jana1599 jana1599 komentáře u knih

☰ menu

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

MILUJU celou serii knih i serial a neni potreba nic dalsiho dodavat. Kazdy se v necem najde, ja jsem se nasla v tomhle :) Miluju Skotsko, miluju Jamieho, ale v 18. stoleti bych teda zit nechtela :)

28.01.2020 5 z 5


Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Hodne dobra, nadcasova klasicka sci-fi. Den Trifidu se mi libil vic, ale tohle je mu hned v patach! Uctyhodne i diky tomu, ze to bylo napsane v roce 1957. Vetrelec a jemu podobni maji co zavidet! :)

28.03.2019 4 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Ne tak tohle rozhodne nebyla knizka pro me. Zdlouhavé popisy toho jak hlavní hrdinka kouka do zdi, většinu knihy se nic neděje, zaver uplne naprd, a navic je to cely strasne depresivni. Slysela jsem ze serial je lepsi, ale asi si to nebudu overovat.

14.03.2019 1 z 5


Artemis Artemis Andy Weir

Tak tohle nebyl vubec muj salek kavy. Miluju sci-fi a Martan se mi libil, ale tohle bylo hooodne technicke a hooodne o svareni. Coz opravdu neni moje parketa a vubec me nebavilo cist, jak hlavni hrdinka zachranuje Mesic... svarenim. Ani mi nebyla moc sympaticka, abych rekla pravdu.

14.03.2019 1 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Hodne tezke tema, obzvlast konec se hodne spatne cetl, ale je to naprosto brilantni.

25.12.2018 4 z 5


Město zrcadel Město zrcadel Justin Cronin

Naprosto uzasny konec, ktery me prekvapil svoji hloubkou a presahem. Celkove je tahle tridilna saga opravdu dobre promyslena a rada uvidim filmove/serialove zpracovani.

05.08.2018 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Za me zatim nejhorsi knizka od Browna, i kdyz tema bylo hodne zajimavy. Prisla mi dost amatersky/naivne napsana, obzvlast casti okolo prince, Ambry a palace.

06.03.2018 3 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Taková dost naivní story spíš pro teenagery, ale nutno říci, že je to poutavé a nedá se od toho snadno odtrhnout :) Navíc hlavní mužská postava je fakt sympaťák, ať chcete nebo ne. Další díly si přečtu.

31.05.2017 3 z 5


Konec pana Y Konec pana Y Scarlett Thomas

Naprostá pecka. Je tam spousta skvělých myšlenek a příběh mě vtáhnul a nepustil!

01.05.2017 4 z 5


Nesmrtelný příběh Nesmrtelný příběh Catherynne M. Valente

Tak tohle byla za poslední dobu bez debat jedna z nejzvláštějších knih, které jsem přečetla. Hodně, hodně netradiční záležitost, která mě ale hrozně bavila a i když se to občas četlo dost těžko (zvlášť válečná léta v Leningradu), bylo těžké knihu odložit. Určitě doporučuji, je to takové hodně netradiční fantasy a podnítilo to ve mně zájem o ruské pohádky a mýty, které si teď určitě přečtu :)

30.03.2017 4 z 5


Armada Armada Ernest Cline

Trvalo mi, než jsem se do toho začetla - počáteční popisy her a herního vybavení mě moc nebavily - ale pak naštěstí příběh dostane spád a je to super :) Konec je trochu úsměvný, ale každopádně je to dobrý čtení :)

20.02.2017 4 z 5


Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

David Mitchell nám naservíroval skvělý nadpřirozený příběh, který jsem přečetla jedním dechem za jeden den - částečně také proto, že je to dost kraťoučké (a to bych také příběhu vytkla, že není delší, víc rozvedený), částečně proto, že se to prostě nedá odložit :) Těším se na další díl, pokud bude (podle konce doufám, že ano :)).

24.01.2017 5 z 5


Stránky světa Stránky světa Kai Meyer

Hodně velká paráda. Kombinace Harryho Pottera a Sirotčince slečny Peregrinové. Napínavý, zábavný, čtivý, těším se na další díly!

01.10.2016 5 z 5


Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Tak to ne... Je pravda, že se od knihy člověk nemůže odtrhnout, ale spíš tak nějak aby to měl už za sebou. Po celou dobu to čtete s ironicky zdviženým obočím a čekáte, co z toho vyleze na konci. Větší blbost jsem už dlouho nečetla. A to sci-fi miluju, ale tohle fakt ne...

18.09.2016 2 z 5


Dvanáctka Dvanáctka Justin Cronin

Knižní sérii jsem začala Dvanáctkou, protože Přechod nebyl v knihkupectvích už k sehnání. Poté, co jsem se dostala k příběhu souvisejícímu s Amy, jsem zjistila, že bez Přechodu to nepůjde. Sehnala jsem tedy Přechod v antikvariátu, přečetla ho jedním dechem asi za 5 dnů a pak se hned vrhla na zbytek Dvanáctky. Obě knihy mi tedy trochu splývají, každopádně obě mají za mě 5 hvězdiček - postapokalyptická sci-fi jak má být, se skvěle vykreslenými postavami, které si člověk hned oblíbí a drží jim palce, aby je ty viráci hnusný nedostali!

12.09.2016 5 z 5


Pád Pád Rogelio J. Pineiro

Na knihu jsem narazila úplnou náhodou, byla ve slevě, protože měla poškozenou vazbu. Tak jsem po ní sáhla a byla jsem příjemně překvapená, protože jsem nečekala tak elaborovanou zápletku - oukej, souhlasím se spoustou recenzí tady, že to bylo trochu předvídatelné, postavy nebyly moc líbivé (obzvlášť "originální" Angela mi vůbec nebyla sympatická) a když Angela č. 2 šila vesmírnou kombinézu v podstatě na koleni pomocí ukradených materiálů, které nevím kde zvládnul splašit Dago a jeho supertým, tak jsem se musela pousmát. Ale bylo to napínavý, nemohla jsem se od toho odtrhnout a mám ráda tento styl knih, kde je objevena nějaká nová technologie, která může změnit, potenciálně zničit svět. Je to trochu klišé, ale je to vážně čtivý a baví mě to. Obdivovala jsem znalosti autora a detailní popis situace za letu, při boji atd. mě ohromil. Samozřejmě ale nejsem fyzik ani příslušník SEAL a tak nevím, jak moc v tom byly chyby a blbosti :) Ale celkově kniha super!

12.08.2016 4 z 5


Půlnoční palác Půlnoční palác Carlos Ruiz Zafón

Na Zafóna je to slabší, např. se Stínem větru se to nedá srovnávat. I tak to přečtete jedním dechem, protože je to napínavé a poutavé, ale je tam spoooousta faktických chyb a blbostí, spíš je to taková pohádka... :) Ale neurazí!

12.08.2016 3 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Moc hezký příběh, velice čtivý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Občas mi připadalo, že hlavní postava má až moc štěstí a v reálném životě to tak nechodí, a taky mi občas vadilo trochu kýčovité, láskobolné líčení pocitů hlavních postav. Ale jinak to bylo fakt nádherné, určitě moc doporučuju :)

05.08.2016 4 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Naprosto parádní zakončení trilogie. Ani tento 3. díl nezklamal, kniha byla napínavá od začátku až do konce, vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout. Bála jsem se závěru, že to neskončí tak, jak si představuju, ale naštěstí to dopadlo velice uspokojivě :) a bylo to napínavé až do poslední stránky. Moc ráda bych si přečetla i další díly, myslím, že dějově by tam prostor byl! Tak uvidíme, třeba se dočkáme :)

18.04.2016 5 z 5


Psí hvězdy Psí hvězdy Peter Heller

Téhle knížce jsem dala tři hvězdičky ne proto, že by měla špatný příběh - naopak, ten mi přišel velice hezký - ale z toho důvodu, že se mi hrozně špatně četla. Vůbec se mi nelíbil styl, jakým byla knížka napsaná, "jacklondonovský" hrubý a stručný popis děje, krátké věty, a naopak dost rozsáhlé popisy přírody, rybaření a světa letadel, které mě vůbec nebavily. I tak jsem ale knížku dočetla do konce (kdyby byla delší, tak bych to asi vzdala) a ke konci jsem si na styl konečně trochu zvykla. Určitě to není tradiční postapo, tak jak očekáváte, ale má to něco do sebe.

20.03.2016 3 z 5