Infernina touha

Infernina touha https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440701/bmid_infernina-touha-AJV-440701.jpg 4 15 12

Infernina touha obsahuje 15 povídek a je to kniha o lásce. Ovšem, nenechte se mýlit a nečekejte literaturu z červené knihovny. Hlavní hrdinka pracuje pro netradiční cestovní společnost a posílá svoje klienty do destinací, odkud není návratu. Někdo cestuje rád, jiný ne. Při jednom rozhovoru se zákazníkem Inferna zjistí, že v jejím životě něco chybí a začne po tom zoufale toužit. Chce to poznat, zažít, mít to pro sebe. Je to láska! Jenže mohl by ji mít někdo rád, když má tak zvláštní povolání? Cílem autorky bylo čtenáře oslovit s příběhy, které proboří bariéry a tradiční pohled na smrt. S fantazií, nadhledem a černým humorem se můžete ponořit do světa "pohádek" pro dospělé a poznat, že i Smrt může mít srdce na dlani.... celý text

Přidat komentář

evca7271
19.02.2024 4 z 5

Povídky se mě moc líbila a ilustrace byli také moc pěkné.

Abako
16.10.2020 4 z 5

Infernina touha je hodně netradiční kniha povídek na téma, které je pořád ještě tak trochu tabu. Smrt k životu patří, ale my se snažíme ji ignorovat, zapomenout na ni, a pokud na ni myslíme, vykreslit ji jako něco strašlivého. Co když je to ale mladá přitažlivá citlivá dívka, která má pro svoje "zakazníky" nejvysší pochopení? Infernu si dejte, je výborná!


gmc84
03.07.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek a udělala mi velkou radost. Vzápětí jsem totiž zjistila, že se jedná o povídkovou sbírku na neobvyklé téma, a to mě zaujalo. Povídky jsou krátké a místy mírně "ostré", ale právě tento fakt je podle mne činí bohatými. Stručnost autorky navádí čtenáře k úvahám nad různými tématy a také k tomu, aby si k jednotlivým příběhům něco domyslel. Předpokládám, že to bylo autorčiným záměrem, a tím si mne získala na svou stranu. Mám ráda knihy, které vybízí čtenáře k tomu, aby využil svou fantazii a představivost. Dávám pět hvězdiček a vůbec mi nevadí, že je kniha špatně vyhotovená, jak zmiňují komentáře níže. Vždyť to má skromný náklad sto kusů, což nejspíš posloužilo hlavně k radosti autorky, její rodiny a drobnou hrstku příznivců ( včetně mne). I kdyby to bylo kdovíjak špatné, určitě to nemůže poškodit náš bohatý knižní trh. Moje teta vždy říkala, že každé zboží má svého zákazníka. Já bych si dovolila zakončit svůj komentář něčím podobným : "Každá kniha má svého čtenáře!" Někomu se prostě líbí a někomu ne. Mě se tato kniha líbila :)

ZuKo
24.05.2020 5 z 5

Na knížku jsem narazila v jedné FB skupině a objednala. Krásné ilustrace a téma mě přinutilo přemýšlet. Někdy člověk šáhne po knížce, která mu má něco sdělit. To, že text v knize je špatně zarovnám nebudu tady hodnotit. Pro mě ty ilustrace a i příběhy jsou to co získalo moji pozornost a 5 hvězdiček.

Nailo
19.05.2020 1 z 5

Jedná se o prvotinu vydanou samonákladem.
Osobně bych knihu jen kvůli tomuhle nezatracoval, ale bohužel sazbu má dílko opravdu zlou a nedokážou to zachránit ani ilustrace. Námět knihy lehce připomíná seriál Mrtví jako já, avšak Infernina touha není tak komediální. Kniha mě nijak zvlášť nenadchla a většina povídek mi přišla naprosto prázdná a nic neříkající. Můj osobní názor je ten, že si autorka pro začátek ukousla příliš velký krajíc a psala velmi nahodile a bez rozmyslu. Tím myslím, že si předem nesepsala reálie a základy logiky fungování Infernina světa. Dávám jednu hvězdičku za odvahu.

Corly
16.05.2020 5 z 5

Do knihy jsem se moc nehrnula, protože se upřímně smrti, a všeho kolem ní bojím. Tomuto tématu se prostě vyhýbám. A teď jsem najednou překvapená. Autorčino podání není vůbec zlé. Hned po první povídce jsem byla zvědavá, co bude dál a nemohla jsem přestat číst. Moc se mi líbilo, že to bylo takové jiné a zvláštní zároveň. Lehce se to četlo. Až tak, že jsem najednou na konci zjistila, že jsem nadšená, i když jsem se toho tolik „bála“. Knížka je hezká i vizuálně včetně uměleckých ilustrací, které jsou uvnitř, i když upřímně nejsou přímo můj styl. Hlavní hrdinka mne od počátku byla sympatická. Její kolega už méně – byl moc „dokonalý“. Nejvíc se mi líbily povídky Infernina touha, Pohled z věže, Drobeček, Mikulášská nadílka, Stín z temnoty, Začátek a konec a Na procházce. Líbilo by se mi, kdyby kniha měla pokračování...

spacirka34
15.05.2020 5 z 5

Úžasné, chytlavé a prostě "moje téma". Do příběhu jsem byla kompletně vtažena. A to nepíšu jen proto, že znám autorku osobně, ale protože je to prostě fakt. Jen tak dál. Těším se na další dílka.

Sedivak76
09.05.2020 odpad!

Tak ted to bude bolet....
Autorka vystudovala pedagogiku(!) a pracuje ve firme ktera vydava knihy...to tam dela uklizecku?Protoze sazba je tak spatne udelana,ze mi krvacely oci.
Ale k obsahu...je to jako citanka pro mentalne zaostale deti.
Naprosto bez emoci,asi jako hlaseni z amplionu na nadrazi.
Povidky jsou kratke,nektere jsou extra spatne,kde logika nedostala prostor ani na dva prsty.
Za me opravdu,ale opravdu hodne spatna kniha,dobra tak leda jako podlozka pod lednici....

Scheila
03.05.2020 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Smrt je stále smrt a je asi jedno zda vypadá jako kostra, nebo jako krásná dívka, je pravda že ale z dívky nejde strach ale krásné konejšivé a uklidňující pocity. Moc se mi ten nápad líbí, že než umřete přijde si pro vás a je na vás milá a empatická... Moc hezky myšlený.

Kamila262
30.04.2020

Kniha mě příjemně překvapila.Ze začátku mi přišly kapitoly,příliš krátké,ale šlo jen o to si zvyknout.Zvláštní uchopení smrti.Kniha se mi líbila.

Jasppy
27.04.2020 5 z 5

Tuto knížku napsala začínající úspěšná spisovatelka. Vůbec bych neřekla, že je to její prvotina. Knížka obsahuje několik příběhů o tzv. “Smrti”. Říkali jste si, jak Smrt vypadá? Z filmů si jí představujeme, jako zahaleného kostlivce v černém hábitu s kosou. Spisovatelka má však jinou představu a vyvede vás z omylu. Proč by Smrtka nemohla být mladá dívka, která bydlí v bytě a každé ráno vstane a jde do práce? Jednotlivé příběhy mě doslova vtáhly do děje a nutilo mě to se i zamyslet nad životem a smrtí. Tohle zobrazení Smrti se mi líbilo a bylo více reálné než ta smrt z televizí. A nemusíte mít vůbec strach, že by knížka působila smutným nebo deprimujícím dojmem. Je krásně napsaná. Rozhodně stojí za to si ji přečíst. Je to ten druh knížky, která vás pohladí po duši.

Měňavka
26.04.2020 5 z 5

Monika Procházková: Je to milá knížka na citlivé téma. Pokud se chcete na smrt podívat trochu jinýma očima, než jsou lidé většinou zvyklí, budou se vám povídky určitě líbit. Jsou to krátké příběhy, ve kterých se Inferna potkává s různými lidmi, které je třeba vyprovodit, každý z jiného zázemí, s jiným životním příběhem - vdova, která se těší za svým mužem, mladá sebevražedkyně, trestanec čekající na rozsudek smrti, žena při těžkém porodu, účastníci dopravních nehod a další a další, kteří musejí odejít, ať chtějí, nebo ne. Inferna má jasné instrukce, postupy se nemění a ona pracuje spolehlivě. Svou práci dělá dobře. Co se ale stane, když její zaběhnutou rutinu někdo naruší a pokusí se změnit po staletí stejný řád?

Štítky knihy

prvotina povídky láska smrt stáří potrat trest smrti romantika fantasy

Autorovy knížky

Simona Součková
česká, 1979
2020  81%Infernina touha

Kniha Infernina touha je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x