JanaK00 JanaK00 komentáře u knih

☰ menu

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

(SPOILER) Tak tato knížka byla skvělá jízda. Smrtka se mi velice líbila, ale tohle bylo ještě lepší. Byla jsem nervozní, když jsem nemohla číst. Navíc se kniha díky super překladu velice příjemně čte.

Příběh mě hrozně bavil. Zvraty byly super a nenadálé. Jediné, co jsem očekávala, bylo, kdy Nimbu hrábne, protože jeho dopisy mi připomínaly některé kazuistiky z psychologie/psychiatrie, a ono se to opravdu stalo, ale i ten zbytek jsem si náramně užila. Někdy jsem se smála, jindy mi upadla čelist.

Proboha, ať už přeloží další díl (závidím v tomto Slovákům, přesto jsem ve slovenštině líná číst). Ale blíží se to, údajně druhá půlka listopadu nebo přelom listopad/prosinec ;)

08.10.2020 5 z 5


Kniha zvláštních nových věcí Kniha zvláštních nových věcí Michel Faber

Uff. Co k této knize říct. Ano, má to něco společného se scifi, ano, má to prvky dystopie, je to jedno z toho? Rozhodně ne. Kniha se mi úplně dobře nečetla, táhla jsem ji přes 14 dní. Děj neubíhal, ničím nevybočoval, žádné překvapení nebo spád. Kdyby byla kniha, co se zatím dělo na Zemi během této misie, tak by to mohlo být rozhodně pro mě zajímavější. Kdybych toužila si přežít knihu o rozpadu vztahu na dálku a rozlišnosti vnímání kultur, sáhla bych rozhodně jinam.

21.09.2020 3 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Kniha mě velice bavila. Skvěle ubíhala, i děj měl spád a myšlenku. Zhltla jsem ji za dva dny. Rozhodně vede k zamyšlení ohledně využívání osobních údajů a možných důsledků. Za mě doporučuji a budu se těšit i na další knihy tohoto autora.

21.09.2020 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Kniha se poměrně dobře četla, dalo by se říct, že i děj ubíhal. Toto je po velice dlouhé době, co jsem četla Kinga a musím se přiznat, že kniha mě nebavila. Miluju horory, ale tohle nebyl ani horor ani thriller. Na zamyšlení ohledně dilematu "zabít Hitlera" to bylo slušné. Až se zase budu nudit a sáhnu po Kingovi, doufám, že to opět nebude takto vedle. Půjdu si spravit chuť Hitchcockem.

21.09.2020 3 z 5


Hotová zlodějka Hotová zlodějka Augustus Rose

Kniha se mi četla dobře a rychle, dějová linka zajímavá, občas byly slepé odbočky, kdy jsem čekala dořešení nebo zakomponování do hlavního děje. Občas se něco opakovalo a ne vždy to bylo příjemné. Je to mix templářů a šifry mistra Leonarda. Ale musím pochválit závěr a význam díla mistra Duchampa, to mě neuvěřitelně pobavilo a sedlo.

21.07.2020 4 z 5


Dcera svrženého krále Dcera svrženého krále Simon Brett

V knize bylo pár hezkých glos, které mě pobavily. Kniha se četla poměrně slušně, ale ke konci už jsem využívala rychločtení, už jsem to chtěla dočíst. Knížka půjde do světa.

21.07.2020 1 z 5


Modrý měsíc Modrý měsíc Laurell K. Hamilton

Po dlouhé době jsem se vrátila k Anitě Blake. Vlkodlaci, upíři, nevyjasněné vztahy. Co si víc přát. Kniha mě neuvěřitelně bavila a nemůžu se dočkat až si přečtu další díly.

11.07.2020 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Pokračování a vyústění Dcery. Přečteno míň, jak za den. Superčtivé, zábavné, oddechové. Zakončení chválím, možná pár zvratů bylo na posledních stránkách až moc a nevysvětlených, ale proč ne. Kdo po celé sérii sáhne, litovat nebude.

08.07.2020 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Oddechové, čtivé. Pohled z druhé strany selekce. Za mě spokojenost.

08.07.2020 4 z 5


Kvantová noc Kvantová noc Robert J. Sawyer

Kniha byla pro mě zajímavá, vede k zamyšlení. Četla se mi velice dobře. Některé zvraty mě opravdu bavily. Přesto jsem malinko čekala větší provázanost nebo vysvětlení některých slepých uliček/stop. Mezi žánr sci-fi bych knihu opravdu neřadila a jestli jde opravdu o horor, také trochu pochybuji. Přesto doporučuji jako oddychovou četbu.

07.07.2020 3 z 5


První První Kiera Cass

Opět velice čtivé, oddechové. Celá série je hodně dobrá a i završení (původní trilogie) mělo spád a dobrou dějovou linii. Za mě naprostá spokojenost

07.07.2020 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Oddechová knížka. Krásně se čte. Přímočarý děj. Těším se na další díly.

30.06.2020 4 z 5


Denní hlídka Denní hlídka Sergej Lukjaněnko

Nějakou chybou (vlastní) čtu tento díl jako první. Další díly určitě dočtu. Trvalo mi se začíst, přestože dej se mi moc líbil. Osobně jsem měla problém, že se mi dost pletly postavy, ale vždy z textu jsem během chvíle věděla, kdo na čí straně stojí. A ten závěr mě opravdu nadchl. Rychlý spád a hlavně děj umístěný do Prahy, co si víc přát.

24.06.2020 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Oddychové čtení, jasná dějová linie. Za mě super a těším se na další díly.

24.06.2020 4 z 5


Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Kniha se skvěle četla, přímo jedním dechem. Příběh zajímavý. Jen mi dost brzo bylo jasné, kdo je pachatel (můj problém).

28.05.2020 4 z 5


Ready Player One Ready Player One Ernest Cline

Jsem z ní nadšená, velice čtivá, skvělý příběh.

22.04.2020 5 z 5