Spisovatel Otomar Dvořák sepsal tuto historickou ságu o svých předcích a tato obsáhlá sága se čte jedním dechem a je to neuvěřitelně poutavé a dokonale napsané čtení.
Kolotoč Svět je rozdělen do tří dílů, kdy se hned na začátku knihy seznámíme s dědečkem, tulákem Maxmiliánem Routem a nejen s ním a ocitneme se na konci devatenáctého století.
Postupně prožíváme osudy generací rodin až do roku 1950. Poznáváme jejich životy. Životy lidí, kteří žili v nelehkých podmínkách, v nelehkých časech a jsou psané bez příkras, psané však lidsky, psané srdcem, psané přesně tak jak to mám ráda.
Pan spisovatel tuto knihu psal téměř celý svůj život a podle mě, se mu moc povedla.
Jsem moc ráda, že jsem si knihu opatřila.
Kdo má rád historické romány, věřím, že tento román, těchto téměř šest set stran si maximálně užije do poslední stránky.
Pokud máte rádi tento druh literatury, tato historická sága by Vám rozhodně neměla uniknout.
PS: "Šťastný, zdravý a čtivý rok 2026 má čtecí knižní rodinko!"
Věčná Slavia je pro všechny fanoušky fotbalové červenobílé hrdosti, síly.
Tato kniha je doslova nabitá informacemi o tomto sešívaném klubu. Je v ní více psaní než fotografií a to se mi moc líbí.
Dozvíte se o historii tohoto klubu, o hráčích, ale objevíte v ní také statistickou přílohu zápasů nebo dokonce slávistické chorály a písně.
Přidám jeden chorál, který v knize nenajdete, je z těch nových a je můj nejoblíbenější.
"Už když příjdem na svět, tak moc dobře víme,
Slavie je náš klub, kterému fandíme,
něco jako droga, je to závislost,
červená a bílá té nikdy není dost!"
Zaklínač je má první knižní sériová láska a tak je jasné, že mi tento díl rozhodně nesměl k přečtení scházet.
Do Geralta z Rivie se nedá nezamilovat, aspoň u mě to byla láska na první dobrou a jsem moc ráda, že jsem si ho opět mohla připomenout a dozvědět se o počátcích této legendy.
Mám radost, že se tato kniha, dle mého názoru nejen perfektně povedla, ale také z toho, že díky této knize je můj milovaný Geralt - Zaklínač znovu připomenutý a znovu ožívá jeho cesta, jeho životní příběh.
Rozcestí krkavců je další naprosto božskou knihou, ale nesmím také rozhodně zapomenout vyzdvihnout opět nádherné černobílé kresby, které jsou opravdu naprosto skvostné, díky ilustracím od Jany Komárkové.
Je pro mě nádhera číst tak skvělé čtivo a k tomu si ještě prohlížet tak krásné, naprosto famózní kresby.
Celou kompletní sérii Zaklínače jsem věnovala mé dospělé dceři, protože si už také moc Geralta zamilovala.
Věřím, že bude dál tato knižní série dokonalou četbou nejen pro ni, ale také pro další a další generace čtenářů.
Severní den se mi moc líbil a tak jsem si nemohla nechat ujít ani pokračování, knihu až s tajemným názvem Nachová temnota.
Tentokrát obal knihy nesvítí měděně, ale stříbrně a jelikož zbožňuji stříbro a fialovou barvu už samotná kniha se mi na první pohled moc zalíbila.
Při jejím otevřením opět spatříte naprosto kouzelnou mapu, která nám knihu také uzavírá a připomene nám Nordtag - Severní den.
Barvu papíru, styl písma, krátké kapitoly, srozumitelně psaný text, to už nyní u knihy také moc oceňuji a pan Ondřej Blaho to u mě vše splnil na výtečnou.
Nejdříve se krátce seznámíme s tím co se odehrálo v předešlé knize Severní den a pak se začteme do dalšího napínavého příběhu, ve kterém se pro nás známé hlavní postavy vydávají na cestu a putují zpět na sever.
Cestu jim zkříží nepřátelé, nečekané události, ale také tvorové ne zrovna všichni z masa a kostí nebo rozbouřený oceán..., ale také nebe není jejich cestě příliš nakloněno, protože se rázem ocitnou právě ve zmiňované nachové temnotě.
Nebudu více prozrazovat, budu už jen definovat přesně - pokračování série Severní den se povedlo a obě knihy si řadím do dokonalých sci-fi knih.
Moc se těším na třetí díl s názvem Architekt hněvu, kterého se už nemohu dočkat, ale ještě si na něj musím nějaký ten čas počkat.
Ondřej Blaho prostě píše naprosto fantasticky a mimo jiné se mi moc líbí, jeho krásné poděkování na konci knihy:
"Jsem vděčný za to, že mám život, jaký mám. Díky všemu a všem, kdo do něj patří."
Jaroslav Ježek - Jiří Voskovec - Jan Werich - Osvobozené divadlo.
Tyto tři mušketýry legendy, by měl každý znát. Aby tomu tak bylo, může Vám v tom pomoci i tato úžasná kniha, která nás seznamuje s geniálním a vynikajícím muzikantem, skladatelem, umělcem Jaroslavem Ježkem.
Kniha obsahuje mnoho krásných fotografií, které nám mimo jiné představí Jaroslava Ježka a jeho rodinu, například maminku Jaroslava Ježka nebo jeho sestru.
Dozvíme se o tomto výjimečném člověku spoustu informací. Třeba také to, že to byl dobrý přítel mnoha osobností, ale především obyčejných lidí.
Mám za to, že v dnešní době tu schází spoustu vynikajících lidiček, kteří nás dřív bavili, skládali pro nás vynikající muziku, písně, hráli ve filmech, psali neobyčejné knihy, vynikali ve sportu...
Říká se, že každý je nahraditelný, ale opak je aspoň pro mě pravdou. Pro mě nikdo není nahraditelný, protože každý z nás je něčím výjimečný a každý z nás je jedinečná a výjimečná osobnost.
"Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, neb nikdy nikdo neví, co se může státi."
Od mládí mě zajímá historie, fascinují mě kameny, pyramidy, archeologie. Na doporučení mého knižního přítele jsem si obstarala tuto knihu a udělala jsem víc než dobře, našla jsem v ní i informace, o kterých jsem doposud ani netušila.
V této knize se dočtete o historii naší země, fakta, ale i domněnky, protože je samozřejmě velmi těžké a nelze ani všechno přesně definovat.
Kniha obsahuje černobílé fotografie, kreslené náčrty, ale také se mi moc líbí třeba schématická mapka, kde Jaroslav Helšus ve svém průzkumu objevil a nakreslil právě tuto mapku megalitických míst v okolí Roviny. Oceňuji totiž v každé knize mapy a kreslené náčrty, zbožňuji je.
Jsem ateistka, odmítám jakoukoliv víru, v mnohé nevěřím, ačkoliv miluji scifi a mnohé o čem se dřív psalo se stalo již skutečností, přesto jsem přesvědčena, že na světě jsou věci mezi nebem a zemí a to nám nastiňuje také obsah této knihy.
Je pro všechny ty, které zajímá historie, minulost, mají rádi tajemství a záhadno, ti si pěkně počtou.
Kdo má v oblibě historické romány, rozhodně by mu neměla uniknout paní spisovatelka Rebecca Gablé a s ní tato knižní série.
Úsměv Štěstěny, Strážci růže a Hra králů jsou pro mě dokonale napsané knižní bestsellery a věřím, že je objeví víc a víc čtenářů. A aby se tak mohlo stát, moc ráda k této knižní sérii píšu komentář.
V knihách se seznámíme s fiktivním rodem Waringhamů, ale jsou v nich skutečné historické události.
Tato knižní historická bible stejně jako předešlé díly, nám představuje nádherně sepsané dílo.
Tentokrát se ocitneme v Londýně v roce 1455, kde se seznámíme s novým hrabětem Julianem z Waringhamu a prožijeme další historický příběh.
Na konci knihy neschází chronologický přehled událostí od roku 1455 až do roku 1485.
Rebecca Gablé je neobyčejná, skvělá spisovatelka a jsem moc ráda, že její tvorba mi neunikla.
Při srovnávání a vybírání mých knih, kterými nyní obdarovávám lidičky, kteří jsou mému srdci nejbližší, jsem objevila tuto mou velmi oblíbenou knížku plnou krásných a trefných mouder.
Najdeme v ní moudra o životě, člověku, věcech, myšlení a slovu, o poznání a vědě, o pravdě a lži, o muži a ženě, o lásce, nevinnosti, o umění..., najdeme v ní prostě spoustu moudrých slov o všem.
Měl by si ji přečíst snad každý, je totiž naprosto dokonalá.
"Vědoma pravdy se mysl jen smála pomluvám lživým."
" Kéž bych se mohl pomstít!
Ale ona se mu vymstí jeho povaha."
"Zlu přec ustoupit nesmíš, jen s odvahou zaútoč na ně!"
"Skutečná přátelství jsou věčná."
"Mysli na to, jak je život krátký."
"Žij a připomínej si smrt,
čas letí, a to, co říkám, není už tady."
"Smrt je odpoutáním od všech bolestí a hranicí, kterou již naše utrpení nepřestoupí, smrt nás ukládá do onoho klidu, v němž jsme spočívali před svým narozením."
Báječný a hořký rok 1968 je shrnutí událostí přelomového roku v našich dějinách.
Jaký byl tento rok ve sportu, v hudbě, ve filmu, události z vesmíru, jaká byla móda, ale i lehká erotika, rozhovory s osobnostmi..., to a mnohem víc v této knize najdete.
Perfektně vypracovaná, napsaná kniha, dobové fotografie, ústřižky z novin, také písničky, prostě naprosto skvělý obsah.
Knihu daruji mé mámě k svátku, bojovnici, která by si zasloužila medaili za statečnost, lásku a obětavost.
Táta už je na druhém břehu přes šestadvacet let, byl to bojovník za svobodu a mám za to, že by se mu tato knížka líbila, aspoň stejně tak, jako se líbí mně.
"Stačí jen jeden krok kupředu, aby ten, kdo nám stál po boku, nám stál v zádech."
Chcete své ratolesti, vnoučata nebo sebe naučit hrát na kytaru?
Tak právě koukáte na skvělou knihu pro všechny malé začátečníky, ale nejen pro ně, je také pro ty, kteří se chtějí naučit na kytaru hrát.
U táborového ohně kytara nesmí rozhodně scházet a tak také každý tulák - tramp - čundrák, by se mohl chtít naučit hrát a zahrát si na "sladké dřevo" Červenou řeku, Zlaté střevíčky nebo Tisíc mil a uvnitř tohoto knižního skvostu jsou i tyto skvělé písně a návod jak je zahrát.
Než však uděláte první krůček ke hraní na kytaru, je dobré se s tímto nástrojem opravdu krůček po krůčku seznámit.
Dozvíte se spoustu informací jak vybrat pro sebe vhodný nástroj, naučíte se kytaru chytnout a držet. Což je moc důležité, protože je to stejné jako s Vaší životní láskou, musíte ji poznat, osahat si ji, musíte společně splynout a držet si ji tak, aby Vám spolu bylo už moc hezky napořád.
Jak si kytaru naladit, jak si vyměnit prasklou strunu, jak hrát s trsátkem, nač je kapodastr, to vše se dozvíte, naučíte se zahrát akordy a vyzrajete na takt.
Tato kniha Vám pomůže s kytarou se sblížit, sžít se s ní a hraní pak bude potěšení a radost.
Kytara je láska na celý život, stejně jako kniha, je to srdcovka, protože jestli se do ní zamilujete, věřte, že tahle láska je věčná a rozhodně Vás nikdy nezklame ani neopustí, nám to spolu klape už šestatřicet let a to je přece Paráda, jak zpíval a hrál právě na kytaru můj velký oblíbenec pan Karel Zich.
"Až se budeš v létě toulat s kytarou v ruce a vítr k tobě zanese vůni z horských strání, vzpomeň si na ty dávné časy. Možná pak uslyšíš táhlou starobilou baladu propletenou tklivým tónem houslí, snad i osamělý nářek banja nebo dulcimeru. Ale určitě zaslechneš kytaru, která ti bude vyprávět o kvítí, které divoce roste na slunných úbočích hor."
Neomars je umělé město v moři, jak se už v anotaci píše, šedesát mil východně od Spojených států, město s jedním a půl miliónem neočipovaných lidí. Lidé, kteří odmítli čipování - sledování, byli odříznuti od technických vymožeností, nemůžou používat bankomat, nemůžou chodit na veřejné akce. Jít do kina, divadla, kavárny nebo do hospody na pivo? Zapomeňte! Pro neočipované nemožné.
Teď žijí tito lidé na Neomars.
Na pevnině nastal problém, údajně už mrtvý terorista, má stále žít, obývat Neomars, prý spáchal teroristický čin na Baltimoru. Plán z pevniny je jasný, poslat na Neomars někoho, kdo všemu přijde na kloub.
Volba padne na chlápka z protidrogového, není to žádný svatoušek, pije Jacka Danielse, nikoho nemá a tak nikomu scházet nebude..., snad jen přítelkyni..., cestou na Neomars se však dotyčný musí nepozorovaně zbavit svého čipu..., musí mít jinou identitu, najít si tam práci..., zvládne to?
Do hlavy se mu má implantovat umělá inteligence - PV modul..., poradí si s ním? Bude pak vidět životy jiných lidí, ustojí to? Klapne tohle všechno? To se neví, je toho až až, ale vyvolený vše splňuje a s tím vším co ho čeká souhlasí, tak šup s ním na Neomars! Musí konečně někdo zastavit terorismus!
Tak bych ve stručnosti shrnula obsah této skvělé knihy, která mě naprosto dostala, je v ní napsaný vynikající dechberoucí příběh. Pro mě dokonalý příběh.
Pan Petr Heteša, napsal naprosto dokonalou knihu.
Isaac Asimov měl nadčasové knihy, zbožňuju je, pan Petr Heteša se mu s touto knihou vyrovná.
Myslím, že jednou se tento příběh může klidně stát skutečností, nebo už to skutečnost je?
Pokud ano, lidstvo třes se!
Strašidýlko Stráša hasí průšvihy je pokračování vyprávění o strašidle, které se jmenuje Stráša, má maminku Bílou paní a tatínka Bezhlavého rytíře, bydlí na hradě a odmala se lekal a všeho bál, ale to už není pravda.
V tomto vyprávění si hledá Stráša strašidelné řemeslo, neví zda si vybere vodnické nebo jiné řemeslo a tak jezdí po příbuzných, aby se porozhlédl a vyzkoušel si, jaké by se mu zamlouvalo nejvíc.
Opět se setkáváme s jeho kamarády s Helenkou a Matějem, s dvojčaty Kamčou a Emilem, kteří nevynechají žádnou lumpárnu, s kočkou Luisou a s papouškem Slávkem. Jestli si Stráša vybere nějaké pro něho nejlepší strašidelné řemeslo, to se dozvíte, když se do této moc hezké knížky začtete. Dětem se knížka moc líbila stejně jako první vyprávění a po poradě s nimi hodnotím tuto knížku plným počtem hvězd a těšíme se na další knížky mé moc oblíbené paní spisovatelky Aleny Mornštajnové.
Slavia stoletá je kniha o historii červenobílé síly - Slavia, nejen fotbalové, hokejové, ale i atletické, kuželkové, cyklistické, volejbalové, košíkářské, házenkářské... nebo třeba také kanoistické. Do slávistické rodiny patřili i nadšenci šermu, jezdectví, krasobruslaři..., ale své členy měl také slávistický autoklub. V této knize se dozvíte spoustu informací, mnoho důležitých dat, kdy jaký sport v barvách Slavia vznikl a jak plynul čas až do roku 1993. Kniha je rovněž obohacena úžasnými fotografiemi.
Už je to pětatřicet let co mé srdce patří červenobílým barvám, týmu - HC Slavia Praha. Nejen Eden se stal mým druhým domovem. Hokej a fotbal jsou totiž už od mládí můj svět, bez těchto dvou sportů a vůbec bez sportu si sama svůj život nedovedu ani představit.
Jestli jste tak trochu blázni do hokeje, fotbalu nebo celkově do sportu jako je to v mém případě a ještě k tomu je sešívaná, červenobílá síla Vaše srdcovka, tato kniha je přesně pro Vás.
"Snad ve všech sportech byla Slavia činorodou a inspirativní. A pokud snad není zrovna na špici, ale ve stínu jiných, úspěšnějších, ať je to pro ni pobídkou vyrovnat s nejlepšími krok. Co je k tomu navíc potřeba? Zapálené slávistické srdce. To v minulosti i hory přeneslo. To ať platí pro všechny příští časy!"
- Martin Růžek -
- Legendární předseda Odboru přátel Slavie a národní umělec -
Knihu "Zámek Ctěnice: stavební a historický vývoj" jsem si s dětmi koupila na našem prázdninovém výletě, právě při návštěvě zmiňovaného zámku.
Autor si zamiloval Ctěnice a také zámek Ctěnice a nashromáždil o tomto místě spoustu informací, které dokonale sepsal.
Kniha obsahuje nejen vyčerpávající informace o zámku, Ctěnicích, ale také kresby a nádherné černobílé i barevné fotografie.
Na konci knihy je seznam majitelů Ctěnic a jejich rodokmeny.
Mám nyní už s tímto mladým autorem Jakubem Žákem jednu společnou věc, oba jsme si zamilovali tento krásný, úžasný zámek a Ctěnice jako takové.
Kniha se moc povedla a jsem moc ráda, že jsem s dětmi objevila nejen zámek Ctěnice, v něm naprosto skvělé, zkušené, znalé a velmi příjemné průvodkyně, ale hlavně také tuto výjimečnou, perfektně napsanou knihu autora Jakuba Žáka, která se právem zařadila mezi ty nejlepší knihy, které vlastním.
Ježek Jefersson je obviněn z vraždy jezevce holiče Edgara, kterého objeví v nepravou chvíli ve zvířecím kadeřnictví Šmik - Fik s nůžkami v hrudi. Jefersson je na útěku a zdá se, že vrah může být z říše lidí. S jeho kamarádem Gilbertem se rozhodne, že se vydá se zvířecí cestovní kanceláří, v utajení, s novou identitou, do města lidí, do Městonína, aby se pokusil najít vraha a očistil své dobré jméno, ale události se mění z minuty na minutu...
Proč byl jezevec Edgar zavražděn? Byl jeden vrah, nebo jich bylo víc? Nebude Jefersson prozrazen a zatčen?
To a mnoho víc se dočtete v tomto velmi napínavém, dobrodružném detektivním příběhu pro děti.
Musím se přiznat, že se mi příčilo, nelíbilo, že je v příběhu náznak toho, že by se nemělo jíst maso. Dokážu si představit život bez sladkostí, které mít v jídelníčku vůbec nemusím, ale pro mě masožravou osobu, která miluje maso a tatarský biftek řadí mezi to nejlepší jídlo, které existuje, je jen pomyšlení, že by přestalo lidstvo jíst maso, něco nepředstavitelného.
Kniha je určená čtenářům od devíti let, příběh je velmi čtivý, skvěle napsaný a dětem se moc líbil, přestože se trochu bály, dost se také nasmály.
Moc rádi si přečteme i další knihy o těchto zvířecích kamarádech, které v naší dětské knihovničce už čekají na naše přečtení.
Zmizelá Šumava s Emilem pěšky nám představí sedm výletních tras po Šumavě.
Podíváme se do osady Dlouhá Ves, do obce Radešov a Srní, do malé horské obce Svojše, do vesničky Nicov, na úžasné Kašperské hory a do královského města Rejštejn.
Všechny výletní cesty nám pomůže najít mapka a podrobný výklad kudy a jak se všude do krásných míst dostaneme.
Dozvíte se, kde málem ukradli kašnu, ale také se vydáte do Kašperských hor za zlatem, po stopách dávných zlatokopů.
Uvnitř knihy jsou nejen nádherné výletní trasy, ale také orientační mapy a úžasné fotografie.
Tato brožovaná útlá knížečka Vám nabízí nádherné výlety v nádherné Šumavě.
Knižní skvost, pro mě opět jedinečná kniha a jestli místa znáte a máte je prošlápnuté stejně jako já, nevadí, ta místa jsou tak nádherná, že se jich nelze nabažit, protože dle mého - Šumava je krásná, Šumava je dar, tak šup toulavé boty a všem výletům zdar!
"Půjdeme na místa příběhů Zmizelé Šumavy, ale nejen tam. Nabízím Vám tady sedm výletů na sedm dní, a kdo to za týden zvládne, je kabrňák. Šumava je velká, krásná a pro většinu z Vás, troufám si tvrdit, neprochozená a neprobádaná. Tak nazujte pořádné boty, zabalte svačinu, najděte špacírku nebo trekingové hole a pojďte se mnou, vyrážíme."
- Emil Kintzl -
Vekslačka je opravdu naprosto dokonalá kniha, která by měla být čtená, nejen pro připomenutí doby, ve které mnozí z nás žili, ta doba totiž nejde zapomenout, aspoň tedy pro mě je nezapomenutelná, ale hlavně i proto, že tato kniha je naprosto skvěle napsaná a je neskutečně čtivá.
Příběh Almy je psaný deníkovou formou a možná právě tím Vás tento příběh chytne a hned tak Vás nepustí. Pokud se do něho pustíte jen tak se od čtení neodtrhnete.
Perfektně vykreslený, věrohodný socialistický příběh ženy jménem Alma, který se začíná odehrávat v padesátých letech a postupně se dostaneme až do let devadesátých.
Totalitní doba, měnová reforma, se Sovětským svazem na věčné časy, Socialistický svaz mládeže..., valuty, tuzex..., nakonec restituce a noví "jelimánci"...
Úžasně napsaný příběh a ta obálka je pro mě naprosto famózní, obrázek dřívější stokoruny a vroubkovaná záložka stužka, která se dřív používala jako ozdoba třeba na zástěry, ale i šaty, mě naprosto dostala.
Vekslačka se stala pro mě top knihou, nejlepší knihou v tomto žánru knih.
Jen si sama říkám nikdy neříkej nikdy, podobný život se nám může kdykoliv vrátit stejně tak rychle, jako se vrací bumerang, tak je dobré si tyto časy připomenout.
"Rodiče jsou přece od toho, aby děti před vším zlým chránili.
Můj táta si ale myslel, že by člověk měl říkat pravdu za každých okolností, za každou cenu a bez ohledu na následky.
Hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, braň pravdu až do smrti, neboť pravda tě osvobodí."
Pan profesor Petr Charvát napsal jeho bohužel již poslední, naprosto úžasnou knihu - Dějiny obchodu ve středověku 500-1000.
V této knize se dozvíme o dálkovém obchodu. Autor v knize spojil jeho zájem o Evropu a Orient.
Kniha začíná úvodním slovem autora a pak se dostaneme do 5.-10. století. Zavede nás do Středozemí, kde se seznámíme s námořnictvem, loděmi, se zbožím, s přístavy, s podmínkami obchodu, zmínka padne i o obchodu s otroky.
V další částech knihy si přečteme o obchodech na pobřeží východní Afriky, podél atlantického pobřeží Evropy, na evropském vnitrozemí, dostaneme se na Balt-Orient, Kavkaz, asijské vnitrozemí, pobřeží jihovýchodní Asie a jižní Asie, přečteme si o Tichém oceánu.
Na konci knihy nám pár slov, pro mě velmi dojemných, napsala také manželka pana profesora Petra Charváta, skvělá historička, archeoložka paní profesorka Kateřina Charvátová.
Kniha je naprosto dokonalá, krásně napsaná, plná informací, krásných černobílých i barevných fotografií a je doplněna moc pěknou ilustrací.
Je vhodná pro všechny, kdo milují historii, archeologii, je pro toho, kdo rád čte zajímavé informace a také pro všechny ty, kterým nemůže tento knižní skvost doma scházet, protože stále mají a budou mít ve svých srdcích tohoto úžasného badatele, historika, archeologa, pana profesora Petra Charváta.
Výlety za strašidly je knížka, která by Vám rozhodně neměla uniknout a měla by upoutat Vaši pozornost.
Věnuje se totiž strašidlům a nadpřirozeným bytostem na různých krásných místech v našich českých končinách.
Klekánice, pekelníky, čaroděje, meluzíny, hejkaly..., ale i víly, rusalky, lesní panny a mnoho dalších bytostí nám představí na začátku této knihy křesťan, Čech a psychiatr pan Radkin Honzák a pak se vypravíme s autorem této knihy, poutníkem Tomášem Koutkem do našich krajů až na konci knihy zavítáme do mého nejoblíbenějšího kraje, do kraje Jihočeského.
Pan Tomáš Koutek nám představí mystická místa, vypráví nám velmi poutavé příběhy a dozvíme se také mnoho informací z naší historie.
Na koho si dát pozor, jaké strašidelné bytosti se raději vyhnout i to nám tato kniha napoví.
Nádherná kniha plná krásných míst, příběhů a kouzelných bytostí.
V této jedinečné kouzelné knize se dozvíme kam se vydat za strašidly, objevíme mnoho krásných fotografií autora Tomáše Koutka a také krásné ilustrace Lucie Vránové.
Knihy pana Tomáše Koutka jsou pro mě balzámem na duši i na srdce. Autor píše naprosto famózně, poutavě, je vynikajícím vypravěčem, má neuvěřitelně moc znalostí, tak se vždy dozvím něco nového o místech, které jsou v jeho knihách zmiňované.
Všechny jeho knihy jsou perlou, skvostem a ozdobou mé knihovny a čtou se jedním dechem, tato není vyjímkou.
Sama jsem se s chutí, s nadšením začetla do této zbrusu nové knihy Výlety za strašidly, popustila uzdu své obrovské fantazie a nádherně jsem si početla, to samé se může stát i Vám.
Tak s chutí do toho a hurá na putování, hurá na Výlety za strašidly!
V této knize "Psychologie sériových vrahů" je 200 skutečných brutálních činů.
Začíná předmluvou, kterou napsal Judr. Miroslav Antl, pak úvodní poznámkou, kterou napsal PhDr. Andrej Drbohlav.
1.část knihy nás seznámí s druhy vrahů, vyvrátí nám mýty o nich. Také nás seznámí s psychologickými aspekty, psychikou vraha a se třemi motivačními vzorci, ale dozvíme se i procenta vzdělanosti vrahů, také mnoho o sériových vražedkyních a také se dozvíme odpověď na otázku jestli může být sériový vrah jako oběť a agresor v dětství.
2.část knihy nás provede encyklopedií těchto lidí, představí nám sériové vrahy a mnohé se o nich dozvíme.
Tato kniha je určená všem, odborníkům i veřejnosti, obsahuje černobílé fotografie, dopisy a má sloužit jako prevence.
Je dokonale napsaná, ale nebezpečí na nás může číhat kdekoliv ať už venku tak i doma, kde si můžeme myslet, že jsme v bezpečí, opak se stane pravdou a ani kniha nám nepomůže.
Lidská agresivita nemá meze a tak buďme ostražití lidičky.
"Bona facile mutantur in peius" neboli, "Dobré se snadno mění v horší."
PhDr. Andrej Drbohlav