohla usnout. Hned po pár stránkách jsem byla za tuto volbu velice ráda. Jan Tománek velice zábavně parodizuje nedávnou dobu covidovou. Varovné poselství je v knize na každé stránce přítomné a autor nám nastiňuje, kam až bychom se jednou mohli dostat, pokud budeme jako přiblblé ovce vše jenom odkývávat bez toho, abychom zapojili mozek. Snadno se pak staneme součástí absurdního totalitního soukolí, ze kterého je jen těžká cesta zpět k rozumu a svobodě.

martin9072
30.12.2022 5 z 5

Kratičká jednohubka, která se s trochou nadsázky podobá Spartě nebo držkové polívce - buď ji milujete nebo nenávidíte. Karikatura absurdity dvou let Covid games, vtipně popsaná, hezky zvolené archetypy, které jsme v kovidí společnosti potkávali denně.

AnnaR.
27.12.2022 1 z 5

Stačilo okopnout tiskovky probíhající během covidu, popsat to, co jsme během té doby zažili všichni, akorát nahradit vir stromem. Nic víc, nic míň - bohužel... Konec mi silně připomínal Stepfordské paničky. Takže nic objevného, navíc styl psaní byl na úrovni slohové práce žáků střední školy (maximálně). Po přečtení knihy Probuzení od Laurenta Gounelle musím svůj komentář doplnit. Nevím zda jde o náhodu, či že jeden opisoval od druhého, jelikož obě knihy vyšly ve stejném roce a tématem jsou totožné. Ale ve srovnání s druhou jmenovanou vyznívá Tománkova kniha jako povrchní škvár.